Mums Su Tadu buvo tas pats. Pediatre sake jei kanalelis atsidarys, tai turi ivykti iki metu... Deja Tadukui taip ir neatsidare. Dare prazondavima kai jam buvo 1m 4men. Su narkoze
Bet iskart po to jokiu problemu neturejom.

Mano mazeliui sitaip buvo.Siaip tai liepe kuo anksciau prazonduot.O kadangi jis labai daznai sirgo, sergancio negulde ir mazdaug 6-7 men viskas baigesi savaime.Nu vaistukus naudojom.
Aš savo sūnaus ašarojančįa akytę pastebėjau kai jam buvo maždaug virš 2 metų.(ji neašarojo, o būdavo visada pilna ašarų). Kol prisiruošiau atvažiuoti į klinikas vaikui buvo beveik 3 metai. Aišku, gavau pylos, kad iki tokio amžiaus susilaukiau, nes sakė narkozė sudėtinga. Jam darė be narkozės. Visa tai prisiminti man ir dabar baisu. Bet viskas baigėsi laimingai ir dabar jam 6 m., jokių problemų nėra. Patarčiau kuo anksčiau prazonduot, nes mažiukų ten prie akyčių dar yra kremzlės, todėl lengviau ir nėra skausminga zonduot, o vyresniems jau pradeda kaulėti.
Mano dukrytei traiškanoja viena akytė. Iš ryto atsikelia su daugybę traiškanų aplink vieną akį. Aš vis valau su ramunėlėmis, bandžiau ir su savo pienu. Niekas nepadeda. Ir vaistukus lašinom. Broliui irgi taip pat buvo, bet jam vieną dieną ėmė ir praėjo. Daktarė sako, kad reik važiupti į klinikas ir pradurti latakėlius. Visai nenoriu ten važiuoti, tikiuosi , kad praeis taip kaip praėjo broliui.
Ar kam nors taip buvo? Ką darėt? Ką manot apie latakėlių dūrimą? Ar tai ne naujas mados šauksmas?
Ar kam nors taip buvo? Ką darėt? Ką manot apie latakėlių dūrimą? Ar tai ne naujas mados šauksmas?
Dovesa, tai tikrai ne naujas mados šauksmas, o gydymas. Normaliai iš akytės ašarytės nuteka į nosį (kai verki visos ašarytės nespėja nubėgti, tuomet ritasi ir lauk, per skruostus), bet kartais gimstama su plokštele kremzline ant tų kanaliukų, taigi jei jie neatsiveria, juos gyd. praduria
Geriau labai neužtemk, kol nepradėjo pūliuoti
Nueik pas akių gyd. ir pasitarkit, gal tikrai ten nieko blogo ir baisaus
Stebėjau šią procedūrą, atrodo nekaip, bet poveikis greitas
O taoks mažas lelius neprisimins

Dovesa, va kaip tik vakar mano
atlikinėjo šitą procedūrą. Pas mus taip pat praktiškai nuo gimimo pradėjo traiškanoti viena akytė. Valiau ir su virintu vandeniu, ir su ramunėlių nuoviru, ir lašiukus dviejų rūšių lašinau, masažavau akytę - niekas nepadėjo. Atsibodo vaiką kankinti, būdavo kai Gustukas valgo, aš jam akytę valau (nes kitaip nesiduoda). Pačiai gaila vaiko, nes manau, kad jam valgymas turėtų būti malonumas, o čia mama dar prie akių lenda.
Taigi galiausiai okulistas pasiuntė į ligoninę latakėlių pravalymui. Galima sakyti pačiu laiku nuvažiavom, nes jau ir uždegimas kažkoks prikibti norėjo. Procedūros nemačiau, nes vaiką išsineša, bet riksmą girdėjau, nors buvau labai toli. Atnešė vaiką apsiverkusį (dar tokio jo nebuvau mačiusi), bet poi penkių minučių jis apsiramino ir jau pradėjo šyposotis. Gerai, kad dar mažiukas ir greitai viską pamiršta. Šiandien dar kartelį akytę praplovė ir ramu.
Taip kad manau, geriau 2 minutės skausmo (procedūra tik tiek truko) ir sveika akytė bei laimingas vaikas.

Taigi galiausiai okulistas pasiuntė į ligoninę latakėlių pravalymui. Galima sakyti pačiu laiku nuvažiavom, nes jau ir uždegimas kažkoks prikibti norėjo. Procedūros nemačiau, nes vaiką išsineša, bet riksmą girdėjau, nors buvau labai toli. Atnešė vaiką apsiverkusį (dar tokio jo nebuvau mačiusi), bet poi penkių minučių jis apsiramino ir jau pradėjo šyposotis. Gerai, kad dar mažiukas ir greitai viską pamiršta. Šiandien dar kartelį akytę praplovė ir ramu.
Taip kad manau, geriau 2 minutės skausmo (procedūra tik tiek truko) ir sveika akytė bei laimingas vaikas.
lasinom lasiukus "tobrex",brangoki,bet isgyde uzsikimsusi kanaliuka
nereikia patingeti masazuoti nuo nosytes linkakytes kampucio,po to lasinti 5k. i diena tu lasiuku,taip iki savaites,ir beveik visada isgyja
mums butu jau israse siuntima i klinikas,bet pabandem sita buda,ir liuks-jau pora menesiu netraiskanoja,latakelis svarutis
neskubekit badyt akyciu

Mano suneliui taip pat po savaites gydymo (Tobrex ir masazai), latakeliai susitvarke. Taciau Chilli, kiek zinau, neteisingai aprasei masaza - reikia daryti atvirksciai - nuo akytes kampelio link snervyciu. Butent taip patare Kauno akiu kliniku okuliste, o pediatre buvo patarusi neteisingai. Be to, net pati okuliste sake, viska isbandyti kad tik operacijos nereiketu. Uzsienyje ji daroma vyresniems vaikiukams ir su narkoze. Juk kai vaikas mato salia akies artejanti metalini kateteriuka, vargu ar neissigas... Be to, augant vaikui, auga ir jo visas organizmas, kartais si beda isaugama, nes pleciasi ir asaru nutekejimo latakelis.
QUOTE (Tarena @ 2004 10 05, 23:05) |
Mano suneliui taip pat po savaites gydymo (Tobrex ir masazai), latakeliai susitvarke. Taciau Chilli, kiek zinau, neteisingai aprasei masaza - reikia daryti atvirksciai - nuo akytes kampelio link snervyciu. Butent taip patare Kauno akiu kliniku okuliste, o pediatre buvo patarusi neteisingai. Be to, net pati okuliste sake, viska isbandyti kad tik operacijos nereiketu. Uzsienyje ji daroma vyresniems vaikiukams ir su narkoze. Juk kai vaikas mato salia akies artejanti metalini kateteriuka, vargu ar neissigas... Be to, augant vaikui, auga ir jo visas organizmas, kartais si beda isaugama, nes pleciasi ir asaru nutekejimo latakelis. |
tai vat butent,kad link akytes nuo nosiuko,nes turi iseiti per ta kanaleli visi nesvarumai,mums pats okulistas rode,taip darem ir issivale viskas

Mes akytes gydemes net 2 menesius. Ir dabar manau, ka butume pasveike greiciau jeigu nebuciau dariusi gydyme klaidu. Tiesiog visko nezinojau, o daktarai neuzakcentuodavo konors. Dabar jau viska zinau
, tai pasidalinsiu ziniomis su jumis:
1. Butinai keiskite vatos tamponelius plaudamos akytes. Vienai akytei - vienas, kitai - kitas. O galima netgi kiekvienam pabraukimui vis nauja imti.
2. Valykite butinai nuo isorinio kampo link nosytes.
3. Butinai darykite masaziukus (tegul gydytojas parodo kaip daryt; mums liepe paspaudyt akies kamputi, spaudziant link nosytes). Kol nedareme masazu, tai jokie lasiukai negelbejo (nei Tobrex, nei kt.). Masazuokite dar koki menesi net po to kai jau isgydysite akytes.
4. Lasiukus lasinkite butinai i abi akytes ir masazuokite butinai abi akytes (nesvarbu kad tik viena traiskanoja, o kita yra sveika). Priezastis - infekcija labai greitai pereina is vienos akies i kita.
5. Neskubekite badyti akyciu - vaikutis auga, latakeliai pleciasi.
6. Jeigu atrodo kad jau isgijote ir akytes nebetraiskanoja, bet taip jau sutampa, kad vaikutis susloguoja, tai butinai pamasazuokite akytes ir profilaktiskai dar galite palasinti lasiukus, nes infekcija labai greitai nuo nosies i akis pereina.
Linkiu visiems vaikuciams svariu akyciu!

1. Butinai keiskite vatos tamponelius plaudamos akytes. Vienai akytei - vienas, kitai - kitas. O galima netgi kiekvienam pabraukimui vis nauja imti.
2. Valykite butinai nuo isorinio kampo link nosytes.
3. Butinai darykite masaziukus (tegul gydytojas parodo kaip daryt; mums liepe paspaudyt akies kamputi, spaudziant link nosytes). Kol nedareme masazu, tai jokie lasiukai negelbejo (nei Tobrex, nei kt.). Masazuokite dar koki menesi net po to kai jau isgydysite akytes.
4. Lasiukus lasinkite butinai i abi akytes ir masazuokite butinai abi akytes (nesvarbu kad tik viena traiskanoja, o kita yra sveika). Priezastis - infekcija labai greitai pereina is vienos akies i kita.
5. Neskubekite badyti akyciu - vaikutis auga, latakeliai pleciasi.
6. Jeigu atrodo kad jau isgijote ir akytes nebetraiskanoja, bet taip jau sutampa, kad vaikutis susloguoja, tai butinai pamasazuokite akytes ir profilaktiskai dar galite palasinti lasiukus, nes infekcija labai greitai nuo nosies i akis pereina.
Linkiu visiems vaikuciams svariu akyciu!
QUOTE (Chilli @ 2004 10 06, 14:44) |
tai vat butent,kad link akytes nuo nosiuko,nes turi iseiti per ta kanaleli visi nesvarumai,mums pats okulistas rode,taip darem ir issivale viskas ![]() |
Chilli, esme ta, kad masazas nuo akies kampo link nosies snerviu masazuoja lataka bei skatina ji atsidaryti i nosies ertme, kas ir yra reikalinga. Daugeliu atveju vaikuciams augimo metu prapleteja kanalas savaime. O Tobrex lasiukai - tai antibiotiku tirpalas, kovojantis su esama infekcija.
Bent kiek pamenu, man ir paciai taip per paskaitas deste, bet galiu ir klysti, senokai tas buvo

LARA,tas Levomicetinas-gana silpnas antibiotikas akims, velgi siulyciau TOBREX,ir masaziukus,kaip musmere aprase
nu tikrai turetu praeit jei lasinsi 5k.dienoj ir dar daugiau kartu masazuosi...linkime isgyti-nebadyk ir netraumuok vaikelio