Įkraunama...
Įkraunama...

Vaika augina seneliai

Gal tikrai iseitu surasti darzeli, paskui mokykla, be to kaip studentei, turetum maziau moketi uz maista mokykloje(bent musu laikais budavo tokios lengvatos), o seneliai matydami reciau anuke manau ir rubeliu nupirktu ir padetu finansiskai.
Siaip sakoma, kad jei seneliams butu duota mazus vaikus auginti, tai jie tokio amziaus juos dar ir gimdytu.
Jei dsukra jau priekaistauja, tai tau jau pirmas signalas del Jusu santykiu nutraukimo, nes paskui vaikas gali isikaudinti ir labai myledama uzsidaryti ir ta nuoskauda laikyti priestaraudama tau ir nekalbedama.
Sekmes tau padarant sprendima, kalbant su tevais ir randant iseiti. 4u.gif
Atsakyti
Nu nesuprantu,kaip galima palikt augint vaika,seneliams ar svetimiems ir lankyt ji tik per atostogas doh.gif Po galais tai kam tada tuos vaikiukus isvis gimdyt,kad nutrenkt kaip kaciukus i kampa,tame ir yra zavesys,kad gali pati juos augint,myluot,sekt pasakas ir t.t.Darbas ir mokslas ne priezastis neauginti vaiko.Savo mazuju nei uz ka negaleciau palikt seneliams ilgiau nei sav.ar men.ir taip kai palieku pasisveciuot,nei sekundei negaliu negalvot,kaip jie ten,arba kabau ant laido istisai lotuliukas.gif Pati vaikysteje esu patyrus nuoskauda,kad daugiausiai budavau pas senelius,o tevai kaip ir rase merginos,atvaziuodavo per atostogas pasiimt,del to su tevais tevu-vaiku rysio nera unsure.gif o savo mazuju prisiekiau sau niekada neatiduosiu jokiems seneliams,mano vaikai bus laimingi turedami vienas kita ir tevus salia.Yra visokiu gyvenime situaciju,kai tikrai seneliai gali padet augint,bet kad del mokslo ar darbo, metu metus vaika matyt tik per atostogas-NEPATEISINU.Ir net neabejoju,kad vaikas nekes mamos,kad ji paliko,nes mamos meiles ir patys geriausi seneliai neatstos.O visu pinigu ir per gyvenima neuzdirbsi,tik prarasi patcio brangiausio zmogucio-savo vaikucio meile.
Atsakyti
mes su vyru sukūrėme šeimą dar nebaigę mokslų ir tuo labiau kitame mieste (bent mokėmės tame pačiame hihihi.gif ) ir abu vienturčiai ir pan. Taigi nebuvo kam vaiką žiūrėt (ir ačiū Dievui, kad nebuvo) patys mokėmės ir paskaitas lankėm ir dar dieniniame doh.gif. Ir jokių akademinių neėmiau ir maitinau savo pieneliu....sunku, žiauriai sunku ir dėstytojai kiti nesuprato, siūlė akademinias imti jei jau mokslų nespėju doh.gif bet dabar vaikui jau du metukai ir aš diplomą netrukus gausiu, o vyras jau sėkmingai dirba ir ką ? nenumirėm tongue.gif
o seneliai vaikiuką tai myli(bet jie dirbantys) ir manau, jei būtų nedirbantys būtų pasisiūlę auginti ir turbūt būtų pripratę ir taip pat nebūtų anorėję atiduoti g.gif turbūt

todėl geriau iš kart auginti ir vargelį vargti patiems, užtad paskui kaip malonu, kad didelį ačiū gali pasakyt tik sau už ištvermę ir kantrybę 4u.gif

o jei jau seneliai augina, ir yra noras pasiimti vaiką taip ir padarytų tėvai, papraščiausiai be vaiko patogiau ir pasamonė pati suranda priekabių, kad vaiko dar imti nereikia doh.gif schmoll.gif negerai nono.gif
Atsakyti
Merginos, maniškė jau pora metų pas mane, taigi dabar ši tema bent man neaktuali tongue.gif
O šiaip pagalvokit, ar negali būti ir kitų bėdų, kodėl vaikas pas senelius. Visų priežasčių čia nevardinsiu. Kaip kas išmano, lai taip galvoja, paprasčiausiai prašiau patarimo kaip neskausmingai viską sutvarkyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ratatankė @ 2007 03 19, 17:04)
Merginos, maniškė jau pora metų pas mane, taigi dabar ši tema bent man neaktuali tongue.gif
O šiaip pagalvokit, ar negali būti ir kitų bėdų, kodėl vaikas pas senelius. Visų priežasčių čia nevardinsiu. Kaip kas išmano, lai taip galvoja, paprasčiausiai prašiau patarimo kaip neskausmingai viską sutvarkyti 4u.gif

Atsidariau sia tema, ir kaip smagu skaityti ja su pabaiga smile.gif
Manau pas senelius gali vaikas patekti tik del paciu blogiausiu ar liudniausiu priezasciu. Kitu atveju - NE. Nors zinau dar kvailesniu situaciju...Matyt mama mamai nelygi jei pvz. gali vyra iskeisti i vaika? Toks gyvenimas, buna visko, bet manau protingi zmones priima protingus sprendimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajb: 23 kovo 2007 - 16:00
Pritariu, kad smagiausiai kai skaitai knygą su laiminga pabaiga. O ypač kai esi nestuke.gif lotuliukas.gif .
Džiaugiuosi kad Ratatankė jau su savo mažyle.

Atsakyti
Na mano drauge(deja jau buvusi) nutrauke su manim visus rysius kai jai papostringavau,kad vaika ji turi auginti pati,o ne jos tevai.Ji pasirinko lengviausia kelia.Na tipo, prie naujo gyvenimo,senas nelabai dera unsure.gif Labai labai tikiuosi,kad jos poziuris pasikeis.
Atsakyti
QUOTE(Ratatankė @ 2007 03 19, 17:04)

Kaip smagu, kad jau tema neaktuali thumbup.gif
Manau, kad yra tokių, kurioms ši tema labai aktuali, tad tavo ir kitų mintys ir patirtys padės teisingai apsispręsti mirksiukas.gif
Atsakyti
niekada neduosiu vaiko auginti seneliams isskyrus atveji, jei pati tapsiu neigali unsure.gif
nera nieko baisiau kaip augti pas senelius, matyti tevus savaitgali arba per atostogas, o paskui pas juos patekti ilgesniam laikui, kai nezino tevai, net ka galima valgyti duoti, ir apskritai nesusikalba
kiekvienas susiotikimas su tevais vaikui trauma, o persikelimas pas tevus gyvent ir atskyrimas nuo seneliu, kurie nuo maziukol augino yra dar didesne trauma
labai abejoju,kad pasiemus i mokykla pradedanti eiti vaika tevai kada nors isvis ras su jais bendra kalba
Atsakyti
QUOTE(Ratatankė @ 2007 03 19, 16:04)

Šaunuolės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif abi dvi su dukrele wub.gif Papasakok, jei gali, kaip pasisiekė neskausmingai visiems susitvarkyti... Kaip santykiai su tėvais? Beje, linkiu sėkmingai apginti magistrą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Britvute @ 2007 05 05, 19:55)
Na mano drauge(deja jau buvusi) nutrauke su manim visus rysius kai jai papostringavau,kad vaika ji turi auginti pati,o ne jos tevai.Ji pasirinko lengviausia kelia.Na tipo, prie naujo gyvenimo,senas nelabai dera unsure.gif Labai labai tikiuosi,kad jos poziuris pasikeis.

Zinau ne viena tokia mama kuri palieka vaikucius seneliam........ o ypc po skyrybu.
Mes buvom palike savo pyplius tik atrodo keliems menesiam, kai emigravom, bet tai buvo patys slyksciausi musu su vyru mensiai gyvenime, pilni asaru vien todel kad nebuvo musu turtu saliu wub.gif va dabar nei uz ka , ir niekur ju nepalieku(nes nera kur lotuliukas.gif )
Atsakyti
Aciu Dievui, kad pabaiga tokia laiminga thumbup.gif Skaiciau pasisakymus ir net sirdi spaudzia, kai pagalvoji, kad reiketu savo vaika atiduoti tevams... Kai mano maziuke gime, man dar buvo likes paskutinis magistranturos semestras ir magistro tezes.... Man gerai buvo, kad maziuke buvo labai rami, kad vyras darba turejo (pinigu netruko), kad galedavo issiprasyt is darbo, kai man reikedavo koki egza issilaikyt... Kaune gyvenom vieni du - jo tevai uz 150 km, mano tevai uz 200 km... Kai prasidejo gynimai ir i univera reikejo vaziuoti daug dazniau - atsiveziau savo mociute. (Gerai, kad sveikata jos tai leido). Pati auginau savo vaika, mociute isleisdavo mane i egzus, i universiteta kai reikedavo smile.gif wub.gif

Na, patarti cia jau nieko nebereikia, bet gal ideja paprasysi pagalbos savo mociuciu kam nors pagelbes 4u.gif
Atsakyti