Įkraunama...
Įkraunama...

Akių traiškanojimas, pūliavimas, paraudimas

Papasakosim ir mes savo istoriją... smile.gif
Dukrytei nuo gimimo ašarojo ir traiškanojo viena akytė. Ir lašinom, ir masažavom, ir arbatom plovėm, ir svarbiausia laukėm- galvojom laikas išgydys... Jei būtų pūliavę- nebūtų išeities- seniai būtumėm tai atlikę. Bet mums po labai nedaug... bet nuolat traiškanojo ir ašarojo... verysad.gif Taip sulaukėm 9 mėnesių. Pasiskukndėm, siuntimas į klinikas... Ten pasiūlė iškart padaryti, sako jau didelė- kuo greičiau. Tai vakar prazondavo cry.gif Verkė bejėgė mažylė. Man baisus tas bejėgiškumas doh.gif Norėjo guldyti, kad sekantį rytą (šįryt) praplovimą daryti, kadangi pasirodė kraujuko- kad neužkrešėtų. Mes išsiprašėm namo. Tada gydytojas (išgirtasis Žukauskas) lyg ir persigalvojo- važiuokit, sėkmės, apie praplovimą nebešneka blink.gif Jau visai beišeinant, atsisveikinant su juo sakau, bet gydytojau man neramu dėl to praplovimo, iš pradžių ir kalbos kitos nebuvo- tipo jis būtinas, o dabar jau ate... Tai sako- gerai, atvykit ryte- praplausim bigsmile.gif Dar svarstėm su vyru ar važiuoti, ar ne- bet ryte su 100 lt "dantyse" nuvykom, praplovė, maloniai išleido doh.gif Dabar žinau, kad padariau ką galėjau dėl savo saulytės. Mažylė ir vakar, ir šiandien jaučiasi gerai, žaidžia, linksma, nieko nematyti, kad jai kažką būtų darę. Man dar gomurys užgniaužtas, eisiu įkalti hihihi.gif Bet ta griaužatis- bereikalinga. Man atrodo, kad čia, SM, ši procedūra labai sureikšminta, dėl ko ir aš pati taip jaučiausi. Nebijokit to, mamytės. Juk vaikučiams ir dantukus tenka tvarkyti, ir skiepyti... Jau nekalbu apie kokią lašelinę mažuliui susirgus. Manau pastaroji procedūra būtų sudėtingesnė. Reikėtų džiaugtis, kad turime kur kreiptis, kad galime išspręsti problemas. Per tuos 9 mėnesius aš pati pavargau matyti, kaip mano mažulytės akytė vis ašarota... Šiandien dar gal ne, bet nuo rytojaus jau tik džiaugsiuosi, kad yra tokia procedūra. Nieko čia nepadarysi, toks gyvenimas... lotuliukas.gif Stiprybės visoms, kurios turite šią problemėlę 4u.gif Vieną dieną ji vienaip, ar kitaip išsispręs.. kaip mums soske.gif
Atsakyti
Mums nuo pirmo menesio pradejo puliuot vina akyte,ploviau ramunelem ,lyg praeina bet keliom dienelem,vartojom tobrex kolkas ir nieko gero,tai israse dar kazkokiu,o jai tie nepades reiks valyt akyte daktarams:verysad:
Atsakyti
Mes taip pat sia bedele turim nuo pat gimimo ax.gif Gimdimo namuose ir Akiu klinikoj sake, kad cia del uzsikisusiu arba siauru asaru kanaleliu. Mes taip pat jau antra menesi lasinam Tobrex, jei nepageres iki geguzes, reiks daryti zondavima akyciu, nes tokiem maziukam nedaro, reik lauk kol ugtels, bet lygtais gereja ir visu baisiu proceduru isvengsim ax.gif
Atsakyti
Mums taip pat pirmus du menesius po gimimo labai puliavo akytes. Tai ir ramuneliu arbata valiau, bet gydytoja sake kad arbata tik dezinfekuoju akytes voka o ne pacia akyte, o uzdegimas buna akyteje. Tad mums israse akiu lasiuku "Tobrex" ir mes puikiai gydemes. Uztekdavo poros dienu ir akytes nebepuliuodavo. Dabar jau tokiu problemeliu nebeturime biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lelka @ 2008 04 05, 20:34)
Mums nuo pirmo menesio pradejo puliuot vina akyte,ploviau ramunelem ,lyg praeina bet keliom dienelem,vartojom tobrex kolkas ir nieko gero,tai israse dar kazkokiu,o jai tie nepades reiks valyt akyte daktarams:verysad:

4u.gif mums irgi puliavo akytes kai tik slogyte atsirasdavo,lasinau su OCUflach lasiukais,o su ramunelem valyti akuciu nerekomenduojama,nes juose daug ziedadulkiu,tai dar labiau dirgina akutes,mums viskas susitvarke su siais lasiukais mirksiukas.gif
Atsakyti
bet kodel daugelis rekomenduoja valyti ramunelemis? jei jos tk dar labiau sudirgina?
mums viena akyte jau koks menuo puliuoja, apie tris sav lasinau lasiukus kurie ne ka padejo... tai dabar tik pavalau vandeneliu virintu arba ramunelemis ir laukiu kol praeis
Papildyta:
QUOTE(pliusiukas @ 2008 04 08, 09:57)
bet kodel daugelis rekomenduoja valyti ramunelemis? jei jos tk dar labiau sudirgina?
mums viena akyte jau koks menuo  puliuoja, apie tris sav lasinau lasiukus kurie ne ka padejo... tai dabar tik pavalau vandeneliu virintu arba ramunelemis ir laukiu kol praeis

laiukai fucithalmic
na ryt einam pas gyd ziuresim ka sakys
Atsakyti
QUOTE(romixxx @ 2008 04 07, 22:08)
Mums taip pat pirmus du menesius po gimimo labai puliavo akytes. Tai ir ramuneliu arbata valiau, bet gydytoja sake kad arbata tik dezinfekuoju akytes voka o ne pacia akyte, o uzdegimas buna akyteje. Tad mums israse akiu lasiuku "Tobrex" ir mes puikiai gydemes. Uztekdavo poros dienu ir akytes nebepuliuodavo. Dabar jau tokiu problemeliu nebeturime biggrin.gif

mums uzpuliavo akyte is po nakties viena net neatmerke jos ir pavaliau ramunelemis lasinau torbeks ir jau vakare dingo musu bedos thumbup.gif
Atsakyti
ir aš su savo vyresnėle turėjau šią bėdą. išbandėme turbūt visus čia jau minėtus vaistus ir MP, ir akių masažus - niekas nepadėjo. todėl kai buvo beveik keturi mėnesiai, teko susitaikyti su mintimi, kad nebeišaugsime šitos bėdos ir teks valyti akių latakėlius. nors buvo žiauriai gaila mažosios, džiaugiuosi, kad atlikome šią procedūrą, nes visos bėdos iš karto ir baigėsi.

antrajai dukrytei irgi kartais supūliuoja akytės, bet tai paprastai būna susiję su slogyte - nieko ypatingo nedarau, valau su paprastu virintu vandenuko, o praėjus slogai nebetraiškanoja ir akytės
Atsakyti
Sveikutes,mano dukrytei akytes pradeda traskanoti,kai vejas i akis papucia,bet ne visada.As praplaunu akytes us ramuneliu arbata kelias dienas ir vel benetraskanoja.Nors pirma karta,kai dukrytei buvo 2 men,be vaistu neapsiejom.Uzteko vieno karto ispausti vaistuku i akytes ir praejo.
Atsakyti
Kai mano Ugniui buvo pora savaiteliu, tai irgi akytes labai traiskanojo, nei virintas vandenukas, nei ramuneles nepadejo.... schmoll.gif Akytes issigydem su homeopatiniais lasiukais "Oculoheel", pora kartu palasinau, ir praejo thumbup.gif
Atsakyti
mes tai 3 men kankinomes su akytem,kol isiaiskino kas yra,zonda dare ligonineje. schmoll.gif
Atsakyti
Aš su pirmagimiu irgi turėjau šią problemėlę. Akytės pūliavo. Dviejų savaitėlių paguldė į ligoninę ir ten prabuvome dar pora savaitėlių. Valė ašarų kanalus ne vieną karta, bet viskas susitvarkė. O su antru tokių problemų išvis nebuvo
Atsakyti