Įkraunama...
Įkraunama...

Anginos operacija

QUOTE(argus @ 2009 12 17, 21:19)
Hmm man rekomendavo operuoti tonziles, nes turiu lėtinį tonzilitą. Kiek po operacijos gydotės namie?
Man kažkaip labai baisu, bijau pooperacinio laikotarpio. Vaikui išpjauta, o pati bijau.

Sveika smile.gif

as 7 d. gydausi, ir jei skaitei, tai jauciuos pakankamai ligonis doh.gif

isleidziant is ligonines trecia diena, dar savaitei pratese biuleteni, o paskui reiks eiti pas seimos gydytoja uzsibaigti arba prasitesti.

nenoriu gazdinti, nes kiekvienam skirtingai, bet as nesitikejau tokio pooperacinio laikotarpio, turint omeny, kad pirmas dvi dienas po operacijos dar pakankamai gerai jauciausi unsure.gif

Atsakyti
Tai vat man ir baisu. O kažkaip mano vaikui tai labai neskausmingai - gana greit jam viskas susitvarkė. Turbūt vaikams paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2009 12 17, 22:35)
Tai vat man ir baisu. O kažkaip mano vaikui tai labai neskausmingai - gana greit jam viskas susitvarkė. Turbūt vaikams paprasčiau.

Na tikrai kiekvienam skirtingai. Mano siandien jau 14ta diena. Jauciu dar gerkle, bet jau ryte ryt einu paskutiniam pasirodymui pas daktarus ir uzdarau buleteni. Fibrino galima sakyti jau nelike.

Skaudejo taip, kad prireikdavo vaistu man asmeniskai gera savaite. As geriau Nimesil ir jis labai padejo thumbup.gif .Kai kurie po operacijos, kai geriami vaistai nepalengvina gyvenimo, zinau, kad ir namie leidziasi Diclac, su juo is vis jokiu problemu.

Na taip, pirma savaite smilgos 120 g. varskes indeli suvalgyt uztrukdavo kartais ir 20-30 min, net galva palenkti sunkoka. Na bet ziurekim is gerosios puses- pilvukas aptirpo thumbup.gif O siaip tirkai viskas pakenciama. Jei esi turejusi siaubinga angina, tai skausmas nera labai blogesnis. As dabar po 2 savaiciu namie jauciuosi issimiegojus, pailsejus ir atsigavus, ko vis nepavyko padaryti iki operacijos per darba ir stresa! doh.gif

Na matau, kad kitai vargselei gerokai stipriau skauda...uzjauciu...bet jau tuoj tie skausmai baigsis mirksiukas.gif Stiprybes! Iki Kaledu viskas bus ok! newyear.gif
Atsakyti
O sakykit, pas manęs tik viena tonzilė tokia užkilusi, tai man tik ją ir išpjaus? Nes kitoj pusėj tai ji normali - nei užkilusi, nei tų kamštelių yra.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2009 12 18, 09:46)
O sakykit, pas manęs tik viena tonzilė tokia užkilusi, tai man tik ją ir išpjaus? Nes kitoj pusėj tai ji normali - nei užkilusi, nei tų kamštelių yra.

Esu skaicius kazkur, kad lyg ir viena tik ispjauna kartais, bet tiksliai nzn g.gif

o as siand optmistiskiau nusiteikus, nes pabudau tik ryte thumbup.gif , o ne kaip visas 4 naktis namie 3.40 kaip laikrodis savijauta vaistuku reikalaudavo unsure.gif jauciu tai geras zenklas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(chiuncia @ 2009 12 17, 20:40)
turejau omeny balta pleve, fibrina, kuris iskart jau buvo, na bent jau antra diena tai tikrai. zinau,kad jo negalima niekaip valyti, dezinfekuoti, nors ir turi savita kvapa unsure.gif  mane domina, kada jis savaime nusilupa ax.gif  tai va ziuriu siand jau maziau jo like, bet yra (7d.) smile.gif

laikui begant viskas susitvarkys, net nepajusi kada jau sveika busi. pas mane ir buvo kazkoks nemalonus kvapas, bet viskas susitvarke, dabar jau praejo 3 men beveik nieko nejauciu, tik kai kuriais atvejais
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2009 12 17, 21:19)
Hmm man rekomendavo operuoti tonziles, nes turiu lėtinį tonzilitą. Kiek po operacijos gydotės namie?
Man kažkaip labai baisu, bijau pooperacinio laikotarpio. Vaikui išpjauta, o pati bijau.

tikrai nereikia bijoti, nera taip baisu kaip atrodo. kai isoperuoja 2-3 dienas palaiko ligonineje, po to paleidzia namo ir ten sedit ir kosytes valgom mazdaug 12dienu, po to jau imam viska valgyti tik aisku reik ziureti ir stebeti zaizdu reakcija, ar griauzia ar ne. kiekvienam zmogui individualiai.
as ir bijojau ir dabar del to gailiuosi nors daug prisikentejau, bet viskas iseina tik i gera ir tik kuo greiciau operuokites ir nelaukit.
Atsakyti
4u.gif Na va mano 10 dienele ax.gif jauciuosi neblogai, nors dar isgeriau diena vaistu, tikriausiai del to, kad beveik visa diena buvau ant koju (namie, bet ne lovoj kaip iki siol).

O vakar dar sugebejau vakare nueiti i baliu drinks_cheers.gif Buvau ekskliuzyvas - nevalgiau nieko, negeriau, nedainavau doh.gif bet nieko, kenteti nebuvo sunku, nes skausmas stipresnis dar valgant uz nora unsure.gif

Siand suvalgiau jau ir kiausiniu pora ax.gif iki siol grizus is ligonines tik dziuvesiai, buljonas ir ledai blush2.gif visa kita skaudziai "kontaktuodavo" su gerklyte g.gif dingo 4-5kg ax.gif gera dieta pries sventes thumbup.gif tik dabar vitaminu reiktu pagert smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chiuncia @ 2009 12 20, 22:04)
4u.gif Na va mano 10 dienele ax.gif jauciuosi neblogai, nors dar isgeriau diena vaistu, tikriausiai del to, kad beveik visa diena buvau ant koju (namie, bet ne lovoj kaip iki siol).

O vakar dar sugebejau vakare nueiti i baliu drinks_cheers.gif Buvau ekskliuzyvas - nevalgiau nieko, negeriau, nedainavau  doh.gif bet nieko, kenteti nebuvo sunku, nes skausmas stipresnis dar valgant uz nora unsure.gif

Siand suvalgiau jau ir kiausiniu pora ax.gif  iki siol grizus is ligonines tik dziuvesiai, buljonas ir ledai blush2.gif  visa kita skaudziai "kontaktuodavo" su gerklyte g.gif  dingo 4-5kg ax.gif gera dieta pries sventes thumbup.gif tik dabar vitaminu reiktu pagert smile.gif

Sveikinu beveik pasveikus thumbup.gif

Tikra Adventa apturejom be maito baliu ir gerimu thumbup.gif

Jo, dieta tai pries sventes tikrai nebloga thumbup.gif Man irgi pora kg pavyko pamesti, tik kad as ir taip kosytes ipratus valgyti + nemazo fizinio kruvio, tai tik vienas kitas nuo pilvuko nusivyniojo ax.gif Aisku, sotus Kaledu stalas arteja ax.gif

Uztai asmeniskai as ismokau daug leciau valgyti, kas yra tikrai sveika. Super, nes iki siol labai skubedavau valgyt thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Na galiu prisipazinti, kad sventes praejo kaip priklauso drinks_cheers.gif thumbup.gif jauciausi tikrai gerai ir pasokau ir padainavau ax.gif blush2.gif

REZIUME apie pooperacini laikotarpi:

Beveik 2savaites buvo labai sunku, geriau vaistus kasdien, valgiau, geriau minimaliai, skausmas jausdavosi net vaistuku isgerus, taciau ar cia Kaledos stebuklu metas ar cia kas, kaip i vandeni viena diena dingo visos bedeles:bigsmile: pradejau valgyt kaip normalus zmogus, net reikdavo save sustabdyt, kad nenuryciau kietesnio maisto ir pan doh.gif

Sekmes ir visom kitoms issioperavusioms bei besiruosiancioms sitam zingsniui 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Merginos,

dabar kreipiuosi i isgijusias. Man jau praejo menesis ir savaite po operacijos, viskas buvo ok, ir daktaras patvirtino, kad pasveikau. Bet va pora savaiteliu pastebiu kad vienoje puseje yra tarsi uzsivilkes baltas sluoksnis. g.gif Ne fibrinas TIKRAI, nes jis jau senai nukrites, bet atrodo panasiai. Ir jauciu, ne tai, kad skauda, bet jauciu...nzn, ar kreiptis i daktareli vel, ar cia dar mazai praeje ir cia normalu yra...ar niekam nebuvo jau isgijus kokiu apnasu gerklytej? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meta* @ 2010 01 11, 11:38)
Merginos,

dabar kreipiuosi i isgijusias. Man jau praejo menesis ir savaite po operacijos, viskas buvo ok, ir daktaras patvirtino, kad pasveikau. Bet va pora savaiteliu pastebiu kad vienoje puseje yra tarsi uzsivilkes baltas sluoksnis.  g.gif Ne fibrinas TIKRAI, nes jis jau senai nukrites, bet atrodo panasiai. Ir jauciu, ne tai, kad skauda, bet jauciu...nzn, ar kreiptis i daktareli vel, ar cia dar mazai praeje ir cia normalu yra...ar niekam nebuvo jau isgijus kokiu apnasu gerklytej?  4u.gif

sveika, tu geriau jau nueik pas gydytoja, bet 30 diena kazkoks sluoksnis dedasi, bet tikrai neskauda, tik kad buna kvapas blogas ir nemalonu.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2009 12 18, 09:46)

Nemanau,kad viena,kai jau pjauna,tai abi is karto pjauna... cool.gif
Atsakyti