Įkraunama...
Įkraunama...

Triufeliai

QUOTE(Ugnužė @ 2007 06 17, 16:08)
Aš oliverio gerbėja, tai šitą laidą įsirašiau...

Taigi
TRIUFELIAI SU KARAMELE IR LAZDYNŲ RIEŠUTAIS

450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės

Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Grietinėlę pilti į ištirpusį šokoladą, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.

Na, rodos viską parašiau... mirksiukas.gif


Nerealūs triufeliai gavosi, tik kitą karta mažiau grietinėlės reiks įpilt arba daugiau šokolado įdėt, nes nesustingo kaip reikiamt, bet skonis thumbup.gif
Atsakyti
rytoj ir aš bandysiu gaminti triufelius namuose, jeigu kas nors išeis tai pasirodysiu ir pasidalinsiu receptu, kurį radau kažkurioj kulinarijos knygoj bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2007 01 08, 14:07)
gal jau kuri siūlėte, bet kažkaip neužkliuvo.

Oi šituos kažkada seniai mokykloje per darbų pamoką gaminome thumbup.gif Neseniai suradau senoje užrašų knygutėje ir dabar dažnai gaminu, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Dieviškieji Raffaello - kokoso riešutų ir balto šokolado triufeliai

user posted image

user posted image



~ 25 vnt. triufeliams

Reikės:

* 100 g baltojo šokolado
* 50 g kokoso kremo ( ne pieno)
* 50 g kokoso drožlių
* saujelė skrudintų lazdyno riešutų be luobelės
* 5 valg. š. paskrudintų kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Ištirpinti baltą šokoladą su kokoso kremu, vandens vonelėje, nuolat pamaišant, iki vientisos masės.
Kaitinimo indą nukelti nuo ugnies, suberti 50 g kokoso drožlių - viską išmaišyti - palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Atvėsusią masę pastatyti šaltai (šaldytuve) 24 valandoms, kad masė sustingtų.

Kitą dieną sausoje įkaitintoje keptuvėje lengvai apskrudinti kokoso drožles, suberti į plačią lėkštę ir palikti pilnai atvėsti.

Kaip paruošti skrudintus lazdyno riešutus: lazdyno riešutus suberti į sausą įkaitintą keptuvę ir keletą minučių pakaitinti, vis pamaišant iki luobelė pradės atšokinėti nuo riešutų paviršiaus.
Rankomis nuvalyti luobelę nuo pakepintų lazdyno riešutų, palikti visiškai atvėsti.


Iš šaldytuvo ištraukti kokoso masę, valgomo šaukšteliu pagalba kabinti masę ir rankose greitai suformuoti rutuliukus į kiekvieno vidų įspaudžiant po skrudintą nuvalytą lazdyno riešutą.
Apvolioti paskrudintose kokoso drožlėse.
Paruoštus triufeliukus pastatyti šaltai mažiausiai valandai , o dar geriau - kelioms.

Patiekti iš karto iš šaldytuvo.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Extra "Rocher" triufeliai

user posted image

user posted image

user posted image

iš šio kiekio man gavosi 12 graikiško riešutų dydžio triufeliukų



Reikia:

* 1 puodelio sutrupintų keptų trupinių ( galite iškepti juos pagal šį receptą : arba naudoti kietų nesaldžių sausainių trupinius)
* 1 puodelio susmulkintų karamelizuotų migdolų
* 2 valg. š. "Nutella" šokoladinio kremo

Gaminimo eiga:

Trupinius ir karamelizuotus migdolus supilti į indą, išmaišyti, tada saujelę atidėti į šoną.
Sumaišyti su 2 valg. š. "Nutella" kremo. Atidėtą trupinių/migdolų mišinio saujelę susmulkinti smulkintuvo pagalba kelis kartus permalant.
Į gautus trupinius apvolioti arbat. šaukšteliu suformuotus rutuliukus.
Sudėti į indą ir pastatyti į šaldytuvą porai valandų.
Paruošta ragavimui.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti, irmulia,o šie triufeliukai netirpsta greit? Nereikia jųpatiekti iš šaldytuvo. Norėčiau paruoštai kaip dovaną ir pakuoti į maišelį. Ar tai ne itin tinkama dovana?
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 12 08, 05:11)
Sveiki, norėjau paklausti, irmulia,o šie triufeliukai  netirpsta greit? Nereikia jųpatiekti iš šaldytuvo. Norėčiau paruoštai kaip dovaną ir pakuoti į maišelį. Ar tai ne itin tinkama dovana?

tiesą pasakius, dar nespėjau jų ilgėliau palaikyti kambario temperatūroje biggrin.gif na teoriškai, jei masei sulipinti naudotumėte lydytą šokoladą, o ne nutella, ir jį temperuotumėte (tam tikra šokolado lydimosi tempetarūra, dėl ko šokoladas ir netirpsta paėmus į rankas ir turi blizgų paviršių) tada tikrai netirps mirksiukas.gif arba tik paviršių aplieti temperuotu šokoladu g.gif
Bet ir taip, manau, iš karto jie neturi išsileisti, nes didžioji dalis sudaryta iš trupinių ir riešutų mirksiukas.gif

na geriausia būtų sudėti į saldainių krepšelius (jų rasite ir TP ir didesniuose PC) ir į dėžutes mirksiukas.gif

arba dar puošniau supakuoti - įvynioti į geltoną foliją, užklijuoti kokią sukurtą etiketę ir jau tada sudėti į maišelius mirksiukas.gif

jei žiūrėtiį tikruosius Ferrero Rocher, tai jie visi būna suvynioti į foliją, ir juos išvyniojus , ilgėliau pirštuose palaikius - irgi tirpti pradeda biggrin.gif
Atsakyti
Kokoso riešutėliai - sveikuoliški

user posted image

user posted image

user posted image


13~15- ai kokoso riešutėlių reikės:

baltam branduoliui:
* 100 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. natūralaus medaus
* 1 kupinas valg. š. bertoletijų sviesto


rudam kiauteliui:
* 250 g lazdyno riešutų (galima keisti kitais)
* 1 kupinas valg.š. bertoletijų sviesto (galima keisti į kitą sviestą)
* 50 kakavos ( ne mažiau nei 21-22 % riebumo)
* 3 kupini valg. š. natūralaus medaus

įdarui
* 13-15 graiškiškų riešutų branduolių

apvoliojimui:
* 50 g kokoso drožlių

1. Į smulkintuvą suberti kokoso drožles, įdėti medaus ir bertoletijų sviestą - viską sumalti iki drėgnos limpančios masės.

2. Į smulkintuvą suberti lazdyno riešutus, kakavą, medų, ir malti iki vientisos lipnios masės - konsistencija turi gautis minkoma kaip plastilino.

3. Iš baltos masės suformuoti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus, atidėti į šoną. Iš rudos masės suformuoti blynelius, į vidų dėti baltus rutuliukus, ir aplipdyti-suformuoti rutuliukus.

4. Suformuotus kokoso riešutėlius apvolioti kokoso drožlėse, sudėti į formą ir pastatyti į šaldiklį ~ 30 min., kad sustingtų.

5. Išimti iš šaldymo kameros, peilio ( pakišto po karštu vandeniu) pagalba perpjauti pusiau, į viduriuką lengvai įspausti po graikiško riešuto branduolio puselę.

6. Pastatyti šaltai iki pateikimo ragauti.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Keliu temą 4u.gif Noriu šventėms padaryti triufelių - sudėti į maišiukus po kelis vnt prie dovanų. Perskaičiau kiek radau receptų SM, bet norėtųsi daryti pagal išbandytą receptuką. Noriu daryti šokoladinius, apvoliotus kakavoje, na tokio tipo kaip 'Pergalė'. Gal kas parašys išbandytą tikrų šokoladinių triufelių receptą ir kokių patarimų prieš kiek laiko juos pasidaryti, kaip laikyti 4u.gif
Atsakyti
Taip pat norėčiau juos gaimti, tačiau ar neims tirpti triufeliai kambario temp.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2013 12 13, 17:38)
Keliu temą 4u.gif  Noriu šventėms padaryti triufelių - sudėti į maišiukus po kelis vnt prie dovanų. Perskaičiau kiek radau receptų SM, bet norėtųsi daryti pagal išbandytą receptuką. Noriu daryti šokoladinius, apvoliotus kakavoje, na tokio tipo kaip 'Pergalė'. Gal kas parašys išbandytą tikrų šokoladinių triufelių receptą ir kokių patarimų prieš kiek laiko juos pasidaryti, kaip laikyti  4u.gif


Labai laukiu pagalbos 4u.gif
Atsakyti