Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti vaikams žiūrėti filmukus,

Sakyciau net per daug greit,bet kiek anglisku zodziu ismoko doh.gif Ir esme pilnai supranta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daina 1 @ 2010 01 20, 23:44)
Mano vianas iš didžiausių norų -kad sugestų televizorius  biggrin.gif

Mums taip ir atsitiko biggrin.gif Dabar tuoj bus metai, kai gyvenam be jo thumbup.gif
Atsakyti
Aš buvau gana priešiškai nusiteikusi TV atžvilgiu, tačiau kai atradau www.itv24.lt [SIZE=7] ir pamačiau, kokių šaunių yra kanalų ir vaikams ir suaugusiems, leidžiu žiūrėti. Žinoma, ne be ribų. Kartais kartu žiūrime koncertus (klasika, gospelas ir t.t.), kartais už namų ruošos darbus gali pusvalandį pažiūrėti: su tikslu mokytis užsienio kalbos ar muzikos.
Atsakyti
Kolkas gyvenam be tv. Tiksliau turėjom nusipirkę, bet mūsų šeimoje jis nepritapo - mums su vyru linksmiau kokį filmą pažiūrėti per kompą. Butas mažas, kad neužimtų vietos be reikalo mes jį ištrėmėm į rūsį. Mano pirmagymiui dar tik 1 met 7 mėn. tokiems tikrai nereikia to tv.
Kaip bus vėliau - neįsivaizduoju.. gi dabar kūdikiai sodinami prie tv, kad žiūrėtų visokius tomblibūnus, teletabius, tai gal, kai sūnus pradės eiti į darželį, mokyklą, pradės norėt tv vien tam, kad nesijaustų izoliuotas nuo kompanijos g.gif Žodžiu, kol galiu - vengiu.
Atsakyti
leidžiu žiūrėti ne tik filmukus, bet specialią edukacinę TV vaikams lenkiškai, rusiškai, angliškai. Per www.itv24.lt yra daug nemokamų gerų kanalų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Nereikia baimintis dėl kalbų: jos nesusimaišys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afalina: 25 kovo 2010 - 18:57
pas mus dar tik 10 mėn, kai televizorius nerodo, bet mes jo nepasigendam biggrin.gif
Vyresnysis filmukus pasižiūri svečiuodamasis pas močiutę, o namuose žiūri per kompiuterį, labiausiai mėgsta "Garfildą" ir "G būrį", tai ir TV jam nereikia wub.gif
O mažylei dar tik 1,3 metai, jai įdomu tik muzikos pasiklausyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Leidžiam po pora valandų kas dvi dienas
Atsakyti
Mes irgi beveik be TV gyvename. Nupirkome nauja telika, o jis po metu sugedo nepataisomai, galvojome nauja nupirkti, bet tai pinigu nera, tai tas tai anas, galu gale atsisakem kabelines, tevai atidave sena televizoriu. kadangi kabelines nera, tai rodo tik 2 kanalus -LNK ir LTV. zinioms paklausyti uztenka. aisku, kai rodo reklama, pradzioje vaikas irgi buvo tiesiog pakeretas. bet jis auga, o televizoriuje nieko idomaus nerodo, apart zinias ir reklama, tai jau ir reklama nusibodo.
O siaip vaikas ziuri mano parinktus multikus per kompa, jie sovietiniai, geri, tai tikrai ne matau jokios problemos. bet, kai ir nuvaziuojame pas tevus, tai tas televizorius nera stebuklas. vaikas pazista - ir tai gerai. vat as nesuprantu, tuos tevus, kurie neleidzia visiskai ziureti televizoriu, vaikus bara uz tai, arba televizorius ir kompus ismeta ir tie vaikai ateje i svecius pamato stebukla - deze, kurioje keiciasi paveiksliukai ir dar garsas eina. o tevai rekia - NEZIURETI! aisku, sie tevai truputi kitokie - HARI KRISNA, ar kokia ten dar sekta yra. bet man tai tu vaiku tiesiog gaila pasidare.
man atrodo, kaip tu nebenoretum apsaugoti vaiko nuo bet ko, kai ta uzdrausta vaisiu parodo kazkas kitas - tai jisai dar labiau to nori ir siekia. net ir su tais kompais. jie gi atsirado musu kartoje ir tai buvo irgi kaip stebuklas, todel kai kuriem ir priklausomybe issivyste. bet musu vaikai, ta visai mazoji karta, jeigu jie nuo mazens bus su tuo susipazine, tai gal jiem tai bus ne naujiena, gal jie kitaip i tai reaguos. na ar nesutinkate, kad uzdraustas vaisius - saldus? man atrodo, tiesiog nuo mazens vaikui reikia paprasciausiai aiskinti kas blogai, o kas gerai, ir tada gal jis pats nenores ziureti koki smurta per TV ir bus abejingas visokiom manipuliacijom.
Atsakyti
O aš manau, kad bet koks kraštutinumas - ar leisti kiek vaikas nori, ar visai neleisti - yra negerai.
Atsakyti
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 15, 17:20)
Leidžiu. Tai jau pirmas žodis yra "Spasyba" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O mano 2 su puse metu dukrytės zodis jau nebe aciu o thank biggrin.gif
Ji ziuri kazkoki mikio kluba dar kelis per Disnejaus tv, daug jau ziuriu man anglisku zodziu meto, bet manau geriau jau leisti angliskai ziureti koki Miki ar traukinukus po pieva vazinejancius, nei lietuviskai Simsonus. Ka daryt kad toki kaip "paslapciu sodas" tik pora kartu i savaite rodo, biggrin.gif
Atsakyti
Aš leidžiu, Baby tv žiūrėt, nes ten ne tiek daug iš tiesų ir kalba, be to visi filmukai yra mokomieji, su aiškia anglų kalba. Taip mes tokiu būdu košytę valgom. biggrin.gif
Atsakyti
Pritariu temos autorei, kad Tv žiūrėjimas naudos jokios negali atnešti. PAti jo nežiūriu ir nervuoja, kad jis įjungtas pas tėvus, nuvažiavus. Tada ir mažei juk įdomu pažiūrėt. Na, o kiek gi aš galiu ant jų pykt ir priekaištaut, jų gyvenimo būdas juk nepasikeis. Tokia jau vyresnioji karta. Mes dabar nuo kompiuetrio ekrano neatlimpam. Nors tai yra mano darbo įrankis, kitaip negaliu su fotografijom dirbti. Tačiau jaudinuosi ne dėl tv, o dėl kompiuterio...
Atsakyti