QUOTE(nerile @ 2005 01 04, 15:34)
Zinote, gal esu kiek konservatorisku paziuru, bet tikrai nematau nieko viliojancio ir juolab protingo, jei zmogus dziaugiasi uzdirbes kelis Lt ar vos su keliais tukstanciais kiseneje perka buta. Man tai nenormalu, teisingiau butu, nerealu, nes as su kur kas didesnem santaupom nesiryztu pirkti kad ir koki nauja buitines technikos daikta, kur senasis dar funkcionalus. Nemoku isreiksti tai, ka turiu omeny, bet sakau, jei negali pinigais disponuoti normaliai, tai tuos kelis paskutiius irgi nereikia isleisti laiva valia, juk niekada nezinai, ka gali atnesti rytojus: gal gera ir tie tavo pinigai neprazus, o gal bloga, ir tada ju tikrai prireiks. Nesiverciu per galva neturedama, kad kazka tureciau, bet kiekviena uzdirbta Lt nebutinai isleidziu...
Zinoma, kai turi pacius reikalingiausius dalykus, gali vadovautis ir tokiu poziuriu, o kai ju neturi? Kas is to jei taupysi, kad sutaupyt daugiau, ir tai truks dar penketa metu arba vos ne skolintis reikes, kad sumoket nemaza nuomos mokesti? Tai gal geriau iskart imt paskola, kai tik gali, ir tada, jei kartais kiltu sunkumu atiduot menesio imoka, riboti iprastines islaidas ar pasiskolint simta kita. Blogiausiu atveju pakeisi ta buta i mazesni, su banku imanoma susitart.
Cia as del buto taip manau. O visu kitu pirkimu issimoketinai netoleruoju, as jau geriau atsidesiu, sutaupysiu ir tada nusipirksiu. Ir skolinimusi netoleruoju, nebent krastutiniu atveju.
Be to, mes su vyru nesam is tu, kurie vos suduria gala su galu. Ir pasilinksminam, ir nusiperkam kazka neeilinio, ir pasitaupom, kai reikia ar labai norisi. Pernai metais is anksto planavom vestuves, pradejom po Nauju taupyt nuo nulio ir rugpjuti viska uz savo pinigus puikiausiai pasidarem. po polnoi programe, tsakant, gavosi. dabar taupom buto pradziai.
Ka, blogai kas nors, nesuprantama? geriau tevams ant sprando sedet ar amzinai skolose, ar n metu nuomoti buta? Va, cia tai butu nesamone.
Tai buvo mano nuomone, hau