Na man darzelis tai tas tikras vaiku darzelis kur yra laikosmasi tvarkos, kur diena turi aiskia dienotvarke, kur atejus pietu metui visi guldami miegeliui, ypac mazieji, vyresniukai surenkami kurie nemiega ir atskiroje patalpoje uzimami rankdarbiais ar idomia ramia veikla. Dar butinas laukas, sventes, muzikines pamokeles, sportas. Man visa tai yra darzelis, kurio deka vaikai ne tik yra saugiai paliekami dienos metu, bet ir lavinami, ismoksta savarankiskumo, bendravimo, suvokia kodel butina laikytis bendros tvarkos. As pritariu kad reikia vaikams svelniu ir rupestingu aukletoju, bet tuo paciu ir tvarkos, nes matytas vaizdas viename is vaikuciu centru mane svelniai tariant sokiravo

Gal ten manoma kad jei tevai moka pinigus tai vaikai yra tie kuriu negalima sudrausminti

Nes lakstymas, spiegimas, rekimas. Vieni bega, kiti bando piesti, treti sokineja. Pas mus lopsiuke ramiau buna nei ten. As asmeniskai pavargau, tiesa patirtis mano vienadiene ir trumpalaike
Todel geriau darzelis nei vaikuciu centras, cia mano nuomone. Pirvatus ar valdiskas cia jau atskira tema. Manau svarbiausia darzelyje yra vaikams ne aplinka, ne zaislai, ne modernumas, ne direktore, bet aukletojos ir seimininkute. Tie zmones kurie yra su vaiku ir ji priziuri. Jei jusu vaika priziures tokie zmones jums tikrai pasiseke ir nemanau kad vaikas su asarom liks darzelyje nepaisant as jis valdiskas, ar privatus. Todel belieka tketis, kad privaciuose darzeliuose aukletojos visos bus tos pacios geriausios, kurios moka surasti kelia i vaiko sirdele, moka isklausyti, moka zaisti, moka paguosti ir moka vaikus suvaldyti