aš savąjį išvedžiau maždaug 1,8 m. Na pampersų jau nereikėjo, mokėjo prašytis ant puoduko, tik beveik nieko nekalbėjo, valgė ir pats sunkiai dar, na iš puodelio gert mokėjo jau, (su snapeliais jam sunkoka buvo). Na kadangi ten lopšelis, tai auklėtojos jau būna tam pasiruošusios - ir nurengt -aprengt juos (manasis tik dabar pradeda pats mėgint rengtis - bet tik kelnes pats nusimauna

), nuneši seilinukus, paklotėlius į lovytę, pampersų ka,m reikia, tučių ir pagal poreikį

Manajam ir miegui soskės reikėjo ilgaiiii, kol pelytė nenusinešė (tuomet perspėjom auklėtoją, kad jei ką - leistų į lovytę kokį žaislą pasimt

).
O šiaip tai vaikai labai greit mokosi, žiūrėdami vieni į kitus. Kalba vaikui prasilaužė po kokių 4-5 mėn. Sunkiausias buvo pirmas mėnuo. Pradžioj ir kaip dauguma - palikdavau keliom valandom, paskui vis ilgindavau, laiką. Pirmas 3 dienas nelabai suprato,kas vyksta. Bet paskui jau buvo ne kas - dar nepriėjus prie darželio paleisdavo dūdas

o aš kaip užsukta radijėlė vis kartodavau jam,kad mamytė jį labai myli, kad jo nepaliks, jis pabus su vaikučiais, pažais, pamiegos, pavalgys pažais ir mamytė pas jį ateis. ir taip visą mėnesį gerą. Man pradėjus eit į darbą, vedžiojo močiutė, o auklytė ten ir gera - jį iš karto ant rankų ir vsio. čia jau kaip ir jų ritualas būdavo
Nors sykį teko pačiai vesti (jau buvo beveik metus išėjęs), tai teko ašarojantį palikt
šiaip stiprybės reikia ir pačioms mamoms, nes jos labai jaudinasi, jaudulys persiduoda ir vaikams. Aišku, jiems ir sunku atsisveikint, nes tos ašaros dažniausia ir baigias, mamai dar nespėjus iki darželio kampo nueit...