Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkšuniai

Laba diena, ieškau bet kokios informacijos apie vilkšunius... Kalbu ne apie aviganius, o apie tikruosius vilkšunius... Gal kas nors iš Jusu turi viena iš ju...

Lauksiu, bet kokios info...
Aciu...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Citriniukas: 30 balandžio 2007 - 13:44
Turiu aš ir dar dvi šio forumo dalyvės. Čekoslovakus. Apsilankyk www.wolfdog.org/lit

O kas ta "bet kokia informacija"? smile.gif
Atsakyti
Labai aciu, tikrai daug informacijos radau ir beveik to, ko ieskojau wink.gif , bet kaip suprantu ju yra daugiau rusiu, pvz. Wolf Hybrid yra visai kas kita nei cekoslovakas??? O as butent tokio ieskau, nors nezinau ar pavyks rasti, nes Anglijoj jie uzdrausti... sad.gif
Atsakyti
Aha, ir ne tik Anglijoj uždrausti. Yra tų šalių su paranoja vilkų - šunų hibridams. Vilkšuniai dar gali būti sarloso, bet jie daug kuo nuo čekoslovakų skiriasi. O atsitiktinis vilko ir šuns mišrūnas... na, asmeniškai aš - prieš. Vilkšuniai yra tokie kokie yra dėl kruopščios selekcijos (netinkamus nušaudavo blink.gif ), sarlosai ir čekoslovakai ir tai labai skirtingi.

O kam tau čekoslovakas? smile.gif
Atsakyti
Noriu geriausio suns: nepriklausomo, biskiuka laukinio, bet istvermingo ir draugisko.... O be to jie TOOOKIE GRAZUS smile.gif
Atsakyti
Apsilankiusiu šunų parodoje pamatysi daug TOOOOOOOKIŲ gražių.
Jei pagal tavo kriterijus, tai tikrai yra draugiškesnių šunų nei vilkšunis, kaip suprantu draugiškas tai tas kuris apsiseilioja pamatęs nepažįstamą žmogų ir begalo juo džiaugiasi, vilkšunis greičiausiai pamatęs nepažįstamą žmogų praeis nereaguodamas. ištvermingumas- kiek tau to reikia? Taip, vilkšunis gali nubėgti šimtą km iškart, bet ar tau to tiek reikia, tikrai ne vienos veislės šuo, nueis dvidešimt ir daugiau km ir žiūrės tokiu žvilgsniu, nagi einam dar bigsmile.gif
Dar neaiškumas man toks.. kaip suprast nepriklausomo.. kiekvienas šuo gali įsivaizduot esas nepriklausomas nuo nieko, jei tik jam tai leis šeimininkas. Tačiau su tokiu šunimi gyvent.. doh.gif
Atsakyti
Beje, kaip supratau gyveni Anglijoje, tai kaip tau tokie šunys? Tamaskanai jie būtent veisiami Anglijoje, taigi ten kuo puikiausiai tokį galima įsigyti. Na, nebent negražūs tau jie? biggrin.gif mirksiukas.gif jie skirti būtent anglams, kurie nori vilko, nes tai gražu ir negali tokio turėt, nes pasidarė taip jog draudžiama viskas pas juos kas susiję su vilkais, ir daugelis vaikšto dabar apnikti vilkų baimės biggrin.gif
Atsakyti
Ne, as ne Anglijoj gyvenu, tiesiog radau forume ieskodama info apie juos.... Beje, kiti zmones ramiausiai juos laiko, nes dokumentuose jie ivardinti kaip haskiai.
Vat, butent tas pas juos man ir patinka, kad neis prie kiekvieno ir nelaizys... Suniui turi buti savas tik seimininkas, gal cia ir nieko bendro su nepriklausomybe fool.gif
O tu, waidila, kiek supratau turi cekoslovaka??? Kodel tu sia veisle pasirinkai??? rolleyes.gif

O del grozio tai cia beveik paskutinej vietoj smile.gif , pritrukau artumentu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Citriniukas: 02 gegužės 2007 - 11:35
hmmm kazin ar daug ju ten laiko smile.gif
abejoju:)

as kitokias zinias is Anglijos turiu smile.gif
jei ir turi tai butent tamaskanus, misankes, o ne CSV.

na o sunu, kurie bet ko nelaizys yra ir daugiau, p.s. mano sunys visus laizo, kas i namus ateina ir is leksciu maista vagia, tad negaliu sakyt, kad jie nemyli visu.

p.s. jei domina CSv prasom i www.wolfdog.org/lit ten konkreciai renkasi CSv augintojai myletojai ir ten yra VISA informacija apie juos, kurios tikrai nerasite paprastuose forumuose.

QUOTE(Citriniukas @ 2007 05 02, 12:32)
Ne, as ne Anglijoj gyvenu, tiesiog radau forume ieskodama info apie juos.... Beje, kiti zmones ramiausiai juos laiko, nes dokumentuose jie ivardinti kaip haskiai.
Vat, butent tas pas juos man ir patinka, kad neis prie kiekvieno ir nelaizys... Suniui turi buti savas tik seimininkas, gal cia ir nieko bendro su nepriklausomybe  fool.gif
O tu, waidila, kiek supratau turi cekoslovaka??? Kodel tu sia veisle pasirinkai???  rolleyes.gif
O del grozio tai cia beveik paskutinej vietoj  smile.gif , pritrukau artumentu  blush2.gif

Atsakyti
Tada netaip supratau dėl gyvenamos vietos.. O iš kur tu?
Beje, nelabai suvokiu kaip taip gali būti, kad pas čekoslovakų vilkšunį dokuose būtų parašyta haskis unsure.gif .. vat kur daviau prieš tai nuorodą tai ten mišankės haskių, malamutų ir VA.. O gal tu žinai kokie tiksliai šunys, koks veislynas registruoja vilkšunius kaip haskius?
Naaa, kaip sakai, kad turi būti savas tik šeimininkas, tai maniškiui tas netinka.. schmoll.gif Savaime aišku, kad aš jam esu viskas, iš akių retai paleidžia mane, bet visus mano draugus ir pažįstamus kuo puikiausiai iš tolo atpažįsta ir tikrai pro juos ramiai nepraeinam doh.gif būtina jam pasisveikint biggrin.gif
O tai jei sakai, kad grožis paskutinėj vietoj, tai kas pirmoj? rolleyes.gif mat kaip supratau iš pirmos tavo žinutės tai nelabai ką ir žinojai apie vilkšunius neskaitant išvaizdos, ar ne taip kažką supratau? man tai išvaizda labai svarbi, kalbant būtent apie vilkšunius, nes man svarbu yra tai, kad jų išvaizda, kailis, sudėjimas yra labai artimas vilkui, nepatinka man dekoratyviniai šunys, kuo natūraliau, paprasčiau tuo geriau ax.gif
Sunku paaiškint kodėl pasirinkau smile.gif Aš du metus prieš įsigyjant svajojau apie tokį šunį, kol galiausiai mažylis atsidūrė mano namuose. Visų pirma norėjau vilko, bet kuo puikiausiai žinau, kad jo neauginsi kambaryje, tada radau vilkšunius, kurie turėjo savyje visas vilkų savybes, kurių aš ir ieškojau, ir kurios mane žavėjo.. Dabar maniškiui jau virš metų, ir man tai yra idealus šuo. Bet prieš įsigyjant manau būtinai reikėtų pabendrauti daugiau su bent vienu vilkšuniu, nes viena yra skaityti apie jų charakterį, o visai kas kita realiai matyt kaip elgiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waidila: 02 gegužės 2007 - 12:33
labai teisingai waidila sako. As apie CSV buvau skaiciusi siek tiek, bet ypatingai nesidomejau, nes tai ne mano tipo suo. Visgi realybeje pamacius ir pabendravus su tokiu suniu, zymiai daugiau pamatai, suzinai, nei skaitydamas daug.
Pries isigyjant, kaip tu sakai, savarankiska, nepriklausoma suni, reikia butinai susipazinti su jais realiai, su zmonem, kurie juos laiko, apgalvoti gerai, ar tau toks suo tiks. Tikrai ne kiekvienam tokio tipo sunys
Atsakyti
O aš tai norėjau haskio arba malamuto, bet supratau, kad su jais nesusitvarkysiu biggrin.gif Ale dabar esu labai laiminga, nes gavau tokį šunį, kokio man iš tikrųjų reikėjo: galinčio gyventi 17 kv. metrų barake, bet savaitgaliais nueit po 30 km lietui lyjant, sniegui sningant, per pelkes, kepinant saulei, labai labai mylinčio žmones, truputį laukinio ir medžioklinio, bet neišleidžiančio šeimininko iš akių. Galinčio keliaujant kokią dienelę pabūt be maisto, neišrankaus ir nelepaus. Mokančio prisiglaust visu kūnu prie žmogelių, tokio, kurį galima niurkyt, bet tuo pačiu turinčio tokį kraupų žvilgsnį, kad kartais net nupurto. Linkusio dominuoti, bet laiku suprantančio kas čia vadas (tokia nuolatinė miela įtampėlė - kas ką biggrin.gif ) Judančio taip gražiai, kad net saldu žiūrėti. Su nereikalaujančiu priežiūros kailiu. Nelojančio. Žaismingo. Be to, ji žaidžia ir elgiasi truputį kitaip nei kiti šunys... Moka greitai įveikti bet kokius negalavimus (pas vetą tik skiepyjamės). Ji šlykšti vagilė, sysiojanti svečiams į patalus, jei jie pakloti ant žemės ("tu čia gulėk, gulėk, bet vieta šiaip tai mano"), neturinti normalaus skausmo pojūčio, nuo mažens net labai skaudžiai nubaudus, bandanti pakartoti siaubiamuosius veiksmus iškart po to, kai atsistoja ant kojų...

Ir, be jokios abejonės, ji beprotiškai graži biggrin.gif
Atsakyti