Įkraunama...
Įkraunama...

Segantys vaikai grupėje

QUOTE(Silvute @ 2008 02 19, 19:53)
Jo, idomu ka po to su tokiu siltnamio salygomis auginamu darysi mokykloje g.gif

P.S. alergine sloga liga?

Mano buvo augintas "šiltmanio sąlygom", o mokykloj pirmais metais nesirgo išvis, tik antrais šiek tiek. ax.gif
Nemanau, kad sloguotas vaikas puikiai jaučiasi ir jam į naudą būti kolektyve. Žinant, kokios galimos ilgalaikės slogos "perspektyvos", aš dedu visas pastangas, kad ją išgydyčiau.
Tiesą sakant, jūsų valia rinktis: eiti į darbą ir leisti vaiką darželin, ar ieškoti būdų, kaip vaiką iki galo išgydyti ir tada leisti darželin. Kaip jau rašė, norint, pagalbos imanoma susirasti.
Ir kas yra alerginė sloga, taip pat žinau. Tik čia dar šlykštesnis variantas, nes laabai dažnai alerginė komplikuojasi į infekcinę. Skirtumas tas, kad alergine sloga neužkrėsi, o virusine ar infekcine užkrėsi.
Todėl aš jau verčiau dėsiu visas pastangas ir sudarysiu "šiltnamio sąlygas", nei lauksiu, kuo ta sloga baigsis paliekant savieigai ar nesudarant sąlygų iki galo pasveikti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma* @ 2008 02 19, 20:32)
O as jums visai nepritariu.
Mano manymu ir sloga yra liga, jei jusu vaikui nieko ir neatsitinka nuo to kad jis i darzeli su sloga nuejo, bet kad jis bacilas po visa grupe paskleidzia tai jau beda. Aisku jusu jau didesne, tai gal ir tie vaikuciai kurie jau senai lanko darzeli turi imuniteta. Bet va maniskis lopselinukas, ir jo visa grupe susirinke maziukai ir nuo rugsejo, beveik visi dar labai daug srga ir imuniteto neturi labai stipraus. Va jau antra savaite is 15 vaikutik 4 grupej buna. Gripas uzpuoles. As saviski net bijau vest ir mes net sveiki dabar budami neinam. As tikrai manau kad reikia tureti koki atsargini varianta, aukle laikina ar mociute kokia. Kuri vaika paziuretu kol sloguoja, o ir dar kai pagalvoju apie pasekmes nuo slogos  doh.gif  O pazymos neduoda gydytojai tik mamoms ilgesniu kaip 2 savaiciu. O jei reikia vaikui i darzeli neribota pazyma, va mes virs menesio nejom. Tai uz tas dienas moket nereiktu  mirksiukas.gif  .
O mano vaikas va nuo spalio pradejo lankyt lopseli ir zinokit mes tik kokias 4 savaites per visa laika ejom. tik nueina ir apsikrecia. O dabar jau nuo gruodzio 10 d. nebuvo sirgo, paskui saugojomes, imuniteta atstatyt reikejo nes 4 antibiotikus nuo pradejimo lankyt sugere. As nemanau kad jis nedarzelinis, jei isvis tokia kategorija yra, bet as pykstu ant tu mamu kurios sergancius atveda  verysad.gif  .
Nes tikrai zinau aukletojos ir man pasakojo kad vaikus buna sergancius vaistu prigirdytus atveda ir paskui per pietus jau skambina kad pasiimtu, nes vaikeliui vel temperatura pakyla.
Zodziu as uz savaites iseinu dirbt ir pirmas dalykas ka padariau pries sutikdama dirbt susiradau aukle kuri paziures man ji sloguojanti ar serganti. Tiesiog nesinori kitu vaiku uzkrest ta sloga o ir savo vaikelio sveikatele norisi saugoti maximaliai.

drinks_cheers.gif visiškai sutinku.kai snargliukai nusileis ant bronxu,tada pamatisit kokia tai(neliga)maniškis irgi ,tik nueina i darželi ir gan greit parneša liga doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2008 02 19, 23:05)
ir alergine slogai ir bronchine astmą yra liga , et skiriasi tuo kad ji neužkrečiamą smile.gif  kaip pvz. paprasta slogą kuri nėra TIK slogą nes nuo jos viską ir prasideda doh.gif  mano vaikui pernai nuo slogos viskas prasidėjo nuo "paprastos" slogos o baigėsi laringitu ir plaučiu uždegimu, nors su slogą ar sergančio niekada nevedu. esu daug skandalu kelusi pačiom mamom kurios matau kad atveda serganti vaiką, ir pas dirike ėjau nekartą ir parašus rinkau, tai lig situacija ir pagerėjo, o man nemotais kad kažkas neturi kur savo sergančio vaiko palikt nes darželis yra ugdymo o ne gydymo įstaigą, ir čia jau ne mano rūpestis , jū vaiko liga ir kad jie neturi kur vaiko palikt man svarbu kad mano vaikas butu sveikas, o ne per kitu "dzin" sirgtu. aš geriau pabusiu su vaiku savaite vos jam pradėjus sirgt negu paskui kai prasidės rimtesnes komplikacijos tektų žymiai daugiau būt biliuteni doh.gif  o jei vaikas ilgai sveiksta būnam su vyru paeiliui savaite jis savaite aš  smile.gif

drinks_cheers.gif mano viena drauge irgi vede slogojančia dukra.ir ko viskas pasibaige-o gi ligonine.kol pačios nepaklius nuo tokiu( neligu) i ligonine,nesupras schmoll.gif o astma yra liga,ir dar kokia doh.gif nuo neligu vaistu neišrašo
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 02 19, 21:20)
Ir sloga , ir juo labiau bronchinė astma yra ligos  mirksiukas.gif  O gal turite kažkokią kitą nuomonę, kurią galėtumėte pagrįsti  g.gif  Tik skirtingai nuo bakterinės ar virusinės infekcijos sukletos slogos (bronchito, tracheito), jos nekelia pavojaus kitų vaikų sveikatai.

pernai pavasari pagaliau pradejom vartoti ir purskiamus i nosi vaistus. Jie siaip vaikams iki triju metu nerekomenduojami + tikrai neigiamai veikia nosies gleivine. O alergine sloga pas mano panele pasireiske nuo metu ( kas yra gana retas atvejis). Ir budavo teka kelias savaites tik vandenelis, tada galu gale nuo viso dirginimo, gleivines pazeidimu ir t.t. kokia savaite eina tokia gera pulinga sloga, viskas issivalo ir vel dvi - trys savaites vandenukas, savaite puliai. Po kokiu metu net ir esant pulingai slogai nenaudojau vaistu - nepadedadavo, o tik su juros vandeniu praplaudavau ir ispusdavau. Vaika ziurejo n gydytoju, buvo operuoti adenoidai, bet viskas veltui. Net nzn kas padejo - vaistai ar isaugo, bet kol kas tai nekamuoja. Laukiu pavasario, kad berzu zydejimas prasides.
Tai ka man reikejo tris metus vaiko i darzeli neleisti?
Nelaikau nei slogos, nei kosulio liga. Ir jeigu mano vaiko imunitetas bus stiprus ( o tai priklauso nuo manes), tai jisai ir neuzsikres. Todel verciau rupinkites savo vaikais, o ne isradinekite dvirati.
QUOTE(Lera @ 2008 02 19, 22:05)
, o man nemotais kad kažkas neturi kur savo sergančio vaiko palikt nes darželis yra ugdymo o ne gydymo įstaigą, ir čia jau ne mano rūpestis , jū vaiko liga ir kad jie neturi kur vaiko palikt man svarbu kad mano vaikas butu sveikas,

kai viena tokia "siltnamine" mamyte bande pristoti, as specialiai jai pasiuliau atnesti pazyma is savo gydytojos apie mano vaiko sveikatos bukle, kuri yra tos pacios nuomones, kad jeigu pas vaika yra tik sloga, kuri jam nesukelia kitu simptomu ir netrukdo jo gyvenimo ritmo, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti. Tai kad man irgi yra tai ne motais.

QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 19, 23:06)
drinks_cheers.gif visiškai sutinku.kai snargliukai nusileis ant bronxu,tada pamatisit kokia tai(neliga)maniškis irgi ,tik nueina i darželi ir gan greit parneša liga doh.gif

nu tai ir dek visas pastangas, kad nenusileistu. Vienam virs septyniu, kitam virs penkiu - sloga iki bronhito nei vienam nenuejo.
QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 19, 23:06)
  o astma yra liga,ir dar kokia doh.gif nuo neligu vaistu neišrašo

ir su ja vaikams leidziama lankyti darzelius. Nors teko oho ho kokiu repliku apie vaiko kosuli ir tai kokia as esu mama isgirsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 19 vasario 2008 - 22:20
QUOTE(Silvute @ 2008 02 19, 22:11)
P.S. kai viena tokia siltnamine mamyte bande pristoti, as specialiai jai pasiuliau atnesti pazyma is savo gydytojos apie mano vaiko sveikatos bukle, kuri yra tos pacios nuomones, kad jeigu pas vaika yra tik sloga, kuri jam nesukelia kitu simptomu ir netrukdo jo gyvenimo ritmo, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti.

Gerai skamba: jei mama rupinasi savo vaiku tai jau siltnamine, o jei veda serganti (i darzeli, o ne ligonine bigsmile.gif ) - saunuole.
O pas maniske darzely butent buvo pasiekta tokios tvarkos, kad apie letines ligas kiti tevai buvo informuoti ir niekada nebuvo problemos del to vaiko slogos arba leidzimo insulino, taciau vos pakilus temperaturai ar atsirandus pulingai slogai (kai biuletenis priklauso) iskart vaikas budavo vedamas pas sesute iskvieciami tevai. Ir ateit galedavo tik su gydytojos pazyma. Ir kaip keista, iskart gydytojos pradejo duoti biuletenius lotuliukas.gif . Ligu (serganciu vaiku) grupej stipriai sumazejo thumbup.gif
P.S. beje, aiskinimai, kad mano vaiko ligos ne kitu problema padedavo tik tuo atveju kai atnesama pazyma is gydytojo ir kiti tevai informuojami, kad tai nevirusine liga, kitu atveju (viena mama atsisake suteikti informacija) puse grupes tevu pareikalavo, kad sergantis vaikas butu gydomas. Galejo pasirinkti informacija arba vaiko isvedimas pas sesute ir tevu iskvietimas kai tik kuris nors is tevu pamato serganti vaika. Po savaites moteriske nusprende informuoti. Ir svarbiausia, kad niekam nebutu idomu kas kitam vaikui, jei nejaustu pavojaus savo vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Mia#: 19 vasario 2008 - 22:23
QUOTE(Silvute @ 2008 02 20, 00:11)
pernai pavasari pagaliau pradejom vartoti ir purskiamus i nosi vaistus. Jie siaip vaikams iki triju metu nerekomenduojami + tikrai neigiamai veikia nosies gleivine. O alergine sloga pas mano panele pasireiske nuo metu ( kas yra gana retas atvejis). Ir budavo teka kelias savaites tik vandenelis, tada galu gale nuo viso dirginimo, gleivines pazeidimu ir t.t. kokia savaite eina tokia gera pulinga sloga, viskas issivalo ir vel dvi - trys savaites vandenukas, savaite puliai. Po kokiu metu net ir esant pulingai slogai nenaudojau vaistu - nepadedadavo, o tik su juros vandeniu praplaudavau ir ispusdavau. Vaika ziurejo n gydytoju, buvo operuoti adenoidai, bet viskas veltui. Net nzn kas padejo - vaistai ar isaugo, bet kol kas tai nekamuoja. Laukiu pavasario, kad berzu zydejimas prasides.
Tai ka man reikejo tris metus vaiko i darzeli neleisti?
Nelaikau nei slogos, nei kosulio liga. Ir jeigu mano vaiko imunitetas bus stiprus ( o tai priklauso nuo manes), tai jisai ir neuzsikres. Todel verciau rupinkites savo vaikais, o ne isradinekite dvirati.
P.S. kai viena tokia siltnamine mamyte bande pristoti, as specialiai jai pasiuliau atnesti pazyma is savo gydytojos apie mano vaiko sveikatos bukle, kuri yra tos pacios nuomones, kad jeigu pas vaika yra tik sloga, kuri jam nesukelia kitu simptomu ir netrukdo jo gyvenimo ritmo, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti.

o kai sloga nealergine,tada kas??mano vaikas iki darželio nekarta nesirgo schmoll.gif ir tikrai neaugintas šilknamio saligom.jei nelaikot kosulio liga,tai nekat jo neturejot.kai vaikas kosti išrašomas biliutenis
Papildyta:
ta ir darau darželi aukletojos pasake-jei visi taip žiuretu,nebutu sergančiu vaiku.

aš nerašiau kad su astma lankit negalima
Papildyta:
QUOTE(#Mia# @ 2008 02 20, 00:18)
Gerai skamba: jei mama rupinasi savo vaiku tai jau siltnamine, o jei veda serganti (i darzeli, o ne ligonine  bigsmile.gif ) - saunuole.
O pas maniske darzely butent buvo pasiekta tokios tvarkos, kad apie letines ligas kiti tevai buvo informuoti ir niekada nebuvo problemos del to vaiko slogos arba leidzimo insulino, taciau vos pakilus temperaturai ar atsirandus pulingai slogai (kai biuletenis priklauso) iskart vaikas budavo vedamas pas sesute iskvieciami tevai. Ir ateit galedavo tik su gydytojos pazyma. Ir kaip keista, iskart gydytojos pradejo duoti biuletenius  lotuliukas.gif . Ligu (serganciu vaiku) grupej stipriai sumazejo  thumbup.gif
P.S. beje, aiskinimai, kad mano vaiko ligos ne kitu problema padedavo tik tuo atveju kai atnesama pazyma is gydytojo ir kiti tevai informuojami, kad tai nevirusine liga, kitu atveju  (viena mama atsisake suteikti informacija) puse grupes tevu pareikalavo, kad sergantis vaikas butu gydomas. Galejo pasirinkti informacija arba vaiko isvedimas pas sesute ir tevu iskvietimas kai tik kuris nors is tevu pamato serganti vaika. Po savaites moteriske nusprende informuoti. Ir svarbiausia, kad niekam nebutu idomu kas kitam vaikui, jei nejaustu pavojaus savo vaikui.

taip buna labai mažai kur.butu šaunu kad ir pas mus darželi butu tokia tvarka.problema kad vaikai serga yra viena.TEVAI
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirksiuke: 19 vasario 2008 - 22:25
bigsmile.gif Skaitau ir baisiuosi doh.gif Mielos mamytes,tada gal reiketu daugiau paskaityti apie alergines slogas/ alerginius rinitus/,nes vistiek sedite prie kompu/. mirksiukas.gif ,nes kiek zinau is praktikos tokia sloga ,negydoma, vystosi i sinusitus,O tada dar klausimas: kodel dabartiniai vaikai serga sia liga,kuri baigiasi dazniausiai operacija? g.gif Galiu atsakyti,kad nesivargintute:tai apleista sloga,kuria manipuliuoja kai kurios mamytes. blush2.gif Tai sakau is praktikos,nes tenka tokius pacientus ilgai gydyti. mirksiukas.gif Ir dar : alerginis rinitas ir bronchine astma- daznas derinys,skaitoma kaip viena liga. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aigner: 19 vasario 2008 - 22:40
QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 19, 23:22)
o kai sloga nealergine,tada kas??mano vaikas iki darželio nekarta nesirgo schmoll.gif ir tikrai neaugintas šilknamio saligom.jei nelaikot kosulio liga,tai nekat jo neturejot.kai vaikas kosti išrašomas biliutenis
Papildyta:

mazge gime neisnesiota, iskart persirgo pulingu meningitu ir gavo kelis antibiotiku kursus, buvo visai isbalansuotas virskinimo traktas.Veliau sirgo bronchitais, turejo kelis plauciu uzdegimus, angina, persirgo kokliusu, kuris issauke astma, atopinis dermatitas, alergine sloga....
Vaistu knygute jau antra ipusejome. I sanatorija kiekvienais metais, jei tik norime, isvaziuojame be kysiu ir jokiu problemu (dar ir diagnoze galime rinktis).
O tu man bandai irodyti, kad mano vaikas kosulio neturejo?

P.S LT "biliuteniai" ir nesergant israsomi.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 20, 00:34)
mazge gime neisnesiota, iskart persirgo pulingu meningitu ir gavo kelis antibiotiku kursus, buvo visai isbalansuotas virskinimo traktas.Veliau sirgo bronchitais, turejo kelis plauciu uzdegimus, angina, persirgo kokliusu, kuris issauke astma, atopinis dermatitas, alergine sloga....
Vaistu knygute jau antra ipusejome. I sanatorija kiekvienais metais, jei tik norime, isvaziuojame be kysiu ir jokiu problemu (dar ir diagnoze galime rinktis).
O tu man bandai irodyti, kad mano vaikas kosulio neturejo?

P.S LT "biliuteniai" ir nesergant israsomi.

aš nieko niekam neirodineju schmoll.gif buvo parašita kad kosulis neliga.aš parašiau atsakima.
ačiu dievui mes tek nesirgom,ir labai nenorečiau tiek pereit schmoll.gif .nors turejau irgi nemažai vargo.
o rašet kad vaika reikia prižiuret kad nesirgtu.prižiuriu.mes bronchito niekarto neturejom schmoll.gif tfu tfu tfu
o prasideda viskas nuo slogos,ji nusileidžia ir gaunasi bronch. 4u.gif
ir dar ,kokliušas tai kosulis,nuo ko prasideda nežinot?pasidomekit.del viso to ir gavot astma
Papildyta:
QUOTE(Aigner @ 2008 02 20, 00:33)
bigsmile.gif Skaitau ir baisiuosi doh.gif Mielos mamytes,tada gal reiketu daugiau paskaityti apie alergines slogas/ alerginius rinitus/,nes vistiek sedite prie kompu/. mirksiukas.gif ,nes  kiek zinau  is praktikos tokia sloga ,negydoma, vystosi i  sinusitus,O tada dar klausimas: kodel dabartiniai vaikai serga sia liga,kuri baigiasi  dazniausiai operacija? g.gif Galiu atsakyti,kad nesivargintute:tai apleista sloga,kuria  manipuliuoja kai kurios mamytes. blush2.gif Tai  sakau is praktikos,nes tenka tokius pacientus ilgai gydyti. mirksiukas.gif Ir dar : alerginis rinitas ir bronchine astma- daznas derinys,skaitoma kaip viena liga. g.gif

pritariu thumbup.gif ira toks atvejis.mama laiku neišgide slogos,gavosi sinusitas.poto reikejo opieruot adenoidus.(bet gi tai neliga).
verysad.gif o kenčia vaikai.geria saujom antibiotikus.baisu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirksiuke: 19 vasario 2008 - 23:04
QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 19, 23:53)
aš nieko niekam neirodineju schmoll.gif buvo parašita kad kosulis neliga.aš parašiau atsakima.

pats kosulys nera liga. Tai gali buti ligos simptomas ( persalima, bronchito...) arba pasekme ( sloga dirgina gerkle, per sausas oras, alergenai...)

o prasideda viskas nuo slogos,ji nusileidžia ir gaunasi bronch. 4u.gif

cia kam prasideda viskas nuo slogos?
Bronchitas gali buti tiek po virsutiniu kvepavimo taku infekciju ( ne tik slogos, bet ir pvz laringito), gali buti bakterines kilmes, gali buti alergine reakcija i dirgikli. jeigu idomu

Beje, Aigner, skaiciau apie sloga ir jos gydyma. Dazniausiai yra pabreziama, kad sloga trunka nuo 7 iki 14 dienu. Ir jeigu tada nepagereja, reikia kreiptis i gydytoja. O jeigu per ta laika pagereja? Tai kada ta sloga skaitosi negydoma?

pritariu thumbup.gif ira toks atvejis.mama laiku neišgide slogos,gavosi sinusitas.poto reikejo opieruot adenoidus.(bet gi tai neliga).
verysad.gif o kenčia vaikai.geria saujom antibiotikus.baisu

adenoidus reikia operuoti del daugelio priezasciu. Ir tai nera slogos pasekme. Atvirksciai uzsitesusios daznos slogos rodo galimas problemas su adenoidais. O sinusitu vaikai iki 5 metu serga retai (informacija is cia)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 19 vasario 2008 - 23:21
bigsmile.gif Galiu "Silvutei" pasiulyti paskaityti "Medicina visiems plius",ir ten aiskiai parasyta ir apie adenoidus,ir apie alergine sloga/ rinita/, mirksiukas.gif ,ir nekils jokiu klausimu,nes as sakau is praktikos,kad tai ligos,o veltis i gincus beprasmiska. :mirksiukas
Atsakyti
QUOTE(Aigner @ 2008 02 19, 22:33)
Ir dar : alerginis rinitas ir bronchine astma- daznas derinys,skaitoma kaip viena liga. g.gif

jau man to gali nepasakot tiek aš tiek mano sūnus sergam no vaikystes doh.gif aš net per rinito paūmejimą vaiko nevedu i darža tai ką kalbet apie infekcine slogą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aigner @ 2008 02 19, 23:33)
bigsmile.gif Galiu "Silvutei" pasiulyti paskaityti "Medicina visiems plius",ir ten aiskiai parasyta ir apie adenoidus,ir apie alergine sloga/ rinita/, mirksiukas.gif ,ir nekils jokiu  klausimu,nes  as sakau is praktikos,kad tai ligos,o veltis i gincus  beprasmiska. :mirksiukas

na, maniskei adenoidus operavo, kad nakti galetu lengviau kvepuoti ir pasak gydytoju, dar todel, kad be perstojo sloguoja. tai, kaip supratau, kad adenoidai ir buvo tu nesibaigianciu slogu priezastis, nes kai jie isvesi nebeatlieka apsaugines funkcijos... " jei vaikas dažnai sloguoja bei serga kitomis virusinėmis infekcijomis, adenoidai taip padidėja, kad pradeda trukdyti kvėpuoti per nosį. Vaikas vaikšto išsižiojęs, kvėpuoja per burną ir todėl dažniau serga ausų uždegimu, bronchitu bei kitomis plaučių ligomis. "....
Atsakyti