Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

QUOTE(rence25 @ 2009 06 23, 16:18)
Merginos ir moterys jau kazkurioj temoj rasiau kad viena gerbiama medike profesore yra pasakiusi kad KT tai antras pelningiausiu verslu pasaulyje po naftos biznio doh.gif

drinks_cheers.gif Nereikia nė profesorės. Turbūt kiekviena iš mūsų, kuri domimės sintetinių hormonų poveikiu taip manome. Kadaise aš buvau didelė KT fanatikė ir pati juos gėriau. Bėgant metams keitėsi požiūris. Dabar žinau, kad niekada jų nebegersiu. Nebent būtų koks mirtinas atvejis.
Atsakyti
Nepykit, bet visiška nesąmonė, kad ginė gauna po 100LT už kiekvieną išrašytą mirena receptą. kaip kompanija patikrins,kad jinai juos išrašė? turiu tetą vaistininkę, tai žinot ką daro su receptais? krauna į dėžes ir veža į kaimą židiniui kuriant.
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2009 06 22, 19:33)
as vietoj jusu taip nerizikuociau..ypac jei nenorit pastot..juk galima saugotis prezervatyvais..yra labai fainu,stiprinanciu pojucius,pvz durex su ranteliais blush2.gif

oi tik ne prezikai,draugystes pradzioj bandem,tai ne vienos laimingos pabaigos nebuvo lotuliukas.gif o nuodytis daugiau nesinori,todel lieka tik susilaikymas - 100% apsauga,kol nepazinsiu savo pojuciu ir kuno thumbup.gif (jau rimtai apsisprendziau)
Atsakyti
Kaip keista skaityti tokius pasakymus, kad su sargiais neimanoma jausti malonumo g.gif Galbut tai sneka vyru iskiepitas egoizmas g.gif As esu atsakinga uz savo organizma - musu poroje niekada net nebuvo galvojama apie tai, kad malonumas nusvertu sveikatos bukle schmoll.gif Kadangi neturiu tu baisiuju pms sindromu, tai matyt man lengviau kalbeti. Taciau esu pries nusistatyma, kad sargiai - blogis. Juk jie tokie ploni (ne viduramziai juk biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(perpetuum mobile @ 2009 06 23, 22:40)
kaip kompanija patikrins,kad jinai juos išrašė? turiu tetą vaistininkę, tai žinot ką daro su receptais? krauna į dėžes ir veža į kaimą židiniui kuriant.

Kas kokius medikamentus išrašinėja, dar iki vaistinės - vieša paslaptis, ypač jei esama tikslo tai žinoti.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 06 23, 21:08)
Kadaise aš buvau didelė KT fanatikė ir pati juos gėriau. Bėgant metams keitėsi požiūris. Dabar žinau, kad niekada jų nebegersiu. Nebent būtų koks mirtinas atvejis.

Ir aš lygiai taip pat drinks_cheers.gif
Tik va galvoju, kad galėjo tas požiūris pasikeisti gerokai anksčiau...
Atsakyti
QUOTE(Gintatute @ 2009 06 24, 01:10)
oi tik ne prezikai,draugystes pradzioj bandem,tai ne vienos laimingos pabaigos nebuvo  lotuliukas.gif o nuodytis daugiau nesinori,todel lieka tik susilaikymas - 100% apsauga,kol nepazinsiu savo pojuciu ir kuno  thumbup.gif  (jau rimtai apsisprendziau)

o tai kas ten jums su jais blogai.. g.gif 3m naudojom, ne karto nepavede..veliau perejau prie kt,tik del spuogu ir nereguliaraus ciklo..
Atsakyti
QUOTE(pustuliukas @ 2009 06 23, 11:17)
merginos,neriaguliarios men.ne didziausia problema verysad.gif PVZ.AR NORETUMETE PATIRTI KAS MENESI MAZDAUG TOKIUS SKAUSMUS VOS NE KAIP PRIES GIMDYMA blink.gif IR 2sav.PRIRS JAS JAUSTIS LYG NESCIA<pilvas issiputes ir skausmingas,skauda strenas ir nuotaika nekokia> bash.gif ,o myletis su gumytem-tas pats,kaip ledus laizyt per stikla tongue.gif ...be to jie irgi 100% neapsaugo,kaip ir kitos priemones g.gif

Jaučiausi labai panašiai, bet dėl to KT nepradėjau ryt.
Prie gumyčių galima priprasti, jei jau iš pradžių labai nemalonu, nors nelabai tuo tikiu. O kad patikimi - tai tikrai. Jei kam dar paslaptis - tai po to pripili vandens į gumytę ir iškart matai, ar plyšo ar ne. Net menkiausia skylutė gumytėj "nepasislėps" mirksiukas.gif Bet kiekvienam savo - jei kam maloniau nuodytis KT - prašom, man tai kas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 06 19, 10:01)
uzjauciu Jus del spuogu problemu..bet tai nejaugi visa gyvenima turesit gerti kt?  unsure.gif

ne ne ,tai po kiek laiko tu androgenu ima mazeti,bet gali tekti laukti iki 25 ar net iki 30 m
Papildyta:
QUOTE(Hottea @ 2009 06 19, 17:21)
Nakties_tyla, ar tyreisi skydliauke? Gal sergi striuma ir gydaisi visai ne tai, kas is tikruju pazesita, o tik pasalini efekta - spuogus? g.gif Ir kodel taip pyksti - juk forumietes nori tau padeti 4u.gif Suprantu tavo jauciama diskomforta, taciau netikiu, jog hormonus siais laikais imanoma sureguliuoti tik KT. Na, bet cia tau spresti. Linkiu sekmes ir atradusi laiko, aplankyk ir kitus gydytojus, ne tik dermatologus.

hormonus gali sureguliuoti tik hormonai rolleyes.gif .o kas gi dar? rolleyes.gif
ejau as pas kitus gydytojus,nieko man jie nepasake ir nepadejo.tiesa pasakius abejoju ar kuri,nepatyrusi to, gali ka patart ar suprast,cia tas pats kas as hemarojininkams patarineciau.
Atsakyti
Iš tiesų, tik gydytojai, dirbantys iš pašaukimo, žmogui, nerekomenduoja naudot KT. Mane nustebino tai, kad, nors ir neilgai vartijau KT, bet prasidėjo skrandžio bėdos, net neįtariau, kodėl. Tyriausi pas 3gydytojus. vienas iš jų tiesiai šviesiai pasakė, kad nuo KT. Kitas, kad kuo greičiau mesk gerti, nes ateities kartoms pakenksi. ir tik viena gydytoja nieko nesakė. Kas idomu, kad šie gydytojai ne ginekologai, o gastroenterologai.Nemanau, kad dar kada nors gyvenime vartosiu KT
Atsakyti
QUOTE(jpaula @ 2009 07 07, 12:54)
Iš tiesų, tik gydytojai, dirbantys iš pašaukimo, žmogui, nerekomenduoja naudot KT. Mane nustebino tai, kad, nors ir neilgai vartijau KT, bet prasidėjo skrandžio bėdos, net neįtariau, kodėl. Tyriausi pas 3gydytojus. vienas iš jų tiesiai šviesiai pasakė, kad nuo KT. Kitas, kad kuo greičiau mesk gerti, nes ateities kartoms pakenksi. ir tik viena gydytoja nieko nesakė. Kas idomu, kad šie gydytojai ne ginekologai, o gastroenterologai.Nemanau, kad dar kada nors gyvenime vartosiu KT

Suprantama, kad KT visgi vaistai, bet kuo saugotis, kad butu patikima? (prezervatyvai, zvakutes - nepatikima schmoll.gif )Ar tarkim, spirale geriau uz KT? g.gif As spirales bijau labiau nei KT. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Triufelita @ 2009 06 24, 20:05)
Ir aš lygiai taip pat  drinks_cheers.gif
Tik va galvoju, kad galėjo tas požiūris pasikeisti gerokai anksčiau...

Na, as irgi is tu, kur tarkim, KT nelaikau paciu geriausiu sprendimu, nes pries pastojant teko susidurti su nereaguliariu ciklu po KT, galiausiai reikejo ovuliacija sukelti vaistais, bet viskas gerai praejo, gime sveikas vaikas ir as taip pat. Ilgai maitinau pienu, o dabar priejau "liepto gala", reikia kazkaip imti saugotis patikimai, nes kaip viena forumiete sake, kad beveik visi pasinaudojimai gumytemis baigesi ne visai idealiai, gerai, kad tuo metu, matyt, nebuvo ovuliacijos. Taip gyventi labai sunku. Spirales kazkaip bijau, nes cia svetimkunis, kuris nemanau, kad labai gerai sitiek metu savyje nesiot, beje, gali ir iskristi ir iaugti.. unsure.gif ir visokiu ligu sukelti (is giminiu atvejo), tai kas belieka, vel grizti prie KT... g.gif Nors ir nenoriu, bet turbut reikia rinktis viena is geriausiu blogybiu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Hottea @ 2009 06 24, 12:09)
Kaip keista skaityti tokius pasakymus, kad su sargiais neimanoma jausti malonumo g.gif  Galbut tai sneka vyru iskiepitas egoizmas g.gif  As esu atsakinga uz savo organizma - musu poroje niekada net nebuvo galvojama apie tai, kad malonumas nusvertu sveikatos bukle schmoll.gif  Kadangi neturiu tu baisiuju pms sindromu, tai matyt man lengviau kalbeti. Taciau esu pries nusistatyma, kad sargiai - blogis. Juk jie tokie ploni (ne viduramziai juk biggrin.gif ).

As irgi uz sveikata, bet jie tokie ploni, kad greitai plysta biggrin.gif Taip, kad kartais tenka rinktis ta, ko nenoretum unsure.gif Juk negimdysi kasmet. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 01 31, 18:10)
galima pamegint naturaliai planuot, cia tema yra "naturalus planavimas", ir as bandau, ir kazkaip dazniausiai jauciu tiksliai kada man tos dienos. Istikruju, kam nuodytis, kai moteris vaisinga tik apie 2 dienas per visa menesi. O toms, kuriu mm reguliarios, tai istikruju, gyvent ir svilpaut

Va ir parasysiu dabar biggrin.gif
Mano mm kaip pagal medicinos vadoveli 28d. leliukas uzkibo per visiskai nevaisingas dienas (pora dinu iki mm).
Kai nestumo pradzioj medikai ziurejo su echo - visi vienbalsiai tvirtino - nesivystantis nestumas. Po menesio diagnoze peraugo i 2sav atsiliekanti nestuma. nors visa laika tvirtinau kad zinau diena kada vaikutis "uzkibo" niekas i mane demesio nekreipe ir siule nutraukt nestuma. Gime sunutis irgi 2sav veliau, nei skaiciuojant teoriskai pagal mm. Nepernesiotas, sveikutis. Va jum ir naturalus planavimas rolleyes.gif
Beje mano sunenas irgi nepavojingu dienu rezultatas biggrin.gif
Naturaliu planavimu netikiu, bet KT irgi nenaudoju drinks_cheers.gif rolleyes.gif
Atsakyti