Įkraunama...
Įkraunama...

Sąnarių, kremlių traškėjimas, skausmas

QUOTE(benux @ 2007 05 22, 14:35)
išgirstumėt kaip traška mano keliai kai laiptais lipu, pagalvotumėt, kad buratinas, o ne žmogus lipa doh.gif Aš tuoj kompleksą įsigysiu. O kodėl taip yra, galiu tik numanyti, nes niekas nieko nepasako.Gal susidėvėjo sąnario kremzlė, gal dar koks biesas. Jei ir skausmas būtų, tai beabejo, kremzlė susidėvėjus, o dabar nei skauda nei ką, na kartais toks maudimas būna.Žodžiu, trašku kaip turi būti ir kuo toliau tuo garsiau biggrin.gif

MANO KELIAI TRASKA, KAI TUPIUOSI IR STOJUOSI blush2.gif nzn ka daryti.... kol kas labai netrukdo g.gif

P.S. o vandens per diena isgeriu beveik 2 litrus. (kudinuosi rolleyes.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zylute1: 22 gegužės 2007 - 17:37
QUOTE(Zylute1 @ 2007 05 22, 18:37)
P.S. o vandens per diena isgeriu beveik 2 litrus. (kudinuosi  rolleyes.gif  )

O vanduo storina? tongue.gif cool.gif

Aš tai galvoju, kad manieji sąnariai traška dėl psoriazės, ji kaip ir sąnarinė liga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Linax @ 2007 05 21, 08:56)
Nenoriu gąsdinti, bet vertėtų pasitikrinti. Gal pas tave kartais ne ataugos, bet tarkim druskų prisikaupę ar dar kas nors. Nes mane daktarai tai prigąsdino, sakė jei tik truputį kartais traška tai dar nieko, bet jei tu rašei kad žiauriai traška tai gali jau būti ir rimčiau kažkas.
Tfu tfu tfu aišku kad neprišnekėčiau

g.gif Bet ar jau galetu buti ataugos arba drusku prisikaupe, jeigu man dar tik 23 metai?.. Kiek zinau, tokiems dalykams didesne tikimybe vyresniame amziuje... unsure.gif
O traska man tai tikrai ziaurokai, judindama pecius i prieki ir atgal, jauciu net kaip sanariai tarsi trintusi vienas i kita. doh.gif Be to, ir paskauda nugaroj viena puse virs menties, kai pervargstu. Jauciu, kad gali kazkas rimciau but, bet kad niekaip neprisiruosiu maratonui pas gydytojus... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2007 05 22, 18:34)
kava ne kalci isplauna is organizmo-o KALI. mirksiukas.gif jei isgeri kavos viena puoduka-tai ji isvaro du puodukus skysciu.as geriu vandeni pries kava geriant. mirksiukas.gif ir geriu ji su druska.taip organizmas geriau pasisavina vandeni.as irgeriuapie 3.5l vandens. mirksiukas.gif taip kad kalcis cia ne prieko.vienoj knygoj skaiciau kad sanariai pradeda trasketi tada kai jiems truksta paprasciausio skyscio-vandens.nezinau kiek cia tos tiesos,bet man atrodo visai logiska. g.gif

sąnarinėje kremzlėje nėra kraujagyslių,todėl ji maitinama "judinant". Kuo daugiau judam, tuo daugiau atsiranda sąnarinio skysčio.
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2007 05 23, 12:56)
sąnarinėje kremzlėje nėra kraujagyslių,todėl ji  maitinama "judinant". Kuo daugiau judam, tuo daugiau atsiranda sąnarinio skysčio.

nelabai supratau, tai judesys padeda ar kenkia? unsure.gif
Atsakyti
Prie panasios bukles, geriau maisto papilda (kuri daktarai jau prie vaistu priskyria) Artril 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 05 23, 15:18)
Prie panasios bukles, geriau maisto papilda (kuri daktarai jau prie vaistu priskyria) Artril  4u.gif

o kur įsigyti? vaistinėse yra ar kur kitur ieškoti? recepto tikiuosi nereik... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 05 23, 14:04)
nelabai supratau, tai judesys padeda ar kenkia? unsure.gif

Pagrindiniai sąnarių lankstumą lemiantys faktoriai yra šie: raumenų bei raiščių elastingumas ir kaulų sąnarių paviršių lygumas. Be kai kurių paveldimų ligų, nulemiančių minėtų struktūrų blogą kokybę, pagrindinės sąnarių veiklą trikdančios priežastys dažniausiai būna negydytos arba ne visiškai išgydytos traumos, pasikartojantys sąnarių ar raiščių uždegimai, neadekvatus fizinis krūvis (pvz., per intensyvios sportinės treniruotės, per sunkus fizinis darbas) arba, priešingai, itin nejudrus gyvenimo būdas, lemiantis blogą sąnarių kokybę ir greitą jų susidėvėjimą.
Dirbant fiziškai neaktyvų darbą, sąnariai priversti ilgai būti ramybės būklės. Dėl to sąnarinės kremzlės blogai apiplaunamos sąnarių skysčiu, iš kurio kremzlė gauna maistą. Blogėja kremzlių elastingumas, atsparumas ir būtent dėl to itin dažnai traumuojasi dar gana jauni žmonės.
Atsakyti
Mano vaikas turi sia problemele,traska kojos ir raisciai nera stiprus daktare sake,manau pirmoj eilej cia paveldeta.Ir vis as jo negaliu pripratinti daugiau vandens gerti,o reiktu,nes kita karta mes net neitariame,kad mums yra dehidratacija truksta vandens.
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2007 05 24, 15:02)
Pagrindiniai sąnarių lankstumą lemiantys faktoriai yra šie: raumenų bei raiščių elastingumas ir kaulų sąnarių paviršių lygumas. Be kai kurių paveldimų ligų, nulemiančių minėtų struktūrų blogą kokybę, pagrindinės sąnarių veiklą trikdančios priežastys dažniausiai būna negydytos arba ne visiškai išgydytos traumos, pasikartojantys sąnarių ar raiščių uždegimai, neadekvatus fizinis krūvis (pvz., per intensyvios sportinės treniruotės, per sunkus fizinis darbas) arba, priešingai, itin nejudrus gyvenimo būdas, lemiantis blogą sąnarių kokybę ir greitą jų susidėvėjimą.
Dirbant fiziškai neaktyvų darbą, sąnariai priversti ilgai būti ramybės būklės. mzlėDėl to sąnarinės kres blogai apiplaunamos sąnarių skysčiu, iš kurio kremzlė gauna maistą. Blogėja kremzlių elastingumas, atsparumas ir būtent dėl to itin dažnai traumuojasi dar gana jauni žmonės.

tai kaip suprantu tu man pritarei del vandens.is tavo parasymo -tai sanariams truksta skysciu.kaip rasai sanariu skysciu.man rodos tai rodo kad organizme truksta vandens,juk is jo gaminami visi skysciai. mirksiukas.gif dar juk buna atveju kad pradeda kauptis vanduo ant kokio nors sanario-ka tai rodo?oraganizmas taupo vandeni-pradeda ji kaupti. blush2.gif
Atsakyti
Mano keliai irgi traška, kai ilgiau vienoj padety užsibūni. Iš terapeutės išgirdau patarimą daugiau skysčių gerti.
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2007 05 31, 00:11)
tai kaip suprantu tu man pritarei del vandens.is tavo parasymo -tai sanariams truksta skysciu.kaip rasai sanariu skysciu.man rodos tai rodo kad organizme truksta vandens,juk is jo gaminami visi skysciai. mirksiukas.gif dar juk buna atveju kad pradeda kauptis vanduo ant kokio nors sanario-ka tai rodo?oraganizmas taupo vandeni-pradeda ji kaupti. blush2.gif

niekur juk nerašiau, kad nereikia skysčių, aišku pritariu, kad reikia.Be vandens neišgyventume, senai tai žinoma.Tačiau, jei problema būtų tik vandenyje, tai nebūtų jokių ligų, geri sau ir viskas, deja taip nėra, todėl priežastis kur kas giliau, nei vandens trūkumas.Taip ir šiuo atveju, kai traška sąnariai, priežastis tikrai ne vandenyje, nemanau, kad temos autorė jo nevartoja, o ir aš pati geriu tikrai daug, tačiau trašku, brašku kaip reikiant mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Londaa @ 2007 05 29, 20:22)
Mano vaikas turi sia problemele,traska kojos ir raisciai nera stiprus daktare sake,manau pirmoj eilej cia paveldeta.Ir vis as jo negaliu pripratinti daugiau vandens gerti,o reiktu,nes kita karta mes net neitariame,kad mums yra dehidratacija truksta vandens.

labai gerai pastebėjai, kad mes dažnai nejaučiama jog trūksta vandens, o kai prasideda troškulys, tai organizmas tada jau "šaukte šaukiasi gerti" unsure.gif
Atsakyti