Įkraunama...
Įkraunama...

Montesori darželiai Kaune

Na, saukstas deguto ir statine medaus pagadina g.gif . Kazkur kazkas metodika neteisingai taiko, tada ir visos metodikos vardas nukencia...Nepasiseke Mikai ar tai pas geras aukletojas pataikyti,o gal ir darziuke nelabai tvarka, bet kad montessoriniam butu verciama pietu miegot tai negirdejau. Pas mus (kauno I-ajame darzelyje) tai jei vaikas nenori pietu miegot, tai aukletojos pasiulo tik pagulet (su viltim, kad gal uzmigs ax.gif ), jei nesutinka, tai gali pabut su drabuzeliais ir pasaka paklausyt arba iskart begt i grupe pazaisti. Pas savo mergaiciuke visada ateinu iki pietu miego, tai pati savo ausim tokias 'derybas' girdejau.
Atsakyti

mika, labai tave suprantu. Mes turejom panasia situacija tik drugeliu grupeje. tai ejom direktorei akis draskyt. pervede i kita grupe. cia aukletojos geros, normalios.... bet vis tiek begsim is to darzo, nes lokalizacija tapo nepalanki. Bet ir siaip biski nervina mane ir ta ju buhalterija ir amzinai uzdarytos durys..... schmoll.gif
O del mokyklos tai tiksliai nezinau. Bet sesers sunus ten mokosi. Tai sako, kas labai lauzia daug uzduoda ir pan. Bet is kitos puses sesuo karta skundesi, kad pasikeite mokytoja (is vaiko auginimo grizo ar pan.) ir skirtingai nuo buvusiosios jos vaikui liepia kartu su visais rasineli ar diktanta rasyti blink.gif . Mat, ankstesnioji jam leisdavo namie tai daryti, o per pamoka jis piesdavo ar pan., nes jam zinote, nepatinka kalbos pamokos blink.gif
Atsakyti
Mielos mamos,
Norejau paklausti kodel kai kokiame nors darziuke nera tvarkos ir taip atrodo daugeliui, o ne vienai kokiai nepatenkintai mamai mes begame is tos vietos ir daugiau nieko nedarome? Gal reiktu kokius skundus rasyt i svietimo skyriu ar kazkur? Kai dabar pagalvoju, as savo mazyle buvau pradejusi vesti i lopseli kur vaiku prieziura buvo TRAGISKA. Tik vaika traumavau, o naudos jokios nebuvo. Tylejau sukandus dantis, galvojau, kad visose valdiskose istaigose tas pats. Bet kantrybe truko ir mes is ten pabegom. Ir viskas. Aisku dabar einam i gera darzeli pas geras aukletojas ir esam patenkintos. Bet anam darzely tai vis dar dirba tie patys darbuotojai ir kazkas ten veda savo vaikucius. O po to bega is ten... Ir taip uzburtas ratas. Mano drauge pasakojo, kad pries metus jos dukryte is darzelio parsinese uteliu. Nepatikejau, kad SIAIS LAIKAIS TAI IMANOMA! Ir dar kur? Vidury Kauno miesto!!! Jos is ten pabego kitur, ir niekam nesiskunde. Idomu ar ten vaikai laksto vis dar uteleti g.gif Man atrodo, kad tik mes pacios galim pakovot uz savo mazylius. Na pakratykim mes visus gerai uz ausu, kad visi pastebetu. Nerupi valdziai? Nes mes tylim. Yra televizija, spauda. Kaltieji jos tikrai bijo. Issikvieskit kokia pagalba ar tv detektyvus, tegu jie snipineja ka ten su musu vaikais daro... Tik MES galim pakeisti tvarka.
Atsakyti
Nezinau, nemanau, kad taip jau visi ir buna nepatenkinti. Konkreciai Zibureliu kol as buvau nepatenkinta tik as viena, dabar dar stai ir mika, nors ir kiots grupes aukletojomis. Uteliu buvo ir musu darze rade, visi tevai buvo perspeti, visi vaikai del to stebeti.
Nemanau, kad cia televizija ir skandalai ka nors isspres. Juolab, kad kai eisi i konflikta, tai tavo pacios vaikas ir uzsitrauks aukletojos, direktores ir pan. nemalone.
Siais laikais puikiai vyksta savireguliacija. I gerus darzelius sunku pakliuti, o blogi, deja, uzisdarineja. Jei ne taip, tai kodel gi sumazejus gimstamumui Lietuvoje, vaikus reik i darzeli uzrasyti vos ne nuo gimimo. Kazkaip seniau visi sutilpdavo, o dabar ne, nes dalis uzisdare. Arba turejo tobuleti.
Del aukletoju, tai cia tikrai buna daznai, akd tiesiog nu nesutaria vaikas su ta konkrecia aukletoja. Tik mes suauge is karto tai suprantam, kai koks zmogus mums nepatinka (nors dar yra n zmoniu, kurie lankosi pas jiems nepatinkanti gydytoja, jo nekeicia, o ir dar kaltina ji komtencijos stoka), ir stengiames nutraukti kontakta. O vaikai to nepasako, bet veliau kyla problemos, kurioms tapus rimtesnems mes griebiam juos ir atsiimam is to darzo.
Be to, nezinau, ar yra tevu, kurie aklai leidzia vaika bile kur, bet as tai visadad atsiverciu sita foruma ir perskaitau viska, kas sakoma apie viena ar kita darza.
Jeigu darze netvarka, ateikit ir cia garsiai apie tai paskelbkit. Lai bankrutuoja tas darzas. Nera budu priversti tevus leisti vaikus i nenorima darza. uz tai kur mes leidziam savo vaikus, esam atsakingi tik mes patys, ne jokios svietimo ministerijos ar prezidentas. Jei jums atrodo, kad su higiena netvarka, skambinkit i Higienos centra ir praneskit, lai tikrina, buadzia, jei reikia.
Atsakyti
Na, kad vaikas tokiu atveju kentetu nuo aukletoju tai sutinku, uztai reikia 'skandalyti' ir begt is ten. Aisku tevai stengiasi rasti geriausia darzeli savo vaikams, bet kad kartais imi ir apsigauni g.gif Pasiklausineji draugu, pati nueini paziuret kaip kas vyksta ir viskas atrodo taip grazu... O paaiskeja, kad 'viduje' viskas kiek kitaip. O tv tai kai kuriais atvejais tikrai gali padeti. Man patiko tas reportazas kur rode kaip darbuotojos maista is darzelio vagia. Gaila ne viska maciau, bet jei teisingai supratau tai vedeja buvo atleista is pareigu. Tikiuosi i vaiku istaigas ji daugiau kojos neikels mad.gif O ar jus esate tikros, kad jusu vaikai gauna viska kas jiems priklauso?
O beje liudna, bet man atrodo, kad ant svieto yra ir tevu kuriems nelabai ir rupi kas tuose darzeliuose darosi. Atveda vaika, numeta (daznai ir serganti, su sauja vaistu kiseneje) ir lekia savo keliais, vakare pasiima ir net nepasidomi kaip tiems vaikams sekesi ta diena, ka jie veike unsure.gif Gal siaip ir jie butu nelabai patenkinti kokia aukletoja ar dar kuo, bet tik kad neisigilina i situacija? Na nezinau, as cia jau filosofuoju huh.gif
Atsakyti
Mano vaikis jei nevalgo vakarienei bandeles, obuolio, jogurtuko, viska randu spinteleje. Jis is nevalgiu, tad man svarbiausia, kad nors kazkiek jis valgytu, o jei maistas liesesnis dar geriau biggrin.gif
Renkantis darziuka, as pasiklioviau internete esanciais komentarais, ir siai dienai nenusivyliau, tikrai patenkinta šiuo daržiuku. Turiu patirties dar su dviem darziukais, tad nera net ka lyginti

Kalbant apie ligas, neissemiama tema.
Atsakyti
As tai saviske pasiimu pries pietu miega, bet daznai pries mums iseinant tai pati direktore, tai aukletoja atiduoda dukrai pavakarius (koki jogurtuka, bandele) 'i kelione'. Negautume, nenubiednetume, bet vat pats tas faktas, kad apie mus pagalvoja labai malonus smile.gif . Vat ir mes turim patirties su darzeliais, tai irgi dabartinio su ankstesniu net ner ka lyginti. O serga vaikai tai visur... Paguoda tik, kad darzelyje vis primena, kad serganciu vaikuciu nevestume, nes ten ne gydymo istaiga smile.gif . Bet ar tik nebusim mes nukrype i sali su diskusija biggrin.gif biggrin.gif ? Tema tai montesoriniai darzeliai biggrin.gif , ne maisto dalyba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2007 04 01, 11:22)
Mano drauge pasakojo, kad pries metus jos dukryte is darzelio parsinese uteliu. Nepatikejau, kad SIAIS LAIKAIS TAI IMANOMA! Ir dar kur? Vidury Kauno miesto!!!

Nereikia taip gąsdintis.. Utėlėmis labai lengva apsikrėsti bet kokiame kolektyve ir ne tik.. Užtenka kurį laiką pabendrauti, prisiliesti ar šiaip, rodos, nekaltai pakontaktuoti su užsikrėtusiu.. Kaip ir niežais.. Taip jau yra.. o ypač vaikų kolektyve tai greitai paplinta.. Net geriausiuose, brangiausiuose darželiuose gali iškilti tokia problema.. Vaikas gali kitur užsikrėsti ir į darželį atsinešti. Tokios problemos pasitaiko retai ir yra greitai išsprendžiamos, tėveliai perspėjami, vaikučiai kurį laiką pasekami..
O šiaip svarbiausia ne pati sistema, kurią deklaruoja darželiai, bet auklėtojos, o vėliau mokytojos..
Mano dičkė mergaitė baigė šį darželį-mokyklą, dabar mokosi Jablonskio gimnazijoje.. Kadangi mokslai sekasi labai gerai (kol kas, tfu tfu), adaptacijos problemų nebuvo, manau paruošimas yra tikrai geras drinks_cheers.gif Visur pasitaiko ir auklėtojų ir mokytojų tiek geresnių, tiek blogesnių.. jūsų teisė rinktis 4u.gif
Tarp kitko, tos tikrosios Montessori sistemos čia nėra daug mirksiukas.gif užtikrintai sakau, nas prieš leisdama čia vaikus daug perskaičiau apie šią mokymo sistemą, ir stebiu ją jau devintus metus..
Atsakyti
o man bedu iskilo.. unsure.gif nesuprantu kame kampas, bet kazkas man su aukletoja ne taip.. g.gif maniskis buvo nedraugiskas, kategoriskas savo nuomone ir pestukas, aukletojos pasake, kad cia seimos problemos (na nesitaskom namie visi ir net prie vaiku nesipykstam..). Kadangi mums patiems aktuali si problema buvo, sprendem - kelis men. lankemes pas vaiku psichologe ir rezultatai del elgesio thumbup.gif bet viskas apsiverte: vaikai atstumia, nenori su mano gerieciu draugauti, kazkas su aukletojom ne taip.. g.gif viena vakara gryzo su sulauzytu sautuvu (na toks "kosminis" is fantastikos, su lazeriuku sviecianciu), klausiu kur likusi dalis, kad suklijuoti - "auklyte ismete" blink.gif kita diena apdraskytu kaklu gryzo.. "Paslaptis, negaliu sakyt.." blink.gif siaip ne taip iskvociau, jog su kitu berniuku susikibo, aukletoja bande isskirti ir apdraske kakla maniskiui (cia jo istorijos variantas). Na, galejo ka nors ir pasakyti del sio atvejo, kas is tikruju nutiko. Siaip ne tam mes taip stengiamies, noretusi ir zinoti kai kazkas ne taip, o cia paslaptys kazkios.. Kiek paklausi - viskas gerai. Aiskintis negaliu del paskutinio ivykio, vaikui gi pazadejau, kad nesakysiu niekam ir neklausinesiu aukletojos.. Na nera idealus mano uzsispyrelis, bet mes saziningai stengiamies pasikeisti ir suaugti verysad.gif Nezinau.. Stengsimies pratempti iki birzelio kaip nors, o paskui jau perkels i kita grupe, nors tas pratempimas - salyginai, nes pastoviai ryte asaroja ir prasosi likti namie, prizada net kambari susitvarkyti, netrugdyti dirbti, kad tik likti namie blink.gif tai pastaruoju metu darzelyje tik atsarginiu variantu pasirodo, gaila net moketi uz tas nebutas dieneles blush2.gif Susirupinau del to, jog seniau jokiu bedu su ejimu nebudavo, o dabar bedos kazkokios..
Del mokyklos - tos pacios bedos buvo su maniske.. (turiu omenyje "Kita mama" atsiliepimus). Kiek suprantu toje pacioje 3 klaseje vaikai mokosi ax.gif Kai pasikeite mokytoja, buvo bedu del mokslu: protesta reiske nesimokymu ir atseit mokytoja labai griezta, pabaisa ir t.t. biggrin.gif Nuo rudens viskas susistygavo, mokslai normos ribose ir jau nebe ragana ta mokytoja smile.gif zinau, jog maniske tinginiuke ir svajokle, bet mokytojai neturiu jokiu priekaistu 4u.gif Tegul spaudzia, nes veliau bus tik sunkiau, o kazkaip maniske ir nesiskundzia kruviu, tik del eilerasciu mokymosi atmintinai raukosi lotuliukas.gif ir su anglu nesiseka, nezinau ka daryti, nes is manes - mazai naudos (mokiausi vokieciu) doh.gif
Atsakyti
Oho, uzuojauta jums. Panasu, kad darzelyje tai jau tikrai kazkas negero vyksta, jei vaikas anksciau mego ten eiti, o dabar tokios asaros. Kiti vaikai gal prarado savo lyderi kuris anksciau buvo drasus, kad ir pestukas, o dabar tapo ramus tai ir kitiems nelabai idomus, nes prie tokio jo 'ivaizdzio' kiti neprate ir net nezino kaip reaguoti g.gif Gal su laiku viskas ir susitvarkytu savaime g.gif . Bet va kodel aukletoja 'nenusviecia' kas ten darosi, ko nieko nepasakoja detaliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2007 04 05, 15:40)
Oho, uzuojauta jums. Panasu, kad darzelyje tai jau tikrai kazkas negero vyksta, jei vaikas anksciau mego ten eiti, o dabar tokios asaros. Kiti vaikai gal prarado savo lyderi kuris anksciau buvo drasus, kad ir pestukas, o dabar tapo ramus tai ir kitiems nelabai idomus, nes prie tokio jo 'ivaizdzio' kiti neprate ir net nezino kaip reaguoti g.gif  Gal su laiku viskas ir susitvarkytu savaime g.gif . Bet va kodel aukletoja 'nenusviecia' kas ten darosi, ko nieko nepasakoja detaliau g.gif

na gal ir as per daug sureiksminau, bet tokios paslaptys nepatinka.. unsure.gif Kiek paklausi - "viskas gerai", bet nieko gero cia nematau. Jeigu problemos - tegul sako, juk neisiu akiu kabinti niekam, gal rimtai maniskis ka pridirbo netyciom pasikarsciaves ir jeigu vaikui neisaiskini, jog blogai pasielege, jis ir toliau gali klaidas daryti, o as nenoriu to schmoll.gif
Cia teisingai pastebejai del kitu vaiku elgesio, gal rimtai jau jiems nebe lygis draugauti kai nurimo maniskis g.gif Zinoma, neistrauksiu is vaiko jo uzsispyrimo, lyderystes ir karstakosiskumo - toks jau gime blush2.gif , bet nors po truputi mokomies kontroliuoti jausmus. Gal ir pavargsta aukletojos nuo jo, bet mane labai stebina tas nenorejimas eiti i darzeli blink.gif Ypac kai pasizada namus tvarkyti, o siaip savaitgali paprasius - mirstanti ligoni vaidina biggrin.gif
Atsakyti
Man ir tikrai nepatiktu tokios paslaptys schmoll.gif . Darzelio veikloje negali buti jokiu paslapciu, aukletojos privalo suteikti informacija, na nebent kartu su vaikuciais ruostu kokia staigmena ar svente teveliams ax.gif
Papildyta:
O gal jis del to ir nenori eiti i darzeli, kad prarado autoriteta kitu vaiku akyse g.gif
Atsakyti