Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto grybas

Klausykit, o Jums nekyla minčių, kad mes čia geriam paprastą eilinį kefyrą, tik namų darbo ? Įdomu, gal yra dirbančių pieno pramonėje ir žinančių technologijas, kaip ten jis gaminamas - irgi pila kažkokią mikroflorą, kad surūgintų. Įdomu, kas vakarą išgėrus po stiklinę kefyro, ar ne tas pats poveikis būtų ? Aš kol kas dar nejaučiu nieko, išskyrus meteorizmą, na, bet neseniai dar geriu - trečia savaitė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ypata @ 2007 08 17, 16:25)
Klausykit, o Jums nekyla minčių, kad mes čia geriam paprastą eilinį kefyrą, tik namų darbo ? Įdomu, gal yra dirbančių pieno pramonėje ir žinančių technologijas, kaip ten jis gaminamas - irgi pila kažkokią mikroflorą, kad surūgintų. Įdomu, kas vakarą išgėrus po stiklinę kefyro, ar ne tas pats poveikis būtų ? Aš kol kas dar nejaučiu nieko, išskyrus meteorizmą, na, bet neseniai dar geriu - trečia savaitė smile.gif

Gali ir taip būti. Bet kadangi esu skaičiusi apie paprasčiausio kefyro naudingas savybes, tai visai liuks, kad tas grybukas taip veiktų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ypata @ 2007 08 17, 16:25)
Klausykit, o Jums nekyla minčių, kad mes čia geriam paprastą eilinį kefyrą, tik namų darbo?


Manau tikrai ne tas pats. Vien jau del to, kad siame kefyriuke yra 100% gerybiniu bakteriju, jis yra 100% naturalus produktas. Dabar esu atidavusi pazystamai knygele apie siuos grybukus, po to galesiu parasyti apie ji, apie sudeti, man atrodo ten yra parasyta jo sudetis.
Atsakyti
QUOTE(AZURA @ 2007 08 17, 19:29)
Manau tikrai ne tas pats. Vien jau del to, kad siame kefyriuke yra 100% gerybiniu bakteriju, jis yra 100% naturalus produktas. Dabar esu atidavusi pazystamai knygele apie siuos grybukus, po to galesiu parasyti apie ji, apie sudeti, man atrodo ten yra parasyta jo sudetis.

Jei tik galėsi, parašyk iš tos knyigelės informacijos. Labai įdomu.
Atsakyti
galiu pasidalinti tibeto grybuku kaune 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2007 08 09, 08:33)
Tai ne Tibeto pieno grybas, bet Jūros ryžių grybas. Aš jį irgi labai mėgstu. Štai apie jį:

GYDYMASIS JŪROS RYŽIAIS
Ryžai, turintys gydomųjų savybių, atvežti iš Indijos. Jie pagerina savijautą, organizme atstato medžiagų apykaitos sutrikimus, gydo cukrinį diabetą, pakeičia antibiotikus, slopina viršutinių kvėpavimo takų uždegimus, sulėtina vėžinių ligų procesus, valo gleivinę, stabdo odos ligų plitimą, žemina kraujospūdį, gydo aterosklerozę, nuramina nervinius galvos skausmus, reguliuoja skrandžio rūgštingumą, tirpina druskas sąnariuose. Padeda, sergant radikulitu: reikia gerti ir trinti stuburą, liemenį (ypač ties ėdimuoju nervu). Esant nemigai, reikia trinti ausis (nuo viršaus link kaklo). Esant slogai, praplauti nosį. Esant kojų silpnumui, bent kartą per parą reikia trinti pėdas ir kelių įdubimus.

GYDOMOJO  SKYSČIO PARUOŠIMAS
5. 4 šaukštai ryžių;
6. 3 šaukštai (be kaupo) cukraus;
7. 10 – 15 vienetų razinų be kauliukų;
8. 1 litras ekologiškai švaraus (arba per parą laiko nusistovėjusio) vandens.
Visa tai supilti į vieno litro stiklainį, palaikyti 2 – 3 dienas (ne ilgiau kaip tris). Po to ryžius nukošti į švarų stiklainį. Nukošus ryžius gerai praplauti po šaltu tekančiu vandeniu ir paimti 4 šaukštus naujam užpylimui.
Ryžiai turi savybę augti, todėl jų kiekis didėja. Priaugusius ryžius galima laikyti vėsioje vietoje (šaldytuve) ne ilgiau kaip 5 paras.
Gydomąjį skystį vartoti reguliariai ir ne rečiau kaip 3 kartus per parą.Gerti po 100 g, 10 min. prieš valgį. Skystį galima gerti ir vietoj vandens. Gerti metus laiko. Pakitimus organizme pajusite po 3 – 4 savaičių. Skystį laikyti stiklainyje uždengtą iki 5 parų.


tik toks receptas galioja siam grybui? unsure.gif as razinu nemegstu,bet gryba tai noriu naudot...
Atsakyti
Tibeto pieno grybas

Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi.
Į Europą, pasak legendos, jį atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Jis sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, profesorius gavo jį dovanu.

Pieno grybo kefyro savybės:

Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą
Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį
Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių
Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą
Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas
Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių
Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus
Gydo širdies ligas, hipertoniją
Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą)
Didina lytinį aktyvumą
Gerina atmintį ir dėmesį
Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius nuvykus
Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! )
Vertinga kosmetinė priemonė

Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos (pieno,varškės spalvos) ir būna 5-6 mm dydžio pradinėje augimo stadijoje ir 40-50 mm pabaigoje prieš dalijamasi.
Grybo prieaugį perduoti kitiems galima tik su vartojimo ir priežiūros instrukcija, kurį apsaugos grybą nuo žūties. Teisingai prižiūrimas grybas dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Atminkite, kad grybas yra gyvas organizmas, todėl jis turi kvėpuoti. Neuždenkite jo dangtelių ir nestatykite į šaldytuvą.


Vartojimo būdas:
Tibeto pieno grybo priežiūrai reikalingi : švarus stiklinis indas (stiklainis), medžiaginė arba popierinė servetėlė indui uždengti, švarus vanduo (grybui perplauti) ir pienas. Nenaudokite metalinių įrankių ar indų (išskyrus nerūdijantį plieną).
Du arbatinius šaukštelius pieno grybo užpilti 200-250 ml pieno kambario temperatūros ir palikti 24 val. Tinka bet koks pienas: karvių, ožkų, kumelių ir t.t., geriau normalaus arba padidinto riebumo. Tai reikia daryti 1 kartą per parą tuo pačiu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperatūroje. Pienas pilnai surūgsta per 17-20 val. Paruošto surauginto pieno (kefyro) paviršiuje atsiranda tirštas sluoksnis su grybo kūneliu, raugintas pienas atsiskiria nuo indo dugno.
Raugintą pieną perkošti per kiaurasamtį arba rietį. Likusį kiaurasamtyje grybą perplauti po šalto vandens srove, kad neliktu rauginto pieno likučių. Negalima jo plauti karštu vandeniu, nes grybas gali žūti.Grybą sudėti į švarų stiklinį indą ir vėl užpilti pienu. Grybą būtina praplauti ir užpilti šviežių pienu kasdien, kitaip jis neteks gydomųjų savybių, paruduos ir gali žūti.
Negalima gerti perrūgusi kefyrą (jį geriau naudokite vonelėms)
Nevartokite kefyro daugiau nei 700-800 ml per dieną
Kefyrą reikia vartoti nevalgius, po 200-250 ml., ne vėliau nei prieš 30-60 min. prieš miegą.

Pilnas gydymo kursas – 1 metai. Kefyrą reikia vartoti etapais: gerti 20 dienų, po to padaryti 10 dienų pertrauką ir vėl pakartoti 20 dienų kursą. Antrojo etapo laike griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, trauktines, vaistus.
10 dienų pertraukos metu reikia prižiūrėti grybą ir toliau. Kefyrą šiuo laikotarpiu galima vartoti varškės gaminimui, kepti blynus, rankų ir veido odai valyti. Galima tepti skaudamas vietas – 6-8 kartus per dieną. Gydomąjį kefyrą galima vartoti žaizdoms,akies miežiui gydyti. Ant skaudamos vietos 30 min. palaikyti kefyre suvilgytą servetėlę arba bintą .
Taip pat galima naudoti spuogų ir inkštirų gydymui. Rekomenduojama kefyre suvilgytą bintą dėti kasdien ant švarios odos ir laikyti apie 20-30 min. Gydymo kursas- 1 savaitė.

Kurso pradžioje pirmomis 10-14 dienų gydomojo kefyro vartojimas intensyviai skatina žarnyno veiklą, žarnyne padidėja dujų kiekis, todėl nerekomenduojama vartoti kefyrą prieš darbą.
Padažnėja tuštinimasis, šlapimas patamsėja. Sergantys akmenlige gali patirti nemalonius pojūčius arba pajusti skausmą kepenų, inkstų, šonkaulių srityje. Po 12-14 dienų didėlė dalis toksinų ir šlakų pasišalina iš organizmo, organizmo reakcijos baigiasi, pagerėja savijauta, nuotaika ir bendras tonusas, vyrams didėja lytinis aktyvumas. Tada galima vartoti gydomąjį kefyrą jau kelis kartus per dieną.
Jeigu jūs išvykstate 2-3 dienoms, pripilkite į 3 l stiklainį pieno per puse atskiesto vandeniu ir įdėkite ten grybą. Grįžus galėsite naudoti šį kefyrą kojų vonelėms, kurios nuims nuovargį, sugydys žaizdeles ir sumažins prakaitavimą.

Vitaminų ir mineralų kiekis 100 gr kefyro :

A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg ( kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)
Folio rūgšties 20 procentų daugiau nei piene, kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.


Antsvorio mažinimas :

Gydomasis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Jis išskaido riebalus į paprastus junginius, kurie lengvai pasišalina iš organizmo natūraliu būdu. Tam kad sulieknėti reikia išgerti kelias stiklinės Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio. Tai pat reikia 1-2 kartus per savaitę daryti iškrovos dienas . Iškrovos dienos meniu :
Pusryčiai- obuolys, stiklinė kefyro.
Priešpiečiai – kriaušė, obuolys, stiklinė kefyro.
Pietus – stiklinė kefyro su juodos duonos riekele
Vakarienė – obuolių ir kriaušių salotos aplietos kefyru
Prieš miegą – kefyras ir šaukštelis medaus.

Ši dieta vertinga tuo, kad svorio mažėjimas bus stabilus (apie 4 kg per mėnesį), kadangi normalizuojasi žarnyno darbas, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje, pagreitėja medžiagų apykaita ir stabilizuojasi hormonų svyravimai. Dėl to dietai pasibaigus svoris negrįžta.

Atsakyti
QUOTE(eglincia @ 2007 08 23, 00:04)
tik toks receptas galioja siam grybui? unsure.gif  as razinu nemegstu,bet gryba tai noriu naudot...

Razinos, kurios naudojamos grybui, nevalgomos, jos išmetamos. Beje, tos razinos rūgimą įtakoja, nesijaučia jų skonio, kai grybas paruoštas gerti. Pabandyk, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū dotiokyte tikrai už lb išsamią ir naudinga informaciją 4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Caramele @ 2007 08 24, 17:02)
Ačiū dotiokyte tikrai už lb išsamią ir naudinga  informaciją 4u.gif  aciuks.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų šauni informacija dotiokyte 4u.gif Tik man vienas klausimukas iškilo: vartojant tą kefyriuką nuo spuogų ir inkštirų reikia uždėti bintą pavilgytą kefyriuku ir jį palaikyti 20-30 min, o kažin paskui reikia nuplauti vandeniu veiduką ar nea? Gal tavo šaltinyje iš kur ėmei šia info yra daugiau aprašyta šį gydymą ir ar reikia nuplauti tada? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brilliant @ 2007 08 25, 20:49)
vartojant tą kefyriuką nuo spuogų ir inkštirų reikia uždėti bintą pavilgytą kefyriuku ir jį palaikyti 20-30 min, o kažin paskui reikia nuplauti vandeniu veiduką ar nea?


aš bandžiau bintą su kefyriuku ant veido dėti, tai 20 min. palaikius tokių klausimų nekilo, nes veidą taip sutraukė, kad nenuplovus ir norėdama ilgai neišbūtum. smile.gif
Atsakyti