TRIUFELIAI
5 virti kiausinio tryniai
100g sviesto
125g margarino
2 tiklines miltu
1/2 saukstelio sodos
acto sodai nugesinti
KREMUI;
4 saukstai kakavos
4-5 saukstai pieno
1/2 stiklines miltinio cukraus
50g sviesto
2-3 vafliai(lakstai)
kiausiniu trynius sutrinti su sakute ir sumaisyti su grietine, soda ir actu. sviesta ir margarina sutarkuoti, suberti miltus ir suminkyti.
isteslos sojormuoti triufelius, deti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, kepti apie 20min. kremui skirtus produktus sudeti i puoda ir kaitinti neuzverdant, kol pasidarys vientisa mase. iskeptus triufelius pamirkyti kreme ir apvolioti vaflio trupiniuose.
Papildyta:
Šokoladiniai Triufeliai:
Susmulkinkite 2 juodojo šokolado plyteles, įpilkite 4 šaukštus viskio, 2 šaukštus 35 proc riebumo grietinėlės ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vienalytė. Palikite šiek tiek pravėsti.
Kitame dubenyje sumaišykite šaukštą cukraus pudros su tokiu pat kiekiu vandens.
Į šokolado masę įdėkite 2 šaukštus sviesto, supilkite cukraus pudros glajų, įberkite 120 g smulkintų migdolų, įšmaišykite ir porai valandų padėkite į šaldytuvą. Iš atvėsusios masės suformuokite rutuliukus, pavoliokite cukraus pudroje, paskui baltojo šokolado drožlėse...
Papildyta:
Triufeliai
150 g šokolado
80 ml grietinėlės
1 a. š. likerio
200 g šokolado saldainiams padengti
Karšta grietinėle užpilti susmulkintą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti likerį. Atšaldyti šaldytuve kelias valandas. Arbatiniu šaukšteliu imti masę ir suformuoti nedidelius rutuliukus. Išdėlioti ant kepimo popieriaus ir padėti į šaldiklį 1 val. Ištirpinti šokoladą (tik jokiais būdais neperkaitinti, geriausiai ant vandens garų ir svarbu, kad vanduo po apačia nevirtų, o tik garuotų, ir neliestų indo su šokoladu dugno). Kiekvieną rutuliuką pamirkyti šokolade ir palikti, kad sustingtų. Šokoladas nuo šaltų saldainių gali sutirštėti, tai jį vėl reikėtų palaikyti ant vandens garų, kad suskystėtų.
QUOTE(Kris908 @ 2007 05 29, 11:01)
TRIUFELIAI
5 virti kiausinio tryniai
100g sviesto
125g margarino
2 stiklines miltu
1/2 saukstelio sodos
acto sodai nugesinti
KREMUI;
4 saukstai kakavos
4-5 saukstai pieno
1/2 stiklines miltinio cukraus
50g sviesto
2-3 vafliai(lakstai)
kiausiniu trynius sutrinti su sakute ir sumaisyti su grietine, soda ir actu. sviesta ir margarina sutarkuoti, suberti miltus ir suminkyti.
5 virti kiausinio tryniai
100g sviesto
125g margarino
2 stiklines miltu
1/2 saukstelio sodos
acto sodai nugesinti
KREMUI;
4 saukstai kakavos
4-5 saukstai pieno
1/2 stiklines miltinio cukraus
50g sviesto
2-3 vafliai(lakstai)
kiausiniu trynius sutrinti su sakute ir sumaisyti su grietine, soda ir actu. sviesta ir margarina sutarkuoti, suberti miltus ir suminkyti.
Kiek reikia grietinės?

Praeitą savaitgalį viena akim žiūrėjau Oliverio kulinarinį šou.
Ten rodė, kaip pasigaminti saldainius-triufelius iš juodo šokolado.
Gal kas receptą turit užsirašę? Norėčiau pabandyti



QUOTE(astute_k @ 2007 05 31, 10:11)
Praeitą savaitgalį viena akim žiūrėjau Oliverio kulinarinį šou.
Ten rodė, kaip pasigaminti saldainius-triufelius iš juodo šokolado.
Gal kas receptą turit užsirašę? Norėčiau pabandyti 



As taip pat ziurejau, bet deja neuzsirasiau ir nelabai pamenu, tik zinau kad cukru su keliais saukstais vandens kaitindavo iki karamelines mases, paskui sustingdindavo ir sumaldavo, sia mase sudejo i istirpinta juodaji sokolada(tiksliai nepamenu, bet manau juodasis sokoladas su grietinele sumaistytas)... berods taip, butu labai gerai jei atsirastu mamyte, kuri tikslu recepteli turetu

Aš oliverio gerbėja, tai šitą laidą įsirašiau...
Taigi
TRIUFELIAI SU KARAMELE IR LAZDYNŲ RIEŠUTAIS
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Grietinėlę pilti į ištirpusį šokoladą, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Na, rodos viską parašiau...
Taigi
TRIUFELIAI SU KARAMELE IR LAZDYNŲ RIEŠUTAIS
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Grietinėlę pilti į ištirpusį šokoladą, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Na, rodos viską parašiau...

JaNNeTe, Ugnuže, dėkui

QUOTE(Ugnužė @ 2007 06 17, 15:08)
Aš oliverio gerbėja, tai šitą laidą įsirašiau...
Taigi
TRIUFELIAI SU KARAMELE IR LAZDYNŲ RIEŠUTAIS
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Grietinėlę pilti į ištirpusį šokoladą, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Na, rodos viską parašiau...
Taigi
TRIUFELIAI SU KARAMELE IR LAZDYNŲ RIEŠUTAIS
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Grietinėlę pilti į ištirpusį šokoladą, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Na, rodos viską parašiau...

o gal zinot kur gauti tokia dezute i kuria dejo triufelius?
Kazkada mokyklos laikais, per darbu pamokas esam dare ir mes triufelius. Gavosi
Tik deja receptuko tikrai nebepamenu


Šokoladiniai triufeliai
Reikės: 200 g juodo šokolado,2 valg. šaukšt. viskio, romo arba brendžio,30 g sviesto,60 ml grietinėlės (35% riebumo),50 g graikinių riešutų
Juodą šokoladą sutrupinkite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Palikite, kad atvėstų.
Grietinėlę išplakite iki standumo. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite iki baltumo ir sumaišykite su plakta grietinėle iki vientisos masės.
Į grietinėlės sviesto masę pastoviai maišant plona srovele pamažu supilkite tirpintą šokoladą. Supilkite viskį (arba kitą alkoholį) ir gerai išplakite plaktuvu.
Riešutus sumalkite ir sumaišykite su jau paruošta šokoladine mase. Padėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai, kad sustingtų.
Arbatiniu šaukšteliu kabinkite triufelių masę ir drėgnais pirštais formuokite mažus rutulėlius.
Kiekvieną triufelį apvoliokite tarkuotame baltame šokolade, arba vaflių trupiniuose, ar kokoso drožlėse (kas labiau patinka)
Paruoštus triufeliukus sudėkite į popierines formeles ir padėkite į šaldytuvą keliom valandom. Skanaus!
Reikės: 200 g juodo šokolado,2 valg. šaukšt. viskio, romo arba brendžio,30 g sviesto,60 ml grietinėlės (35% riebumo),50 g graikinių riešutų
Juodą šokoladą sutrupinkite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Palikite, kad atvėstų.
Grietinėlę išplakite iki standumo. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite iki baltumo ir sumaišykite su plakta grietinėle iki vientisos masės.
Į grietinėlės sviesto masę pastoviai maišant plona srovele pamažu supilkite tirpintą šokoladą. Supilkite viskį (arba kitą alkoholį) ir gerai išplakite plaktuvu.
Riešutus sumalkite ir sumaišykite su jau paruošta šokoladine mase. Padėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai, kad sustingtų.
Arbatiniu šaukšteliu kabinkite triufelių masę ir drėgnais pirštais formuokite mažus rutulėlius.
Kiekvieną triufelį apvoliokite tarkuotame baltame šokolade, arba vaflių trupiniuose, ar kokoso drožlėse (kas labiau patinka)
Paruoštus triufeliukus sudėkite į popierines formeles ir padėkite į šaldytuvą keliom valandom. Skanaus!