2 kiaušiniai, 2 tryniai, 250 gr cukraus, 250 gr miltų, 1 arb.šaukštelis malto imbiero, kepimo miltelių. Išplakti trynius, kiaušinius ir cukrų, įdėti imbierą, kepimo miltelius, sumaišytus su miltais, išminkyti tešlą. Iškočioti ploną blyną, išpjauti su formelėmis sausainius (arba supjaustyt stačiakampiais) ir palikt bent 2 valandom apdžiūti (geriau per naktį). Kepti nekarštoje orkaitėje. Iškepti jie būna kietoki, bet tokio tipo sausainius paprastai rekomenduojama laikyti metalinėse dėžutėse (gal tiktų ir celofaninis maišelis), jie po kurio laiko suminkštėja jei kas turi kantrybės laukti.
Išbandžiau, bet išėjo tiesiog skanūs sausainiai, tačiau ne tokio skonio, kaip Alkavos.. Man recepte per daug cukraus, tai dėjau mažiau, bet vis vien labai saldūs gavosi. O imbiero dėjau daugiau, bet vis tiek mažai Gal kas kitų receptukų turit? Gal pavyktų artimiausią variantą "originalui" pasidaryti
200 g cukraus 200 g sviesto ir 100 g medaus sildomam iki vientisos mases. Veliau imusami 3 kiausiniai, iberiama apie 300 g miltu ir tarkuoto imbiero pagal skoni. Uzminkyte tesla kociojama 0,5 cm storio lakstu ir supjaustoma kvadrateliais. Kepami 200`C orkaiteje ~10-15 min.
esu kepus labai labai skanius tokius beveik tokius pat kaip is skonis ir kvapas... jie tokie labai ploni tamsus su daug daug imbieru... ach..jei pavyks rasti recepta idesiu
esu kepus labai labai skanius tokius beveik tokius pat kaip is skonis ir kvapas...
jie tokie labai ploni tamsus su daug daug imbieru...
ach..jei pavyks rasti recepta idesiu