Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leidote savo mažylius i lopšelį-darželį?

Mes į lopšelį iškeliavome 1,7 m. Labai bijojau, dėl dukrytės, vis galvojau,kad per maža. verysad.gif O jos ašarėlės pirmas dienas paliekant lopšelyje ją, pačią mane priversdavo paslapčia nusišluostyti ašarą... doh.gif Pirmą sav. pasiimdavau dukrytę prieš pietų miegą, o paskui vis vėlindavau laiką. Šiaip priprato gana greitai, kad būtų jai ramiau, leisdavau neštis kokį žaislą ar knygelę iš namų. Į lopšelį ėjome jau mokėdamos daryti ir prašytis ant puoduko, pati mokėjo valgyti šaukštu ir gerti iš puoduko, tačiau reikėjo miegui čiulptuko( po poros mėnesių atprato thumbup.gif ).
Atsakyti
Mano mergaite pradejo lankyti darzeli 1,7 men. Buvo baisi tragedija, pirmas dienas palaikiau tik po 1-2 val., nes visa ta laika nenustodama verke. Veliau buvo geriau, bet visiskai gerai niekada...t.y. visus metus iki dabar rytais paliekame pas aukletojas ant ranku, raudancia,o kartais ir klykiancia. Veliau aisku nusiramina, bet rytai kosmariski...
Atsakyti
Mes savo vaikinuką į lopšelį leidome nuo 1 m ir 4 mėn. Pradžioje taip pat po kelias valandas palikdavome, bet jam patiko bandrauti su kitais vaikais, ta greit apsiprato thumbup.gif Ėjo ir su pampersais (dar ir dabar su jais blush2.gif ), ir tutės iš burnytės nepaleisdamas. Valgyt pats ir gert iš puodelio truputį mokėjo, bet neypatingai wub.gif Per pora mėnesiukų ir tūtės nebereikėjo, ir gertuvę pamiršo, ir valgyt pats išmoko thumbup.gif Nors juos ten gražiai auklėtojos maitina, bet kadangi jis pas mus beždžionėlė, tai tikriausiai pamatė kad kiti vaikai patys valgo ir geria iš puodelių tai ir jam prisireikė smile.gif
O vat su likimu darželyje tai kiekvieną rytą pas auklėtoją ant rankų su ašarytėm lieka, bet mane ramina tai, kad tai tęsiasi tik kol mama išeina iš grupės ir duris uždaro 4u.gif Keliatą kartų palaukiau už durų, paklausiau, o kai nutilo prasidariau tyliai duris ir pažiūrėjau, jis jau su vaikais žaidė kaip niekur nieko smile.gif
Tai va tokia mūsų lopšelio istorija blush2.gif
Atsakyti
savo mergyte isleidom 2metuku i lopseli, pradejom lankyti ziema, pirma savaite buvo sunkoka, buvo ir asaru ir mazu isteriju, antra savaite jau su mielu noru keliavo i lopseli, bet susirgom ir po 2sav.vel buvo asaryciu, bet tai truko tik kelias dienas, o veliau su mielu noru keliavo i lopseli, uztekdavo pasakyt, kafd vaziuojam pas vaikuciu ir pati su mielu noru atsikeldavo, o jei susirgdavo, tai jau klausinedavo kada eisim pas vaikuciu smile.gif
Atsakyti
aš savąjį išvedžiau maždaug 1,8 m. Na pampersų jau nereikėjo, mokėjo prašytis ant puoduko, tik beveik nieko nekalbėjo, valgė ir pats sunkiai dar, na iš puodelio gert mokėjo jau, (su snapeliais jam sunkoka buvo). Na kadangi ten lopšelis, tai auklėtojos jau būna tam pasiruošusios - ir nurengt -aprengt juos (manasis tik dabar pradeda pats mėgint rengtis - bet tik kelnes pats nusimauna ax.gif ), nuneši seilinukus, paklotėlius į lovytę, pampersų ka,m reikia, tučių ir pagal poreikį ax.gif Manajam ir miegui soskės reikėjo ilgaiiii, kol pelytė nenusinešė (tuomet perspėjom auklėtoją, kad jei ką - leistų į lovytę kokį žaislą pasimt biggrin.gif ).
O šiaip tai vaikai labai greit mokosi, žiūrėdami vieni į kitus. Kalba vaikui prasilaužė po kokių 4-5 mėn. Sunkiausias buvo pirmas mėnuo. Pradžioj ir kaip dauguma - palikdavau keliom valandom, paskui vis ilgindavau, laiką. Pirmas 3 dienas nelabai suprato,kas vyksta. Bet paskui jau buvo ne kas - dar nepriėjus prie darželio paleisdavo dūdas wub.gif o aš kaip užsukta radijėlė vis kartodavau jam,kad mamytė jį labai myli, kad jo nepaliks, jis pabus su vaikučiais, pažais, pamiegos, pavalgys pažais ir mamytė pas jį ateis. ir taip visą mėnesį gerą. Man pradėjus eit į darbą, vedžiojo močiutė, o auklytė ten ir gera - jį iš karto ant rankų ir vsio. čia jau kaip ir jų ritualas būdavo ax.gif
Nors sykį teko pačiai vesti (jau buvo beveik metus išėjęs), tai teko ašarojantį palikt doh.gif
šiaip stiprybės reikia ir pačioms mamoms, nes jos labai jaudinasi, jaudulys persiduoda ir vaikams. Aišku, jiems ir sunku atsisveikint, nes tos ašaros dažniausia ir baigias, mamai dar nespėjus iki darželio kampo nueit...
Atsakyti
Sveikos, jungiuos prie daugiau mažiau panikuojančių mamyčių blush2.gif biggrin.gif

Už poros savaitėlių į lopšiuka, nors mums jau virš 2metukų, bet bijau...labai jau mamyčiukė unsure.gif Pamperių senai nebeturim, pavalgo pati, geria iš puodelio, šnekėt daug maž šneka. Su nusirengimu kaip kada, kelnytes nusimauna, bliuskutes ne visada smile.gif Tik neįsivaizduoju kaip su pasilikimu bus... Atėjo laikas kai su seneliais ir net tėveliu sunkiai pasilieka, jau nekalbu apie svetimesnius žmones. Na, tikiuos viskas bus čiki, aš guodžiuos kad gal kaip tik bus priešingai, tiek bijau, o ji ims ir normaliai pripras biggrin.gif
Atsakyti
Aš gal nelabai kokia būsiu patarėja toms, kurių vaikučiai yra labai prie mamų prisirišę ar labai jautrūs - maniškė tokia nebuvo. Bet va, dar kai buvo kokių 1 metų ir 7-8 mėnesių, pradėjau matyti, kaip jai jau reikia "chebros", kaip nori būti su kitais vaikučiais, net jeigu ir su jais pasipešdavo (su kaimynais). Lauke jos nesuturėdavau prie savęs nei 5 minučių, turėdavau lėkti paskui ją, kai ji nulėkdavo pas kaimynus. Taigi, nuo 1 metų ir 10 mėnesių mes ją pradėjom vesti į privatų darželį. Tai reakcija visų auklėtojų buvo - OHO, kokia čia atėjo šaunuolė! Nes mamos nebereikėjo jai nei trupučio jau nuo pat pirmos dienos, "atia" tik ir viskas. Ir valgė su visais be problemų, ir miegojo, o kad su malonumu išbandė visus darželio žaislus, tai nė sakyti nereikia. Po pietų miego pirmąją dieną atėjau, padėjau apsirengti, ir vėl jai manęs nebereikėjo. Ir taip toliau - JOKIO adaptacinio periodo. Ir kai atvažiuodavom atsiimti iš darželio - tai verkdavo, nenorėdavo išeiti, tik tuomet, kai nelikdavo nei vieno vaiko, galėjom pasiimti. Na, dabar (po 2,5 mėn.) jau įmanoma ir anksčiau pasiimti, bet eina lygiai taip pat noriai, labai mėgsta visu dalyvauti, daug ko išmoko ir ugdyme bei savarankiškume pažanga akivaizdi. Pastebėsiu tik tokius dalykus, ką mes nuo vaiko gimimo darėme kitaip, negu daugelis mano pažįstamų mamų: 1) neatsiribojome nuo draugų, nuo pirmųjų savaičių svečiavomės aktyviai pas visus ir kvietėmės draugus pas save; 2) nuolat buvo kitų vaikučių kaimynystėje apsuptyje; 3) nuo kelių savaičių po truputį ėmiau vaikutį palikti mamai (2-3 valandoms), nuo kelių mėnesių - draugėms (2-3 valandoms), o kai jai buvo 1 m. 8 mėn. jau su vyru išvykome į tolimą kelionę ir palikome dukrą mamai 3 savaitėms - primas 2 sav. buvo viskas ok, vėliau tik jau pasiilgome ir ji mūsų pasiilgo. Taip mūsų vaikas niekada neturėjo svetimų žmonių ar pasilikimo be mamos baimės, nors čia gal daug įtakos turi ir genai (aš pati panaši buvau vaikystėje). Taip sakant - auga "čigoniukė" biggrin.gif . Nors mama vis tiek jai labai reikalinga, namie ištisai turiu su ja bendrauti, na arba iniciatyvos turi imtis tėtis.
Atsakyti
mes lankom darziuka nuo 2 metu. Pirmas dienas buvo daug streso ir mums ir mazylei. Bijojom kad ilgai taip bus, bet stengemes kuo maziau parodyt savo stresa, kalbejom vis kad reikia visiems dirbti, ir tetei, ir mamai smile.gif Na ir net nesitikejom, bet per pora savaiciu priprato smile.gif Ir dabar vakare jau kai pasiimu is darziuko sako "pamiegosiu namuose ir tada i darzeli vaziuosiu" thumbup.gif jau manau tokio amziaus vaikiukui reikia bendravimo su bendraamziais daugiau, o ne vien su mama ax.gif
Atsakyti
seikos. Maniskiui be 2 sav. 2 metukai. Jau pratinemes eiti i darzeli. Maniskis yra labai drasus,labai patinka vaikai,ypac vyresni. Pirmas dvi dienas viskas buvo super, palikdavau 30 min. paskui iseinam i lauka ir jis grizta atgal i grupe,jau apsidziaugiau,kad vaikui patinka ir viskas bus gerai. Bet jau trecia ar ketvirta diena,jis manes nepaleidzia,rekia isteriskai,nors kai einam i darzeli sako,kad nori,kad mama su teciu eis i darba ,o jis i darzeli,bet kai tik atidarom darzelio grupes duris lekia i lauka namo. Tai dabar jau trecia diena,as su juo bunu kartu darzelyje,pasislepus biggrin.gif tai jis vis ateina pasiziuri ar as esu. Nakti,tai net verkdavo,kukciodavo per sapnus. Duodu melisos arbateles,kad stresa nuimt,nes mes prie to pacio atsisakem ir buteliuko,tai vaikui gavosi du stresai viename. Nu tikiuosi viskas bus gerai ir vaikas pripras. Sekmes visoms.
Ai dar sake,kurie vaikai buna pradzioje labai drasus,tai paskui su jais daugiausia ir bedos buna
Atsakyti
Dukrytę į lopšelį išleidom 1m10mėn,pirmos dienos buvo stresas baisus,verkdavo jau iš namų,paskui prasidėjo ligos,sirgdavom daugiau nei eidavom.Dabar perrašėm į kitą darželį,bet ir vėl pirmos dienos su ašarom,nors jau trimetė doh.gif
Atsakyti
mes pradejome eiti i darzeli 2 metuku mirksiukas.gif
Atsakyti
pradėjom eiti 2,4 metukų, jau viską darėm ir valgyti mokėjom, ir ant puoduko prašėmės ir apsirengti pačiai jau beveik pavykdavo
Atsakyti