Įkraunama...
Įkraunama...

Montesori darželiai Kaune

QUOTE(ERA @ 2005 10 17, 07:49)
Jeigu Ziburelio direktore Tilindiene, tai manes nestebina, kad vis reikia ir reikia ir reikia pinigu.Mano sunus Montesori darzeli lanke dar Panemuneslaikais,kai tilindiene dirbo cia.Dieve dieve kaip ji pinigus myli.Mes su mamom net atsikirsti nesugebedavom.O prase paremti visur ir visada.Ir gan ikyriai.Ir vis ta pati daina apie pinigus.Bloga budavo.Tais laikais pamenu mokejom nerealius pinigus.Kazin kiek dabar pas ja tas Montesori.
Vat aukletoju tai yra buve tikrai geru.Bet kad is jos visos geros aukletojos iseidavo.Visos.
O jei apie pacia sistema, tai man patiko.Vaikus moko susikaupti.Ir kaip pamenu viena mano prietelka sakydavo;"Ten vaikus durniukais daro, vis ta pati veiksma liepia kartoti ir kartoti".Bet juk paziurekim kaip vaikai, jie labai mrgsta kartoti pvz:mano dukra klausosi pasaku per CD, tai jei uzsiciklina tai ant vienos ir kuri laika tik ta viena pasaka ir klauso.Vaikams patinka besikartojantys veiksmai.
Taigi jei ne direktore tai as visai buciau buvusi patenkinta tuo darzeliu.Ji is zmoniu vampyru, kurio eidamas stengiesi nesusitikti.

Taip, pastaruoju metu Montesori direktore Tilindiene. Anksciau buvo labai inteligentiska, silta, pagyvenusi direktore, bet as jos pavardes neatsimenu.
Sis darzelis yra valdiskas, ir mokesciai tokie pat kaip ir kitur.. Tik kas menesi dar dedames po 10 Lt, bet nenesame jokiu popieriu, muilu ar ko kito..
Jokio spaudimo remti pinigais nesame patyre g.gif blink.gif Nes juk tiesiogiai su direktore ir netenka susidurti.. Tik netiesiogiai is aukletoju uzuominu susidare ispudis, kad mikroklimatas tarp darbuotoju toli grazu nebe tas, koks buvo ankstesnes direktores laikais.. verysad.gif
Bet kadangi pati sistema yra gera, aukletojos ir mokytojos nuostabios (bent jau tos, su kuriomis tenka susidurti) - vaikai labai noriai lanko tiek darzeli, tiek mokykla thumbup.gif
Mano vyresnioji jau ketvirtoke, mokytojos teigimu - protinga ir gabi ax.gif blush2.gif O mokyklos paruosimo lygi ivertinsiu, kai ji bus penktoke.. Nes zadame leisti i Jablonskio gimnazija.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mika* @ 2005 10 20, 10:27)
O mokyklos paruosimo lygi ivertinsiu, kai ji bus penktoke.. Nes zadame leisti i Jablonskio gimnazija.. g.gif

Jablonskio gimnazijoje neformuojamos 5 klases nuo pernai metu.
Atsakyti
QUOTE(*Mika* @ 2005 10 20, 11:27)
Tik kas menesi dar dedames po 10 Lt, bet nenesame jokiu popieriu, muilu ar ko kito..

Musu grupeje per susirinkima, buvo nutarta, kad parems kiek kas gales 5-10 lt. Kai kas gal visai negales...
Tik netiesiogiai is aukletoju uzuominu susidare ispudis, kad mikroklimatas tarp darbuotoju toli grazu nebe tas, koks buvo ankstesnes direktores laikais.. verysad.gif

Na is aukletoju pasisakymu susidare ispudis, kad tvarka ten griezta. Bet nezinau, ar tai labai jau blogai g.gif
Bet kadangi pati sistema yra gera, aukletojos ir mokytojos nuostabios (bent jau tos, su kuriomis tenka susidurti) - vaikai labai noriai lanko tiek darzeli, tiek mokykla  thumbup.gif

Cia tai pritariu 100%. Taip noriai lanko, kad net sudetinga namo is darzelio isprasyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(prabegom @ 2005 10 20, 11:48)
Jablonskio gimnazijoje neformuojamos 5 klases nuo pernai metu.

Šiemet neformavo, bet kitais metais formuos biggrin.gif . Ir ne tik Jablonskio. Dauguma gimnazijų pasiekė savo, lyg ir teismo keliu? g.gif
Tai žinau ne iš nuogirdų, o iš ten dirbančių mokytojų..
Atsakyti
Sveikos mamos. As cia kol kas naujoke. Vat, noriu paklausti apie Zibureli. Kokias grupes lanko jusu vaikai, kokios aukletojos ten dirba, ar esate jomis patenkintos. Mano sunus 3 m. lanko si darzeli. Praeitais metais viskas buvo liuks. O dabar pakeite grupe ir kilo mums problemu su viena aukletoja. Netgi galvojame keisti grupe.
Buvom pas Tilindiene. Na, nieko. Zmogus, kaip zmogus. Nezinau, kaip ten su tais pinigais, patys nesiulem, ji nereikalavo, namioko irgi nedave. Bet grupeje per tevu susirinkima (kuriame mes su vyru nedalyvavom) buvo toks nutarimas del darzelio remimo 5-10 Lt. Bet vyras nupirko vaikams unitazo dangti, todel jautemes ir taip pareme.
Egidux, ar kartais tavo vaikas ne Drugeliu grupe lanko, kad per susirinkima viskas grieztai pasirode?
Atsakyti
QUOTE(Kita mama @ 2005 11 15, 13:37)
Egidux, ar kartais tavo vaikas ne Drugeliu grupe lanko, kad per susirinkima viskas grieztai pasirode?

Kita mama, tikrai taip, mano dukryte eina i Drugeliu grupe.
O jus taip pat i sia grupe einat? Jei esat nepatenkinti Drugeliu kuria nors aukletoja, tai labai noreciau, kad papasakotumet kodel?
Atsakyti
QUOTE(Egidux @ 2005 11 17, 13:13)
Kita mama, tikrai taip, mano dukryte eina i Drugeliu grupe.
O jus taip pat i sia grupe einat? Jei esat nepatenkinti Drugeliu kuria nors aukletoja, tai labai noreciau, kad papasakotumet kodel?

Esam nepatenkinti konkreciai Rasa. Mano akimis ji yra labai griezta, per daug ziauriai gedino mano vaik, kai tas i kelnes prisidare. Iki to priejom, kad vaikas bijodavo is viso ant puodo sestis ir kelnes nusimauti, nes neduok dieve, pamatys, kad nors truputi jas sutepe. Net uzpakalis visas buvo issutes. Pakalbejom mes su ja. Lyg viskas apsitvarke. Paskui bande mane itikinti, kad vaikas yra mazas ir durnas, nes neklauso sokiu mokytojos (na, nedaro to, ka ji liepia), kad neiko nesuprato ta diena, kai jie buvo kaciukai (jei pamenat buvo ten karta, kad kaciukais aprengti prase). Pyksta, kad Paulius nori atsisveikinti ir pasedeti pas mane ant keliu rytais. Sako, tipo cia mes viska issigalvojam, reik palikti ir viskas. O apskutinis bajeris tai buvo, kai per reginutes gimatdieni visi vaikai valge torta, o Paulius negavo, nes nevalge vakarienes. Su toooookia nuoskaida namo parejo...... blink.gif
Nezinau, gal as cia viska hiperbolizuoju, gal cia mano su Rasa nesutarimai, nezinau.... Buvom pas direktore prasem pakeisti grupe, jin pazadejo pasikalbeti su Rasa ir jei nieko nepasikeis, tada nuo gruodzio 1 d. i kita grupe pervesti. Dabar dvi dienos po pabuvimo pas mociute lyg ir viskas nieko. vel bega i grupe linksmai, nenori skubeti namo..... Nezinau, bijau, kad tai laikina... Bet ir grupe keisti biski bijau, o jei ten vel kas negerai bus....
Atsakyti
Na Rasa ir man pasirode kur kas grieztesne uz Jolita(bet kur kas geriau, nei mums buvo Ciauskutyje...). Na del jos pasisakymu, tai kai kurie ir man kliuna ir lieka nesuprasti, bet kol kas per daug ju nereiksminu, kol tai neatsiliepia mano vaikui. O del torto tai as blink.gif , cia jau per ziauru, butina jai pasakyti.
Mano mazoji irgi kuri laika darzelyje nejo "rimto" i tualeta, nes nemoka nusivalyti. Dabar galvoju, gal irgi buvo gerokai kada pagedinta g.gif Bet po to, pati Rasa prikalbino nueiti, ir padejo viska susitvarkyti thumbup.gif .
Mano nuomone jusu situacija itakoja ir jusu asmeninis santykis su ja.
Reikia tiketis, kad viskas susitvarkys, ir vaikuciams bus gerai mirksiukas.gif

Nors is asmenines patirties galiu pasakyti, kad jei vaikui yra blogai reikia nenuleidzian ranku ieskoti, nes kazkur jis jausis gerai.
Atsakyti
QUOTE(Egidux @ 2005 11 17, 17:41)
Na Rasa ir man pasirode kur kas grieztesne uz Jolita(bet kur kas geriau, nei mums buvo Ciauskutyje...). Na del jos pasisakymu, tai kai kurie ir man kliuna ir lieka nesuprasti, bet kol kas per daug ju nereiksminu, kol tai neatsiliepia mano vaikui. O del torto tai as  blink.gif , cia jau per ziauru, butina jai pasakyti.
Mano mazoji irgi kuri laika darzelyje nejo "rimto" i tualeta, nes nemoka nusivalyti. Dabar galvoju, gal irgi buvo gerokai kada pagedinta  g.gif Bet po to, pati Rasa prikalbino nueiti, ir padejo viska susitvarkyti  thumbup.gif .
Mano nuomone jusu situacija itakoja ir jusu asmeninis santykis su ja.
Reikia tiketis, kad viskas susitvarkys, ir vaikuciams bus gerai  mirksiukas.gif

Nors is asmenines patirties galiu pasakyti, kad jei vaikui yra blogai reikia nenuleidzian ranku ieskoti, nes kazkur jis jausis gerai.

Aciu uz palaikyma. manau, kad is tikro kaip ji man nepatinka, taip ir as jai nepatinku. Kol vyras veziojo vaika ir pasiimdavo viskas buvo OK. bet vos tik pasirodziau as, is karto prasidejo priekaistai ir pan. Juolab, kad sakau, praeitais metais lopselinuku grupeje, nebuvo jokiu bedu. Aisku, buvo kitos aukletojos.
O kas buvo jums Ciauskutyje?
Atsakyti
Ne, nu, garbes zodis, as ta Rasa nusausiu gun_rifle.gif Niekaip negalim issikapstyti is tu problemu del sedimo ant puodo. cry.gif
Atsakyti
Perskaiciau Jusu zinutes. nu nepazistu as tos Rasos, bet is Jusu pasakojimu ziauri ji blink.gif atrodo... Kita mama, patariu keisti grupe - kas bus, tas bus. viskas tik i gera 4u.gif jei bus blogiau, keiskit darziuka - rinktis tikrai yra is ko ax.gif jei vaikui ivarytas kompleksas del sedimo ant puodo, tai jau blogai... nesitaikstyk su tuo schmoll.gif , juk Tavo vaikas svarbiausia.
Sekmes thumbup.gif

P. S. Sakot, "Ciauskutyje" blogiau. o kas dar blogiau gali buti? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spragtukas: 21 lapkričio 2005 - 00:27
Blogiau – geriau labai santykinis dalykas....
Atsakyti