Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas VIIId.

Lietau, disputai mums nesvetimi ir analizės mirksiukas.gif Kai pasijungia diskusija, šone likt nepatogu darosi, ypač kai matai, kad negera kryptimi krypsta, tada ir kelio ženklus galima padėlioti user posted image
O skaudi praeitis (dažnu atveju) tik pasmerkimas savęs blogai savijautai. Ar taikysim skausmą užmokesčiu praeičiai, ar džiaugsmingą gyvenimą, kaip "kerštą" praeičiai? Kas geriau?
Reiktų... - ramiai priimti dabartį ir tada ieškot šviesių gyvenimo pusių! (apie tai ir ši tema)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 18 gegužės 2007 - 17:40
QUOTE(suntea @ 2007 05 18, 17:56)
''Milijonus metų prieš tau pasirodant čia, buvo rūpestingai rengiama tavo asmenybės vizija. Tau buvo skirtas toks likimas, kur galėtų pasireikšti tavo ypatinga, pasauliui nešama dovana. Kartais ta dovana gali reikšti kančią ir skausmą, kurių priežastis negalime nei suprasti, nei paaiškinti. Vienodo likimo žmonių nėra. Kiekvienas turime padaryti tai, ko negali niekas kitas. Jei kas nors kitas galėtų tai padaryti, jis būtų vietoj tavęs, o tavęs čia nebūtų. Tik įsigilinęs į savo gyvenimą, suprasi būtinybę, dėl kurios čia atsidūrei. Kai pradedi tai suvokti, atgyja sugebėjimai ir gabumai. Širdis ima sparčiau plakti, ir troškimas gyventi, vėl uždega tave kūrybai.

Jei gali savyje pažadinti šį lemties jausmą, gyveni pagal tau skirtą gyvenimo ritmą. ''

Vėliau parašysiu daugiau...

Labai prasmingai ir taikliai! Buckis uz "paciu laiku tam tikroje vietoje"!!
Atsakyti
[/B]visiskai_rami, aciu, kad sugrazinai temele i iprastas vezias thumbup.gif Ir aciu, kad pasidalinai patirtimi 4u.gif

daivaa, tikiu, kad viskas bus gerai. Tik nzn, ar sau padesi gilindamasi i savo liga. Kaip as sakau, nereikia sulisti i problema, nes tada nematai sprendimu.

kresida[B], lauksim rezultatu!!! Laikau kumstukus!!!

Siandien labai fainai laika praleidom parke su MB. Pirma karta is arti maciau kaip antys su savo vaikuciais bendrauja wub.gif GERA!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 05 18, 19:34)
Lietau, disputai mums nesvetimi ir analizės mirksiukas.gif Kai pasijungia diskusija, šone likt nepatogu darosi, ypač kai matai, kad negera kryptimi krypsta, tada ir kelio ženklus galima padėlioti  user posted image
O skaudi praeitis (dažnu atveju) tik pasmerkimas savęs blogai savijautai. Ar taikysim skausmą užmokesčiu praeičiai, ar džiaugsmingą gyvenimą, kaip "kerštą" praeičiai? Kas geriau?
Reiktų... - ramiai priimti dabartį ir tada ieškot šviesių gyvenimo pusių! (apie tai ir ši tema)
user posted image

Vijurka, as su tavimi visiskai sutinku. Ypatingai su paskutine fraze.
Apie analize uzsiminiau, nes toks vaizdas gavosi, jog dvi naujos pasnekoves bando irodyti savo zinias, kaip supranta depresijos apibrezima; tuo tarpu zmogus, kuriam reikia pagalbos pasilieka nuosaly...toks vaizdas man susidare.
Atsakyti
QUOTE(Lietus @ 2007 05 18, 17:48)
tuo tarpu zmogus, kuriam reikia pagalbos pasilieka nuosaly...toks vaizdas man susidare.

Tai man taip pat toks vaizdelis iškilo prieš akis, kai po dviejų valandų nebuvimo eteryje, radau kelis lapus gilinimosi į tą pačią bėdą.user posted image
O Daivaą, visomis jėgomis palaikysim ir įkvėpsim jai šypseną veide, kuri ateis ir nebenorės išeiti.user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 18 gegužės 2007 - 18:04

O ką? Dualizmas mūsų kasdienybė mirksiukas.gif Yra balta, yra juoda.

[/quote]

protest.gif
Gyvenimas nera baltas arba juodas Jis turi daug spalvu ir tik mes pacios pasirenkam gyvenimo spalva,
Skaitydama siandienine diskusija prisiminiau matematikos mokytojos fraze: kam kasyti kairi ausi desine koja jei tai paprasciau padaryti kairia ranka.
Del depresijos: kam sedeti uzsidarus namie juk greiciausiai yra draugai galu gale jei nenori nieko matyti galima vienam pasivaiksiuoti tik nesedeti vienai ir gaileti saves. Jei eini pas psichoterapeuta yra toks dalykas kaip menoterapija pabandyk ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2007 05 18, 18:43)

[/b]daivaa[b], tikiu, kad viskas bus gerai. Tik nzn, ar sau padesi gilindamasi i savo liga. Kaip as sakau, nereikia sulisti i problema, nes tada nematai sprendimu.

Būtent gilinimasis į savo ligas, kurios yra labiau dvasinės, padeda surasti sprendimus. Šiaip mes kalbam apie tuos pačius dalykus, tik kita kalba. Jei mano požiūris jumi nepatinka, galiu daugiau nerašyti. O Daivai tikrai bus geriau, bet nuo to žinojimo, jai dabar nėra geriau.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2007 05 18, 18:04)
Būtent gilinimasis į savo ligas, kurios yra labiau dvasinės, padeda surasti sprendimus. Šiaip mes kalbam apie tuos pačius dalykus, tik kita kalba. Jei mano požiūris jumi nepatinka, galiu daugiau nerašyti. O Daivai tikrai bus geriau, bet nuo to žinojimo, jai dabar nėra geriau.

suntea, neįsižeisk, pasisakyti turime teisę visos ir ne visi pasisakymai priimami su vertinimu: patinka-nepatinka, įtiksiu-neįtiksiu. Daivaaa, jau pirmame savo poste parašė, kad atėjo į temą pasisemti pozityvumo. O gavo ką? Savo ligos gilią analizę (anamnezę). Manau, kad ji ir pati labai daug žino apie tą ligą, nors... jei žmogus nenorėtų apie tai kalbėti buvo galima ir nutylėti (kaip nutylėjo Indijaa). Matyt jai iš tiesų norėjosi apie tai kalbėtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 18 gegužės 2007 - 18:15
Tai gerai, dar ką nors parašysiu, bet ne šiandien, reik išsikuopt namus, rytoj pas mane kapitalinio remonto pabaigos pradžia, baldus perstatinės į senas vietas, per dulkes vos ekranas matosi.

Labo vakaro.
Atsakyti
Sakau tiesiai sviesiai ir jau net nedraugiskai: TEMOS PRADZIOJ MES AISKIAI APIBREZEM APIE KA YRA MUSU TEMA.

Jei man rupi fotografija, as einu i ta tema ir apie fotografija nekalbu cia, ir jei man rupi dietos, as apie jas nekalbu cia, nes yra tam skirta tema, ir jei man rupi gilintis i tai, kas yra depresija, as einu i tokia tema! O jei as noriu ne gilinti zinias apie depresija, bet nuo jos vaduotis pradedamas mastyti ir veikti kitaip, tai gal as ir cia pataikiau.

O toms kas mano, kad visur vyrauja dualizmas, juoda balta ir t.t., siulau ideja:

atsidarykit tema pavadinimu: "kaip suderinti pozityvizma su depresija". Jau nusibodo grazbyliauti ir uzuominom kalbeti kas i tema kas ne.

Sekmes visoms!!!

Daivaa, butinai tave palaikom wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Vijurka @ 2007 05 18, 20:11)
suntea, neįsižeisk, pasisakyti turime teisę visos ir ne visi pasisakymai priimami su vertinimu: patinka-nepatinka, įtiksiu-neįtiksiu. Daivaaa, jau pirmame savo poste parašė, kad atėjo į temą pasisemti pozityvumo. O gavo ką? Savo ligos gilią analizę (anamnezę). Manau, kad ji ir pati labai daug žino apie tą ligą, nors... jei žmogus nenorėtų apie tai kalbėti buvo galima ir nutylėti (kaip nutylėjo Indijaa). Matyt jai iš tiesų norėjosi apie tai kalbėtis.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
pepilota, palaikau tave!user posted image Atidarydama šią temą neveltui smulkiai visoms surašei (juodu ant balto), kokia temos kryptis, ji - pozityviuser posted image Ir žmonės čia ateinantys turi į tai įsiklausyti.
Nuo platesnių komentarų susilaikysiu (kol kas), bet kartais norisi būt ir kategoriškai jau... ax.gif Pozityvumas vis galvą kelia, negaliu kitaip, tokia tema bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 18 gegužės 2007 - 18:30
Daivai, Indijai ir kt. kenciancioms nuo depresijos siulau susirasti kognityvines terapijos kursus, be vaistu ir be analyzes.

Pepilota, as irgi palaikau tave drinks_cheers.gif
Atsakyti