Dar vienas truputį kitokių, netradicinių imbierinių sausainukų receptas, kurį radau vokiškame žurnale:
APELSINŲ IMBIERO ROMBAI (~ 40 sausainukų)
Tešlai:
50g cukruoto imbiero (galima pakeisti kitais cukruotais vaisiais)
125g šalto sviesto ar margarino
250g miltų
1 kiaušinis
75g cukraus
mažas žiupsnelis druskos
Glajui:
1 apelsinas
~ 125g cukraus pudros
Imbierą smulkiai sukapoti, ant stalo pilti miltus, stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą, kiaušinį, cukrų, druską ir viska kapoti dideliu peiliu, kol visi produktai susimaišys, suspausti į gabalą, truputį paminkyti ir 1 val. tešlą palaikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti, peiliuku tešlai supjaustyti rombais (paviršiuje švelniai galima įspausti negilias duobutes plaktuku mėsai mušti). Kepti ~ 12-15 min. 180° C temp. orkaitėje.
Glajui cukraus pudrą sumaišyti su 2 valg. š. apelsino sulčių, glajumi aptepti sausainukus, jų viršų, kol glajus neišdžiūvęs truputį pabarstyti nulupta ir susmulkinta apelsino žievele (plonai nulupti tik geltoną jos sluoksnį).