Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų apavas namuose

QUOTE(hhappy @ 2006 07 25, 12:49)
sveikutes mamytes...neperskaiciau visu jusu pasisakymu,bet tikiuos dar neraset,kaip darzeliuose reikalai del batuku?rudeni ruosiames keliaut...Basi manau ten nelaksto?? g.gif Namuciuose vasara  ir mes basi,nes jei ne ortopedines basutes ar tapkytes tai manau naudos tiek kiek ir basam...

Daržely reikalaujama, kad vaikai su tapkytėm būtų. Mes ir namie ir daržely naudojam tokias lenkiškas - viršus medžiaginis, o padas - guminis. STengiuosi nupirkt tokias, kurios su skylutėm, ar atvirais pirštais, nes kitaip labai prakaituoja kojytės g.gif . Mačiau kai kurie vaikai žiema grupėj su basutėm būna. Manau jei patogios, ir dar odinis vidus - tai labai gerai. Dar vieną berniuką mačiau su įikišamom šlepetėm. Galvoju,kad tokiam mažam žmogui turėtų būti visai nepatogu.
Atsakyti
manasis net lauke nori basas lakstyt... doh.gif doh.gif
kartais jam tai leidziu ax.gif tai pedutem sveikiau...
Atsakyti
maniškis visąlaik lakstė tik su kojinytėm arba basas ir jokios plokščiapėdystės. Kiek žinau daktarai net rekomenduoja vaikams laktyti lauke basiems, nes dirginamos pėdutės.
Atsakyti
Manoji namie tai tik basa ar su kojinytėm laksto, nes nieko nepsiausi, o lauke tik apsiovus basa ne žingsno ne žengs, net prie jūros per smeli su kojinem vaikščiojo doh.gif
Atsakyti
mūsų mažoji visą žiemą bėgiojo su batukais, kadangi vieni sako, kad geriau su batukais, kiti sako su kojinėm, tai nelabai ir aišku kaip iš tiesų. dabar tiesiog vaikas pats nusprendžia kaip. nors dar tik 1,7 m., bet labai aiškiai parodo savo pageidavimus. jeigu nori basa tai ir bėgioja basa, kai nori basučių, tai vieną basutę pati užsideda, o kitą atneša, kad aš uždėčiau bigsmile.gif .šiaip nešiojam tik gerą avalynę, arba ecco, arba bartek, kad paskui neturėtume jokių bėdų su pėdutėm.
Atsakyti
Mes irgi vaikstom visaip, su batukai-tapkytem, basutem, kojinytem-su siuksciu paduku, kad nepaslystu ir basi kartai pabegiojam
Atsakyti
QUOTE(kristeu @ 2006 06 16, 09:17)
mums chirurgas patarė, kad tik pradėjus vaikščioti, vaikučiui reik apaut batukais, kad gerai formuotusi pėdutė (na tais, ortopediniais).Tai mes labai pareigingai to ir laikomės.

Aš ir buvau labai pareiginga,todėl dukra visuomet namie,daržely vaikštė su odinėm, ortopedinėm basutėm(dalinai,nes tikrai ortopedinė avalynė gaminama individualiai pagal vaiko kojytę,bet tokių mums neprireikė).O nedidelio laipsnio pilnapadystė vistiek buvo,kurią išaugo iki 5m. Draugės vaikas ir sąžiningai nešiojo gerą avalynę,bet kokių 4m. surado didelio laipsnio pilnapadystę.
Pas mus ortopedai vaikščioti basomis rekomenduoja tik lauke,o užsienio lit.rašo,kad batukų, basučių padai per kieti, nesilanksto pėdutė,todėl kenkia pėdos vystymuisi. Ir žinok,kas čia labiau kenkia g.gif . Todėl savo mažyliams vasarą leidžiu vaikščioti basiems ir nebekankinu su tom basutėm. Kartais padarau pėdų masažą,mankštą. O rudenį panešiosim basutes ir basi pavaikščiosim... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamax3: 28 liepos 2006 - 18:10
Aš irgi iš pradžių buvau pareiginga, visuomet dėdavau batukus, ir pykdavau jei nusiimdavo. O dabar ir pati nebežinau kaip geriau, nes vieni gydytojai taip sako, kiti taip. Dabar irgi uždedu batukus, bet jei nusiima tai vaikšto su kojinėmis, per daug nekreipiu dėmesio.
Mano draugė mergytei nuo gimimo nedėjo jokių batukų, ir su kojytėmis viskas gerai, jokių problemų.
Atsakyti
mano vaikas turbut bus pilnapadisnes,nes namuose vaiksto basas g.gif .As net nezinojau tokiu bajeriu,kad vaiko pedute priklauso nuo to,kaip jis vaiksto.Paprasciausiai per tokius karscius nesinori vaiko kankinti jokiomis tapkutemis,ir pedute,bent jau man taip atrodo ,jo normali tongue.gif .
Atsakyti
Mano dukryte irgi namie visa vasara vaiksto tik basa. Jei ir uzdedu kjines, tai tuoj jas nusimauna. Pakolkas nepastebejau, kad butu kokiu problemu su pedomis.
Atsakyti
mano vaikas namuose dazniausiai vaiksto su basutemis kieta uzkulne.jei nuauname batus ir paliekame su kojinytemis,tai butinai jas nusiims bigsmile.gif cia turbut jam pats veiksmas-kojiniu movimasis-labiau patinka,nei tai,kad nemegsta kojinyciu.tad mielai laksto ir basas.ir kol kas yra per mazas,dar padukas nesusiformaves pilnai.
Atsakyti
o mes taip pat vaikstom su batukais nes jei buna su koinytem tai jas nusiima biggrin.gif ir kodel taip daro nesuprantu nespeju uždėti o ji jas jau nusiema lotuliukas.gif taip ir kovojam kol man neatsibosta ir neuždedu batuku smile.gif
Atsakyti