Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leidote savo mažylius i lopšelį-darželį?

QUOTE(Jole. @ 2012 10 10, 16:51)
Sveikos mamytes 4u.gif .
Pasiskaitinejau ir matau,kad mano mazylis bus jauniausias pradedantysis,tarp jusu aukseliu unsure.gif .1,2 men,na kai keliausim i lopseliuka,bus 1,3.Labai bijau kaip jis susitvarkys,ar bus priziuretas,pamaitintas,pamigdytas...Be to,dar ir mamyciukas,nors vaiku jam labai reikia,seses is akiu nepaleidzia.Vis dar abejoju,ar vesti,nors aplikybes vercia tai daryti.Dukryte i darzeliuka isejo 1.8 men,kazkaip neprisimenu bedu g.gif ,o vat del maziuko bijau verysad.gif .

Aš irgi savo mažąjį išleidau 1,4men, jausmai buvo tokie patys kaip ir jums. Dabar jam 1,9 men. Auklėtojos sako, kad viskas tvarkoje, ir valgo, ir miega, ir žaidžia. Verkia, kai aš vedu į darželį, kai vyras veda, tai neverkia. Tik va su ligomis, tai labai dažnai serga, nebuvo tokio mėnesio, kad pažymos nereiktų. : verysad.gif
Atsakyti
Mes savo berniuką į darželį pradėjom leisti tik nuo 4 metukų. Nusprendėm, jog leisim tik tada, kai vaikinas bus savarankiškesnis, kai jau mokės kalbėti ir papasakoti kaip jam kas sekasi, kai pat visiškai išmoks savarankiškai atlikti visokius higienos reikalus. Manau, jeigu tik yra galimybė, vaikas turi kuo ilgiau turėti tokį malonumą - neiti į darželį. Juk ir mes , suaugusieji nemėgstam su aušra keltis (ypač žiemą - su tamsa) ir eiti į darbą. Juk jie irgi žmonės. Tik jų širdutės geroookai didesnės nei mūsų...

man tokiu vaikuciu jau gaila. nuo 3 privalo eiti, juk socializuotis reikia. poto buna jauni seniai.

manoji iseina balandi, bus 1,11 m.
Atsakyti
Sveikos,mamos smile.gif Aš pati dirbu lopšeliuke ir noriu kai kurias iš jūsų nuraminti. Darželis ne joks konclageris, kad reiketų bijoti leisti vaikutį. Turiu grupėje du mažiukus, kurie pradėjo lankyti nuo 1 m. Tai su jais lengviausia- labai greit priprato prie visko. Ir serga mažiau už kitus. Šiaip, kuo vyresnid, tuo sunkiau ir mums ir vaikui... Dažniausiai tai ne vaikas būna nepasiruošęs darželiui,bet pačios mamos nepasiruošę skirtis su atžala. O aš pati savo grupės vaikus vadinu savo šeima ir atiduodu jiems visą save. Taip kad - mažiau baimių wink.gif
Atsakyti
Kaip bebutu gaila, as savo mazaja turesiu i darzeli isleisti lygiai 1 m. doh.gif Labai nerimauju. Kazin ar vaikscios? Dabar labai stengiuosi kiek galima daugiau pratinti prie musu maisto, kad pati pradetu kramsnoti, atsigerti. ziauriai sunku. dar turiu du menesiukus, bet jau dabar naktimis galvoju, kaip cia bus.
Atsakyti
QUOTE(Šypsena @ 2013 01 29, 16:25)
Kaip bebutu gaila, as savo mazaja turesiu i darzeli isleisti lygiai 1 m.  doh.gif  Labai nerimauju. Kazin ar vaikscios? Dabar labai stengiuosi kiek galima daugiau pratinti prie musu maisto, kad pati pradetu kramsnoti, atsigerti. ziauriai sunku. dar turiu du menesiukus, bet jau dabar naktimis galvoju, kaip cia bus.

o koks darzelis priima tokius maziukus vaikus? cia vilniuj kur nors?
Atsakyti
Saviškį planuoju leisti nuo trejų metų..
Atsakyti
QUOTE(manoza @ 2012 12 07, 10:27)
Mes savo berniuką į darželį pradėjom leisti tik nuo 4 metukų. Nusprendėm, jog leisim tik tada, kai vaikinas bus savarankiškesnis, kai jau mokės kalbėti ir papasakoti kaip jam kas sekasi, kai pat visiškai išmoks savarankiškai atlikti visokius higienos reikalus. Manau, jeigu tik yra galimybė, vaikas turi kuo ilgiau turėti tokį malonumą - neiti į darželį. Juk ir mes , suaugusieji nemėgstam su aušra keltis (ypač žiemą - su tamsa) ir eiti į darbą. Juk jie irgi žmonės. Tik jų širdutės geroookai didesnės nei mūsų...

cia nuo vaikucio priklauso:)maniskis keliasis su ausra visus metus. 6h ryto yra labas rytas:))) jam keltis ne beda. norejom leistinuo 1m ir 6 men, bet negavom darziuko, tad menesiu veliau isleidom i namudini pusei dienos, po poros menesiu visai dienai. vaikas patenkintas keliauja, jei ateina vyras anksciau paimti - nenori namo,bega dar zaisti.aisku smagu jam, auklyte labai miela,rupestinga ir vaiku tik 4. si rudeni keliaus jau i valstybini. dabar jau dziaugiuosi,kad pernai negavom jo. butu sunku tokiam mazuliukui ir teveliams, vien del to, kad vaikutis niekaip nepasako kas ir kaip. va ziuriu kiek pasikeite jau mano vaikas nuo tu 1.5metuku - tai labai paaugo ir su vaikais ismoko bendrauti, ir savarankiskesnis tapo, o iki rugsejo dar labiau patobules. man tai atrodo labai aktualu, nees grupes dabar perpildytos, priima daugiau nei turetu - reiskia tokiem kruopiukam tenka gerokai maziau demesio, o juk jie ne visi ir valgyti moka ir apsirengti ir t.t. beje tam namudiniam nuo rugsejo vidurio jis man ne sykio nesirgo thumbup.gif tik sloga buvo dukart uzpuolus. aisku tik pinigeliu daug ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kas cia @ 2013 01 29, 21:49)
o koks darzelis priima tokius maziukus vaikus? cia vilniuj kur nors?

yra keletas vilniuje tikrai.
Atsakyti
Maniškis į darželį nuėjo 2m. 5 mėn., ir greitai tenai apsiprato.
Atsakyti
Vyresnele isejo 4-eriu,nes tik taip leido galimybes,o mazaja planuojam isleisti nepilnia 3-eju. Siaip galbut buciau norejusi isleisti kiek anksteliau,bet iki 2m manau vaikuti turi auginti mama,gaila,kad daznai ir galimybes neileidzia,arba mamaos tiesiog nenori buti su savo vaikais. O del bendravimo,tai iki 3m manau vaikui reikalinga mama,o ne bendraamziai,juolab kad jie net nemoka kartu zaisit,tai ima daryti tik apie 3-uosius gyvenimo metus.
Atsakyti
leidau nuo 2 metu ir visai nesigailiu 4u.gif
Atsakyti
2 m. su keliais mėn. smile.gif
Atsakyti
Dukra isleidau 3 metu. Sunus isejo dar 1,5 neturedamas, nes kaip tik atsilaisvino viena vietele, ir jeigu nebutume eme, butu reikejo beveik metus laukt kol vel rinks grupes. tai sunus dar lengviau adaptavosi.. dekinga aukletojai aisku labiausiai uz tai.
Atsakyti