mes ir turėjom basutes, kol mažesnis tai tik retkarčiais nusiimdavo, o dabar išvis neina uždėti, tai su kojinytėm laksto. bet kojytes į vidų mina, net nežinau kaip paaiškint, jei su batukais, kojytė viena į vidų daugiau krypsta, jau užsirašėm pas daktarus, išsiaiškinsim kas čia per eisena, nors ir aš taip vaikščiojau sakė mama

Mano vaiko pėdutė buvo normali. Paskui per žiemą namie jis lakstė su vilnonėm kojinėm ir pastebėjom, kad kojytės krypsta į vidų ir darosi X formos. Nuėjom pas chirurgę, tai ji pasakė, kad aš didžiulę klaidą padariau leisdama vaikui namie būti be basučių, todėl dabar iki 5 metukų nešiosim batuose specialius padelius ir intensyviai darysim kojyčių mankštą. Gal atsitaisys, nes silpni čiurnų raiščiai.
Žodžiu, namie reikia būtinai su basutėmis, kurios fiksuotų čiurną, o lauke leisti palakstyti basomis - geriausia kokiose nors karjeruose, kur šiokio tokio žvyruko yra.
Žodžiu, namie reikia būtinai su basutėmis, kurios fiksuotų čiurną, o lauke leisti palakstyti basomis - geriausia kokiose nors karjeruose, kur šiokio tokio žvyruko yra.
mes visuomet lakstydavom su basutėm, bet vasarą namie būnant basas bėgiojo, kur dar ten basutes dėsi per tokį karštį. mūsų gydytoja ir aiškino, kad ties čiurna krenta visas vaiko svoris, o ten riebaliukasi, nes dar normaliai niekas nesusiformavę, todėl ir krypsta kojytės, bet ryt vistiek dar bėgsim konsultuotis

kaip ir pasikonsultavom šiandien su reabilotologu, padidėjęs raumenukų tonusas. kartais mano mažius ant galų pirštų vaikšto, čiurna gerai sakė, ir būtinai su tapkytėm namie, mes tai vaikštom su sandaliukais uždaru kulnu, labai gerai. odabar gausim į masažus dar eiti ir ortopedinius batelius pasidaryti

Na idomu man pasidare. Vokietijoje gydytojai sako, kad vaikai namuose basi turi laksyti. Jokiu tapkuciu, basuciu ar pan.
Tai maniskis namie tik su kojinem laksto (vasara visai basas).

Manasis nuo pat mažens yra pratinamas su tapkėm po namus vaikščiot.Tai perdaug neprieštarauja dėl jų,nors kartais pasipykstam.Bet džiaugiuos dėl to ,bent jau kolkas, nes kolkas kojytėms atrodo viskas gerai, o beto kai vaikai nėra pratinami su šlepkėm vaikščiot nuo mažens tai paskui sunku didesniam prisakyt kad apsimautų.O pavyzdžiui žiemą be tapkių gali ir kojas pašalt.To labai bijau, nes pas mus grindys šaltos
Maniskis kai silta tai vaiksto po kambari su kojinytemis, vasara kai labai karsta tai basas, o ziema tai tiktai su tapkutemis jam labai patinka dar jei uzdedi kokias su zuikuciais tai net miegot nori eiti su jomis

Esu pries visokias tapkes. Nebent gytydojas primygtinai rekomenduoja. Pati vaikstau ziema vasara be ju, o ir vaiko kojytei taip geriau. Ziema juk galima apmauti spec. storas kojines, ant kuriu padu lyg ir guma priklijuota.
Nors gyd ir primygtinai rekomenduoja namuose avėti batukus, aš kažkaip pritingiu ryte juos apmauti, juolab, kad mėgstam pasivolioti lovoje, nueiti pasiimti užkąsti, vėl sugrįžti lovon, taigi batų nemovinėsi. Plikšinėt basom irgi ne kas - atšąla kojytės, tai dėvim mes kojinytes gumuotu padu
maniskis net lauke basas. Dar nevaiksto. Nuo mazens kai jau susiprato kas kur nemegsta nei kojiniu nei batuku nei pirstiniu nei kepuriu. Viska iskart mauna lauk. Na kai buvo vasara tai gerai. Bet db oras jau sala tai pedkelnes aisku maunu. Ir dar turiu kazkokius bateliu minkstus su raistukais. Tai vieninteliai kuriu nesugeba numaut ir pabandes nuleidzia rankas.
aš tai esu pasimetusi ir nebesuprantu, kaip iš tikro reikia daryti - leisti vaikui lakstyti basikom, ar auti batukus. Žurnale "Tavo vaikas" buvo toks straipsnis "Pirmieji vaiko batukai", kuriame profesorius (pavardės nepamenu) pasisakė tik už tai, kad vaikai namuose turi lakstyti basom kojytėm. Dėl širdies ramumo apsilankėm Kauno klinikose pas ortopedą, tai šis pareiškė, kad vaikas namuose turi vaikščioti tik su batukais - ne tapkutėmis, nes jos neprilaiko čiurnos, o basas gali lakstyti tik lauke. Taip ir nesuprantu, kieno teisybė
. Po apsilankymo pas ortopedą buvau pradėjusi auti ortopedines basutes, bet po to nusprendžiau, kad leisiu lakstyti mažei basom kojytėm. Kol kas bėdų neturim, žiūrėsim kaip bus toliau. Tiesa, dar pabendravusi su mama sužinojau, kad mes lakstydavom tik basikom, be jokių batų, ir užaugom nei šleivi, nei kreivi

Mums irgi iškylo tokia dilema,bet pasikonsultavus su pediatre patare jog namuose geriausiai vaikui buti su batukais,o lauke kai šilta galima ir be batuku,taip geriau kojytes neprakaitoja ir masažojasi pedutes.