QUOTE(aleksa @ 2007 09 23, 21:29)
Labas merginos noriu paklaust o nuo ko jus vartojat tą grybą ? Aš irgi ji vartoju tikiuosi kas padės gal imunitetą padidinti. Kokie jusu pastebejimai ar jis nors truputi padeda
Įdedu vėl info apie Tibeto grybą:
Tibeto pieno grybas
Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi.
Į Europą, pasak legendos, jį atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Jis sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, profesorius gavo jį dovanų.
Pieno grybo kefyro savybės:
Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą
Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.p. ir angliavandenių ), mažina antsvorį
Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių
Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą
Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas
Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių
Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus
Gydo širdies ligas, hipertoniją
Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą)
Didina lytinį aktyvumą
Gerina atmintį ir dėmesį
Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius navikus
Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! )
Vertinga kosmetinė priemonė
Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos (pieno, varškės spalvos) ir būna 5-6 mm dydžio pradinėje augimo stadijoje ir 40-50 mm pabaigoje prieš dalijamąsi.
Grybo prieaugį perduoti kitiems galima tik su vartojimo ir priežiūros instrukcija, kuri apsaugos grybą nuo žūties. Teisingai prižiūrimas grybas dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Atminkite, kad grybas yra gyvas organizmas, todėl jis turi kvėpuoti. Neuždenkite jo dangteliu ir nestatykite į šaldytuvą.
Vartojimo būdas:
Tibeto pieno grybo priežiūrai reikalingi : švarus stiklinis indas (stiklainis), medžiaginė arba popierinė servetėlė indui uždengti, švarus vanduo (grybui perplauti) ir pienas. Nenaudokite metalinių įrankių ar indų (išskyrus nerūdijantį plieną).
Du arbatinius šaukštelius pieno grybo užpilti 200-250 ml pieno kambario temperatūros ir palikti 24 val. Tinka bet koks pienas: karvių, ožkų, kumelių ir t.t., geriau normalaus arba padidinto riebumo. Tai reikia daryti 1 kartą per parą tuo pačiu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperatūroje. Pienas pilnai surūgsta per 17-20 val. Paruošto surauginto pieno (kefyro) paviršiuje atsiranda tirštas sluoksnis su grybo kūneliu, raugintas pienas atsiskiria nuo indo dugno.
Raugintą pieną perkošti per kiaurasamtį arba rėtį. Likusį kiaurasamtyje grybą perplauti po šalto vandens srove, kad neliktu rauginto pieno likučių. Negalima jo plauti karštu vandeniu, nes grybas gali žūti. Grybą sudėti į švarų stiklinį indą ir vėl užpilti pienu.
Grybą būtina praplauti ir užpilti šviežiu, kambario temperatūros pienu kasdien, kitaip jis neteks gydomųjų savybių, paruduos ir gali žūti.
Negalima gerti perrūgusį kefyrą (jį geriau naudokite vonelėms).
Nevartokite kefyro daugiau nei 700-800 ml per dieną.
Kefyrą reikia vartoti nevalgius, po 200-250 ml., ne vėliau nei prieš 30-60 min. prieš miegą.
Pilnas gydymo kursas 1 metai. Kefyrą reikia vartoti etapais: gerti 20 dienų, po to padaryti 10 dienų pertrauką ir vėl pakartoti 20 dienų kursą. Antrojo etapo laike griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, trauktines, vaistus.
10 dienų pertraukos metu reikia prižiūrėti grybą ir toliau. Kefyrą šiuo laikotarpiu galima vartoti varškės gaminimui, kepti blynus, rankų ir veido odai valyti. Galima tepti skaudamas vietas 6-8 kartus per dieną. Gydomąjį kefyrą galima vartoti žaizdoms, akies miežiui gydyti. Ant skaudamos vietos 30 min. palaikyti kefyre suvilgytą servetėlę arba bintą. Tas 10 dienų, kai negeriat grybuko ir nenorit, kad jis daugintųsi, galima jį užpilti nusistovėjusiu vandeniu - kad tik apsemtų grybuką, palaikyti jį 2 paras, po to praplauti ir vėl užpilti nauju vandeniu. Bet gerai būtų per tas 10 dienų keletą kartų užpilti grybą pienu (irgi kad tik apsemtų) t.y. truputį jį pamaitinti.
Veido atjauninimas: prieš kaukę nuvalyti veidą kosmetiniu pieneliu. Marline servetėle suvilgyti šiuo kefyriuku ir uždėti ant veido 20-30min. Po to veidą nuplauti šaltu vandeniu. Jau po kelių seansų oda tampa minkšta, elastinga, nyksta raukšlės.
Naikina pigmentines dėmes:
Ryte ir vakare tepti kefyriuku tik ant pigmentinių dėmių. Palaukti, kol nudžius ir pusę val. vaikščioti su užteptu sluoksniu. Po pusvalandžio nuplauti šaltu vandeniu ir nenušluostyti (nenusausinti) rankšluosčiu.
Gydymo kursas - 1 mėnesis.
Kad plaukai būtų sveiki ir tankūs:
Vieną kartą savaitėje kefyriuku ištepti plaukus (nuo šaknų iki galiukų). Tepti ant nešvarių, neplautų plaukų. Palaikyti 5-7 min., nuplauti vandeniu ir plaukus išplauti (geriausia, kiaušinio tryniu). Ši maitinanti procedūra daro plaukus sveikus ir tankius.
Taip pat galima naudoti spuogų ir inkštirų gydymui. Rekomenduojama kefyre suvilgytą bintą dėti kasdien ant švarios odos ir laikyti apie 20-30 min. Gydymo kursas- 1 savaitė.
Kurso pradžioje pirmomis 10-14 dienų gydomojo kefyro vartojimas intensyviai skatina žarnyno veiklą, žarnyne padidėja dujų kiekis, todėl nerekomenduojama vartoti kefyrą prieš darbą.
Padažnėja tuštinimasis, šlapimas patamsėja. Sergantys akmenlige gali patirti nemalonius pojūčius arba pajusti skausmą kepenų, inkstų, šonkaulių srityje. Po 12-14 dienų didėlė dalis toksinų ir šlakų pasišalina iš organizmo, organizmo reakcijos baigiasi, pagerėja savijauta, nuotaika ir bendras tonusas, didėja lytinis aktyvumas. Tada galima vartoti gydomąjį kefyrą jau kelis kartus per dieną.
Jeigu jūs išvykstate 2-3 dienoms, pripilkite į 3 l stiklainį pieno per pusę atskiesto vandeniu ir įdėkite ten grybą. Grįžus galėsite naudoti šį kefyrą kojų vonelėms, kurios nuims nuovargį, sugydys žaizdeles ir sumažins prakaitavimą.
Antsvorio mažinimas :
Gydomasis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Jis išskaido riebalus į paprastus junginius, kurie lengvai pasišalina iš organizmo natūraliu būdu. Tam kad sulieknėti reikia išgerti kelias stiklines Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio. Reikėtų 1-2 kartus per savaitę daryti iškrovos dienas. Iškrovos dienos meniu :
Pusryčiai- obuolys, stiklinė kefyro.
Priešpiečiai kriaušė, obuolys, stiklinė kefyro.
Pietūs stiklinė kefyro su juodos duonos riekele.
Vakarienė obuolių ir kriaušių salotos, aplietos kefyru.
Prieš miegą kefyras ir šaukštelis medaus.
Ši dieta vertinga tuo, kad svorio mažėjimas bus stabilus (apie 4 kg per mėnesį), kadangi normalizuojasi žarnyno darbas, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje, pagreitėja medžiagų apykaita ir stabilizuojasi hormonų svyravimai. Dėl to dietai pasibaigus svoris negrįžta.
Vitaminų ir mineralų kiekis 100 gr kefyro :
A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg ( kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)
Folio rūgšties 20 procentų daugiau nei piene, kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.
P.S. Neplauti stiklainio, kuriame laikote grybuką, jokiomis skalavimo priemonėmis: soda, muilu, fairy ir t.t. Išplauti stiklainį šiltu vandeniu.
Nelaikyti grybuko arti dujinių, elektrinių, mikrobanginių krosnelių.