Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

Labas esamos/busimos mamytes,

as irgi pries keleta menesiu galvojau, kur gimdyti. Buvo minciu ir Krikscioniskuose, nes apie ju personala girdejau tik labai daug gero, ir Mazylyje - dabar ziuriu kaip ir mada ten gimdyti smile.gif . Pasirinkau klinikas, nes iki 6 menesio turejau problemu su nestumu. Veliau viskas normalizavosi ir mano nestumas buvo kaip eilinis grazus nestumas smile.gif .

Bet sitas mano pasirinkimas galbut ir leme sekminga gimdymo baigti.

Gimdymas vyko labai sklandziai, nuo vandenu nubegimo iki vaisiaus isstumimo praejo tik 53 minutes. Rodos viskas labai idealu, vaikutis sveikas. Tik gimusi, t.y. gimusia smile.gif , padejo man ant pilvo, nepraejus nei pusvalandziui, dar gimdykloje pirma karta ja maitinau. Po poros valandu vaiko bukle eme labai sparciai blogeti. Po 3-4 valandu nuo gimimo is pirmo zvilgsnio visiskai sveikas vaikutis atsidure reanimacijoje... Kaip veliau isaiskejo, vaikas gime su igimta infekcija, kuria gavo is manes dar nestumo metu. Bakterijos isplito zaibiskai per pora valandu po visa organizma.

Tai va tokia situacija, kai pagimdai visai sveika vaikuti, o po poros valandu matai kaip tu jo netenki. Man labai pasiseke, kad gimdziau klinikose, nes buvo staigiai sureaguota ir imtasi gydymo. Jei toks atvejis atsitiktu kituose mazesniuose gimdymo namuose, vistiek lelius butu vezamas i klinikas. Transportavimo ir veliau ligos diagnozavimo laikas yra labai nenaudingas leliaus sveikatos buklei.

Pacia infekcija lelius gavo is manes. Kaip gydytojas aiskino, kiekvienas mes turime ivairiausiu bakteriju ir antibakteriju jas neutralizuoti. Mano lelius gavo tu bakteriju, o antibakterijos nesigamino. Aisku, galima buvo pries gimdyma suzinoti, ar pas mane tu bakteriju buvo, bet taip jau gavosi, kad gimdziau anksciau laiko. Daktaras eme megini istirti, ar yra pas mane B grupes streptokoku ta diena, kai as pagimdziau. Tyrimo atsakymai buvo jau veliau, kai pablogejo mano leles sveikata. Taigi, niekas nuo to neapsaugotas smile.gif . Dziaugiuosi, kad viskas sekmingai baigesi. Naujuosius su vyru praleidom reanimacijoje, bet su savo mazu zmoguciu smile.gif .

Tiesa pasakius, apie kliniku personala, svara ir prieziura galiu pasakyti tik daug gero. Palatos valomos du kartus per diena, siuksliu dezes keiciamos net nezinau kiek kartu, bet tikrai daugiau nei tris kartus per diena biggrin.gif . Ir dar egzotika - ateina sesele is vakaro paklausti, ka noresi valgyti kita diena pietums smile.gif .

Asmeniskai tai didziausia padeka ir pagarba mano daktarui Tomui Birzieciui. Kaip jis sako, dare, ka turejo padaryti. Bet tikrai visas 10 dienu kol ten gulejau, manim buvo rupinamasi, kad net isejus is ligonines baisu pasidare netekti tokios prieziuros biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nu va kaip šaunu. Mane rajono gydytojai patys siuntė į klinikas, nes įtarė preklamsiją. Nors ir būtų nesiuntę būčiau važiavus ten gimdyti. Pasirodo jokios preklamsijos nebuvo, bet labai džiaugiuosi, kad gimdžiau klinikose, nes ruošėsi daryti cezarį, bet profesionalaus gydytojo dėka to išvengiau. Antrą irgi gimdyčiau tik klinikose.
Atsakyti
Į Klinikas ir siunčiami sudėtingesni ligoniai ir nėščiosios, kurių nėštumas sudėtingesnis (ne vienas vaisius, neišnešiotas vaisius ir pan.).

Bet visko ir tose Klinikose būna. Kaip pasakojo ten dirbantys, ten konvejeris, gydytojai neatsimena, kuris ligonis davė kyšį, kuris ne........
Atsakyti
QUOTE(lorikas @ 2005 01 13, 14:02)
Į Klinikas ir siunčiami sudėtingesni ligoniai ir nėščiosios, kurių nėštumas sudėtingesnis (ne vienas vaisius, neišnešiotas vaisius ir pan.).

Bet visko ir tose Klinikose būna. Kaip pasakojo ten dirbantys, ten konvejeris, gydytojai neatsimena, kuris ligonis davė kyšį, kuris ne........




o ka reiskia konvejeris? smile.gif
Jei tu is anksto susitari su gydytoju, tai jis tik prie taves ir bus visa gimdyma. Jei jau truksta gydytoju, tai kvieciamos papildomos komandos.

O mano nestumas nebuvo komplikuotas. Jis buvo labai eilinis. Gresiantis persileidimas nereiskia kad nestumas yra komplikuotas. Bet jei po gimdymo isryskeja kazkokios problemos, tai vistiek leliai vezami i klinikas, nes mazesni gimdymo namai neturi tinkamos aparaturos diagnostikai.

Dar vienas dalykas apie tuos kyshius. Dauguma gydytoju pinigus paima tik po gimdymo. Keista, bet taip jau yra.
Atsakyti
As nesuprantu, kaip jus ivardinat ta konvejeri? As dziaugiuosi, kad gimdziau butent klinikose, ir mano nestumas buvo idealus.
Nikkita, dziaugiuosi uz tave ir tai kad pasirinkai gimdymo istaiga pries tai viska apgalvojus, o ne tai kad jei mano drauge ten gimde tai ir as ten gimdysiu. Visa laime kad viskas gerai tau baiges.
Atsakyti
siaip kalbant apie konvejeri, jei tai yra pagal gimdanciuju skaiciu klinikose, tai cia tik pliusas, nes kuo daugiau gimdymu, tuo daugiau patirties tiems gydytojams. Didesne patirtis, ivairiausi atvejai leidzia jiems lengviau itarti leliaus negalavima, nes pats lelius juk nepasakys, kas jam yra.
O be to, geriausiai kad savo nuomone isreikstu apie kliniku konvejeri ir aplinka tos, kurios gimde na paskutini pusmeti. Gimdyklos tikrai labai jaukios, visur svaru, grazu, per kaledas buvo ispuosta, muzika groja. As tikrai neisivaizdavau, kad ligonine gali suteikti tokio jaukumo.

As nei kiek nenusistacius pries Mazyli ar kitas gimdyklas, nes pati ten negimdziau. Bet tarkim, jau ne pirma karta girdziu, kad pvz., Mazylyje ka tik gimusio kudikio nededa mamai ant pilvo. O tas jausmas, kai tavo dar slapia, ka tik gimusi lelia padeda tau ant pilvo yra nepakartojamas smile.gif .
Atsakyti
as taip pat girdejau, kad klinokose, kuomet dar yra naujas skyriaus vedejes, salygos tikrai yra labai geros gimdyvei.
na, asmeniskai pati nezinau kur man reiktu gimdyti, ar klinikose,ar krikscioniskuose g.gif
Atsakyti
Aš abu gimdžiau klinikose. Pasirinkau dėl tos priežasties, kurią Nikkita minėjo, nes čia gausim geriausią gydymą, kokį galima lietuvoje gauti. Ir nei trupučio nesigailiu. Visur rašau ir sakau ditirambus gydytojams, seselėms ir slaugutėms ir primenu, kad už nieką nemokėjau. Jei gimdyčiau dar - tai tik Kauno klinikose.
Atsakyti
Aš savo pirmą sūnų irgi gimdžiau klinikose.ir dėl to labai džiaugiuosi.Dabar jei išeis ten pat norėčiau gimdyt ir antrą 2.gif .Kiek skaičiau,tai dugumoj Vilniaus ligoninių moterys gimdo su savais drabužiais,vaikučiams irgi vežas savus rūbelius.Kitur netgi savus indus reik atsivežti.Kažin kokia dabar tvarka klinikose ,ar irgi šitą viską reik turėt savo?Dar būtų idomu sužinoti jei vyras ruošias dalyvau gymdyme ,tai jam aprangą irgi savo turėt,ar duoda klinikose?
Atsakyti
Kai gimdžiau, prieš metus, tai tvarka buvo tokia: gimdymo metu davė tokį chalatėlį, ne "chanel", bet man tikrai pakako. Vaikučiui rūbelius turėjau savo, nes vietiniai nelabai gražūs. Bet jei neturėsi - nieko baisaus. Indų netrūksta, kaip ir tuoletinio popieriaus, rankšluoščių, skysto muilo, vystyklų bei pasitiesimų. Jei reikia atneša papildomų antklodėlių, nors man ir taip buvo per karšta.
Vyras gimdyme dalyvavo taip, kaip atvažiavo, net tapkių nereikėjo apsiauti. Tas man buvo keista, nes prieš tris metus jį buvo apvilkę vienkartiniais rūbais.
Beje, konsultacijoje pirmame aukšte, vyksta paskaitos nėštukėms, ten viską papasakoja ir aprodo.
Atsakyti
As gimdziau daugiau kaip pries menesi, bet viskas islike panasiai taip kaip blondine rase. Tik vyrui ant batu dave apsiaut tokius, net nezinau kaip pavadinti , vienkartinius "maiselius" biggrin.gif . O leliukams rubus aisku geriau pasiimk savo, tai mieliau. O viso kito ten tikrai pakanka.
Atsakyti
pacioj gimdykloj paklausia ar turim savo kepuryte ir kojinytes. Berods, gimdykloj dar supakuoja i valdiskus drabuziukus, o po apziuros jau galima perrengti i savus drabuziukus. Siaip mano vyras tai tapkes atsinese, jam taip buvo patogiau.
Atsakyti