Įkraunama...
Įkraunama...

6d. mano kitas "AS"

QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 04, 17:25)
Galiu duoti cool.gif

Ir taip, antros vietos nugalėtojas:

Brangi mamyte,

Aš neprisimenu tų kūdikystės sapnų, tų dienų, vakarų, tavo jauno veido, melsvų akių, kuriomis tu žvelgei į mane ką tik gimusią. Tada, kai kiekvienas garsas man buvo tarsi muzika, kai man viskas buvo nauja. Savo mažutėmis akelėmis tuomet ieškojau pavasario saulės ir melsvo dangaus, aukso debesų ir sidabro lietaus. Kėliau rankeles aukštyn – bandžiau skristi. Jutau tavo švelnias, šiltas rankas, kaip tvirtai mane laikai, kaip ir kadaise, kai padėjai man žengti pirmuosius žingsnius gyvenimo link. Minkštomis pėdutėmis rėmiausi į žemę, padus kuteno švelni aksominė pieva. Mano pirmus žingsnius lydėjo tavo šypsena, ir aš į ją atsakiau savąja. Mudvi puikiai supratome viena kitą. Mažutė būdama aš nemokėjau tavo kalbos, bet žinojau, kaip parodyti, jog aš tave myliu, mama! Aš mokėjau šypsotis! Aš bandžiau tarti pirmuosius skiemenis ir pirmasis mano ištartas žodis buvo šauksmas, prašantis tavo rankų!
Po metų kitų mes bridome per žiemos pusnis, žygiavome upės pakrante, žavėjomės sidabru apaugusiais medžiais, kai prie upės šėrėme antis, tąkart aš dar nesupratau, kaip visgi dėl manęs išgyveni. Tai buvo motiniškas susirūpinimas, kurio niekad, kaip anuomet, nerodei. Visada atrodei rami, pasitikinti savimi, nors tavo širdis spurdėjo iš jaudulio. Tąkart tu jautei, jog savo mažylei mažai kuo gali padėti, bet visgi padėjai. Tavo buvimas šalia visuomet mane šildė ir guodė.
Ilgais žiemos vakarais mes sėdėdavom prie lango ir gerdavome saldžią arbatą su pienu. Aš taip ilgiuosi šio vaikystės gėrimo, kaip ir šilto pieno su medumi prieš miegą. Atsimeni? Tu šildydavai mano kojeles, kol aš gerdavau pieną, nes nenorėjai, jog naktį sušalčiau. Atsisveikinimo bučinys ir aš nugrimzdavau į saldų miegą, kaip tas medus, ištirpęs šiltame piene. Tai vaikystės kvapas. Šilto pieno kvapas. Motinos plaukų kvapas.
Tu gyrei mane už mano piešinius. Ačiū tau, mamyt. Minkštu teptuku liejau spalvas popieriaus lape - stengiausi nulieti tavo veidą. Žinau, dabar šie piešiniai atrodo juokingi, keisti, tačiau be galo šilti, menantys tuos laikus, kai piršteliai dar tik pratinosi, kaip reikia laikyti teptuką. Aš nepiešiau pievų gėlių, saulės zuikučių ar pasakų veikėjų. Piešiau tai, ką mačiau: močiutę, senelį, tėtį ir, žinoma, tave. Tavo melsvas akis, ilgus krentančius plaukus, šiltą šypseną veide. Šiltomis spalvomis – šiltus piešinius tapiau. Rausvus debesis danguj.
Kokie tylūs tie rausvi vakarai! Mes sėdime ir žvelgiame į besileidžiančią saulę. Svajojame. Laukiame. Ilgimės. Kartu apglėbusios dangų, mes skrendame rytojaus link, maudomės besileidžiančios saulės spinduliuose, nes mes – geriausios viena kitos draugės.
O šiandien man tavęs kaip niekad reikia. Jaučiu, mamyte, tau taip pat sunku. Tavo mažylė jau užaugo, išskleis sparnus, pakils, išskris, paliks gimtus namus. Ilgiesies? Žinau. Man tavęs taipogi trūks. Aš parskridus tave savais sparnais apglėbsiu. Kiekvienąkart apglėbsiu, nors ir šimtą kartų iš eilės. Bet kol aš vis dar čia – dar pabūk šalia manęs. Pasėdėk. Mes vis dar galime paplepėti apie mergaitiškus dalykus, kol geriame karštą melisų arbatą. Tokią gaivią bei kvapnią, kaip tos vasaros, kurias leidome drauge. Tu juokiesi prisiminus tas dienas ir aš džiaugiuosi tuo. Man gera, kai tu juokiesi. Kai tu šypsaisi. Man gera, jog tu šalia.
Jau aušta naujas rytas.
Šiandien ne taip, kaip vakar. Ir tu jau nebe tokia. Tiek metų pralėkė... O kiek? Tiek, kiek sidabro gijų tavo plaukuos. Tačiau tu man visada būsi pati gražiausia, mama. Amžinai jauna. Visiems amžiams – mano mama. Todėl, mamyte, aš tau dėkoju už viską, kas pasaulyje gražiausia. Už tai, jog suteikei man gyvybę. Už tai, jog tu šalia.

Tavo dukrytė

Šio rašinio autorinės teisės teisėtai priklauso jo autorei Ievai Dubikaitytei. Kopijuoti draudžiama.

wub.gif
Atsakyti
Mergytes, bukim protingos, atsakydamos i vienos kitu postus nespausdinkim visu "paklodziu". Juk pakanka parasyti kreipini ir viska ka nori atsakyt. Nebent postas neilgas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2007 05 04, 19:17)
Mergytes, bukim protingos, atsakydamos i vienos kitu postus nespausdinkim visu "paklodziu". Juk pakanka parasyti kreipini ir viska ka nori atsakyt. Nebent postas neilgas mirksiukas.gif

Persiprašau blush2.gif
Atsakyti
Lineta, o man kilo toks itarimas, kad tas puikus vyrukas is tavo sapno kaip tik greitai atsiras tavo gyvenime. Bent jau man taip buvo, kai issiskyriau su ex'u, susapnavau kita zmogu, kad soku su juo.Toks jausmas buvo siltas, jis liko ir prabudus.Po to ir sutikau tokiu pat veido bruozu zmogu smile.gif
Liepsnele, kaip tau atrodo?
(Lietutis)

Zinai brangioji, as ir taip pagalvojau kai tik prabudau wub.gif wub.gif wub.gif kad mes is tikruju busim kartu su tuo vyriskiu blush2.gif Niu jei is tikruju, tai tikrai noreciau ... nes man meile yra gyvenimo variklis, tada as i visa pasauli kitokiom akytem ziuriu bigsmile.gif

Bet cia taip daug kam man atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinetaBlue: 04 gegužės 2007 - 19:59
Vijurka 4u.gif

man atrodo Tau bus pavesta SEPTINTA TEMA atidaryti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
LinetaBlue, man nepatogu ax.gif Nors imk ir skambink busVakarei wub.gif
O gal pepilota tu? Aš antrą puslapį ruošiu-statistinį, surinkau šiokį tokį tongue.gif

P.S. ką daryt, pepilota atsijungus! Lietau, gal tu kaip senbuvė bandyk 4u.gif
Papildyta:
Tai dabar visos tylėsim? tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 04 gegužės 2007 - 21:10
QUOTE(Vijurka @ 2007 05 04, 23:19)
LinetaBlue, man nepatogu ax.gif Nors imk ir skambink busVakarei wub.gif
O gal pepilota tu? Aš antrą puslapį ruošiu-statistinį, surinkau šiokį tokį tongue.gif

P.S. ką daryt, pepilota atsijungus! Lietau, gal tu kaip senbuvė bandyk 4u.gif
Papildyta:
Tai dabar visos tylėsim? tongue.gif

As kalbejau su busVakare, ji sake gulinejimu sivakar uzsiima ir pas mus neateis schmoll.gif
Bet man atrodo, Tu tikrai galetum tai labai puikiai atlikti - atidaryti musu nauja temele thumbup.gif
Juk Tu taip ismoningai moki leptelti...O stai ir musu busVakare...pasiilgo ji musu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinetaBlue: 04 gegužės 2007 - 21:27
QUOTE(LinetaBlue @ 2007 05 04, 21:24)
Bet man atrodo, Tu tikrai galetum tai labai puikiai atlikti - atidaryti musu nauja temele  thumbup.gif

Aš lyg pastebėjau, kad busVakarė buvo prisijungusi, parašiau jai į AŽ. Jei jau tikrai nebus kam, tai...nežinau...Gal laukiam iki ryto? g.gif
Na štai, busVakarė nušvito mūsų padangėjė 4u.gif
Antrą puslapį aš beveik paruošiau, bus "statistinis rinkinukas" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 04 gegužės 2007 - 21:29
Tai kaip cia gaunas? Pakeliu galva nuo pagalves, del 12 CD imetu aki ar kas sureagavo (!???), o cia MANDRAZIAMASI!! Tai taip iseina, kad vasara dirbt negalesiu tiesioginio darbo mirksiukas.gif Teks temas sekti, atidarineti ar kaip?

Gal miegot tada eikit, ka? Rytoj MB dirbs prie kompo ir manes tai jau tikrai neprileis, sekmadieni sveikinsim mamas.. Tai ka darysim??? Negi, po mamos dienos plepesim? Siandien as tokiu metu mieganti visiskai ir noriu eit skaityt Aivanova "Kaip pagimdyt tobula kudiki" mirksiukas.gif Kam sukt galva del naujos temos, vis tiek plepam apie "beleka"! (mazas priekaistas!)

Noreti-planuoti-veikti-atidaryti!!!! Arba miegot!
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 05 04, 23:27)
Aš lyg pastebėjau, kad busVakarė buvo prisijungusi, parašiau jai į AŽ. Jei jau tikrai nebus kam, tai...nežinau...Gal laukiam iki ryto? g.gif
Na štai, busVakarė nušvito mūsų padangėjė 4u.gif

Ko Tau kinkos dreba dabar? O ko cia laukti? As sakau irgi, kad maciau musu grazuole cia kazkur smirinejant 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti