Įkraunama...
Įkraunama...

Ženklų kalba girdinčiam vaikui

QUOTE(agneb @ 2010 03 17, 14:28)
Manau, kad vaikas daug geriau jauciasi, kai mato, kad ji supranta, o zenklu kalba tai ir daro-padeda tevams suprasti vaiko poreikius ir juos patenkinti.
Aisku nereikia persistengti ir vaiko mokyti vien zenklu kalbos, na bet cia manau jau savaime aisku 4u.gif

pritariu, po to tingi kalbėt
Atsakyti
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 20, 17:05)

Vasareja123, o Jūs žinote kaip girdintys kūdikiai mokomi gestų?
Atsakyti
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 20, 14:05)

keistai nuskambejo tas 'tingi kalbet' rolleyes.gif kai jau prades kalbet, manau tikrai netinges biggrin.gif
Atsakyti
Ar, kol vaikas nerodo nei vieno ženklo, apsiriboti su 3-4 ženklais, ar ne? Man kažkaip atrodo, kad, jei vaikas nėra matęs pvz. laivas, traukinys, tai jį mokyti šių ženklų neverta g.gif g.gif Ar aš teisingai suprantu?
Na pvz.turiu knygelę su paveikslėliais:laivas,traukinys, lėlė, triratukas ir kt. Ar jau galiu vartyti su vaiku ir kartoti tuos ženklus? g.gif

QUOTE(bim-bam @ 2010 03 20, 22:59)
keistai nuskambejo tas 'tingi kalbet'  rolleyes.gif kai jau prades kalbet, manau tikrai netinges  biggrin.gif

Labas,

kaip sekasi mokslai? Kiek ženklų šiuo metu mokini? "Pienuką" jau rodo? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 04 08, 13:07)
Ar, kol vaikas nerodo nei vieno ženklo, apsiriboti su 3-4 ženklais, ar ne? Man kažkaip atrodo, kad, jei vaikas nėra matęs pvz. laivas, traukinys, tai jį mokyti šių ženklų neverta g.gif  g.gif Ar aš teisingai suprantu?
Na pvz.turiu knygelę su paveikslėliais:laivas,traukinys, lėlė, triratukas ir kt. Ar jau galiu vartyti su vaiku ir kartoti tuos ženklus? g.gif

Kol nerodo, apsiribokit keliais gestais.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Na, kaip sekasi mokinti vaikučius? ax.gif
Aš čia netyčia pagavau rodant ženkliuką, tai pasirodysim biggrin.gif Gal ir kitos pademonstruokit, kaip jūsų vaikučiai rodo ženkliukus bigsmile.gif

user posted image

(močiutė)

O šiaip jau mokam visai nemažai ženkliukų: pienukas, valgyti, gerti, bananas, obuoliukas, kiaušinukas, duonytė, ant puoduko, žuvytė, drambliukas, karvytė, šuniukas, katytė, paukščiukas, meškiukas, knygutė, dar ir užtenka didis.gif Aišku, ne visus dar rodo teisingai, bet tikrai eina suprasti, kokį ženkliuką rodo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kirameki: 15 balandžio 2010 - 08:09
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 15, 10:07)
Aš čia netyčia pagavau rodant ženkliuką, tai pasirodysim biggrin.gif  Gal ir kitos pademonstruokit, kaip jūsų vaikučiai rodo ženkliukus bigsmile.gif

Sužavėta thumbup.gif Puikiai pagautas kadras. Labai sunku nufotografuoti vaikutį, kad būtų aiškus gestas. Labai norėčiau tokią nuotrauką įdėti į facebook'o Kūdikio kalbos puslapį.

Super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ene @ 2010 04 15, 09:30)
Sužavėta  thumbup.gif  Puikiai pagautas kadras. Labai sunku nufotografuoti vaikutį, kad būtų aiškus gestas. Labai norėčiau tokią nuotrauką įdėti į facebook'o Kūdikio kalbos puslapį.

Super  thumbup.gif

blush2.gif

jei tinka - galit panaudoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 15, 10:33)
blush2.gif

jei tinka - galit panaudoti rolleyes.gif

Labai didelis dėkui 4u.gif

Beje, mielai į savo blogą dedu ne tik Kūdikio kalbos mokinių, bet ir visų bendraminčių istorijas, nuotykius, netikėtus vaikučių "pasisakymus".

Atsakyti
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 15, 09:07)
O šiaip jau mokam visai nemažai ženkliukų: pienukas, valgyti, gerti, bananas, obuoliukas, kiaušinukas, duonytė, ant puoduko, žuvytė, drambliukas, karvytė, šuniukas, katytė, paukščiukas, meškiukas, knygutė, dar ir užtenka didis.gif Aišku, ne visus dar rodo teisingai, bet tikrai eina suprasti, kokį ženkliuką rodo  thumbup.gif

Kaip faina wub.gif wub.gif wub.gif Nuo kokio amžiaus pradėjai mokyti gestų? Ir kada pradėjo vaikas rodyti juos?

Man trūksta pastiprinimo, padrąsinimo, kad nepritrūkt kantrybės ir motyvacijos pralaukt tuos du tris mėn., kol kažkokį ženklą vaikas parodys cool.gif O šiaip vis atrodo, kad kažką ne taip darau, nepakankamai dažnai mokinu ženklų vaiką unsure.gif ar dar ką.... Kada bus tas lūžis ax.gif cool.gif
Kol kas sunku mergytės dėmesį atkreipti į mano rodomus ženklus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DoNeila: 27 balandžio 2010 - 21:30
QUOTE(DoNeila @ 2010 04 27, 20:29)
Kaip faina wub.gif  wub.gif  wub.gif Nuo kokio amžiaus pradėjai mokyti gestų? Ir kada pradėjo vaikas rodyti juos?

Man trūksta pastiprinimo, padrąsinimo, kad nepritrūkt kantrybės ir motyvacijos pralaukt tuos du tris mėn., kol kažkokį ženklą vaikas parodys cool.gif  O šiaip vis atrodo, kad kažką ne taip darau, nepakankamai dažnai mokinu ženklų vaiką unsure.gif ar dar ką.... Kada bus tas lūžis ax.gif  cool.gif

as dabar is bibles pasiemiau knug apie gestu kalba girdintiems vaikams (ne Lietuvoje cia, Lt kiek ziurejau nelabai bibliotekose imanoma rast, kazi ar knygynuose pirkt yra g.gif ) tai labai fainos thumbup.gif ten kaip tik raso, kad gestu mokyt reikia ne rimtai mokyt, o tiesiog itraukt gestus i kasdienybe, ne specialiai prasyt vaiko, kad paziuretu ka rodai, o kazkaip zaismingiau pateikt viska, kad nebutu toks grynas rimtas mokymas smile.gif

as dar irgi rezultatu daug nesulaukiau. pienuko zenkla rodo, kitu neatpazistu dar, nes buna daznai kazka rodo, bet nesuprantu ka blush2.gif net is konteksto neiseina suprast dar man doh.gif bet nenuleidziu ranku ir rodau toliau, vis tiek blogiau nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 04 27, 22:29)
Kaip faina wub.gif  wub.gif  wub.gif Nuo kokio amžiaus pradėjai mokyti gestų? Ir kada pradėjo vaikas rodyti juos?

Man trūksta pastiprinimo, padrąsinimo, kad nepritrūkt kantrybės ir motyvacijos pralaukt tuos du tris mėn., kol kažkokį ženklą vaikas parodys cool.gif  O šiaip vis atrodo, kad kažką ne taip darau, nepakankamai dažnai mokinu ženklų vaiką unsure.gif ar dar ką.... Kada bus tas lūžis ax.gif  cool.gif

Aš čia kažkada jau rašiau - pradėjau mokyti 10 mėn. Rodžiau pienuką. Po savaitės ar dviejų pradėjo mėgdžioti (kai rodžiau aš, ir ji rodydavo iš paskos), o dar po savaitėlės pradėjo rodyti kai pati norėdavo pienuko.
Tu nenusimink, kad nereaguoja dukrytė, dar mažutė ji pas tave mirksiukas.gif Žinau, kad rašo/kalba visaip dėl to, kada reikia pradėt mokyti. Bet mažuliukai labai ilgai mokosi... O ar taviškė jau rodo ate? ploja katučių? Aš manau, kad kai šituos "ženklus" išmoksta pamėgdžioti, tada ir visų kitų gali pradėti mokyti. Nebus tada tiek streso ir nusivylimo, kad vaikas nekartoja ženklų rolleyes.gif
O va dabar pas mano dukrytę tai toks pakilimas šitoj srity - vos parodau ir iš karto kartoja. Kartais pastebiu, kad nori labai ką nors pasakyti, o ženkliuko atitinkamo dar nesu parodžiusi tai tik makaluoja makaluoja rankytėm... hihihi.gif
Atsakyti