Įkraunama...
Įkraunama...

Čia renkasi vertėjos iš/į vokiečių kalbą

Mano toks pats patarimas: DUDEN'as arba WAHRIG'as. Geresniu atitikmenu rasi ne su lietuviskais paaiskinimais (daznai "grybaujama"), o su vokisku prapletimu, t.y. vok. zodzio reiksme.

As tai VU KHF baigus, o jus? Vilniuje? mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos! Labai apsidžiaugiau radusi šią temą ir nusprendžiau prisijungti prie jūsų.
Aš taip pat "gyvenu" iš vokiečių kalbos, todėl kartais labai prireikia bendraminčių konsultacijų.
Esu Vilniuje. Tenka paversti tiek raštu, tiek žodžiu. Kadangi tai ne pagrindinis mano darbas, labai daug laiko skirti negaliu, bet manau, kad užsidirbti galima. Jei pavyksta patekt į "geruosius" vertimų biurus, už lapą galima ir apie 20 Lt gaut. Bet pradžioje nelabai ką pasirinksi. Kiek žinau, "pigesnieji" vertimų biurai studentų nesikrato ir darbą tikrai galima rasti. O paskui, turint patirties, galima ir aukščiau kopti.
O dėl vokiečių kalbos, tai manau, kad ji visgi turi ateitį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miegapelius: 14 liepos 2007 - 14:46
Na as galiu pasakyti, jog jauciu atsilikau su vokieciu kalba. blush2.gif Tureciau daugiau vertimu, butu kitaip. Pastebejau tai, kad tikriausiai lietuviskai blogiau suformuluoju sakinius nei vokiskai doh.gif Net kasdienineje kalboje kazkaips savaime gaunasi, kad tarinys atsiduria gale. Ziauru...
Atsakyti
Įdomu, ar nėra norinčių patobulint savo vokiečių kalbos žinias studijuojant VU Dalykinę (teisės) kalbą? Studijos vakarinės, mokamos. Dar galima spėt į "traukinį", nes bus papildomas priėmimas nuo berods rugpjūčio 20 d. Gal po tokių studijų ir didesnės karjeros galimybės atsivertų? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miegapelius: 14 liepos 2007 - 17:32
būtų įdomu, bet kaina baisoka 40 mgL per metus
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2007 07 11, 10:21)
Na, geriausia naudotis zodynais, as namie turiu kompiuterini Duden'a, pravecia, kai verti sunkesnius tekstus arba kai reikia kokio sinonimo... o siaip internete galima rast kai ka. Cia kelios nuorodos:

http://www.progress....ed.exe?status=0

http://led.ot.lt/index.jsp

http://de.wikipedia.org

mirksiukas.gif

oi, kaip truksta cia zodziu doh.gif mano tekstas technikinis, konkreciai apie roletu imontavima, tai g.gif 50% zodyno, 20% technikiniu ziniu ir 30%fantazijos reikia ideti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Miegapelius @ 2007 07 14, 18:31)
Įdomu, ar nėra norinčių patobulint savo vokiečių kalbos žinias studijuojant VU Dalykinę (teisės) kalbą? Studijos vakarinės, mokamos. Dar galima spėt į "traukinį", nes bus papildomas priėmimas nuo berods rugpjūčio 20 d. Gal po tokių studijų ir didesnės karjeros galimybės atsivertų? g.gif

aš tai labai norėčiau, bet... visa tai Vilniuje, o gyvenu tai Kaune. Dar labai vilioja vertėjų studijos ir gi VU, bet ten tik dieninis skyrius, tai man visai nesigauna. Pastaruoju metu iš vis mąstau, kad reikia visai kitą sritį pasiriknkti... g.gif

QUOTE(carlabella @ 2007 07 17, 13:52)
oi, kaip truksta cia zodziu  doh.gif mano tekstas technikinis, konkreciai apie roletu imontavima, tai  g.gif 50% zodyno, 20% technikiniu ziniu ir 30%fantazijos reikia ideti  verysad.gif

Internete tai trūksta... turėjau tokį nuostabų žodyna kompiuteryje, kelių kalbų techninis žodynas, tame tarpe buvo ir vokiečių, lietuvių kalbos, fantastika ne žodynas... Tik va brolis padarė paslaugą, perinstaliavo kompiuterį ir viskas dingo doh.gif
Atsakyti
o manes, mergaites, jokios dalykines studijos dar karta netraukia.. Jau kaip atsikandau- tai ilgam. Nebuvau tingine, bet ir ne pirmune. Kaifuoju dabar nuo organizacinio darbo vokieciu turizmo rinkoje!Niekam nesove i galva baigti gidu kursus ir vesti ekskursijas??? As situose vandenyse plaukioju 9 metai. Ne 20 lt uz lapa, o 240 lt i diena. O jei kelyje buni 7-10 dienu, viesbuciai 3-4zvaigzdziu, maitinimas ir arbatpinigiai nuo 200 eur...? I popierizma net neziuretumet...Ir vaziuot taip toli nereikia: LT, LV, EST...

bigsmile.gif
Atsakyti
Sutinku, kad turizmo rinkoje bent jau kol kas tikrai neblogai, nes gidų su vokiečių kalba kaip ir trūksta. Tik viskas turi savo pliusų ir savo minusų. Gerai, jei niekas nevaržo, namuose mažyliai nebėgioja ir gali išvažiuoti 7-10 dienų. Įtariu, kad ne visos taip gali.
Atsakyti
laba panelės, esu baigusi ir aš vokiečių kalbą... bet deja, nevisai pagal specialybę dirbu, ta prasme su kalba... verysad.gif
kažkaip nesiseka man su tais darbais doh.gif norėtųsi susiet darbą su vokiečių, bet nerandu niekaip... unsure.gif nesu aš kalbos profesionalė blush2.gif na ir nelabai traukia mane link vertimo biurų - neišsėdėsiu aš taip ilgai, žudo mane toks monotoniškas bei skrupulingas darbas, žinoma, jei papildomas darbelis - kodėl gi ne? mirksiukas.gif
gal galit panelės ką nors pasufleruot, kokį galėčiau pabandyt darbą arba bent sferą - kryptį? ax.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kašaras @ 2007 08 10, 10:36)
laba panelės, esu baigusi ir aš vokiečių kalbą... bet deja, nevisai pagal specialybę dirbu, ta prasme su kalba...  verysad.gif
kažkaip nesiseka man su tais darbais  doh.gif  norėtųsi susiet darbą su vokiečių, bet nerandu niekaip...  unsure.gif  nesu aš kalbos profesionalė  blush2.gif  na ir nelabai traukia mane link vertimo biurų - neišsėdėsiu aš taip ilgai, žudo mane toks monotoniškas bei skrupulingas darbas, žinoma, jei  papildomas darbelis - kodėl gi ne?  mirksiukas.gif
gal galit panelės ką nors pasufleruot, kokį galėčiau pabandyt darbą arba bent sferą - kryptį?  ax.gif  4u.gif  wub.gif

na zinai, neaisku ir nylygu, kuriam mieste ieskaisi. As pvz po baigimo internete susirinkau firmas, kurios bendradarbiauja su kokiais vokieciais ar austrais ir bandziau skambinetis, klausti, ar nereikia kokios vadybininkes ar administratores, mokancios vokieciu kalba. cool.gif Situacija buvo gan ziauri, niekam nereikejo, o kai is vieno isgirdau komentara, tai is vis negera pasidare: as jam siulau, o jis klausiau, ka as baigusi, sakau, vokieciu filologija, o tas atreze: tai gerai, cia tik privalumas, o ka jus baiges?! Susinervinau nerealiai, 4 metus pasirodo knisausi del "privalumo". doh.gif
Atsakyti
Sveikos, o zinote, kad ir Kaune VDU yra germanistikos magistranturos studijos Verslo komunikacija vokieciu kalba. Tai dienines studijos, nemokamos. I jas priimama kas antri metai, tai siemet nepriiminejo, o kitais metais vel bus priemimas. Taigi, gal nebutinai reikia i Vilniu vaziuoti, kad gautum proga pasitobulinti vokieicu kalbos srityje smile.gif
Atsakyti