Įkraunama...
Įkraunama...

Liežuvio pasaitėlis

mums gydytoja sake, kad reikia pakarpti liezuvio pasaiteli, gal kas zinot ar tai labai skausminga. mums beveik 10men, siaip girdejau, ,kad pasaiteli geriausiai pakirpti iki 3men. gal kas patartu, koks gydytojas tai geriausiai daro kaune.
Atsakyti
Tai apie 20min. trunkanti operacija, neskausminga
Atsakyti
visu pirma turite nukeliauti pas vaiku stomatologa, kuris ir pasakys, ar reikia kirpti.
mums irgi reikia nukeliaut pasikonsultuot su stomatologu (-e), bet kad vis neprisiruosiam blush-anim-cl.gif g.gif
Atsakyti
Zanetux, o kiek jums laiko, mums tai 10men, as kazkur irdejau, kad geriausia iki 3men. pakirpti. mano drauges vaikui sake, kad reikia pakirpti, bet nuejo pas kita vaiku daktara tai pasake, kad cia nieko kirpti nereikia pats issitampys; ir istikruju vaikui jau 5metai, bet jis labai graziai sneka ir ne trupucio nesvepluoja. eisiu ir as pas ta gydytoja.
parase, kad ta procedura trunka 20 min, nezinai ar cia teisybe, man atrodo, kad cia labai ilgai, aplamai nelabai daznai susiduriama su sia problema.
Atsakyti
QUOTE (linksmutis @ 2004 10 23, 11:24)
Zanetux, o kiek jums laiko, mums tai 10men, as kazkur irdejau, kad geriausia iki 3men. pakirpti. mano drauges vaikui sake, kad reikia pakirpti, bet nuejo pas kita vaiku daktara tai pasake, kad cia nieko kirpti nereikia pats issitampys; ir istikruju vaikui jau 5metai, bet jis labai graziai sneka ir ne trupucio nesvepluoja. eisiu ir as pas ta gydytoja.
parase, kad ta procedura trunka 20 min, nezinai ar cia teisybe, man atrodo, kad cia labai ilgai, aplamai nelabai daznai susiduriama su sia problema.

mums siandien 10 menesiuku ir 3 savaites biggrin.gif Pas maniski tai dar ir lupyte prisegta (virsutine) ir tarpelis tarp dantu nemazas... Bet jis vienakart buvo nukrites ir prasiskele ta prisegta vieta tai man atrodo, kad tas tarpelis mazeja rolleyes.gif
Atsakyti
Mums irgi ta pati beda. Jau beveik 11 men ir vis gydytojai liepia laukti. Noreciau paklausti mamyciu ka ir kur ten kerpa. Gal zinote Vilniuje kur tai daro (gerai)?
Atsakyti
QUOTE (Žuža @ 2004 10 23, 15:15)
Mums irgi ta pati beda. Jau beveik 11 men ir vis gydytojai liepia laukti. Noreciau paklausti mamyciu ka ir kur ten kerpa. Gal zinote Vilniuje kur tai daro (gerai)?

Anksciau kazkuri mama rase, kad Vilniuje tai daro Zalgirio klinikoj... g.gif Ar Zalgirio g-vej. Nezinau, bet vilnietes turetu tiksliai zinot wink.gif
Atsakyti
Aciu uz informacija. As irgi girdejau apie ta ligonine. Reikes susizinoti smulkiau. Nes juk nori nenori, pjaus. Nors girdejau, kad prasitampo tas pasaitelis. Kiek zinau vaikai del to r raide netaisyklingai taria. Ar tikrai?
Atsakyti
QUOTE (Zanetux @ 2004 10 23, 12:08)
visu pirma turite nukeliauti pas vaiku stomatologa, kuris ir pasakys, ar reikia kirpti.
mums irgi reikia nukeliaut pasikonsultuot su stomatologu (-e), bet kad vis neprisiruosiam blush-anim-cl.gif g.gif

Manau, kad liežuvis svarbiausias valgant ir kalbai, o ne dantų formai ir sąkandžiui, taigi prie ko čia stomatologas dry.gif . Įdomu, ir kuo motyvuoja gydytoja, sakydama, kad reikia pakirpti?Kodėl? Pas mus dažniausia tokias procedūras siūlo logopedas -jis numato, kad trumpas pasaitėlis gali būti kliūtis taisyklingai artikuliacijai. Bet ir tai -kerpama tik tokiu atveju, kai jau visai nepakelia -atitinkamai lavinant puikiai susitvarko. Prieš tai darant būtų gerai įsitikinti, kad be to neišsiversi, ir iš medikų išgirsti visus argumentus. Be to vaikas tam dar ir mažas -10 mėn.
Atsakyti
QUOTE (lapukas @ 2004 10 23, 16:50)
QUOTE (Zanetux @ 2004 10 23, 12:08)
mums irgi reikia nukeliaut pasikonsultuot su stomatologu (-e), bet kad vis neprisiruosiam blush-anim-cl.gif  g.gif

Manau, kad liežuvis svarbiausias valgant ir kalbai, o ne dantų formai ir sąkandžiui, taigi prie ko čia stomatologas dry.gif . Įdomu, ir kuo motyvuoja gydytoja, sakydama, kad reikia pakirpti?Kodėl? Pas mus dažniausia tokias procedūras siūlo logopedas -jis numato, kad trumpas pasaitėlis gali būti kliūtis taisyklingai artikuliacijai. Bet ir tai -kerpama tik tokiu atveju, kai jau visai nepakelia -atitinkamai lavinant puikiai susitvarko. Prieš tai darant būtų gerai įsitikinti, kad be to neišsiversi, ir iš medikų išgirsti visus argumentus. Be to vaikas tam dar ir mažas -10 mėn.

Na, kai paskutini karta buvom pas pediatre ji apie liezuvio pasaiteli nieko nesake. Bet sake, kad didelis tarpdantis ir reikia pasikonsultuot del pakirpimo dry.gif
Atsakyti
turbut tixliausiai atsakysiu as,nes man paciai ji kirpo wink.gif netariau raides r, nesakiau l vietoj r,bet grazi r man nesigaudavo...tokia gomurine...ir pakirpus nelabai pagerejo:( gal sakau aiskiau,bet as savo r vadinu prancuziska arba vokiska,o gal net zydiska biggrin.gif ji ir liko tokia siek tiek gomurine wink.gif
o pati procedura neskausminga,tik kai baigiasi vaistu galiojimas skauda wink.gif juk siaip ar taip zaizda ten sad.gif
p.s man kirpo,kai man buvo ~10 metu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 23 spalio 2004 - 21:30
Mums ji irgi reikia pakirpt. tai susidurem su ivairia nuomone, vieni gydytojai sako , kad reikia kirpt ir kuo anksciau, o kiti kad laukt iki 5metu g.gif ....... Gavosi taip kad laukiam, atrodo si nuomone siuoliakiskesne
Atsakyti