Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

Sveikos supermamos,

norėčiau pasiteirauti . Dirbu imonėje nuo 2007 gegužės 10 dienos iki 2007 pabaigos atostogu turėjau tik kėlėtą dienų (turėjau išvažiuoti ir imonė suteikė apmokamas atostogas ten buvo 3 dienos kažkur maksimum 4).Nuo 2008 sausio iki šio laiko turėjau 4 savaites atostogų tai yra 28 kalendorines dienas. Ar priklauso man kažkiek atostogų už praeitus metus ar viska išnaudojau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2008 10 01, 18:55)
Sveikos supermamos,

norėčiau pasiteirauti . Dirbu imonėje nuo 2007 gegužės 10 dienos iki 2007 pabaigos atostogu turėjau tik kėlėtą dienų (turėjau išvažiuoti ir imonė suteikė apmokamas atostogas ten buvo 3 dienos kažkur maksimum 4).Nuo 2008 sausio iki šio laiko turėjau 4 savaites atostogų tai yra 28 kalendorines dienas. Ar priklauso man kažkiek atostogų už praeitus metus ar viska išnaudojau?  blush2.gif

paskaičiuokim, broliai kurmiai smile.gif

už 2007 metus priklausytų atostogų: 18 kalendorinių dienų, iš kurių reiktų atimti išnaudotas kelionei (lieka 14-15 d.)
Atsakyti
QUOTE(node @ 2008 10 01, 18:03)
paskaičiuokim, broliai kurmiai smile.gif

už 2007 metus priklausytų atostogų: 18 kalendorinių dienų, iš kurių reiktų atimti išnaudotas kelionei (lieka 14-15 d.)

Labai ačiū ,kad paskaičiavot blush2.gif doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2008 10 01, 19:17)
Labai ačiū ,kad paskaičiavot blush2.gif  doh.gif  4u.gif

į sveikatą mirksiukas.gif dvi savaites dar galit drąsiai atostogauti vacation1.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Norėjau žinančių paklausti dėl apmokamų atostogų ėmimo, kai jau sueina metai, kai dirbama įmonėje. Kaip rašo darbo kodekse, kad "Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku."
Tai kaip suprantu, jeigu mano metai sueis 2009m. vasario 26 dieną, tai aš nuo vasario 27 dienos galiu imti visas 28 dienas už antrus metus priklausančių atostogų ar tik dalį? Ir dar vienas dalykėlis, jei tuo metu laukčiausi, ir pvz., išeičiau birželį ar liepą į dekretą, ar man vistiek duotų visą mėnesį už antrus metus priklausančių atostogų?
Labai dėkojų už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(node @ 2008 06 30, 07:55)
nebent yra likusių neišnaudotų atostogų iš kitų metų arba iki išėjimo dienos dar susikaups kažkiek g.gif

o tai kaip tada suprast sita straipsni?

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka

1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.

2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.

3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:

1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
Atsakyti
atkelsiu tavo klausimą iš anksčiau, kad prisiminčiau apie ką kalba buvo smile.gif

QUOTE(Leticija @ 2008 06 25, 21:02)
Norejau paklausti, kaip yra su atostogomis nestukems pagal Darbo kodeksa. Ar nescioji turi teise dar pasiimti atostogas pries dekreta, jei ji jau isnaudojusi savo kasmetines atostogas? Kazka lyg girdejau, kad gali...

QUOTE(Leticija @ 2008 10 13, 21:12)
o tai kaip tada suprast sita straipsni?

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka

1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.

2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.

3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:

1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;

kaip suprantu, už 2008 m. atostogas jau esi išnaudojusi?
Tuomet jokios kitos apmokamos atostogos iki išėjimo į dekretą tau nepriklauso.
Atsakyti
Please, merginos, padėkit, jei žinote 4u.gif

QUOTE(Ugniukė @ 2008 10 13, 13:23)
Sveikutės smile.gif
Norėjau žinančių paklausti dėl apmokamų atostogų ėmimo, kai jau sueina metai, kai dirbama įmonėje. Kaip rašo darbo kodekse, kad "Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku."
Tai kaip suprantu, jeigu mano metai sueis 2009m. vasario 26 dieną, tai aš nuo vasario 27 dienos galiu imti visas 28 dienas už antrus metus priklausančių atostogų ar tik dalį? Ir dar vienas dalykėlis, jei tuo metu laukčiausi, ir pvz., išeičiau birželį ar liepą į dekretą, ar man vistiek duotų visą mėnesį už antrus metus priklausančių atostogų?
Labai dėkojų už atsakymą 4u.gif

Atsakyti
ai dar tiesa, Leticija, o tavo darbo metai sutampa su kalendoriniais metais? Pagalvojau, kad gal ne taip supratau klausimą smile.gif jeigu nesutampa, ir dabar jau tau prasidėjo nauji darbo metai, tada žinoma, atostogų gali imti. Kodekse iš tikro gudriai rašoma: "Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu."
Visgi turi būti bendras susitarimas tarp darbdavio ir darbuotojo. Natūralu, kad darbo metų pradžioje atostogų prikaupta nedaug, o darbdavys apsidraudimui norėtų išleisti darbutoją tik tuomet kai jis būna prikaupęs dienų. Tad gali būti kiekvienoj darbovietėj tas susitarimas skirtingas.

Manau, kad iš dalies ir į Ugniukės klausimą atsakiau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(node @ 2008 10 14, 08:01)
atkelsiu tavo klausimą iš anksčiau, kad prisiminčiau apie ką kalba buvo smile.gif
kaip suprantu, už 2008 m. atostogas jau esi išnaudojusi?
Tuomet jokios kitos apmokamos atostogos iki išėjimo į dekretą tau nepriklauso.

ka reiskia uz 2008 m.? As sia vasara atostogavau, tai cia skaitos buvo atostogos uz 2007 m. ar uz 2008 m.?

node, as esu mokytoja, tai man atrodo kad gal pas mus skaiciuojasi nuo rugsejo iki rugsejo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leticija: 14 spalio 2008 - 08:21
o tu pradėjai dirbti mokykloje 200x metų rugsėjo 1 dieną?
tuomet taip, tavo darbo metai yra nuo rugsėjo 1 iki rugsėjo 1. Ir vasarą tavo atostogos buvo už 2007 metus.
Atostogų teoriškai gali eiti, bet išlieka susitarimo būtinybė. Bet kaip suprantu, jau ir kitos atostogos tau netoli smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo node: 14 spalio 2008 - 08:27
QUOTE(node @ 2008 10 14, 09:26)
o tu pradėjai dirbti mokykloje 200x metų rugsėjo 1 dieną?
tuomet taip, tavo darbo metai yra nuo rugsėjo 1 iki rugsėjo 1. Ir vasarą tavo atostogos buvo už 2007 metus.
Atostogų teoriškai gali eiti, bet išlieka susitarimo būtinybė. Bet kaip suprantu, jau ir kitos atostogos tau netoli smile.gif

taip, sakykim as pradejau dirbti 1999 m. rugsejo 1 d. Bet man jau ilgai tesia bileteni ir man finansiskai labiau apsimoketu atostogos.
Atsakyti