jokia geda buti is daugiavaikes seimos
esu is 4 vaiku seimos ir niekad del to nepatyriau nepatogumu nei mokykloj, nei tarp draugu, nei universitete
be to nuolaidu yra labai daug, net ir tiems, kur pajamos vienam asmeniui virsija normas gaut pasalpom
pvz mano seimoj vienam zmogui tenka ~380-400Lt, o man del to, kad is gausios seimos nereikia moket 500Lt uz semestra, gaunu soc stipendija 100Lt/men ir viena kart per semestra galima pasimt vienkartine pasalpa 200Lt
nu cia aisku kiekvienam universtete kazkas skiriasi, bet panasios sumos irgi
o siaip jei kas is kauno tai gal zinot, kad yra tokia "gausiu seimu bendrija", kai seimoje daugiau nei 3 vaikai, siaip visuose miestuose tokios panasios yra
ten rengiami visokie renginiai, keliones (beje nemokamos) lietuvoj ir po netolima uzsieni, pigesni kelialapiai i pajuri, vaikams nemokamos stovyklos, gaunami nemokami bilietai i teatrus, zalgirio varzybas, vaikiskus spektaklius
ten aisku yra ir asocialiu seimu, kurios ateina tik pasiimt maisto ar drabuziu labdaros, renginiai jiems neidomus... del tokiu seimu aisku labai gaila

Man tai gausi šeima nuo 4. Taip kad mes jau -SUPER. Na gal dėmesys aplinkinių ir yra kiek išskirtinis, bet aš į tai stengiuos nekreipti dėmesio, nes tai jau tų žmonių problema. Žinau, kad Klaipėdoj yra šeima turinti 17
vaikų ir nėra kokia nors asociali. Man ko gero užteks tiek, kiek turiu dabar, daugiau nebenorėčiau. Pajamų mums tikrai užtenka ir pavalgyt, ir apsirengt ne SecondHand, ir papramogaut.

QUOTE(arbuziuke @ 2004 06 25, 22:31)
is visu pusiu tik ui ui ui kaip susitvarkysit...kiek kainuos...tuoj i mokykla eis tada pamatysit...
Aš turbūt paklausčiau - "tai ką patartumėt, gal kokį vieną sugrąžint?"
Ir atsiranda liaudies

Pirmas buvo neplanuotas beveik,bet labai dziaugiames,kai suzinojau,kad jis bus,nes jau mintys buvo pradejusios suktis apie vaika.
O dukra planavom ir labai laukem!
Yra du vaikai,daugiau jau turetu nebebut:)
manau,uztenka,nors jei buciau jaunesne gal ir 3-io noreciau.

O dukra planavom ir labai laukem!
Yra du vaikai,daugiau jau turetu nebebut:)

manau,uztenka,nors jei buciau jaunesne gal ir 3-io noreciau.

Man gražu pažiūrėti į didelę draugišką šeimynėlę , bet kai susapnavau kad laukiuos trečio buvo baisoka ir visai ne dėl finansų.Gal kas susitvarko ir su 6 ,bet tai ne man .Man du pats tas ,trys jau daugoka ,o su keturiais nežinau
.Turbūt pamesčiau vyrą su visais vaikais ir pabėgčiau

Mūsų visuomenės požiūris į šeimas auginančias 3 ir....... kartais glumina žmones. Kai mes išvažiuojam į miestą , tai visada sulaukiam kažkokios aplinkinių reakcijos. Tai vieną kartą kažkos diedas (tikras diedas, tik alaus dar trūko) pakomentavo "čia visi tavo.....ir dar du namuose........?"
Man visai negėda parodyti, kad AŠ PAGIMDŽIAU 3 VAIKUS.
Aš esu mama ir tuo didžiuojuosi!!!!!!!!!!! Na kol kas užtenka ir tokios šeimynos

Nu žinokit, as jau ir kitoj temoj rašiau, niekada su jokia pašaipa nesusidūriau, tik su palaikymu ir švelniu "pavydu". Nors mes visai paprastai gyvenam, dargi mus pavadina naujaisiais lietuviais, nes dabar, pasirodo, madinga daug vaikų auginti. Vaikų darželyje, kadangi vaikus į daržą dažniausiai veža vyras, visos auklėtojos iš tolo moja ir vadina "supertėveliu", esu girdėjusi tik "graži šeima", parduotuvėse ar kitose viešose vietose chebra pakalbina, šypsosi ir jokių užuominų....
Gal dėl to, kad mes patys stengiamės šypsotis?..
Darbe neturėjau jokių problemų, sakyčiau atvirkščiai, įgijau savotiško "svorio" ir netgi paaukštino...
Gal dėl to, kad mes patys stengiamės šypsotis?..
Darbe neturėjau jokių problemų, sakyčiau atvirkščiai, įgijau savotiško "svorio" ir netgi paaukštino...
na, lietuvoje 3-4 turbut jau daugiavaike, o statuose tai 3+ yra normalu, ir ner cia jokiu super pasalpu ar valstybes paramos, tiesiog ekonomika ir pajamos stabilesnes, nors nepasakyciau, kad vidurinioji klase cia daug geriau nei lietuvoje gyventu
Kelių asmenų šeima yra gausi
, viskas priklauso nuo to, kaip kas tą supranta. Vienam galbūt daug yra vienas žmogus, kitam dviese būti yra daug, o dar kitam ir 17 vaikų
nėra problema, jei į tai sąmoningai žiūri, kai visi pavalgę, nusiprausę, apsirengę ir eina į mokyklą ar jau dirba
. O šiaip tai jokia bėda, gėda ar problema, jei šeima gausi. Gėda, jei tėvai girtuokliai, narkomanai ar dar kokie niekadėjai, kurie vaikus gimdo dėl pašalpų, kad patiems samanės nepritrūktų...