Įkraunama...
Įkraunama...

Montesori darželiai Kaune

Aciu TAFI 4u.gif stengsimes kuo ilgiau issilaikyt smile.gif
Atsakyti
kuo skirasi montesori grupe nuo paprastu grupiu.ir nuo kiek metuku priima i tokias grupes./ g.gif
Atsakyti
Aciu studencioke... ax.gif
Atsakyti
nera tikslo gincytis ax.gif Visos viena kitai niekad neitiksim, nes esam skirtingu paziuru mirksiukas.gif tai yra normalu. Musu vaikams irgi yra skirtingi poreikiai, kiekviena rupinamies jais, mylime juos ir nereikia kibti i atlapus jeigu vienai tinka aukletoja ar maistas, o kitai tai nepriimtina.
As pati asmeniskai vaikysteje nebuvau popinama ir lepinama labai (tevai neturejo kada) ir dziaugiuosi. Mano vaikai irgi nelepinami iki beprotybes, nes visa gyvenima su puodais nesiruosiu begioti paskui juos - tegul patys ruosiasi gyventi savarankiskai ir pratinasi nuo mazens. Gal kai kuriems zmonems esu ir per griezta mama, bet del to man galvos neskauda rolleyes.gif Mano vaikai patys turi ismokti ir sumustini susitepti, ir savo nuomone tureti.
Dazniausiai perdetai sureaguoja mamytes, kurios turi viena mazyli ir visas pasaulis dar sukasi tik apie ji (neuzpykit) 4u.gif tai yra normalu. Kai turi kelis vaikucius, i viska ziuri daug paprasciau ir galu gale nera laiko studijuoti smulkmenas.
Maistas kaip maistas tame darzelyje - nera del ko daryt bedos, viskas normos ribose, gamina tai ka lopselinukas galetu kramtyti, atsizvelgiant i vaiko amziaus mitybos normas. Juk virejos is oro netraukia tu meniu, viskas remiamasi nustatytais normatyvais.. Jei netinka - kelkit problemas aukstesnese intitucijose, nes visi darzeliai, pradines mokyklos remiasi atvirtintais normatyvais ir neturi teises keisti meniu.
Noreciau paragauti maisto be chemijos.. rolleyes.gif Paskaicius etiketese sudeti ten visko galima rasti, o be to butent soja nera toks baisus dalykas ax.gif
Atsakyti
Pritariu 100 % tau GABE. 4u.gif
Atsakyti
Labas mamytes smile.gif
Gal cia yra kas nors lankantis Kauno I darzeli? Butu smagu suzinoti kas ten naujo, maniske jau 2men neina, vis ligos sad.gif O besidomincioms siuo darzeliu galiu pasakyti tik tiek: nuostabi aplinka, puikus personalas ir saunus vaikai. Mano mergyte laukia nesulaukia kada vel gales lankyti, pasiilgo visu 4u.gif
Atsakyti
Mano dukra lanko darželį "Žiburėlis". lopšelinukų grupę. Atsiliepimai tik geri smile.gif Auklėtojos labai fainos, vaikas labai noriai eina į darželį, jau pamačiusi jį šaukia "valio". O tai svarbiausia, kaip vaikas jaučiasi jame smile.gif tpfu ptfu tpfu...
Manau vienas minusas yra kad vasarą nedirba, nes vaikui bus stresas adaptuotis prie naujo darželio, aplinkos, naujų auklėtojų unsure.gif dėl maisto - bent jau kiek lankome (apie pusę metų) - nebuvo jokių problemų su pilvuku. O kas liečia ligas - tai pasižiūrėjus į mano pažįstamų vaikus kurie lanko kitus darželius ir nuolat serga, net iki ligoninių daeina, tai mes tpfu tpfu tpfu dar gerai atsilaikėm... sirgo pradžioj kol adaptavosi, bet dabar jau retai užklumpa ligos ax.gif dar kartą tpfu tpfu tpfu, nes kai pasigiri forume tai viskas atvirkščiai patampa biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(JO/NE @ 2007 02 28, 20:31)
Labas mamytes smile.gif
Gal cia yra kas nors lankantis Kauno I darzeli? Butu smagu suzinoti kas ten naujo, maniske jau 2men neina, vis ligos sad.gif  O besidomincioms siuo darzeliu galiu pasakyti tik tiek: nuostabi aplinka, puikus personalas ir saunus vaikai. Mano mergyte laukia nesulaukia kada vel gales lankyti, pasiilgo visu 4u.gif

mano abu brolio vaikai lankė šį darželį. Dabar jau eina į mokyklą. Labai jiems patiko smile.gif dėl ligų nežinau - matyt adaptaciniam periode visi vaikai dažniau serga, o vėliau - rečiau, bet vis vien serga, nes užsikrečia viens nuo kito. Nes yra tėvelių kurie sergančius vaikus veda į daržą, to neišvengsi, deja ...
Atsakyti
O taip, mamytes, bukit geros, jei tik yra nors menkiausia galimybe, nu neveskit sirguliuojanciu vaikiuku i darziukus 4u.gif
O va cia labai idomi dalis apie tuos brolio vaikus einancius i mokykla. Tai kaip gi jiems sekasi? Suprantu, kad daug kas priklauso nuo paties vaiko charakterio, bet cia matau vyko labai arsios diskusijos, neva montessoriniai vaikai nemoka bendrauti su kitais vaikais, nenori mokytis kada reikia ir sunkiai adaptuojasi mokyklose. Man tokia nuomone keistoka, bet vis delto g.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2007 03 01, 20:48)
O taip, mamytes, bukit geros, jei tik yra nors menkiausia galimybe, nu neveskit sirguliuojanciu vaikiuku i darziukus 4u.gif
O va cia labai idomi dalis apie tuos brolio vaikus einancius i mokykla. Tai kaip gi jiems sekasi? Suprantu, kad daug kas priklauso nuo paties vaiko charakterio, bet cia matau vyko labai arsios diskusijos, neva montessoriniai vaikai nemoka bendrauti su kitais vaikais, nenori mokytis kada reikia ir sunkiai adaptuojasi mokyklose. Man tokia nuomone keistoka, bet vis delto g.gif

na aš turiu gyvus pavyzdžius prieš save - brolio vaikus smile.gif Del ko ir pati nusprendziau vesti dukra i montessori, nes pamaciau kad vaikai nesukaustyti, laisvi, laisvai bendrauja su bendraamžiais, mokykloje nebuvo jokiu adaptaciniu problemu (nepastebėjom tikrai). Iš montesori man patinka tai, kad vaikas yra stebimas į ką labiau yra linkęs - ar jis daugiau praktikas, ar teorikas. Ir vaiką lenkia ta linkme kuriai jis gabus, kurį ji traukia. Dėl to negaliu atsistebėti kaip vaikai nori mokytis, kaip noriai eina į mokyklą, skaito knygas, lanko būrelius. Jiems patinka, nes darželyje jiems nebuvo niekas grūdama, o buvo sudominama. Taip padaroma, kad vaikas pats norėtų, domėtųsi.
Papildyta:
dėl to neigiamo požiūrio dėstymo apie montessori - manau šis požiūris buvo sudarytas iš kažkokių nuogirdų, bet realiai mažai apie tai buvo domėtasi. Manau yra buvę nesuinteresuotų asmenų tokiais darželiais, grynai konkurencijos sumetimais. Mano pradžioj irgi buvo iš nuogirdų susidaryta panaši neigiama nuomonė, bet kai pati mačiau lankančius vaikus, ir kalbėjausi su dviejų darželių direktorėmis, bei taip pat mano bendradarbė savo dukrą, kuriai dabar jau 9 metai vedė, susidariau gerą nuomonę smile.gif Tikiuosi nenusivilsiu .... Žinoma dar daug kas priklauso nuo auklėtojų, tikiuosi geros auklėtojos nepabėgs smile.gif
Atsakyti
Nu musu aukletojos irgi superines, abi su dukra esam suzavetos thumbup.gif. Dukra (3m) buvo drovokas vaikas, bet pradejus lankyti darziuka pradejo 'persilauzti'. Be to dar lanko bureli kur renkasi vaikai nieko bendra neturintys su montessori ir ten ji jauciasi tiesiog puikiai, nors pagal amziu ir jauniausia, bet toli grazu ne droviausia... Tikrai puiki ta mokymo programa, todel ir nustebino tokios keistos diskusijos apie problemas mokykloje..
Sekmes visom mamytem ir ju vaikuciam 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paukstulis @ 2007 01 17, 13:21)
Sakykit, brangiosios kumutes smile.gif , Pries kiek laiko uzraset i Zibureli? Kokios ten eiles?

nera ten jokiu eiliu, rugpjucio viduryje uzsirasem, nuo rugsejo ejom....

nezinau, kaip ten su tuo laisvumu, bet mano vaikas per pietu miega prikakojo kelnes ko namie nera buve jau senai... bijojo keltis, nes ten nieks neleidzia keltis, lovos uzdangstomos paklodemis kad vaikai vienas kito nematytu ir neduktu...
nesu savo patalyne, bet sunus grizes aiskina kad gulejau ne savo, bet Luko lovoj, ir ne viena karta, tai kam tada skalbiu patalyne ir ja nesu???
atsiimant vaika is darzelio ranksluoscio kuri atnesiau nesugebejo rast, tai kas cia per higiena???
reikejo sunest priemones vaikams kuo greiciau (piestukai, popierius, guasas ir pan.) kai atsiemiau vaika gruodzio menesi kai kurie dazai net supakuoti kaip nunesiau taip ir buvo, piestukai isvis dinge, nors vaikai turi kiekvienas savo stalciuka...
tai kaip ten ugdo, jeigu priemoniu nenaudoja??
kaimynes mergaite skundesi kad neleido klijuot nes neturi savo kliju, nors priemoniu sarase nebuvo parasyta kad ju reikia, lygiai taip pat kaip mano sunus sake neduoda lipdyt, nes neturiu plastilino, na nunesiau as ji , bet po keliu dienu vel skundesi, kad vaikai paeme ir neatidave
na mano vaikas toks smulkutis, tai aukletojos visur ji rase kad jam trys metai, nors jam jau keturi, tai ir sakau jus ne i ugi ziurekit, o i gimimo data...
zodziu man tas isgirtasis darzelis visiskai nepatiko, juolab nera priesmokyklines paruosiamosios grupes...
o sunus jau nera toks mamyciukas, nors ir smulkutis, bet sugeba uz save pastovet ir nera labai jau drovus, patinka jam su vaikais ir visur randa greit bendra kalba
beje kaledinis vaidinimas visiskai nepatiko, isvis vaikai neparuosti, o seniui labiau mamytes ne vaikuciai rupejo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mika: 09 kovo 2007 - 16:46
bigsmile.gif Na man gaila mamytes MIKOS, kad neissiaiskinusi raso tokias nesamones. Deja, sitame darzelyje yra, net dvi priesmokyklines grupes. O su aukletojomis manau visiems kyla nesutarimu. Visu skiriasi poziuris, auklejimas...
Ir dar kas liecia seneli salti, tai kodel teveliai negali suvaidinti, gal tada su vaikais labiau pazaistu? tongue.gif Kas liecia vaidinima, tai tai nenorekit, kad aukletojos tuos vaikus stramuzintu ir varytu per jega. Jie nera verciami daryti, tai ko nenori.. Ir sis auklejimo metodas, kiek zinau, toks ir yra...
doh.gif
Atsakyti