Įkraunama...
Įkraunama...

Akių traiškanojimas, pūliavimas, paraudimas

Dėl akyčių gulėjome Santariškėse net tris kartus, nes nuo gimimo piūlavo abi akys baisiai, po nakties vaikas net negalėjo atsimerkti, lašinom antibiotikus, valėm visokiais tirpalais, bet visiškai pasveikome tik po 6 zondavimų, tikrai nemaloni procedūra, bet svarbu, kad dabar viskas gerai, o dėl motinos pieno tai nežinau, man taip pat patarė valyti akytes juo, bet aišku nepadėjo, o kai pasakiau akių daktarui, tai mane tik aprėkė, kad mažiau bobučių klausyčiau, aš pati vaikui tuo pienu tik pakenkiau, nes lengvai galima užnešti bakterijų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelisxxx @ 2008 06 12, 10:59)
Dėl akyčių gulėjome Santariškėse net tris kartus, nes nuo gimimo piūlavo abi akys baisiai, po nakties vaikas net negalėjo atsimerkti, lašinom antibiotikus, valėm visokiais tirpalais, bet visiškai pasveikome tik po 6 zondavimų, tikrai nemaloni procedūra, bet svarbu, kad dabar viskas gerai, o dėl motinos pieno tai nežinau, man taip pat patarė valyti akytes juo, bet aišku nepadėjo, o kai pasakiau akių daktarui, tai mane tik aprėkė, kad mažiau bobučių klausyčiau, aš pati vaikui tuo pienu tik pakenkiau, nes lengvai galima užnešti bakterijų. g.gif

Sekmes ir toliau, tikiuosi viskas bus gerai... pergyvenote tikrai nemazai...
p.s. del pienuko i akis ( ir visur kitur, nes kiti sako ir i nosi, ir i ausi, visur tinka) tai mane irgi labai sukritikavo ir pediatre ir akiu gydytoja. sake, kad yra ir tokiu, kurie sysiuka lasina...
Zinau ir Kaune gydytoju, kurios pataria pienuka visur kisti...
Man irgi nesamone. Silta terpe, bakterijos veisiasi, rugimas ir .. ai ka cia bekalbeti...

Bet visada bus bobuciu, kurios sakys taip ir ne kitaip...
Atsakyti
Laba diena,
Gal kas galite pasakyti ar ideti nuoroda, kur butu galima paskaityti, kaip tinkamai masazuoti asaru latakus?
Pas mus abi akytes puliuoja, tai nesinori nemoksiskumu pakenkti dukrytei...
Gydytoja israse antibijotikus, lasinau tik pirma diena, tai dar nzn ar pades...
Atsakyti
Na mes jau apie 4mėnesius su šita problema kovojam, tai geriau trupurį, tai vėl labiau traiškanoja verysad.gif , ko tik nedarėm, ko nelašinom- pradžioj levamicitina, pradžioj lyg padėjo, bet paskui nebe; vėliau fucithalmicą, bet nieko ir su ocuflashu plovėm, bet veltui. Nežinau ar sutapimas ar ne, bet dabar, kai tik ramunėlių nuoviru plaunu, lyg ir geriau bigsmile.gif , labai labai tikiuos, kad tikrai geriau, nes žiauriai gaila mažosios verysad.gif . O dėl MP tai man irgi atrodo, kad čia bobučių išmislas, tiesa pati nebandžiau, nebenoriu eksperimentuot, nes ir taip jau mažosios akytės nukankintos unsure.gif
Atsakyti
mes irgi 3,5 menesio vargo su akyte, nebuvo puliuojanti, bet pastoviai asarojanti, tai ir ramuneliu kompresiuka dejau, ir lasinom Tobrex , niekas nepadejo. Apsilankeme pas daktariuka akiu, patikrinimo akiu kapseli ir informavo kad vykti i Vilniu- Santariskes, ten paguldys ir zonduos. Tai taip ir padarem, nuvykom, pagulde, po valandos apziurejo, po pusvalanduko atejo sesute ir issinese mazyli. Aisku girdejau kaip jis zviegia, bet zinojau kad taip bus, nieko pakeisti negaliu, ir parnese po 4min visa kukciojanti , greitai uzmigo jis man, o kai prabudo buvo linksmas, pamirso viska, ant rytojaus dar praplovima dare, tikrino ar viskas gerai. Tai ir isleido namo. O Santariskese vaiku akiu skyrius naujai suremontuotas, labai gera ir malonu buvo ten.

patarimas, jei matote kad niekas nepadeda,jokie masazai, vaistukai, geriau zonduoti, kol dar vaikutis mazas, tuo jis nieko neprisimins ir pamirs, nelaukite kol vaikutis uzaugs ir reikes narkoze panaudot.
Atsakyti
Noriu paklausti mamyciu, kurioms padejo plovimas ramunelemis. Mano maziui jau greit 3 menesiai, o nuo gimimo vargstu su viena akyte. Tobrex nepadejo. Pabandziau ramuneliu nuovira, bet juo pavalius akyte, ji stipriai pradejo puliuoti. Ar tai reiskia "ramunelems- ne". Ar cia zenklas, kad sitas nuoviras valo akies kanaleli ir isstumia puliukus?
Atsakyti
Gal vistik kuri mamyte galetu smulkiai aprasyti kaip reikia masazuoti ta kanaleli???
Visur raso, kad nuo nosytes link akytes...bet nuo kurios nosytes vietos???
Atsakyti
Mums taip atsitinka ir nuo ryškių parduotuvių lempų, pvz. Maximoje, nuo teliko, kompo ir kitų panašių reiškinių. Palaipsniui atsirado ir alergija saulei. Nešiokite akinius nuo saulės ir mažiau ryškių šviesų. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Basiaka @ 2008 06 28, 22:09)
Noriu paklausti mamyciu, kurioms padejo plovimas ramunelemis. Mano maziui jau greit 3 menesiai, o nuo gimimo vargstu su viena akyte. Tobrex nepadejo. Pabandziau ramuneliu nuovira, bet juo pavalius akyte, ji stipriai pradejo puliuoti. Ar tai reiskia "ramunelems- ne". Ar cia zenklas, kad sitas nuoviras valo akies kanaleli ir isstumia puliukus?

jei jau Tobrex nepadeda, nueikit pas daktariuka akiu,tegul pasiziuri asarytes latakeli, jei jis uzsikyses patarciau zonduoti kol dar vaikutis mazas. Jam dabar taip yra nesmagu kai mamyte pastoviai prie jo akytes lenda. neverta ilgiau tempti. O ramuneles ir mums taip padarydavo, as pavalydavau ir dar daugiau puliuku atsirasdavo, tai nebevaliau ir sumazejo iskart puliukai, bet vistiek akytei negerai buvo, asarodavo retsykiais.
Atsakyti
mano mergytei irgi paraudusi akyte jau kelios dienos, neznau ar vesti pas gyd, gal kas kokiu lasiuku parekomenduotu? rolleyes.gif
Atsakyti
O aš su padrėkintu (pvz.: nosies purškaliuke) vatos pagaliuku išvalau. Apatainį voką pirštu žemyn patrauku ir vienu prisilietimu išvalau. Iki šiol pavykdavo ir vaikai neverkė.
Atsakyti
O gal galit parašyti kiek kartų per dieną skyrė jums gydytojai lašinti TOBREX lašiukus ir kokio amžiaus tada jūsų mažyliai buvo?
Atsakyti