Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

QUOTE(pulina @ 2009 02 02, 19:05)
ar kas asmeniškai pažįstate moterį kuri būtų tiesiogiai susidūrusi su baisiu KT šalutiniu poveikiu (na išskyrus neplanuotą nėštumą)  smile.gif

aš pažįstu tris moteris, naudojusias Cilest, o po to atsidūrusias onkologiniam.....deja....
bet Jūs galvojate, kad ta bėda negali su Jumis nutikti, ji gali paliesti tik ką nors kitą, bet tik jau ne Jus. Deja, nevisada taip būna
Atsakyti
Siaubas.. Baisu.. Kaip tik rytoj eisiu pas ginekologe, po gimdymo pasitikrint.. Galvojau kokia priemone pasiulys.. Iatriu kad KT pasiulys iskart.. Atsisakysiu ir tikrai negersiu. Laiku pamaciau antraste.. Aciu Jums bigsmile.gif
Atsakyti
verysad.gif mane tai sokiravo tas straipsnis..bet turiu pasakyti, jis yra ganetinai senas. Buvo MM zurnale rodos 2006 viename numeryje.
kol esam jaunos norim planuoti savo gyvenima, siekti karjeros ir pan. net nepagalvoajm apie busimas pasekmes , ryjame KT ir dziaugiames gyvenimu ( aisku, jeigu nejauciame salutiniu poveikiu, kurie dabar gana retokai pasitaiko, jei pasirenki tikrai mazos dozos KT), bet.. verysad.gif

kai ateina laikas ir naturaliai moteris ima galvoti apie savo busima seima, planuoti vaikus, tai susiduria su sazines grauzatim. Bet jau man taip buvo..4 metus geriau KT, nes siekiau mokslu ir karjeros, o dabar kai vis dazniau svajoju apie vaikus, nejuciom graziu save, kokia kvaila buvau ir rijau sita sh... kaip istaisyti viskas, sureguliuoti cikla ir kaip pagaliau pastoti !

nebegeriu jau beveik pusmeti, jauciuosi gana gerai tik vis nesulaukiu savo mm..
jei galeciau ir grazinciau laika atgal, tikrai negerciau jokiu hormonu..
Atsakyti
aš jau apsisprendžiau... naujos pakuotės nebepirksiu.... bigsmile.gif nusipirkau 'arbor" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vaba-liuks @ 2009 02 03, 10:18)
aš pažįstu tris moteris, naudojusias Cilest, o po to atsidūrusias onkologiniam.....deja....
bet Jūs galvojate, kad ta bėda negali su Jumis nutikti, ji gali paliesti tik ką nors kitą, bet tik jau ne Jus. Deja, nevisada taip būna

na aš pažįstu kelias moteris kurios nenaudojo cilest, bet irgi serga onkologine liga...

Atsakyti
Aš po kelių metų KT gėrimo pastojau tik su gydytojų pagalba. Nesieju to su KT, bet kas man gali garantuoti, kad hormonai neįtakojo vaisingumo. Vis tik šiokia tokia abejonė išliko.
Atsakyti
Na as geriau 6 metus jau 1.5 negeriu nes planuojam lialiuko pakol kas 5men.nesekmingi nzn ar tai del KT ar ne bet nuejus pas ginekologe rado dideli kiausidziu uzdegima mano kad del KT nors 2-3 tyrimas parode kad jau viskas gerai tai sunku pasakyti tik zinau kad kol geriau mano mmm buvo kaip laikrodukas ir tai buvo labai gerai o dabar nzn kada sulauksiu sausi buvo kaip jau turetu buti ir vasari bet jokiu pozymiu tai kad vel laukimas bus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 02 02, 19:05)
ar kas asmeniškai pažįstate moterį kuri būtų tiesiogiai susidūrusi su baisiu KT šalutiniu poveikiu (na išskyrus neplanuotą nėštumą)

Pažįstu porą merginų. Tiesa, šalutinis poveikis ne onkologinių ligų baisumo ir nutraukus vartojimą dingo...
Vienai kontraceptikų vartojimo metu (jau geroką laiką juos vartojant) prasidėjo baisūs galvos skausmai, kurių priežasčių daktarai nerado (o pastangos buvo dėtos tikrai didelės). Jai buvo pasiūlyta nutraukti kontraceptinių gėrimą. Nutraukus skausmai liovėsi smile.gif.
Kita pažįstama tiesiog neprisitaikė tablečių sau. Su daktare ieškojo įvairių tablečių, tačiau kiekvienos iš jų turėjo vieną ar kelis laabai nemalonius šalutinius poveikius (pykinimas, pusiausvyros praradimai, trumpi "atsijungimai"). Po keleto nesėkmingų bandymų nusprendė savo organizmo nekankinti.
Nors mano pažįstami pavyzdžiai ir nešiurpinantys, bet jie rodo akivaizdų sutrikimų ir kontraceptinių tablečių vartojimo ryšį. Be to, juk ne viskus sutrikimus savo organizme mes galima va taip paprastai ir iš karto pastebėti..
Atsakyti
QUOTE(buziuke @ 2009 02 03, 23:51)
Na as geriau 6 metus jau 1.5 negeriu nes planuojam lialiuko pakol kas 5men.nesekmingi nzn ar tai del KT ar ne bet nuejus pas ginekologe rado dideli kiausidziu uzdegima mano kad del KT nors 2-3 tyrimas parode kad jau viskas gerai tai sunku pasakyti tik zinau kad kol geriau mano mmm buvo kaip laikrodukas ir tai buvo labai gerai o dabar nzn kada sulauksiu sausi buvo kaip jau turetu buti ir vasari bet jokiu pozymiu tai kad vel laukimas bus. g.gif

Nutraukusi KT vartojima, pastojau tik po 1.5 metu. Jau galvojau, kad esu nebevaisinga. Net i Vaisingumo klinika konsultacijai buvau uzsirasiusi. Bet nebeprireike. Pasijutau nestuke.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MODELiukai @ 2009 01 31, 17:08)
Na aciu Dievui turiu du vaikucius ir dabar jau turiu savyje "Mirena".

O apie Mireną pasidomėjai prieš įsidėdama? neblogas straipsnis apie ją čia.
p.s. gyd.Švedas - akušeris onkoginekologas, tad jo žodžiai ne "iš piršto laužti".

QUOTE(vaba-liuks @ 2009 02 03, 10:18)

kokios srities onko ligomis jos susirgo? ginekologinėmis?
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 02 02, 19:45)
mano mm irgi neraguliarios, kazkiek jas sureguliavo nakvisu aliejus, jis veikia hormonu sistema. As savo vaisinguma stebiu pagal gimdos kakleli ir gleives, kurios kiekviena ciklo perioda buna kitokios. Persergu mm ir po ju sau leidziu nesisaugot apie 3 d, poto naud. prezervatyva. Kadangi spermazoidai gali islikti gyvybingi kokias 3 d. Tada sulaukiu vaisingu dienu, kai jos praeina (pasikeicia kaklelio isvaizda, iki mm vel galima nesisaugoti. Tas periodas buna apie 2 savaites. Siaip ziuriu pagal situacija. Nes karta buvo, kai maniau, kad jau praejo vaisingas periodas, nors buvau jo neuzfiksavus, o jis dar buvo neatejes, atejo 2 savaitem veliau  blink.gif O as neziurejau savo kuno zenklu, maniau, kad jis mane apgavo... blink.gif , o reikejo pasitiket. Taigi netycia galejau pastot. Taip derinu toki buda su gumytem apie puse metu. Va, cia parasyta apie ta metoda. As derinu ji su Bilingsu. Galima ir temperatura matuot, bet mano gyvenimas toks issiderines, tai nezinau, kaip iseitu
http://www3.vdu.lt/life/pv/Mgimd.htm

Beja kol buvau negimdziusi, bandziau irgi taip daryt, nejauciau vaisingu dienu  blink.gif  kaklelio metodas labiau gimdziusioms tinka. Ir ji reikia derint su kitu.

tai va as to netycia galejau pastoti ir bijau.... g.gif gal darba kaip nors istempsim, o pries planuojant anntra vaikiuka, kai jau nebus baimes pastoti bandysiu si metoda, gal pavyks ji ivaldyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 02 04, 14:11)
kokios srities onko ligomis jos susirgo? ginekologinėmis?

krūties vėžys
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 04, 14:18)
tai va as to netycia galejau pastoti ir bijau.... g.gif  gal darba kaip nors istempsim, o pries planuojant anntra vaikiuka, kai jau nebus baimes pastoti bandysiu si metoda, gal pavyks ji ivaldyti  rolleyes.gif

cia reik ivaldyti savo kuno pazinima, ir pasitiketi kuno zenklais. mirksiukas.gif Labai patikimas yra temperaturinis metodas, et reikia kas ryta neislipus is lovos ja matuotis. O taikant juos visus kartu, sansu manau isvis nera smile.gif
Atsakyti