QUOTE(marlen @ 2008 02 19, 14:52)
Na ka skaitau ir keista darosi

As ir vedu vaika su sloga ir vesiu,nes gydytoja biuletenio neduoda tokiom ligom

O ka daryt jus siulot?Dirbt ir taip negali per tas ligas,jokiam darbdaviui neidomu vaiku ligos,sedet namie ir dar moket uz nebutas dienas darzelyje tai ir absurdas,nes ir taip pajamos tai minusas

Ir siaip as manau,kad yra tokiu vaiku grupe,vadinamoji "nedarzeline",kuriu silpnas imunitetas,daznai serga,tad tokiem kaip ir ne vieta darzelyje
O mum gydytoja israso pazyma net ir esant tik slogai, kai dirbdavau ir biuleteni
QUOTE(Silvute @ 2008 02 19, 18:53)
Jo, idomu ka po to su tokiu siltnamio salygomis auginamu darysi mokykloje
P.S. alergine sloga liga?
gal ir ne liga , bet reiktu ieskoti priezasties ir ja gydyti, o gal vaikui alergija sukelia koks alergenas darzelyje, gal vertetu pirma tai issiaiskinti.
QUOTE(marlen @ 2008 02 19, 19:03)

o bronchine astma gal ir liga?jei vaikas su sloga,tai iskart liga?manau,kad visu vaikai tik pradeje lankyti darzeli,daznai serga,bet tai tik adaptacijos periodu

teisingai raso Silvute,o ka mokykloje darysit?irgi nevesit,jei koks vaikas sloguos?
mokykloje vaiko imunitetas stipresnis, na aisku jei jau nenualinamas darzelyje.
QUOTE(Lera @ 2008 02 19, 20:05)
ir alergine slogai ir bronchine astmą yra liga , et skiriasi tuo kad ji neužkrečiamą

kaip pvz. paprasta slogą kuri nėra TIK slogą nes nuo jos viską ir prasideda

mano vaikui pernai nuo slogos viskas prasidėjo nuo "paprastos" slogos o baigėsi laringitu ir plaučiu uždegimu, nors su slogą ar sergančio niekada nevedu. esu daug skandalu kelusi pačiom mamom kurios matau kad atveda serganti vaiką, ir pas dirike ėjau nekartą ir parašus rinkau, tai lig situacija ir pagerėjo,
o man nemotais kad kažkas neturi kur savo sergančio vaiko palikt nes darželis yra ugdymo o ne gydymo įstaigą, ir čia jau ne mano rūpestis , jū vaiko liga ir kad jie neturi kur vaiko palikt man svarbu kad mano vaikas butu sveikas, o ne per kitu "dzin" sirgtu. aš geriau pabusiu su vaiku savaite vos jam pradėjus sirgt negu paskui kai prasidės rimtesnes komplikacijos tektų žymiai daugiau būt biliuteni

o jei vaikas ilgai sveiksta būnam su vyru paeiliui savaite jis savaite aš
Visiskai pritariu jums
QUOTE(Silvute @ 2008 02 19, 21:16)
pernai pavasari pagaliau pradejom vartoti ir purskiamus i nosi vaistus. Jie siaip vaikams iki triju metu nerekomenduojami + tikrai neigiamai veikia nosies gleivine. O alergine sloga pas mano panele pasireiske nuo metu ( kas yra gana retas atvejis). Ir budavo teka kelias savaites tik vandenelis, tada galu gale nuo viso dirginimo, gleivines pazeidimu ir t.t. kokia savaite eina tokia gera pulinga sloga, viskas issivalo ir vel dvi - trys savaites vandenukas, savaite puliai. Po kokiu metu net ir esant pulingai slogai nenaudojau vaistu - nepadedadavo, o tik su juros vandeniu praplaudavau ir ispusdavau. Vaika ziurejo n gydytoju, buvo operuoti adenoidai, bet viskas veltui. Net nzn kas padejo - vaistai ar isaugo, bet kol kas tai nekamuoja. Laukiu pavasario, kad berzu zydejimas prasides.
Tai ka man reikejo tris metus vaiko i darzeli neleisti?
Nelaikau nei slogos, nei kosulio liga. Ir jeigu mano vaiko imunitetas bus stiprus ( o tai priklauso nuo manes), tai jisai ir neuzsikres. Todel verciau rupinkites savo vaikais, o ne isradinekite dvirati.
kai viena tokia "siltnamine" mamyte bande pristoti, as specialiai jai pasiuliau atnesti pazyma is savo gydytojos apie mano vaiko sveikatos bukle, kuri yra tos pacios nuomones, kad jeigu pas
vaika yra tik sloga, kuri
jam nesukelia kitu simptomu ir netrukdo
jo gyvenimo ritmo, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti. Tai kad man irgi yra tai ne motais.
nu tai ir dek visas pastangas, kad nenusileistu. Vienam virs septyniu, kitam virs penkiu -
sloga iki bronhito nei vienam nenuejo.
ir su ja vaikams leidziama lankyti darzelius. Nors teko oho ho kokiu repliku apie vaiko kosuli ir tai kokia as esu mama isgirsti.
Butent sloga galbut nesukelia problemu tavo vaikui, bet kietiems gali sukelti ir didesniu problemu, bet jums juk ne motais.
keistai jusu gydytoja galvoja(ogal jus) kad sloga nieko baisaus, bet as vel apie ta pati.Gal vertetu gydytoja pakeisti, kuri rimciau ziuretu i jusu vaiko slogas.
QUOTE(Silvute @ 2008 02 19, 21:34)
mazge gime neisnesiota, iskart persirgo pulingu meningitu ir gavo kelis antibiotiku kursus, buvo visai isbalansuotas virskinimo traktas.Veliau sirgo bronchitais, turejo kelis plauciu uzdegimus, angina, persirgo kokliusu, kuris issauke astma, atopinis dermatitas, alergine sloga....
Vaistu knygute jau antra ipusejome. I sanatorija kiekvienais metais, jei tik norime, isvaziuojame be kysiu ir jokiu problemu (dar ir diagnoze galime rinktis).
O tu man bandai irodyti, kad mano vaikas kosulio neturejo?
P.S LT "biliuteniai" ir nesergant israsomi.
Na o kosulys tai is vis gi vaikas su juo iskoseja kiek bakteriju ir pan, na aisku jei tai ne astma ar pan.
Ir is vis bet kokia liga kiekvienam gali baiktis skirtingai, vienas pakoses keleta dienu ir viskas, kitam plauciu uzdegimas, dar kitam bronhitas.