cia gi, berods, kertele sielai.. ai, tiek to.
QUOTE(visata @ 2006 10 13, 14:58)
as gi jau tuos pinigus grazinau pries savaite. va tada ir atejau cia pasiguosti, kaip del sush.. buhalterijos zioplumo man teks kazkaip suktis kelis men (ir dabar, ir kol grazinsim draugams skolas, kuriu dabar dar padauges
).
nemalonu, suprantu
Papildyta:
QUOTE(IrenaR @ 2006 10 13, 14:44)
Šiaip tai aš už tai , kad reikia grąžinti , kas nepriklauso. Bet iš tikrųjų įmonė negalėjo pati išskaityti permokos
Darbo Kodeksas
224 straipsns. Išskaitų iš darbo užmokesčio pagrindai
Išskaitos iš darbuotojų darbo užmokesčio padengti jų įsiskolinimą įmonei, įstaigai ar organizacijai, kurioje jie dirba, gali būti daromos administracijos nurodymu:
1) grąžinti avansą, kuris buvo duotas, įskaitant jį į darbo užmokestį; grąžinti sumas, permokėtas dėl skaičiavimo klaidų; Šiais atvejais administracija turi teisę duoti nurodymą padaryti išskaitą ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo tos dienos, kurią baigėsi avanso grąžinimo ar įsiskolinimo padengimo nustatytas terminas, buvo išmokėta suma, permokėta dėl skaičiavimo klaidų
Darbo Kodeksas
224 straipsns. Išskaitų iš darbo užmokesčio pagrindai
Išskaitos iš darbuotojų darbo užmokesčio padengti jų įsiskolinimą įmonei, įstaigai ar organizacijai, kurioje jie dirba, gali būti daromos administracijos nurodymu:
1) grąžinti avansą, kuris buvo duotas, įskaitant jį į darbo užmokestį; grąžinti sumas, permokėtas dėl skaičiavimo klaidų; Šiais atvejais administracija turi teisę duoti nurodymą padaryti išskaitą ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo tos dienos, kurią baigėsi avanso grąžinimo ar įsiskolinimo padengimo nustatytas terminas, buvo išmokėta suma, permokėta dėl skaičiavimo klaidų
kelintų metų? nes aš buvau informuota, kad jau gali bet kada
Euforija, aciu uz
nezinau, gal man koks "suskystejimo" periodas - ziuriu as i sita
ir man taip graudu darosi..
klaidu klaidu.. aisku, darome. bet man nuo to, kad as tai zinau, dabar tikrai pvz tuliko vamzdziai nepasikeis (o jiems buvo suplanuoti pinigai).
anyway. viskas, jau pasiguodziau. gana
nezinau, gal man koks "suskystejimo" periodas - ziuriu as i sita
klaidu klaidu.. aisku, darome. bet man nuo to, kad as tai zinau, dabar tikrai pvz tuliko vamzdziai nepasikeis (o jiems buvo suplanuoti pinigai).
anyway. viskas, jau pasiguodziau. gana
Įdomiai tas straipsnis rašo
DK 224 strp 3 dalis:
Negalima iš darbuotojo išieškoti permokėto ir neteisingai pritaikius įstatymą apskaičiuoto darbo užmokeščio, išskyrus skaičiavimo klaidos atvejus.
Tai kas čia yra ne skaičiavimo klaida, kai išskaičiuoti jau nebūtų galima?
225straipsnis 1 dalis:
Kiekvieną kartą išmokant darbo užmokestį, bendras visų išskaitų dydis negali viršyti 20 procentų. (...)
Tai kokią sumą atskaitė?
DK 224 strp 3 dalis:
Negalima iš darbuotojo išieškoti permokėto ir neteisingai pritaikius įstatymą apskaičiuoto darbo užmokeščio, išskyrus skaičiavimo klaidos atvejus.
Tai kas čia yra ne skaičiavimo klaida, kai išskaičiuoti jau nebūtų galima?
225straipsnis 1 dalis:
Kiekvieną kartą išmokant darbo užmokestį, bendras visų išskaitų dydis negali viršyti 20 procentų. (...)
Tai kokią sumą atskaitė?
QUOTE(visata @ 2006 10 13, 14:32)
Apuoke, atskaite is esmes daugiau nei puse algos. bo as tada dar nezinojau, kad yra toks 20 proc. limitas.
buciau zinojusi anksciau, buciau galva nukandusi buhalterei.
buciau zinojusi anksciau, buciau galva nukandusi buhalterei.
Dabar buhalterei gali galvą nukąsti ir auditas
Nors aš manau pastebėčiau savo sąskaitoje papildomus daugiau negu pusę algos
dzin dabar viskas buhalterei. nes didele imone. ir jau viskas gi nuskaiciuota.
o nepastebejau, nes nubrauke viska iskart, o pervede nepelnytus pinigus tai per du kartus. O kadangi as kaip ir dauguma i dekreta isejau veliau, nei reikia, nes reikejo privalomo su sodra dirbimo laiko , tai buhalterija ten matyt susipainiojo ir pervede.
o as kadangi ruosdamasi leliuko gimimui dirbau viska ir visiems, man visi ir pervedinejo pinigus tai as tikrai tuo metu nepastebejau jokio zymaus pinigu padaugejimo, del kurio taptu neramu.
uztat va pagyvenau ramiai metus - dabar uz viska atsiimu per viena karta.
pagalvojau, o kam as kasiu durna galva? jokios man is to naudos
o nepastebejau, nes nubrauke viska iskart, o pervede nepelnytus pinigus tai per du kartus. O kadangi as kaip ir dauguma i dekreta isejau veliau, nei reikia, nes reikejo privalomo su sodra dirbimo laiko , tai buhalterija ten matyt susipainiojo ir pervede.
o as kadangi ruosdamasi leliuko gimimui dirbau viska ir visiems, man visi ir pervedinejo pinigus tai as tikrai tuo metu nepastebejau jokio zymaus pinigu padaugejimo, del kurio taptu neramu.
uztat va pagyvenau ramiai metus - dabar uz viska atsiimu per viena karta.
pagalvojau, o kam as kasiu durna galva? jokios man is to naudos
QUOTE(visata @ 2006 10 13, 14:50)
dzin dabar viskas buhalterei. nes didele imone. ir jau viskas gi nuskaiciuota.
Didelė įmonė ar maža- pinigai joje be reikalo nei į priekį, nei atgal neina
QUOTE(visata @ 2006 10 13, 15:05)
oj, zuiki.. sorry, pauksteli
zinociau as kaip ten padaryta, tikrai neleisciau manes taip "daryti" (aaatsiprasom jautriu zmoniu:)).
netgi eiciau ir paskusciau darbo inspekcijai, ot
netgi eiciau ir paskusciau darbo inspekcijai, ot
Jau geriau nesipykti
QUOTE(Euforija @ 2006 10 13, 14:06)
kelintų metų? nes aš buvau informuota, kad jau gali bet kada
kitu atveju, visata, jeigu jie neturėjo teisės tai tu gali susigrąžinti tuos pinigėlius...jeigu norėtum aišku 
Įsiterpsiu: Darbo kodeksas yra vienas vienintelis, priimtas 2002-siais, nes iki to visus darbo teisės klausimus reguliavo atskiri įstatymai
QUOTE(Silvute @ 2006 10 13, 08:43)
tai, kad pasiziurejus pagal visa salies padeti, tai ju atlyginimai yra visiskai normalus.
Kurgi ne, dabar mokytojams, dėstytojams, kultūros atstovams yra labai gerai ir bus tik dar geriau