QUOTE(legacy @ 2008 01 17, 22:41)
Pritariu Lieputaitei, nes žinau tikrą istoriją, kai tėvai ribojo tv žiūrėjimą savo vaikams, t.y. rodė tik senus gražius multikus apie gėrį ir t.t. Kai vaikai pradėjo lankyti darželį, kilo didelių problemų: jie nesusikalbėjo su bendraamžiais, nes nežinojo, nei kas tie transformeriai, betmenai ir t.t. Rezultatas - vaikus teko netgi atsiimti is darželio.
Suprantate, paskui mes kažkodėl labai stebimes, iš kur pas paauglius tiek pykčio, polinkio į smurtą. Tai gal nereikia stebėtis? Darom viską, kaip daro daugumą, daugumą žiūri pokemonus- ir mes savo vaikams rodykim pokemonus, po kelių metų dauguma vaikučių gal žiūrės kokias nors skerdynes per TV- ir mes rodykim, nes neduok Die, atsiliks nuo bendraamžių...
Be to, ta dauguma yra santykinė sąvoka- tarp mano draugų ir pažįstamų (kurie ir vaikus beje augina) dauguma nėra TV gerbėjai... Tiesiog yra kitas gyvenimas, kai žmonės atranda kitų užsiemimų, jiems pasidaro gaila neįkainojamą laiką švaisityti televizijai. Yra kinas, pramogos, muzika, spektakliai, kelionės, yra labai daug visko...
Jeigu mano dukra paaugusi neras bendros kalbos su transformerių fanatais, aš tik apsidžiaugsiu...
Papildyta:
QUOTE(Vilmuxa @ 2007 01 15, 02:00)
Patinka senoji animacija,teletabiai, Gustavo enciklopedija,tele bim bam, laidos apie gyvūnus. Ir nematau čia nieko blogo.
Aš nesu visiška ekstremistė ir nesakau kad absoliučiai viskas, ką rodo TV, yra blogis. Pusvalandis Teletabių ar laida apie gyvūnus manau tik į gerą

Svarbu saikas ir kontrolė iš tėvų pusės, kad teletabiai neperaugtų į kokį tv brūdą, kurio, dėje, ekranuose tik daugėja.
Aš ir pati parsisiunčiau iš interneto teletabius ir kartais paleidžiu muziką per kompą, ar duodu šiek tiek pažiūrėt. Bet čia kraštutiniais atvėjais, pvz. kai lauke blogas oras ir mamytė visiškai neturi jėgų susigalvoti pramogų