Sveiki, aš penktadienį grįžau iš Egipto, Šarma el. Šeicho, Crowne Plaza viešbučio, tai bandysiu trumpai apžvelgti kas ir kaip.
Taigi 03 28 atvykom į oro uostą penktai valandai kai artėjo laikas išskridimui paaiškėjo jog, skrydis atidedamas dviems valandoms po to atidėjo dar dviems, žodžiu 4 val. Bendroj sumoj.
Nuskridus į Egiptą viskas buvo tvarkoje užsisakėm kelionę per Tez Tour į Kairą, bet labai nusivyliau, nes gavom rusakalbį gidą, visur bėgom bėgte ir piramidės įspūdžio nepadarė visai, žiūrint foto jos atrodo didingiau nei kaip buvom prie pat jų. Visur kupranugarių š...., įkyrūs lendantys vietiniai, realiai į mažą motinos piramidę yra nemokamas įėjimas, vienas vaikinas įėjo o išeinant jo paprašė susimokėti
Kas dar na Kairas įdomus miestas, priešingybė Šarm el Šeichui, bet įspūdį padarė, vairavimo stilius, moterys labai tikinčios t.y. tik akis rodančios, dangoraižiai viešbučiai , o šalia lūšnos, kontrastų miestas ne kitaip.
Naktį grįžom į viešbutį oryte iškeliavom nardyti, jau su vietiniais, pradžiai pasakysiu, kad aš plaukti beveik nemoku, šiek tiek varlyte tik. Kai klausėm ekskursijos organizatoriaus ar galima nemokant jis nieko nesakė, bet nardymo instruktorius tai sužinojo tik man įšokus į vandenį su visa įranga ir pradėjus panikuoti, ir tai jam nelabai patiko. Bet viskas baigėsi gerai išmokau ir slėgį išlyginti ir iš po kaukės vandenį išleisti, ir pamačiau tai ko nemačiusi, bet tikiuosi dar daug kartų pamatyti. Sužavėjo povandeninis pasaulis,įvairiaspalvės žuvytės, nuostabūs rifai... Vėliau plaukėm į kitą vieta ( prieš tai buvom Ras Muhamedo draustinyje ) ten draugas išsitempė į paviršinį nardymą, atrodžiau aišku juokingai kai vaikai nardė be nieko, o aš moteris su gelbėjimosi ratu.
Tą patį vakarą iškeliavom į Izraelį, kelionė buvo nelabai kokia, nes kažkur pakeliui sudegė sankaba ir teko remontuoti, visus keleivius išmetė kažkokiam kaimelyje ir išvažiavo remontuoti. Atvykus prie sienos stovėjom eilėse gal 2 valandas, kol patekom į Izraelį, maža smulkmena, visą kompaniją kuri buvo vien rusai praleido, kai likom mes keturi lietuviai nepraleido muitininkas garsiai rėkdamas kažką, mes nusprendėm kad dėl kapinių žydai supyko. Tai va ilga kelionė iki Negyvosios jūros, nerealiai gražūs vaizdai, kalnai ir daubos, išdžiūvę upės, maudynės Negyvojoje jūroje.. tada kelionė tęsėsi toliau iki Jeruzalės ten visa diena , kupina teigiamų ir neigiamų įspūdžių, bet pasakojimas ne apie tai.
Grįžę deginomės paplūdimyje, snorklinom aš sugebėjau nusibalnoti kelinį ir persipjauti rankos pirštą.
Nemoku aš rašyti atsiliepimų, ir nemoku perduoti tų įspūdžių kurie mane sužavėjo, pasikartosiu tik tiek, grįšiu aš į ten tikrai vien dėl nardymo. O kad pasakojimą nebūtų visai sausas įdedu keletą foto.
1. vaizdas viesbutyje.
2. 3.Papludimys.
4. Nacionalinis muziejus.
paskutine maudynes Negyvojoje juroje.
Visa kita manau ir taip aisku
Papildyta:Bandau kelti toliau :
1. Ras Muhamedo draustinis kuriame mes nardeme i gyli.
2. Nuostabaus grozio rifas prie Tirano salos. cia buvo tik pavirsinis nardymas.
3.Ta pati Tirano sala.