Įkraunama...
Įkraunama...

Ženklų kalba girdinčiam vaikui

na superlaiminga kažkaip per žiauriai pavarė,mano nuomone reikia atsiprašyti blush2.gif suprantu kuku1470, jų pastangas , jog nori vaikui paties geriausio, investuodami į vaiko klausą, bei norą suteikti vaikui NORMALAUS žmogaus ateitį, nemanau jog tai smergtina, jog jie nenaudoja gestų kalbos. šaunuoliai tėvai
Papildyta:kuku1470 žinutė
[savo laiku naudojom kelis gestus kol laukėm operacijos
nes jei vaikas BUVO kurčias, tai nuolat tai pripaišo kaip tai g.gif , kurčias gi jis visam gyvenimui, jam reikia gestų mokintis, o ne kalbos doh.gif , o kad vaikas dabar girdi tiek pat kiek ir aš -jūs - jūsų vaikas, tai nesvarbu, neįdomu, turėjau jau daug kam tai aišklinti, todėl jau atsibodo reikia aiškinti visur ir visada pradedant lopšeliais ir baigiant mokyklomis
mūsų dabartiniu atveju , labai trukdo gestai, norint pasivyti visus vaikučius , reikia daug darbo ir pastangų, nes vaiko ateitis gali būti , kad niekas net neatskirs , kad vaikiukas turi klausos negalią: kalba graži, aiški, todėl nematau dabar jokio pagrindo mokinti gestų plačiau, rašiau kad turėjom visą medžiagą jau kas liečia gestu, bet sėkmingos operacijos dėka to jau nebereikia.

kas kitiems neaišku, naudojo gestus iki operacijos
Papildyta:

KUKU žinutė
turiu dar mažytę dukrytę, kuriai 1,7m. moka labai daug žodžių, na apie 150 tikrai. tiesiog daug bendraujame, kalbame, dainuojame ir t.t.

tai rodo jog mama užsiima su vaikais, turbūt mokindama kitą vaiką su negalia, mažoji būna kartu, nes kitokio paaiškinimo nerandu.

Papildyta:
SUperlaimingos žinutė
Net ir kurtiesiems žmonėms gestų mokymas nekenkia.

nekenkia, bet jos atvejis kitoks nereikia taikyti visiems
Papildyta:
šiaip auginu mergaitę mažytę , bet gestų nemokinsiu tikrai, kiekvieno teisė rinktis, geriau muzika mano nuomone ir Tikras ir nuoširdus bendravimas su vaiku.
turbūt ir aš sulauksiu kritikos strėlių,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareja123: 08 kovo 2010 - 14:06

QUOTE(kuku1470 @ 2010 03 07, 23:57)
oi oi kiek diskusijų, nežinau pirmoj žinutėje tik pasakiau savo nuomonę, ir užatakavo čia mane, aš nepykstu ant nieko  :mmm , nieko nepakeisi, gyvenam gerai ir laimingai, savo laiku naudojom kelis gestus kol laukėm operacijos,tiesiog susnervino  ir įžeidė toks  pasisakymas , todėl gal perdaug išsiliejau.
Priplot reikėtų tuos tėvus, kurie nesimoko gestų kalbos, nors jųs vaikai negirdi ar neprigirdi. Va čia yra tragedija
šiuo pasisakymų žinau tėvų, kam galima 100proc. skirti tuos žodžius ir man taip pat pikta ant jų, bet mums šis pasisakymas netinka

mūsų dabartiniu atveju , labai trukdo gestai, norint pasivyti visus vaikučius , reikia daug darbo ir pastangų, nes vaiko ateitis gali būti , kad niekas net neatskirs , kad vaikiukas turi klausos negalią: kalba graži, aiški, todėl nematau dabar jokio pagrindo mokinti gestų plačiau, rašiau kad turėjom visą medžiagą jau kas liečia gestu, bet sėkmingos operacijos dėka to jau nebereikia.

O jūs matydami, kad vaikas gali būti toks kaip visi ir nieko kalba nesiskirti, toliau mokintumėte gestų ir leistumėte į kurčiųjų mokyklą. nemanau, :hm  dirbtumėt išsijuosę
šiaip jau užuojautų nereikia :mmm , pas mus viskas gerai

manau tokia pat nuomonė būtų ir mamos apie lytėjimus, kuri augina aklą vaikelį, tiesiog jau mūsų požiūris kitoks, turint šitą bėdą tačiau galima paklausti kas būtų jeigu būtųomenyje turiu, jog mūsų vaikeliams būtų viskas gerai, gal čia sakyčiau kaip puiku viskas, bet dabar...........

Aš manau, kad bėda yra tame, kad kitokie vaikai nei dauguma žūt būt perdaromi į tokius pačius kaip visi. Aš nesakau, kad girdintį vaiką su techninėmis pagalbos priemonėmis ir toliau reikėtų mokyti gestų kalbos.

Tačiau tas vaikelio pritempimas prie tokių pačių kaip visi bet kokia kaina... Gestai Jums netrukdo. Tai buvo įprotis. Reikia laiko, kad susiformuotų kitoks įprotis. Reikia labai jautriai padėti vaikui, nenuvarginant jo. Per dideli lūkesčiai nuvilia, atsiranda įtampa, stresas, pyktis. Gal todėl taip jautriai sureagavote į mamas, kurios moko savo girdinčius vaikus gestų. Nes Jums skauda, kad vaikas ne toks kaip visi. Bet net neabejoju, kad Jūsų vaikas, turėdamas rūpestingus tėvus, laimingai augs. Net jie niekada negirdės taip, kaip visi girdintys.

Aš tik nesuprantu, kas blogo bus, jei ateityje žmonės ir atskirs, kad mergaitė iš prigimties turi sunkumų su klausa ir girdi tik aparačiukų dėka? Kam taip stigmatizuoti vaiką, kuriam Dievulis davė tokį sunkumą? Reikia priimti tai, kaip yra. Ir padėti. Jūs darote labai daug. Ne visi tėvai turi galimybę. Bet ar vaikai, turintys klausos bėdų, negirdintys kaip visi, yra blogesni? Ne. Nereikia bijoti negalės fakto. Nereikia jo slėpti nuo visuomenės. nereikia nieko išgryninti iki idealumo.

QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 08, 15:01)
suprantu kuku1470, jų pastangas , jog nori vaikui paties geriausio, investuodami į vaiko klausą, bei norą suteikti vaikui NORMALAUS žmogaus ateitį, nemanau jog tai smergtina, jog jie nenaudoja gestų kalbos. šaunuoliai tėvai
[

Klaidingai suinterpretavote mano žodžius. Aš ne už pastangas padėti vaikui.

Aš prieš vaiko, toks koks jis yra, bet kokia kaina darymą kaip visi, t.y. normaliu.

Gaila, kad visi kitokie vaikai ir suaugę Jums yra nenormalūs. Su nenormalių žmonių ateitimi. Gaila, kad visuomenė daro tokį didžiulį spaudimą žmonėms su negale. Žiauriausia yra tai, kad daug, labai daug žmonių, taip niekada ir netaps "normalūs" visuomenės akimis.

Atsakyti
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 08, 13:01)
šiaip auginu mergaitę mažytę , bet gestų nemokinsiu tikrai, kiekvieno teisė rinktis, geriau muzika mano nuomone ir Tikras ir nuoširdus bendravimas su vaiku.

o jus gal galvojat, kad mamos, mokancios savo mayzlius girdinciu kudikiu gestu kalbos, bendrauja su jais nenuosirdziai ar kaip? g.gif hihihi.gif manau, kiekviena daro viska, kas, jos nuomone, geriausia jos mazyliui wub.gif ir muzikos klauso, dainuoja, kalba, rodo, pasakoja ir pan. kad mokai gestu kalbos, nereiskia, kad daugiau niekaip su mazyliu neuzsiimi mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 08, 16:01)

Nemanau, kad sulauksite daug "strėlių" bigsmile.gif , nes tiesiog konstatavote faktą: "nemokysiu", o priežasties nepaminėjote. Toks apsisprendimas yra kiekvieno žmogaus, tuo labiau mamos, valioje.
kuku1470, sumaišėte kai kuriuos niuansus, todėl kiti pasisakė gal ir per griežtai. Nepykit 4u.gif Manau, reiktų aiškiai atskirti kada kalbama apie girdinčius ir kada apie kurčius vaikus. Vien dėl kochlearinio aparato Jūsų dukra nebus girdinti, todėl ir jos mokymas yra specifinis. Šitoje vietoje žinau, kad dirba surdopedagogai, asmeniškai man dar toli iki darbo su kurčiaisiais.
Girdinčių kūdikių gestų kalba yra skirta būtent girdintiems vaikams, todėl pasipiktinimai tėvų, kurių vaikai negirdi truputį trikdo.
Vakar svarsčiau kaip elgčiausi aš. Tai nusprendžiau, kad taip pat kaip kuku1470, nes nesuteikti savo vaikui galimybės girdėti, kai gali tai padaryti, manau žiauru.
Atsakyti
dėkui, mes mylime savo vaikutį ir stengiamės dėl jos. nuo visuomenės nesislepiame, kad mes tokios. tik skaudina aplinkinių požiūris: atiduoti vaiką į internatą ir jo nematyti, kam vargstat, ar apsimokėjo, tai žeidžia ir skaudina.
viską darome pagal mergaitės jėgas, neperkraunam, viskas vyksta per žaidimus, o žaisti ir klausinėti kas čia ir atkartoti jai smagu biggrin.gif
kiekvieni tyėvai nusprendžia kas vaikui geriausia ir mes nusprendėm, dėl to išvadino kai kurie , kad blogi tėvai, kurie paguldė vaiką po skalpeliu, bet mes padovanojom garsų pasaulį, gyvenimą kaip kitų vaikų: daineles. šokius, legvą bendravimą su aplinkiniais, o gestų pripažinkime moka retas kuris, tiksliau vienetai , tai kokia jos ateitis, koks darbas -ateityje jos laukia, kokie mokslai, o dabar kaip ir visų kitų žmonių, ir nereikia pasmergti taip tokius vaikus, jie neraupsuoti, patikėkite darželiuose mokyklose, kiek tėvai kovoja, kad vaiką priimtų toks koks jis yra, nes visi kratosi tokių vaikų. mes nedarome jos tokios kaip sveiki, ji nebus girdinti niekada savo naturalia klausa, mes tik priartinome ją prie sveikų žmonių aplinkos ir vėl pasikartosiu - darželis, mokykla, universitetas ir darbas, kurį ji rinksis, o ne tokį kur reikia tik tylėti, nes ji negirdi
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 03 05, 22:31)
o kodel manot, kad kudikiu, kurie mokomi girdinciu kudikiu gestu kalbos, kalbos raida sutrikusi?  g.gif

ne sutrikusi, tiesiog ji dar vyksta, o jos suletejima gali itakoti daug veiksniu, o pastebeti, kad ji suletejo iki 3 metu daznai sunku, dazniau tai spatebima per elgesio pakitimus

QUOTE(ene @ 2010 03 05, 22:59)
Labai apgailestauju kuku1470 dėl patirtų išgyvenimų susietų su kurčiu Jūsų vaiku. Su negalia sunku susidraugauti visiems, gaila, kad nelabai turime pasirinkimą.
Būdama GIRDINČIŲ vaikų gestų kalbos instruktore norėčiau pastebėti (ir esu tikra, kad tuo stipriai besidominti psichologė Ramunė paantrins), vaiko verbalinė kalba negali būti stabdoma jį mokant girdinčių kūdikių gestų kalbos. Verbalinė kalba nėra pakeičiama gestų kalba, ji yra prijungiama kaip papildomas skatinimas bendrauti. Čia naudojama gestų kalba yra modifikuota, nes vietoj kurčiųjų naudojamų (BŪTINAI) lūpų judesių yra sakomi pilni žodžiai, todėl kalbėti tikra gestų kalba tėvai net neturi galimybės. Tuo pačiu jie neturi galimybės (jei nedaro to tikslingai) ir atitolinti kūdikių verbalinės kalbos. 
Man panašu, kad Jūs maišote girdinčius, negirdinčius ir neprigirdinčius vaikus. Negirdinčių vaikų niekas nemoko tokiu pat principu kaip girdinčių.
Tyrėjai pastebėjo, kad verbalinė kalba skatinama kai vaikams kalbama apie tai, kas juos domina. Trumpai esu aprašiusi vieną tyrimą čiačia. Aš kažkada ieškodama priežasčių, kodėl gestai laviną verbalinę kalbą sugalvojau, kad vaikas rodydamas gestus laviną smulkiąją motoriką, kuri (tikrai visi žino) turi įtakos vaiko kalbos raidai.

aciu 4u.gif tai yra tas atsakymas, kuri norejau isgirsti

QUOTE(superlaiminga @ 2010 03 06, 15:54)
Oi, oi, oi. Neklaidinkite žmonių. Stokojate tam tikrų žinių. Kalba - tai ne tik ekspresyvi kalba. Kalba neatsiejama nuo mąstymo. Gal nežinote, bet kurčias vaikas irgi mąsto. Net jei negali kalbėti burnyte. Jis mąsto. Negalėti perteikti savo minčių - klaiku. o gestai padeda kalbėti ir neturint galimybės susikalbėti burnele. Gestai ne stabdo kalbos raidos. Ją skatina, nes ksatina mąstymą. Vieni kurčių ar neprigirdinčių vaikų tėvai nemokina savo vaikų gestų ir nebando su jais komunikuoti pagal realias galimybes, laukia operacijų. Kiti, tuo tarpu, belaukdami operacijų, mokosi visa šeima gestų, kad tik galėtų bendrauti su vaiku. Nes bendravimas tarp vaikų ir tėvų - darnios asmenybės pagrindas. o apskritai reikia atminti, kad kalbos raida yra labai individuali. Ir tik nekompetentingas logopedas atranda kalbos raidos problemų ten, kur jų nėra,ypač jei vaikui dar nėra 3 metų.

Gestų kalbos bičiuliai - labai sąmoningi ir rūpestingi tėvai. Nes jie nelaukia, kol jų vaikų kalbos padargai susiformuos. Jie įduoda instrumentą, su kuriuo vaikas geba elgtis net nesulaukęs pirmojo gimtadienio. O svarbiausia, kad tai skatina bendravimą visoje šeimoje, vadinasi telkia šeimą.
Pralinksminot su paskutiniais sakiniais. lotuliukas.gif  Aš tai žinau, o Jūs? Todėl, intensyviai besidomėdama apie girdinčių kūdikių gestų kalbos taikymą, šviečiu ir kitus tėvus.
Ramunė Želionienė

Deja, pazistu labai daug mamu, kuriu vaiku kalbos raida iki 3 metu nustatyta kaip suletejusi, nesivystanti ir pan. Ir laime, kad jiems anksti nustato (daznai tai buna gimdymo traumos, tonuso bedos ir pan.)
As labai gerai zinau, kas yra kalbos raidos bedos ir kokios pasekmes eina kartu..noreciau nezinoti verysad.gif jau 6 metus dirbu su sunum, logopedas, psichologas, spec. pedagogas, mokykla, menu terapija...pagalvbos reikia mustis, ieskoti, bandyti kazkap gauti, jos labai mazai ir sunku gauti (pvz. logopeda, ne poliklinikoje) ir tai tik kalba, as nekalbu apie itaka elgesiui, emocine raida, kalbos suvokimo bedas ir pan. NIEKAM NIEKAM nelinkiu to patirti
QUOTE(superlaiminga @ 2010 03 08, 17:43)

Aš prieš vaiko, toks koks jis yra, bet kokia kaina darymą kaip visi, t.y. normaliu.

Gaila, kad visi kitokie vaikai ir suaugę Jums yra nenormalūs. Su nenormalių žmonių ateitimi. Gaila, kad visuomenė daro tokį didžiulį spaudimą žmonėms su negale. Žiauriausia yra tai, kad daug, labai daug žmonių, taip niekada ir netaps "normalūs" visuomenės akimis.

verysad.gif deja as is tu, kuri noretu, kad mano vaikas butu toks kaip visi. Jis tikrai nuostabus, sugeba daug ka, ko kiti bendraamziai nemoka..bet tokiam, kaip jis nera mokyklos, kur is jo nesityciotu (pradineje tai galima apsaugoti), visuomene labai ziauri, nors jis nera neigalus, sveikas guvus vaikas, bet visuomene tokius vaikus ir ju tevus tiesiog trina i miltus
Atsiprasau uz komentarus ne i tema, bet manau, kad psichologe turetu zinoti ir situos pasalinius dalykus.Ypac apie pasyvia kalba. Ji gali buti plati, bet ja istraukti i vartojamaja gali uztrukti metus intensyvaus darbo doh.gif

dar norejau paklausti, ar yra jau vaiku, kurie kalba abiem kalbom ir gestu, ir lietuviu? nes sakinio struktura lietuviu kalbos, linksniavimas, kaitymas skaiciumi ir giminemis yra gana sudetingas reikalas. Kiek supratau gestais rodant nekaitaliojama linksniais?

Del mamyciu, kurios vaikus moko koordinacijos, kalba, uzsiima su jais, manau, kad tai pasirinkimas, svarbu, kad butu sirdingas santykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 02 18, 19:59)
Klausei? biggrin.gif Aš bandžiau, bet supratau, kad viena, kuri labai išsamiai kažkokią ligą aprašė realiai nežino kas yra girdinčių kūdikių gestų kalba. Tai daugiau nesiaiškinau.

Man nereikia klausti. Pati dirbu tą darbą. Galit ir mane laikyt nekompetetinga logopede... biggrin.gif Kad ir kiek skaičiau ir domėjausi apie tai, savo nuomonės nepakeičiau... Tačiau veltis į diskusijas neturiu nei laiko, nei noro... Beja, manau, kad ir ši tema ne tokiu tikslu buvo sukurta...
Papildyta:
QUOTE(ene @ 2010 03 05, 22:59)
Aš kažkada ieškodama priežasčių, kodėl gestai laviną verbalinę kalbą sugalvojau, kad vaikas rodydamas gestus laviną smulkiąją motoriką, kuri (tikrai visi žino) turi įtakos vaiko kalbos raidai.

Ši priežastis privertė nusišypsoti...
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2010 03 10, 02:35)
Man nereikia klausti. Pati dirbu tą darbą. Galit ir mane laikyt nekompetetinga logopede... biggrin.gif Kad ir kiek skaičiau ir domėjausi apie tai, savo nuomonės nepakeičiau... Tačiau veltis į diskusijas neturiu nei laiko, nei noro... Beja, manau, kad ir ši tema ne tokiu tikslu buvo sukurta...
Papildyta:

Ši priežastis privertė nusišypsoti...

Apie kompetenciją supermamose nenuspręsi. Tiesiog norėčiau išgirsti ne emocijomis paremtą nuomonę, bet niekas tokios neišsakė.

Kodėl sukėlė juoką? smile.gif Kažkada draugei aiškinau kaip čia viskas "faina" ir sugalvojau tokią priežastį, tiesą pasakius, neteko susidurti su jokiu tyrimu tai teigiančiu smile.gif Bet vis tiek galvoju, kad pakankamai logiškai skamba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 03 10, 09:39)
Kodėl sukėlė juoką? smile.gif Kažkada draugei aiškinau kaip čia viskas "faina" ir sugalvojau tokią priežastį, tiesą pasakius, neteko susidurti su jokiu tyrimu tai teigiančiu smile.gif Bet vis tiek galvoju, kad pakankamai logiškai skamba smile.gif

Čia taip pat man nuskambėjo, kaip važiuoti iš Vilniaus į Kauną pro Klaipėdą... jei ženklų kalbos tikslas- per smulkiąją motoriką lavinti kalbą (jūs tik tokį tenurodėt), bet daroma tai beprasmiu aplinkkeliu... juk yra ir taip milijonai būdų smulkiajai motorikai lavinti...
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2010 03 11, 11:33)
Čia taip pat man nuskambėjo, kaip važiuoti iš Vilniaus į Kauną pro Klaipėdą... jei ženklų kalbos tikslas- per smulkiąją motoriką lavinti kalbą (jūs tik tokį tenurodėt), bet daroma tai beprasmiu aplinkkeliu... juk yra ir taip milijonai būdų smulkiajai motorikai lavinti...

biggrin.gif:D:D Manau pati puikiai suprantate, kad gestų kalbos pagrindinis tikslas yra bendrauti su kūdikiais biggrin.gif tikrai ne lavinti smulkiąją motoriką (keista, kad aš galėjau taip parašyti smile.gif )
Atsakyti
Manau, kad vaikas daug geriau jauciasi, kai mato, kad ji supranta, o zenklu kalba tai ir daro-padeda tevams suprasti vaiko poreikius ir juos patenkinti.
Aisku nereikia persistengti ir vaiko mokyti vien zenklu kalbos, na bet cia manau jau savaime aisku 4u.gif
Atsakyti
gal kam bus idomu sekti si projekta 4u.gif
Atsakyti