Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno privatūs lopšeliai-darželiai

Turiu geru ideju. Todel noreciau paklausti: kiek yra mamu, kurios leidzia/noretu leisti 3-6 m vaikucius i darzeli, nes turi vilti, kad jis ten kazko ismoks, socializuosis ir pan. - o ne del to, kad neturi jo kur palikti?! Ir kiek is ju sutiktu/galetu moketi pinigus uz darzeli, jei pamatytu, kad ju vaikas ten tikrai gaus gera aplinka - o svarbiausia - demesi ir ypatinga ugdyma? Parasykit, ka galvojat - busiu dekinga, o gal ir inspiracija kils... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasius @ 2011 11 23, 02:35)
Turiu geru ideju. Todel noreciau paklausti: kiek yra mamu, kurios leidzia/noretu leisti 3-6 m vaikucius i darzeli, nes turi vilti, kad jis ten kazko ismoks, socializuosis ir pan. - o ne del to, kad neturi jo kur palikti?! Ir kiek is ju sutiktu/galetu moketi pinigus uz darzeli, jei pamatytu, kad ju vaikas ten tikrai gaus gera aplinka - o svarbiausia - demesi ir ypatinga ugdyma? Parasykit, ka galvojat - busiu dekinga, o gal ir inspiracija kils... smile.gif

ką reiškia Ir kiek is ju sutiktu/galetu moketi pinigus uz darzeli? šitas smile.gif sutikt manau daug kas sutiktų, klausimas kiek tų pinigų smile.gif man pvz nuostabus nerealus yra Austėjos darželis, tačiau tikrai gerokai per brangus..
Atsakyti

Aš leisčiau savo vaika i privatu darzeli, mokestis turetu negasdinti. Pvz. toks privatus vaiku priežiuros centriukas Putvinskio g. kaina - 500lt.menesiui + maitinimas 8 lt. dienai , manes negasdina. Leisčiau savo vaiką nuo 2 metuku, jei butu grupėse maksimum 7 vaikučiai. Mokestis pvz. 800lt. man yra per brangus, tada geriau samdyti aukle. Noreciau, kad toks darzelis butu musu rajone ( Dainavoj), netoli namu. Nes i mano mineta darzeli maza vaika atvežti reiketu labai anksti ( gyvenu vienam miesto gale, dirbu kitam, o darzelis visai nepakeliui) ir ypač žiemą to daryti negaliu, labai nepatogu. Apskritai esu už privačius nedidelius darzelius.
Atsakyti

Niekada neleisčiau savo vaiko į privatų, na nebent tikrai būtų beviltiška situacija su valdiškais darželiais. Teko vasarą kartu atostogauti ir bendrauti su auklėtojomis, dirbančiomis privačiam Vilniuje. Kažkoks nesusipratimas! Jiems rūpi kuo daugiau pritraukti pinigingus tėvelius, o vaikų ugdymui skiriama dėmesio tik labai minimaliai. Svarbu, kad vaikas ir tėvai šypsotųsi, būtų laimingi ir mokėtų pinigus, o ką vaikas gaus, ko išmoks, tai nelabai įdomu. Iš pradžių vaikų grupėje būna po 7-8, bet jeigu tik atsiranda pinigingų tėvelių, tai priima ir iki 17 grupėje, nors sąlygos to ir neleidžia. Ir jokios kontrolės schmoll.gif Taigi tiek valdiškam, tiek privačiam jūs nestovite visą dieną ir nematote, kaip su jūsų vaiku dirbama... Pagalvokit g.gif
O Kaune dabar privatūs darželiai atsiranda kaip grybai po lietaus...
Atsakyti
Nu as labai pradejau dometis sitais visais darzeliais nes mums reikia nuo sausio menesio. Mano reikalavimai buvo turbut siek tiek kitokie nei kitu mama - vieta centre ar netoli centro, LANKSTUMAS, kad butu galima kelias dienas per savaite atvesti, ar kelias valandas, jei visai dienai kad butu galimybes miegoti, taip pat kad BUTU VAIKU, nes kas is to jei nuvesi vaika o jis ten vienas visa diena sedes - tas pats kas namie. Galimybe atvesti ir mazus mazus vaikucius is reikalo (pas mane 2 metu ir 4 menesiu dukreles).

Tai va tokia info:

- Kauno privatus darzelis Sukileliu pr. - PILNAS, vaiku siuo metu nepriima nebent vasara. Tai is to galima suprasti kad vis del to populiarus.

-Kre Kre Putvinskio gatvej, vienas is mano prieinamiausiu nes paciam centre, ima vaikus visokio amziaus net mazesnius negu 1 metu (tai galeciau palikti abi savo damas), visiskas lankstumas, kai kalbejau sake galima valandai, dienai, savaitei, nakciai, savaitgaliui, man nereikia naktimis ir savaitgaliais bet kai zinai kad butu galimybe jei netycia prireiktu labai maloniai nuteikia. Minusai - siuo metu pilna diena tik 3 vaikai, tai jei vienas ar 2 suserga vaikas vos ne vienas visa diena, o mano dukrele megsta kompanija vaiku. Diziausias minusas - darzelis bute, nera kiemo tai ju neveda i kiema sad.gif Labai labai nusivyliau tuo.

- Smuiko raktelis, net neskambinau nes Aleksote, deja vieta mums visiskai ne i tema.

-Pabiruciu pasaulis Zaliakalnyje, prie policijos. Pliusai - prieinama kaina 550LT uz menesi visai dienai , ju diena skaitosi 8h00 - 17h00, ieina pamokeles ir TIK pietus. Lankstumo nera, jei mes eitume nuo sausio tai sutartis sudaroma iki vasaros ir tik pilnai savaitei. Minusas - pusrycius ir pavakarius reikia atnesti. Gal daugeliui tas ir priimtinas, bet as uzsienyje gyvenus ir kai gryzau atgal i darba pirma dukrele buvo 10 menesiu, tai iki metu laiko rekalavimai buvo nesti savo maista kad stebeti alergijas ir t.t. tai zinokit nusikaliau dar ir kaip, kiekviena diena suruosti kitoki maista vaikui kai dar reikia ir sau ir vyrui ideti, ir gryzus vakariene ruosti ir t.t. Maisto nesimas man yra MINUSAS. Patiko tai kad yra grupej jau 7 vaikai, tai tikrai butu linksma. Jie gali tureti 10 vaikuciu grupe. Turi savo kiema +++

- Stebuklu salis, Bugos gatvej tarp autobusu stoties ir stoties turgaus. Turi kiema tai +++++, irgi lankstus del dienu, savaiciu. Yra vieta miegoti. Tik vieta, nors centras bet pats galas centro. Kaina pamirsau, bet kiek atsimenu buvo labai prieinama, ar ne 650LT...?

- Kolpingo kolegija - lankstumo labai mazai, arba visai dienai arba puse, nera glaimybes pvz. 2 dienas per savaite, nebent moki vsitiek uz visa savaite. Turi kiemeli, eina i centra i santak ir t.t. maitinimas ieina. Jau turi 9 vaikus, tai dar viena vaika i viena grupe gali priimti. Kaina sakyciau prieinama 650LT su maistu i menesi ir laikas geras 7h45 - 18h00, bet va kad kontraktus sudaro metams, tai jei mes nuo sausio eitume tai butu iki rugsejo, o mums reiki pradziai 3 menesiams o paskui paziuretume.

- Vaikystes sodas, nu cia apie ji galima kalbeti ir kalbeti, jau labai iskirtina ugdymo istaiga, net nevadinsiu jos darzeliu nes ten net daugiau nei darzelis, tikrai labai gerai skamba. Centre, tarp stoties ir laisves alejos. Galima pasirinkti lankymo modulius, kelias dienas, tik rytus, visa savaite. Sutartis rasoma METAMS, bet pranesus ja galima nutraukti paprasius pries 30 dienu. Siuo metu yra 12 vaiku. Vaikai skirtomi ne pagal amziu, o pagal sugebejimus, tai pvz tie kurie jau kalbantys vienoj grupej ir t.t. MINUSAI - KAINOS, WOW!!!!! As buvau pasirengus moketi nesvarbu kiek, bet vistiek net plaukai pasisiause, stojamasis mokestis - 800LT, negrazinamas ir niekam nenaudojamas (pvz. uz lankomuma). Paskui jei visa menesi vaikas darzeli lanko pilna savaite tai kaina per metus parasyta 13 560LT, tai jei visus 12 menesiu atidarytas darzelis per menesi iseina 1130LT + maitinimas 12LT per diena (be pusryciu), tai per menesi gaunasi apie 1400LT. Bet jei ju vizija atitinka tikrove tai tokie pinigai neatbaido. Bet nezinau ar stojamasis mokestis 800LT realus, tuo labiau kad ieskome darzelio tik 3-6 menesiams.

Ta va, pagal mano reikalavimus ir prieinamuma tvarka tokia:
1. Kre Kre
2. Vaikystes Sodas
3. Stebuklu salis
4. Kolpingo Kolegija
5. Pabiruciu pasaulis
6. Kauno privatus darzelis
7. Smuiko raktelis

Atsakyti
QUOTE(jadziukas @ 2011 10 03, 19:23)
Sveiki, kaip suprantu, Jūs tos mažos mielos mergytės, kurią auklytės Paulyte vadina, mama smile.gif 
Labai labai pritariu tiek Jums, tiek Weronika24.. Tai puiki vieta vaikučiams už tikrai prieinamą kainą thumbup.gif  Mano mergytė neprisileido svetimų - ypač bendraamžių ir suaugusiųjų (vyresnius vaikus prisileidžia), nepraėjo nė mėnuo, o ji jau puikiai ten "gyvena" ir viskas labai patinka - kas svarbiausia, vaikui, o kai vaikui patinka, tai man tuo labiau thumbup.gif  Auklytės puikios, rūpestingos, priežiūra, užimtumas, viskas puiku.. Na gal mažoka porcija maisto, nes maniškė labai daug valgo, bet nešu dar iš namų "papildymus".. Tikrai puiki vieta vaikučiams (aš čia apie Pabiručius blush2.gif ) thumbup.gif  Ir beje, ačiū šiai temai, nes iš šitų atsiliepimų jais ir susidomėjau.. smile.gif

labas. labai jau smalsu... o kurios jus mergytes mama? 4u.gif
Atsakyti
Dar po daugiau ieskojimu radau dar kelis:

- Vaiku prieziuros centras Draugaukime, pliusai tai kad centre, Mickeviciaus gatveje. Diziausias minusas - reikia atsinesti savo maista. Jei vienai dienai ar keliomis valandomis palikti tai ne problema su maistu, bet lankant pilna diena visa savaite 3 maistus nesti kieviena diena - vargas! Dar plie pliusu yra kaina - 450LT per menesi lankant visa diena. Taip pat jie labai lankstus del lankymo rezimo. Sake telefonu kad veda i lauka, bet kur ten tuos vaikus vest i lauka? Laisves aleja nebent.

- Menu akademija, nezinau ar cia nauja vieta visiskai nes parasyta kad uzsiemimai prasideda sausio 5 diena. Netinka jeigu reikia palikti vaika visai dienai, nes jie dirba iki 13.00 valandos tik. Menesio kaina irgi ne maza palyginus kad tik puse dienos eis - 470LT. Pliusai tai, kad centre. Nu ir jei tevai labai nori kad vaikas i menus linktu. Jie taip pat teikia valandine prieziura kuri yra 7LT uz valanda.

Butu idomu jei parasytumete dar mamos jei ka zinote, koki privatu darzeli ar prieziuros centra.
Atsakyti
Įdomu, o kaip šitas darželis? g.gif http://www.wix.com/i...aikystes-kiemas
Atsakyti
Idomus, reikes pasikambinti ir nuvaziuoti paziureti ka jie ten siulo.
Papildyta:
QUOTE(PetryteN17 @ 2011 12 23, 15:52)
Idomus, reikes pasikambinti ir nuvaziuoti paziureti ka jie ten siulo.

Paskaiciau daugiau, tai net neskambinsiu nes vaikus tik nuo 3 metu priima!!! sad.gif Nors raso kad turi erdve ir kudikiams iki 12 menesiu. Keista kazkaip.

Bet atrodo tai puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PetryteN17: 23 gruodžio 2011 - 17:05
Mes lankome privatų darželį "Medutis". Kadangi dar nepatekom į valdišką darželį. Mokam 400 Lt į mėnesį. Maistas - vegetariškas, mūsų sūnelis vienintelis ne vegetaras, mėsos, žuvies atsivalgo namuose. Labai miela šeimininkutė, gamina šviežų maistą kasdien, neduoda nieko šildyto. Grupėje visokio amžaius vaikai. Šiuo metu jų 8.
Atsakyti
QUOTE(amber @ 2012 01 17, 20:47)
Mes lankome privatų darželį "Medutis". Kadangi dar nepatekom į valdišką darželį. Mokam 400 Lt į mėnesį. Maistas - vegetariškas, mūsų sūnelis vienintelis ne vegetaras, mėsos, žuvies atsivalgo namuose. Labai miela šeimininkutė, gamina šviežų maistą kasdien, neduoda nieko šildyto. Grupėje visokio amžaius vaikai. Šiuo metu jų 8.

As jau buvau viltis praradus rasti 'idealu' darzeli, bet man atrodo radau beveik viska ko ieskojau Medutije, labai dekui Amber kad parasei, tik ryte pamaciau tavo parasyta atsakyma is kart susiradau ju numeri ir jau per pietus buvau apziureti. Tikrai labai labai miela, yra kiemas kurio as norejau, duodamas visas maistas tai nereikia nestis, tas man labai svarbu, yra pakankamai vaiku, dirbancios moterys labai mielos, kaina mano manymu labai zema, jie zada didinti iki 500LT per menesi, bet ir tai ikandama. Ir paciam centre, 2min pestute iki stoteles.
Musu pirmas variantas buvo vaikystes sodas, bet 1-3 metu grupeje vietu nera, o mes nenorim laukti.
Dar labai labai miela yra Kolpingo mokyklele, pavadinimas ne kaip nuteikia, bet atmosfera labai miela, tik man netiko kad reikia maista sava nesti, tik pietus ten duoda.
Tai tikiuosi kita savaite pradesim lankyti meduti, beje kaip amber sake darzelis vegetariskas, bet man tai jokio skirtumo nera, svarbu kad vaikas butu sveikai pamaitintas smile.gif
Atsakyti
O gal dar kokiu darzeliu privaciu yra miegamuosiose rajonose, pvz DAinavos. Pastebejau dauguma LAisveja.
Atsakyti