QUOTE(Melynziede @ 2007 05 05, 13:27)
Komuniją aš jau seniai norėjau prieiti, tik vis neišeidavo... Mano apsileidimas... Ir bažnytinės santuokos noriu ne dėl gražių nuotraukų, o dėl to, kad man ji tikresnė už civilinės metrikacijos... Mano parapijos kunigas leido suprast, kad aš komunijos lengvai negausiu, vos ne reikės paaukot labai nemažai ir dar bele žino ką padaryt... vos ne buities darbus atlikt... tai ketinu ieškotkitur, tik nežinau ko tiksliai reikia.. Užtai ir klausiu, ar katekizmą mintinai ar tik pagrindus išmokt reikes...
Vis neišeidavo?

Neišeidavo matyt todėl, kad poreikio tam nebuvo. Kaip suprantu, ir dabar tas poreikis atsirado tik toks grynai formalus - susitvarkyti viską kaip priklauso. Išmintingas Tavo parapijos kunigas, jei patarė neiti trumpiausiu keliu, nes dvasiniuose dalykuose paviršiumi toli nenuplauksi. Jei tikrai jauti, kad bažnytinės santuokos Tau reikia ne vien dėl gražių nuotraukų, nepagailėk laiko jai deramai ir pasiruošti. Jei katalike nori būti ne vien formaliai, siūlau neieškoti kaip apeiti Bažnyčios tvarką ir sakramentus priimti ne ten, kur jie štampuojami konvejeriu, o kur kažką realiai paliktų Tavo širdyje. Čia mano palinkėjimas.

Jei nuspręsi Pirmajai Komunijai ruoštis nuoširdžiai, niekas Tavęs iškalto katekizmo neklausinės kaip pradinukės ir už pamirštą žodelį durų neparodys, o greičiau priešingai - tie regis sausai surašyti žodžiai taps suprantami kur kas giliau.
O kada vestuves planuojat? Po tų, kiek leidžiama minimaliai, 3 mėn.?
Papildyta:
QUOTE(Jurgitele @ 2007 05 05, 13:46)
o beje komunija yra būtina,
mes kai tuokia bažnyčioje, tai kunigas gi plotkelę duoda, ar kaip ten ji vadinas 
o be pirmos komunijos jos negausi, taip kad sėkmės ir ištvermės
Nebūtinai.
Papildyta:
QUOTE(Melynziede @ 2007 05 05, 13:54)
Kad į pamokėles vaikščiot reikės, tai aš žinau, bet nežinau kiek tai užtrunka, nes konkrečiai kunigai nesako....
Nesako, nes turbūt ne jie tas paskaitėles skaito - savarankiškumo gi reikia mažumėlės.

Pvz. Vilniaus arkivyskupijos šeimos centre paskaitos išdėstytos taip, kad jas galima atlankyti maždaug per 1 mėn. Artėjant vasarai būna kelios sužadėtinių grupės (nes nesutelpa), tai ir laiką patogesnį galima pasirinkti.
Papildyta:
QUOTE(Pelės @ 2007 05 05, 14:00)
va dėl to ir komunijos nepriėmimas gali būt kliūtim priimti santuokos sakramentą

kam kitas, jei nepraktikuoji vienų? Kunigas turi teisę atsisakyt laimint santuoką, kai mato, kad sakramentas su praktika nesusijęs
Na tuokiasi tai 2 žmonės - jei vienas visiškai nepraktikuojantis, o kitas praktikuojantis, kunigas vargiai atsisakys laiminti. Bet nemanau, kad čia toks variantas, jei temos autorė pati viską mėgina aiškintis.
Papildyta:
QUOTE(Melynziede @ 2007 05 05, 14:36)
Apie Vilnių.... Gal kas žinot gražią, jaukią bažnytėlę, kur neinama konvejeriais ir kunigas normalus, sukalbamas, nemoralizuojantis per daug?
Vestuvių skyrelyje apie tai bent keletas temų ir patarimų krūvos - tik skaityk... Bet jei, kaip sakai, santuoka bažnyčioje Tau svarbi ne dėl nuotraukų, kodėl svarbiausieji prioritetai - pastato gražumas ir jaukumas?

Man jauku ten, kur sava ir pažįstama, bet ką patarti žmogui, kuris bažnyčioje turbūt išvis retai lankosi, tikrai nežinau - skonio reikalas, architektūra ir panašūs antraeiliai dalykai...
Papildyta:
QUOTE(Melynziede @ 2007 05 05, 14:09)
o mokestis koks nors yra už komuniją?
Ne mokestis

, o auka, kas jau savaime reiškia, jog dalykas neapibrėžtas.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)