Įkraunama...
Įkraunama...

"BERGHOFF" puodai

QUOTE(JurateL. @ 2005 02 21, 21:01)
Aš taip pat naudojuosi šitos firmos puodais, peiliais , maisto ruošimui reikalingais įrankiais (samčiu, grūstuvu, didžiuoju šaukštu ir t.t.) ir nusiskundimų neturiu  thumbup.gif ...čia peiliais skundėsi kažkas...na gal tuo kur universalus ir viską pjaustyti galima, gal jis kiek ir atšipęs, bet kai pagalvoju, kad juo vyras plastmasę man nematant pjaustė... g.gif žodžiu džiaugiuosi puodais jau 3, kitais įrankiais 1 metai ir tik džiaugiuosi, trūkumų nematau, o termometras vienas irgi buvo drėgmės gavęs(plaunant), tai parasojo gal kokį mėnesį ir dingo tie lašeliai ir dar labai džiaugiuosi, nes jie tikrai dujas taupo, užverdi ką reikia, paskui ant mažiausios ugnies ir verdą kuo puikiausiai, net troškinius įsigudrinau anksčiau išjungti, patys baigia troškintis...na galėčiau tik vardinti ir vardinti privalumus, tik kas dėl rankenėlių, tai nereikia , kad ugnis jas siektų, visada ugnį užstatau taip, kad tik dugnas kaistų , manau dėl perkaitinimo čia tos rankenėlių plastmasinės dalys kaikam nukrenta.Didelis prašymas, jei kuri turit receptus, kaip tuose puoduose gaminti, siųskit žinią į mano AŽ, kaip nors susisieksim, būčiau labai dėkinga  mirksiukas.gif

technologija kaip zepter ar bauer. kažkur forume buvo ir apie tai. įdedu bauerio nuorodas:

http://www.bauer.by/recipe/
http://www.bauer.lt/receptai.htm
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 02 22, 00:55)
technologija kaip zepter ar bauer. kažkur forume buvo ir apie tai. įdedu bauerio nuorodas:

http://www.bauer.by/recipe/
http://www.bauer.lt/receptai.htm

Žinau kaip a la chačiapurį pagaminti, jei įdomu - duok žinią
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 02 22, 00:56)
Žinau kaip a la chačiapurį  pagaminti, jei įdomu - duok žinią

Labai idomu, vakar nusipirkau puodus, taigi is naujo mokysiuosi gaminti smile.gif .

Beje, kainos, anot atstovybes, ir Akropolyje, ir Kalvariju g. yra vienodos-specialiai klausiau, kur labiau apsimoka pirkti.

Norint keisti termometra-kainuoja apie 49 lt, geriau nesugadinti... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo song: 22 vasario 2005 - 08:53
QUOTE(song @ 2005 02 22, 08:47)
Labai idomu, vakar nusipirkau puodus, taigi is naujo mokysiuosi gaminti smile.gif .

Beje, kainos, anot atstovybes, ir Akropolyje, ir Kalvariju g. yra vienodos-specialiai klausiau, kur labiau apsimoka pirkti.

Norint keisti termometra-kainuoja apie 49 lt, geriau nesugadinti... schmoll.gif

Berghoff puodų termometrai ir bliūdų dangčiau išeina iš rikiuotės, jeigu būna šaldytuve.

Chačapuri.

Tešlai:
1/2 stiklinės pieno,
1/2 stiklinės vandens, 1
1 kiaušinis,
25 gr mielių,
2-3 šaukštai aliejaus,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis druskos.
miltų.
Suminkai tešlą (kol prie rankų nelimpa) ir palieki maždaug 2 val. Turi iškilti nemažiau kaip 2 kartus.

Įdarui: mozarelos ir varškės sūrio po 150 gr, pusę galvutės česnako, baziliko ir druskos.

Tešlą padalini į 3 dalis. Imi vieną gabalėlį tešlos, iškočioji 15 cm skersmens blyną, dedi trečdalį įdaro, paėmus už kraštų suspaudi tokį tipo maišelį (kaip chinkali), tada priploji ir iškočioji blyną (jeigu viduje yra oro - pradurk blyną peiliu, orą išleisk ir pradurtą vietą užlipink), kuris tilptų į keptuvę. Ir taip visus tris.
Keptuvę įkaitini ant pusės (1,5 padala iš 3), šliukšteli šiek tiek aliejaus ir dedi blyną. Kepti uždengus 4-5 minutes, tada reikia apversti ir vėl uždengus dangčiu (dangtį būtina sausai nušluostyti) kepti 4-5 minutes. Keptuvė neturi būti perdaug įkaitus, nes blynai apdegs. Kol pirmas blynas kepa, kočioji antrą ir t. t.
Įdarą galima keisti, maniškiai labai mėgsta dešrelės+fermentinis sūris+picos prieskoniai.
skanaus.
Parašyk kaip sekėsi.
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 02 22, 10:33)
Berghoff puodų termometrai ir bliūdų dangčiau išeina iš rikiuotės, jeigu būna šaldytuve.


Pas mane termometrai turbūt "parėjo" nuo indaplovės unsure.gif g.gif ...
Atsakyti
Mergaitės, termometrus reikia nusukti ir prieš dedant į indaplovę, ir plaunant rankomis. Šiuos puodus turiu jau gal kokius 8 metus. Viskas veikia, nusiskundimų neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Plaštakė @ 2005 02 22, 13:29)
Mergaitės, termometrus reikia nusukti ir prieš dedant į indaplovę, ir plaunant rankomis. Šiuos puodus turiu jau gal kokius 8 metus. Viskas veikia, nusiskundimų neturiu.

Reikėjo man prieš perkant puodus pasiklausinėt dėl termometrų unsure.gif ... Gi būčiau ir nusukus unsure.gif . Nu nepagalvojau doh.gif ...
Atsakyti
Mamairute, ačiū už receptą 4u.gif , pabandysiu. O kad negalima dėti į šaldytuvą, tai ir nežinojau...daugiau nedėsiu schmoll.gif ...Man tai labiausia patinka, kad pas juos šiluma ilgai laikosi, galima ilgai valgyti pietus ir dar kartoti , ir dar neatvesę būna ax.gif
Atsakyti
Mane irgi vakar ispejo del termometru: negalima deti i saldytuva, negalima metyti, negalima i orkaite, negalima suslapinti, deti i indaplove. Tiesiog nusukti.

O kad nepridegtu dugnas ir neissilydytu rankenos-nevirti ant stiprios ugnies.

Jei dar kas zinot kokkiu recepteliu, labai prasom ax.gif ...
Atsakyti
QUOTE(JurateL. @ 2005 02 22, 14:37)
Mamairute, ačiū už receptą  4u.gif , pabandysiu. O kad negalima dėti į šaldytuvą, tai ir nežinojau...daugiau nedėsiu  schmoll.gif ...Man tai labiausia patinka, kad pas juos šiluma ilgai laikosi, galima ilgai valgyti pietus ir dar kartoti , ir dar neatvesę būna  ax.gif

Kai išmėginsi, parašyk kaip gavosi.
Atsakyti
Gal kas galit parašyt kaip gaminti naudojant termometrus...na kaip košes virti , ten kažkaip užkildinti iki tam tikros temperatūros ar panašiai...nu parašykit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JurateL. @ 2005 02 23, 09:16)
Gal kas galit parašyt kaip gaminti naudojant termometrus...na kaip košes virti , ten kažkaip užkildinti iki tam tikros temperatūros ar panašiai...nu parašykit  ax.gif

Na termometrais naudotis išmokina patyrimas, o šiaip tai, termometras sudalintas į tris dalis, I-oji karščio kaupimo zona, II-oji virimo zona, II-oji temperatūra per aukšta. Viskas priklauso nuo nto, ką gamini. Tai va, kai strėliukė pakyla iki pirmos zonos vidurio - drąsiai gali ugnį mažinti iki minimumo, o kai pasieks II zonos vidurį ir joje makaluosis, 10 - 15 min iki virimo pabaigos jau galima ir visai išjungti. Mėginau, bet labai sunku aprašyti, eksperimentuok pagausi esmę, kuri yra tame, kad net ir išjungus viryklę puodas verda tol, kol rodyklė yra antroje zonoje.
Atsakyti