Pasigaminkime namie Ferrero Rocher (receptas angl. k.)
QUOTE(irmulia @ 2008 10 04, 11:01)
Čia "Pimp that snack". Iš tokio kiekio jums išeis toks Ferrero Rocher, kad ilgam atsiminsit

O tikrai tokie iseina??
QUOTE(irmulia @ 2008 10 04, 09:52)
QUOTE(irmulia @ 2008 10 04, 12:01)
AR BŪTŲ GALIMA IŠVERSTI...


QUOTE(ingriduska @ 2009 03 06, 15:20)
Nori tokio maziuko saldainiuko?

Reikia:
750 g Nutella
maiselis lazdyno riesutu
dezute vafliu - krepseliu
dezute vafliu - kriaukleliu
dideli sokolada (turbut koks musu Fazer tiktu)
ledu vafliai (situ lyg ir nenaudojo)
butelis Sambukos (irgi nesimato, kad naudotu, gal pile i istirpinta sokolada)
auksinis vyniojamas popierius
Popieriukai keksiukams
rudas flomasteris
auksinis rasiklis

1, Istraukti krema is vafliu-kraukleliu, nukrapstyti nuo ju virsaus sokolada ir kokosu drozles.

2,Svelniai, svelniai sumazinkite pagrinda dvieju vafliu - krepšeliu.

3,Uzpildykite viena puse vaflio - kriaukles su Nutella ir paskui ta pusele priklijuokite prie vaflio krepselio, i kuri irgi reikia pripilti Nutella.

4, Uzpilkite likusia dali vaflio - krepselio ir ta pati padarykite su kita puse (kitu vafliu)
5, Kai abu krepseliai pilni, ant vieno virsaus sudekite riesutus(rekomenduoja deti tiek, kiek yra zmoniu)

6, Sulipdyti abi puseles kaip sumustini ir daugiau ideti Nutella (vafliu isgaubimuose)

7, Dedame i saldikli, tuo tarpu tirpiname puse sololado ant garu voneles visa laika maisydami
8, Susmulkinkite riesutus ir sumaisykite su sokoladu.
9, Kai mega Rocher pakankamai atsals (bus kietas), pilti ant jo istirpinta sokolada su riesutais, pavirsiu islyginti sauksto kita puse, vel padekite i saldikli, kai sustings, apverskite ir ta pati padarykite su kita puse.

10, Popieruka keksams ispaisyti taip pat kaip atrodo tikri Rocher saldainiu popieriukai, apvyniuoti aksiniu popierium (folija) ir pateikti kaip tikra Pharell a Rocher



750 g Nutella
maiselis lazdyno riesutu
dezute vafliu - krepseliu
dezute vafliu - kriaukleliu
dideli sokolada (turbut koks musu Fazer tiktu)
ledu vafliai (situ lyg ir nenaudojo)
butelis Sambukos (irgi nesimato, kad naudotu, gal pile i istirpinta sokolada)
auksinis vyniojamas popierius
Popieriukai keksiukams
rudas flomasteris
auksinis rasiklis

1, Istraukti krema is vafliu-kraukleliu, nukrapstyti nuo ju virsaus sokolada ir kokosu drozles.

2,Svelniai, svelniai sumazinkite pagrinda dvieju vafliu - krepšeliu.

3,Uzpildykite viena puse vaflio - kriaukles su Nutella ir paskui ta pusele priklijuokite prie vaflio krepselio, i kuri irgi reikia pripilti Nutella.

4, Uzpilkite likusia dali vaflio - krepselio ir ta pati padarykite su kita puse (kitu vafliu)
5, Kai abu krepseliai pilni, ant vieno virsaus sudekite riesutus(rekomenduoja deti tiek, kiek yra zmoniu)

6, Sulipdyti abi puseles kaip sumustini ir daugiau ideti Nutella (vafliu isgaubimuose)

7, Dedame i saldikli, tuo tarpu tirpiname puse sololado ant garu voneles visa laika maisydami
8, Susmulkinkite riesutus ir sumaisykite su sokoladu.
9, Kai mega Rocher pakankamai atsals (bus kietas), pilti ant jo istirpinta sokolada su riesutais, pavirsiu islyginti sauksto kita puse, vel padekite i saldikli, kai sustings, apverskite ir ta pati padarykite su kita puse.

10, Popieruka keksams ispaisyti taip pat kaip atrodo tikri Rocher saldainiu popieriukai, apvyniuoti aksiniu popierium (folija) ir pateikti kaip tikra Pharell a Rocher



triufeliai ne vaikams
250 g. sviesto (naudoju tikra - smetoniska)
100 juodo sokolado (emaiu karuna)
pakelis sausainiu (emiaiu selga sokoladinius)
kazkiek cukraus pudros (pagal skoni)
kakavos pora saukstu
brendzio pagal skoni
pyliau nemazai - beveik 100 gramu, gavosi laaabai alkoholiniai triufeliai
riesutu apvoliojimui
juodaji sokolada susmulkinam peiliu, su trupuciu sviesto istirpinam. i ta reikala dedam issukta su cukraus pudra ir kakava likusi sviesta (galima sudejus pabaigti ismaisyti, jei cukraus pudros dauigiau ideta), ipilti brendzio, galima ir riesutu tiesiai i ta mase deti, tada deti susmulkintus i miltelius sausainius (tarkavau juos).
viska gerai ismaisyti, ikisti i saldytuva valandai (kas 15 minuciu pamaisant)
formuoti rutuliukus, apvolioti riesutuose (galima ir migdolu drozles naudot arba tiesiog smulkintus riesutus, galima i vidu brendyje mirkyta riesuta det).
jei po valandos saldytuve vis tiek bus skystoka mase, pridekit dar sausainiu
zodziu, idekit fantazijos ir improvizacijos
patiks net ir juodojo sokolado megejams

250 g. sviesto (naudoju tikra - smetoniska)
100 juodo sokolado (emaiu karuna)
pakelis sausainiu (emiaiu selga sokoladinius)
kazkiek cukraus pudros (pagal skoni)
kakavos pora saukstu
brendzio pagal skoni


riesutu apvoliojimui
juodaji sokolada susmulkinam peiliu, su trupuciu sviesto istirpinam. i ta reikala dedam issukta su cukraus pudra ir kakava likusi sviesta (galima sudejus pabaigti ismaisyti, jei cukraus pudros dauigiau ideta), ipilti brendzio, galima ir riesutu tiesiai i ta mase deti, tada deti susmulkintus i miltelius sausainius (tarkavau juos).
viska gerai ismaisyti, ikisti i saldytuva valandai (kas 15 minuciu pamaisant)
formuoti rutuliukus, apvolioti riesutuose (galima ir migdolu drozles naudot arba tiesiog smulkintus riesutus, galima i vidu brendyje mirkyta riesuta det).
jei po valandos saldytuve vis tiek bus skystoka mase, pridekit dar sausainiu

zodziu, idekit fantazijos ir improvizacijos


QUOTE(dangiuk @ 2007 01 08, 14:07)
gal jau kuri siūlėte, bet kažkaip neužkliuvo. taigi - šiek tiek darbo reikalaujantis saldumynas ). reikės : pakelio (200g)sviesto, 4pakelių sausainių, 8 valgomų šaukštų kakavos, stiklinė cukraus, šaukšelis vanilinio cukraus, 4 kiaušinių tryniai (baltymų neišmesti).
sutarkuoti sausainius (arba tokį pat kiekį saldžiū džiūvesėlių). sviestą išsukti su cukrumi (bet cukrus šiek tike turi jaustis) ir vaniliniu cukrumi. dėti kakavą (ne labai kupinus šaukštus), supilti trupinius,sudėti trynius. viską išminkyti (jei tešla per sausa ir byra, dėti po vieną baltymus - paprastai jų neprireikia). išminkius rankomis formuoti norimos formos ir dydžio triufeliukus, sudėti į lėkštę ar padėklą ir - skanaus...
mano pana juos labai mėgsta, ir svečiai nesipurto...
sutarkuoti sausainius (arba tokį pat kiekį saldžiū džiūvesėlių). sviestą išsukti su cukrumi (bet cukrus šiek tike turi jaustis) ir vaniliniu cukrumi. dėti kakavą (ne labai kupinus šaukštus), supilti trupinius,sudėti trynius. viską išminkyti (jei tešla per sausa ir byra, dėti po vieną baltymus - paprastai jų neprireikia). išminkius rankomis formuoti norimos formos ir dydžio triufeliukus, sudėti į lėkštę ar padėklą ir - skanaus...
mano pana juos labai mėgsta, ir svečiai nesipurto...

mane domintu, koki vaidmeni cia vaidina kiausiniu tryniai siame recepte? ar padidina teslos sukibima ?? ar tik del skonio
sveikos, o niekas nezino recepto is sausainiu kur pakuciais buna ir vafliu irgi kur buna sutepti pakuciuose. pamenu vaikysteje mama liepdavo man juos daryt, bet deja
nieko nepamenu. tik zinau nieko virt nereikia ir labai skanu. tereikia juos lygtais tik susmulkint ar sumalt su mesmale
nu nepamenu...


QUOTE(vivivi @ 2009 12 23, 11:23)
sveikos, o niekas nezino recepto is sausainiu kur pakuciais buna ir vafliu irgi kur buna sutepti pakuciuose. pamenu vaikysteje mama liepdavo man juos daryt, bet deja
nieko nepamenu. tik zinau nieko virt nereikia ir labai skanu. tereikia juos lygtais tik susmulkint ar sumalt su mesmale
nu nepamenu...


as atsimenu vaikysteje irgi dariau, bet bijau pradeti daryti, nes tiksliai neatmenu, atrodo, bet gerai nezinau
