Įkraunama...
Įkraunama...

Segantys vaikai grupėje

QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 20, 18:43)
aš irgi planuoju vest i baseina nuo pavasario.o kas čia per proceduros?ir kur galima išpirkt

mes kasmet isvaziuojam i sanatorija - del neurologiniu problemu.
Visada stengiuosi ispirkti 10 seansu drusku kambariuose ( vilniuje jei yra baltupiuose sanatorijoje "pusyno kelias"), taip pat dazniausiai gaunam ir inhaliacijas.
Kiek pastebejau, tai maniskiai drusku kambariai padeda, nors kiti apie juos gan neigiamos nuomones.
dabar vel deliojuosi planus, kaip isvaziuoti i sanatorija.
O tiem kas nepriklauso sanatorija, tie po ligu gali gauti ivairiausiu proceduru poliklinikoje ( tos pacios inchaliacijos, masazai, sildymai..) tik gydytojos dazniausiai nepasiulo, o mamos pacios nepasidomi tokia galimybe.

QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 20, 18:54)
paskaitikit skireli--vaikus atakuoja kosulis.gal pravers

skaiciau ir rasiau.
Ir ka manai tureciau tenais rasti?
daugely tenais siulomu receptu/vaistu esu isbandziusi ant savo vaiku ir atsirinkusi, kas jiems tinka, o kas ne.
QUOTE(vejunestela @ 2008 02 20, 22:10)
Nezinau gal pasikartosiu.Cia siaip pvz bus.Mano dukra susirgo plauciu uzdegimu, pats plauciu uzdgimas nera uzkreciamas, bet prasideda nuo nekaltu kosuliu, paslogavimu ir t

plauciu uzdegimas
arba tai
jums tai jau buvo komplikacija - netinkamai gydant, laiku nepradeju gydymo, esant nusilpusiam imuntetui.
Bet esant bakterines kilmes plauciu uzdegimui, galima ji perduoti ir kitiems.

Papildyta:
QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 20, 18:43)
aš irgi planuoju vest i baseina nuo pavasario.o kas čia per proceduros?ir kur galima išpirkt

mes kasmet isvaziuojam i sanatorija - del neurologiniu problemu.
Visada stengiuosi ispirkti 10 seansu drusku kambariuose ( vilniuje jei yra baltupiuose sanatorijoje "pusyno kelias"), taip pat dazniausiai gaunam ir inhaliacijas.
Kiek pastebejau, tai maniskiai drusku kambariai padeda, nors kiti apie juos gan neigiamos nuomones.
dabar vel deliojuosi planus, kaip isvaziuoti i sanatorija.
O tiem kas nepriklauso sanatorija, tie po ligu gali gauti ivairiausiu proceduru poliklinikoje ( tos pacios inchaliacijos, masazai, sildymai..) tik gydytojos dazniausiai nepasiulo, o mamos pacios nepasidomi tokia galimybe.

QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 20, 18:54)
paskaitikit skireli--vaikus atakuoja kosulis.gal pravers

skaiciau ir rasiau.
Ir ka manai tureciau tenais rasti?
daugely tenais siulomu receptu/vaistu esu isbandziusi ant savo vaiku ir atsirinkusi, kas jiems tinka, o kas ne.
QUOTE(vejunestela @ 2008 02 20, 22:10)
Nezinau gal pasikartosiu.Cia siaip pvz bus.Mano dukra susirgo plauciu uzdegimu, pats plauciu uzdgimas nera uzkreciamas, bet prasideda nuo nekaltu kosuliu, paslogavimu ir t

plauciu uzdegimas
arba tai
jums tai jau buvo komplikacija - netinkamai gydant, laiku nepradeju gydymo, esant nusilpusiam imuntetui.
Bet esant bakterines kilmes plauciu uzdegimui, galima ji perduoti ir kitiems bet jisai ir prasideda kitaip.

Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 21, 09:07)

plauciu uzdegimas
arba tai
Bet esant bakterines kilmes plauciu uzdegimui, galima ji perduoti ir kitiems bet jisai ir prasideda kitaip.

Ji nesusirgo is karto plauciu uzdegimu, tiesio kosejo ir slogavo.Plauciuose karkalu nebuvo.po savaites nesibaigus kosuliui nuejom i poliklinika, kas svarbiausia temperaturos neturejo visiskai, tik kosejo ir dar pasiskunde kad kosejant skauda.Padarius rentgena ir paaiskejo kad yra zidinuku ar kokio velnio plauciuose.Bet cia as jau biski ne i tema turbut varau.
O imunitetas pas mus buvo nusilpes, kuo toliau tuo sunkiau sirgdavom deka darzelio,per puse metu 2 kartus plauciu uzdegimas.Dabar paskiepijau tai per du menesius dar nesirgo net slogos neturejo, biski ramiau, bet butu is vis ramu jei i darzeli butu vedami tik sveiki vaikai, turiu omeny nesergantys ligom kuriom gali uzkresti.
Atsakyti
QUOTE(vejunestela @ 2008 02 21, 11:51)
Dabar paskiepijau tai per du menesius dar nesirgo net slogos neturejo, biski ramiau,

va tai as turejau omeny kalbedama apie imuniteto stiprinima ir uzsiemima su vaiku.
Jeigu tau skiepai yra priimtini, tai kodel tu skiepijai vaika tik dabar, o ne pries pradedant vesti i darzeli? galu gale ir gydytojai rekomenduoja tai.

P.S taip buna plauciu uzdegimas ir be temperaturos. toksai dar pavojingesnis, nes sunkiau diagnozuojamas.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 21, 17:08)
va tai as turejau omeny kalbedama apie imuniteto stiprinima ir uzsiemima su vaiku.
Jeigu tau skiepai yra priimtini, tai kodel tu skiepijai vaika tik dabar, o ne pries pradedant vesti i darzeli? galu gale ir gydytojai rekomenduoja tai.

P.S taip buna plauciu uzdegimas ir be temperaturos. toksai dar pavojingesnis, nes sunkiau diagnozuojamas.

neskiepijau nes ji iki darzelio nesirgo, tik slogos budavo.darzeli pradejo lankyti 3 metu.
Atsakyti
QUOTE(vejunestela @ 2008 02 21, 12:51)
Ji nesusirgo is karto plauciu uzdegimu, tiesio kosejo ir slogavo.Plauciuose karkalu nebuvo.po savaites nesibaigus kosuliui nuejom i poliklinika, kas svarbiausia temperaturos neturejo visiskai, tik kosejo ir dar pasiskunde kad kosejant skauda.Padarius rentgena ir paaiskejo kad yra zidinuku ar kokio velnio plauciuose.Bet cia as jau biski ne i tema turbut varau.
O imunitetas pas mus buvo nusilpes, kuo toliau tuo sunkiau sirgdavom deka darzelio,per puse metu 2 kartus plauciu uzdegimas.Dabar paskiepijau tai per du menesius dar nesirgo net slogos neturejo, biski ramiau, bet butu is vis ramu jei i darzeli butu vedami tik sveiki vaikai, turiu omeny nesergantys ligom kuriom gali uzkresti.

g.gif koki skiepa daret??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 22, 07:36)
g.gif koki skiepa daret??? g.gif

Kadangi mes du kartus per puse metu sirgom plauciu uzdegimu tai gydytoja rekomendavo pneumo23 ir dar tuo paciu nuo gripo.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 19, 23:16)
pernai pavasari pagaliau pradejom vartoti ir purskiamus i nosi vaistus. Jie siaip vaikams iki triju metu nerekomenduojami + tikrai neigiamai veikia nosies gleivine. O alergine sloga pas mano panele pasireiske nuo metu ( kas yra gana retas atvejis). Ir budavo teka kelias savaites tik vandenelis, tada galu gale nuo viso dirginimo, gleivines pazeidimu ir t.t. kokia savaite eina tokia gera pulinga sloga, viskas issivalo ir vel dvi - trys savaites vandenukas, savaite puliai. Po kokiu metu net ir esant pulingai slogai nenaudojau vaistu - nepadedadavo, o tik su juros vandeniu praplaudavau ir ispusdavau. Vaika ziurejo n gydytoju, buvo operuoti adenoidai, bet viskas veltui. Net nzn kas padejo - vaistai ar isaugo, bet kol kas tai nekamuoja. Laukiu pavasario, kad berzu zydejimas prasides.
Tai ka man reikejo tris metus vaiko i darzeli neleisti?
Nelaikau nei slogos, nei kosulio liga. Ir jeigu mano vaiko imunitetas bus stiprus ( o tai priklauso nuo manes), tai jisai ir neuzsikres. Todel verciau rupinkites savo vaikais, o ne isradinekite dvirati.

kai viena tokia "siltnamine" mamyte bande pristoti, as specialiai jai pasiuliau atnesti pazyma is savo gydytojos apie mano vaiko sveikatos bukle, kuri yra tos pacios nuomones, kad jeigu pas vaika yra tik sloga, kuri jam nesukelia kitu simptomu ir netrukdo jo gyvenimo ritmo, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti. Tai kad man irgi yra tai ne motais.
nu tai ir dek visas pastangas, kad nenusileistu. Vienam virs septyniu, kitam virs penkiu - sloga iki bronhito nei vienam nenuejo.

ir su ja vaikams leidziama lankyti darzelius.  Nors teko oho ho kokiu repliku apie vaiko kosuli ir tai kokia as esu mama isgirsti.

nu kas do per atleiskite "debiliskas" poziuris i savo vaika??????? va per tokius poziurius kiti vaikai ir kencia doh.gif su sloga ir su kosuliu darzelyje vaikui ne vieta!!!!!!!!! tokia kategoriska mano nuomone!!!
Atsakyti
Kažkas rašė,kad gydytoja nerašo pažymos sergant sloga.Rimtas pasiųlymas-keiskit gydytoją.Mums ir pažymą,ir biuletenį rašo.
Atsakyti
QUOTE(vejunestela @ 2008 02 22, 14:02)
Kadangi mes du kartus per puse metu sirgom plauciu uzdegimu tai gydytoja rekomendavo pneumo23 ir dar tuo paciu nuo gripo.

mes irgi pneumo23 darem.nelabai padejo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 22, 11:55)
mes irgi pneumo23 darem.nelabai padejo schmoll.gif

gal man dar sunku spresti nes per mazai laiko praejo nuo skiepo.Be to kieek skaiciau tai ne visiems padeda, vieni dziaugiasi kiti gailisi. mirksiukas.gif Be to gi sis skiepas ne nuo visu ligu(o gaila)o tik nuo tam tikro sukelejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vejunestela @ 2008 02 22, 15:09)
gal man dar sunku spresti nes per mazai laiko praejo nuo skiepo.Be to kieek skaiciau tai ne visiems padeda, vieni dziaugiasi kiti gailisi. mirksiukas.gif Be to gi sis skiepas ne nuo visu ligu(o gaila)o tik nuo tam tikro sukelejo smile.gif

žinau kad ne nuo visu ligu.mes dažnai sergam kosuliu ir sloga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mirksiuke @ 2008 02 22, 12:42)
žinau kad ne nuo visu ligu.mes dažnai sergam kosuliu ir sloga 4u.gif

Gal adenoidu yra pas jus del to daznai sloguojat?Bent pas mus adenoidu nerasta, bet knarkia ir kvepuoja per burna nors nesloguoja tai vartojam Imuwash.Dar yra ir kitokiu imuniteta stipprinanciu preparatu, tik dabar tiksliai nepamenu kaip vadinasi, ten juos reikia vartoti pagal kazkokius tai planus keleta menesiu.As buciau juos rinkusis jei nebutu padeje skiepai ax.gif
Atsakyti