Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leidote savo mažylius i lopšelį-darželį?

Sveikos mamytės 4u.gif
Mes irgi jau tris savaites lankome lopšelį, mums jau 2 m. ir 8 mėn. Aš kaip ir mama asesugiedre pradėjau abejoti, ar tik nereikėjo mums pradėti lankyti darželį 4u.gif Vaikas niekaip nepripranta, ir vos ne visą dieną praverkia, būna nusirimanimo pauzelių ir auklėtoja vis man sako, kad jau "mamyte su jūsų mergaite bus problemų, labai sunki diena buvo ir pan". Įdomu, ar būtų galimybė metų pradžioje pereiti į kitą- jau darželio grupę, nes mergaitė tikrai gana protinga, jai reikia daugiau veiklos, o ir dauguma jos grupėje palyginus su ja - mažiukai ~ 2 metukus. Gal kam yra taip buvę, nes aš visai pasimetus ir nežinau ką toliau daryti 4u.gif
Atsakyti
Pradejom lankyt nuo metuku ir 10 men. Pradzia buvo sunki, toks maminukas pasidare, verkdavo kasdien paliekamas. Plius pradejo sigrt labai. Palankem 2 men su pertraukom, nu priprato po biski. Pradejom vel po vasaros lankyt, kai buvo 2.5 metuku- vel verke, bet priprato per menesiuka koki. dabar yra 3.5 eina su malonumu : ) sekmes mamytes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dijaanaa: 25 rugsėjo 2012 - 17:52
Dukryte pradejo lankyti be savaites 2 m. Pirma diena as su ja pabuvau pora valandu, antra diena palikau viena porai valandu kadangi labai jai patiko, nieko nebijojo, mamos neieskojo. Trecia diena palikau miegoti, pasiemiau iskart po miego. Nuo to laiko buna iki 17 val. Jokiu asaru, nieko, labai noriai eina i darzeli, iskart i grupe nubega thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif .
Pasiskaitinejau ir matau,kad mano mazylis bus jauniausias pradedantysis,tarp jusu aukseliu unsure.gif .1,2 men,na kai keliausim i lopseliuka,bus 1,3.Labai bijau kaip jis susitvarkys,ar bus priziuretas,pamaitintas,pamigdytas...Be to,dar ir mamyciukas,nors vaiku jam labai reikia,seses is akiu nepaleidzia.Vis dar abejoju,ar vesti,nors aplikybes vercia tai daryti.Dukryte i darzeliuka isejo 1.8 men,kazkaip neprisimenu bedu g.gif ,o vat del maziuko bijau verysad.gif .
Atsakyti
Pamatysit viskas bus gerai! thumbup.gif vaikuciui bus labai smagu bury vaiku. Zinau pagal savo princese. Mano dukryte beveik vyriausia grupeje ir geriausiai kalba, tai aukletojos juokiasi, kad nors turi su kuo pasikalbeti. Ji taip pat ir padeda mazesniems (na kiek aukletojos pasakojo). Tik maniskei prasidejo ligos... verysad.gif i darzeli ejom vos tris savaites... o iki dazelio nebuvom sirge. Tad db tenka samdytis aukle...
Atsakyti
Mes pradejom lankyti 1m. 10men. Labai lengvai adaptavosi, nebuvo jokiu asareliu. thumbup.gif
Atsakyti
mes gan anksti nuo metuku ir 2 men, dbr jau isbuna visa diena...nors dar tik menuo praejo
Papildyta:
QUOTE(Jole. @ 2012 10 10, 16:51)
Sveikos mamytes 4u.gif .
Pasiskaitinejau ir matau,kad mano mazylis bus jauniausias pradedantysis,tarp jusu aukseliu unsure.gif .1,2 men,na kai keliausim i lopseliuka,bus 1,3.Labai bijau kaip jis susitvarkys,ar bus priziuretas,pamaitintas,pamigdytas...Be to,dar ir mamyciukas,nors vaiku jam labai reikia,seses is akiu nepaleidzia.Vis dar abejoju,ar vesti,nors aplikybes vercia tai daryti.Dukryte i darzeliuka isejo 1.8 men,kazkaip neprisimenu bedu g.gif ,o vat del maziuko bijau verysad.gif .

viskas jam bus gerai mano pupa jau eina, aisku ligos prasidejo bet del adaptacijos tai puse velnio...
Atsakyti
dukryte 2 metai 6 menesiai adaptavosi lengvai aju antra diena pasiliko miego ... be asaru...

sunus 2 metai 2 mensiai... adaptuojasi labai sunkiai- ir asarytes ir nemiegas naktimis- pirma menesi neissimiegojome namie visi... vaikas nieko darzelyje nevalge... tik neseniai pradejo valgyti nuo kitos savaites bandysime migdyti... siai- sunkiai labai lanko ir vienas ir kitas nuo rugsejo pirmos...
Atsakyti
maniskei nebuvo 1,5 m dar... ir labai lengvai adaptavosi. Pirmas dienas gryzdavo pervargusi, bet as daugiau pliusu pamaciau: is karto vaikas judresnis pasidare, labiau su zaislais zaidzia, pats valgyti labiau valgo, apetitas padidejo ir t.t. O del to kad su tevais maziau matosi, tai man tas netinka, nes as turiu galimybe kai panoriu neleisti vaiko i darzeli ir pabuti kartu ir siokiadieniais:)
Atsakyti
Aš pradėjau leisti nuo 2 metų į darželį, manau pats laikas ...
Atsakyti
Mes iskeliavom i lopseli 5,5 men, tad nusiraminkit visos tos, kurios apie metukus leidziat...buvo baisu. Viskas butu super, jeigu ne ligos, tai einam 2 savaites, tada sergam namie...kadangi dirbu, gyvenu ne LT, seneliu nera...pacios galit isivaizduoti, kaip linksma ir kaip lietuvaiciai i mane akmenis svaido, sakydami, kad vaika zaloju! O ka daryti? Oficiali aukle 2000 euru, ne oficiali sunku rasti uz 1000, be to visi cia labai bijo, kad aukles vaikais neusiima, o palieka priesais telika...lopselis kainuoja 600 euru, jeigu kas kokiu ideju turit, mielai isklausyciau!:) Sekmes visoms!
Atsakyti
Mes savo berniuką į darželį pradėjom leisti tik nuo 4 metukų. Nusprendėm, jog leisim tik tada, kai vaikinas bus savarankiškesnis, kai jau mokės kalbėti ir papasakoti kaip jam kas sekasi, kai pat visiškai išmoks savarankiškai atlikti visokius higienos reikalus. Manau, jeigu tik yra galimybė, vaikas turi kuo ilgiau turėti tokį malonumą - neiti į darželį. Juk ir mes , suaugusieji nemėgstam su aušra keltis (ypač žiemą - su tamsa) ir eiti į darbą. Juk jie irgi žmonės. Tik jų širdutės geroookai didesnės nei mūsų...
Atsakyti