Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas IX d.

Iš knygos: Vienuolio, kuris pardavė Ferrari, gyvenimo pamokos.

Rūpesčiams skirkite trisdešimt minučių per dieną.

Daugybė žmonių geriausius gyvenimo metus praleidžia apimti nuolatinio nerimo. Jie jaudinasi dėl darbo, dėl neapmokėtų sąskaitų, dėl savo vaikų ir dar dėl tūkstančio kitų dalykų. O sielos gilumoje supranta, kad dažniausiai tas jaudulys pasirodo esąs nereikalingas.

... Nerimui ir rūpesčiams reikia skirti tam tikrą laiką, kurį sąlygiškai galima pavadinti ''rūpesčių valanda''. Juk susidūrę su sunkumais darbe, mes negalime išmesti jų iš galvos visą dieną. Todėl aš siūlau jums savo problemoms numatyti tam tikrą laiką. Pvz., kiekvieną vakarą savo rūpesčiams galite skirti trisdešimt minučių. Tą laiką būkite vieni, į valias kapanokitės savo problemų jūroje ir graužkitės dėl sunkumų. Tačiau kai tik pusvalandis praeina, rūpesčius pamirštate ir grįžtate prie prasmingesnės veiklos. Jei nerimas užklumpa kitu dienos metu, užsirašykite į dienoraštį to nerimo priežastį ir apsvarstykite tam reikalui skirtu laiku. Laikydamiesi šio paprasto, bet labai veiksmingo metodo, imsite pamažėle trumpinti nerimavimo laiką, kol galiausiai visiškai atsikratysite šio įpročio.

Ką jūs į tai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2008 06 20, 13:03)
Ką jūs į tai?  ax.gif

labas 4u.gif

kaip nesirūpinti ir negalvoti apie tai ką darai ? g.gif įmanoma, bet sudėtinga... aš pastaruoju metu vis stengiuosi išmokti nesijaudinti dėl darbų, stengiuosi atsikratyti baimės ir nerimo kad kažko nespėsiu.. ir dar noriu atsikratyti to nuolatinio skubėjimo jausmo.. kai pagaunu save galvojančią "oi, kaip sunku, oi koks košmaras" stengiuosi vis kartoti kad "aš rami viskas einasi greitai sklandžiai ir lengvai", "turiu laiko viskam kas man teikia džiaugsmą" ir pan...
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 06 20, 13:20)
labas  4u.gif

ir dar noriu atsikratyti to nuolatinio skubėjimo jausmo.. kai pagaunu save galvojančią "oi, kaip sunku, oi koks košmaras" stengiuosi vis kartoti kad "aš rami viskas einasi greitai sklandžiai ir lengvai", "turiu laiko viskam kas man teikia džiaugsmą" ir pan...

Įdomu būti sužinoti, kiek šis kartojimas Tau padeda/ padės. Tad vėliau būtinai pasipasakok, ar šių teiginių pagalba Tu atsikratei to nuolatinio skubėjimo smile.gif

O kaip kartodama šiuos teiginius Tu kovoji su tuo vidiniu pasipriešinimu, kuris tarsi kužda: ''šie teiginiai nepadės, taip nėra, Tu tik apgaudinėji save''? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaktusė: 20 birželio 2008 - 12:25
QUOTE(Kaktusė @ 2008 06 20, 13:22)
Įdomu būti sužinoti, kiek šis kartojimas Tau padeda/ padės. Tad vėliau būtinai pasipasakok, ar šių teiginių pagalba Tu atsikratei to nuolatinio skubėjimo  smile.gif

ok, papasakosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2008 06 20, 13:03)
Iš knygos: Vienuolio, kuris pardavė Ferrari, gyvenimo pamokos.

Rūpesčiams skirkite trisdešimt minučių per dieną.

Ką jūs į tai?  ax.gif

teisingai parasyta, bet ax.gif siuo metu ieskau darbo ir vyro biggrin.gif ir tos mintys sukasi galvoje, kaip centrifuga doh.gif , neisivaizduoju kaip cia sustabdyt g.gif . Pvz. skaitai knyga ir ziurek, turi versti psl. atgal, nes del minciu nuklydimo neprisimenu, ka skaiciau unsure.gif .

Zinau, kad kaltas uzsisedijimas namuose, bet kol neturiu darbo turiu sedet cool.gif.
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2008 06 20, 13:22)

O kaip kartodama šiuos teiginius Tu kovoji su tuo vidiniu pasipriešinimu, kuris tarsi kužda: ''šie teiginiai nepadės, taip nėra, Tu tik apgaudinėji save''?  rolleyes.gif

na, nepasakyčiau kad tais teiginiais netikiu.. aš iš tikrųjų tikiu, kad tai turi padėti ir esu įsitikinusi kad padeda.. problema tik tame, kad tas mintis kartais užgožia mintys "blogietės" biggrin.gif : "oi kaip sunku", "nespėsiu", "neturiu laiko" ir pan. ax.gif kartais sunku prisišaukt tas "gerietes" mintis, bet tikrai tikiu kad jos padeda smile.gif reikia tik jas prisijaukinti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2008 06 19, 10:15)
Sveikos. Papasakosiu apie vizualizacijos galią. Pastarosiomis dienomis laikiau nemažai egzaminų. Prieš egzaminus kartojau ryte ir prieš miegą tekstą iš knygos ''pozityvaus mąstymo ABC''. Taip pat įsivaizdavau, kaip aš puikiai atsakinėju ar rašau, kaip mano žinios tarnauja man. Visa tai darydama po kurio laiko aš PATIKĖJAU, kad taip ir bus. Ir ką jūs manot? Išlaikiau egzaminus dar geriau, nei tikėjausi. Todėl dabar tikrai neabejodama tikiu, kad pasąmonę užprogramuoti ne tik ĮMANOMA, bet ir BŪTINA.
Papildyta:
Mieloji, pasakysiu tau, kad keisti savo mintis yra labai nelengva, tačiau tikrai ĮMANOMA. Todėl jei nesiseka, jokiu būdu nenuleisk rankų. Kuo anksčiau pradėsi koreguoti savo mintis, tuo greičiau džiaugsiesi gyvenimu. Problemos - galimybės, o ''problemomis'' jas vadiname tik todėl, kad esame taip įpratusios.

Ką pagalvoji išgirdusi žodį ''problema"? Neabejoju, jog nieko gero. Tačiau dabar pamėgink žvelgti į šitą žodį iš kitos pusės. Neleisk, kad įvykiai, kurie klostosi ne taip, kaip norėtum, ar klausimai, kuriuos nežinai, kaip išspręsti, vadintųsi ''problemos''. Tai galimybės. Galimybės mokytis iš savo klaidų, galimybės ieškoti geresnio gyvenimo, galimybės žvelgti į gyvenimą kitaip. Galbūt išsprendusi ''problemą'', pajausi, kad tavo gyvenimas pasikeitė, į gerą.

Nebijokime problemų.

grazus zodziai ax.gif kad taip ir sektusi visada kaip galvoji,ir ne blogiau.aisku as cia gal truputi nusisvajosiu,bet daznai musu mintys ir poelgiai nevisagaliai pakeist aplinkybes,tarkim jei tu tikiesi laimet loterijoj,gal kada nors taip ir bus,bet jei svajosi apie tai kaip ka pakeisti savo gyvenime,ka naujo atrasti,ir nieko nedarysi,tai tik nieko nesigaus,ir gal net ligas isivarysi(pvz.depresija)
niu gal as cia truputi nusikalbejau.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ccoolliiuukkee @ 2008 06 20, 22:14)
grazus zodziai ax.gif kad taip ir sektusi visada kaip galvoji,ir ne blogiau.aisku as cia gal truputi nusisvajosiu,bet daznai musu mintys ir poelgiai nevisagaliai pakeist aplinkybes,tarkim jei tu tikiesi laimet loterijoj,gal kada nors taip ir bus,bet jei svajosi apie tai kaip ka pakeisti savo gyvenime,ka naujo atrasti,ir nieko nedarysi,tai tik nieko nesigaus,ir gal net ligas isivarysi(pvz.depresija)
niu gal as cia truputi nusikalbejau.. wub.gif

tu teisi, bet ir darant nevisada gaunas, pvz. dedu visas pastangas surast darba, sian virs 5 CV issiunciau, esu uzsiregistravus savo CV portaluose, i ka per kokius 4 men. buvau pakviesta i tik vos i 3 pokalbius doh.gif , i antrus turus nepatekau doh.gif . Cia irgi galima depresija isivaryt blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 20 birželio 2008 - 21:19
QUOTE(Aristokratė @ 2008 06 20, 20:18)
tu teisi, bet ir darant nevisada gaunas, pvz. dedu visas pastangas surast darba, sian virs 5 CV issiunciau, esu uzsiregistravus savo CV portaluose, i ka per kokius 4 men. buvau pakviesta i tik vos i 3 pokalbius  doh.gif , i antrus turus nepatekau  doh.gif . Cia irgi galima depresija isivaryt  blush2.gif .

teisybe,as ir dabar galvoju kada istaikyt kokia laisva minute kad lekt kartu su drauge i agenturas ir kitur darbo naujo ieskotis,nes sis,baigia visus nervus istampyt doh.gif bet tau galiu pasakyt kad neprarask vilties,kai ateis laikas bus tas darbas.jei lt gyveni tau lengviau ax.gif bent as taip manau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mireja @ 2008 06 16, 15:17)
sakykit kaip ismokt pozityviai mastyt, jei ikyriai lenda i galva tik blogos mintys..o kas jeigu.....Na stengiuos kaip bebutu,  vietoj tos basios minties "pakist" kokia sveisia ir grazia minti...Bet taip sunku pakeist taip giliai isisaknijusi mastymo modeli(kad viskas man bus tik tai kas gali ivykt baisiausio).....kartais atrodo, kad kovoju su vejo malunais......

Tikrai įmanoma. 4u.gif Man labai padėjo psichoterapeutas. thumbup.gif
Atsakyti
Pradžią į kitokį mąstymą man irgi davė psichoterapeutas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2008 06 16, 22:10)
nusprendziau mokytis pradeti manipuliuoti SB  mirksiukas.gif

klausimuks iš karto kilo: oooo o tu galvoji jis kvailesnis už tave? ax.gif
Gal čia tik todėl, kad man tas žodis su kito nuvertinimu asocijuojasi g.gif
Atsakyti