Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

QUOTE(node @ 2008 10 21, 12:39)
irgi variantas  biggrin.gif
reiktų tik paskutinę, atleidimo dieną ateit.

tiksliau sakant sekančią dieną po nedarbingumo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 10 21, 14:26)
tiksliau sakant sekančią dieną po nedarbingumo. mirksiukas.gif

nieko nesigaudau tuose reikaluose blush2.gif tai jeigu as nuo siandien atostogauju ryt parasau pareiskima po to tiesiu taikiniu i poliklinika lotuliukas.gif ir jau mane gali po biuletenio atleisti g.gif ar as turiu nedarbinguma gauti 14 dienu mirksiukas.gif
prasau padekit issiaiskinti bo bijau prarasti kita darba verysad.gif
Atsakyti
na tai kam tada tos atostogos biggrin.gif
paimi nuo ryt biuletenį 14 dienų, parašai prašymą dėl atleidimo 15 dieną, ir praėjus 14 dienų, ateini į darbą susiforminti atleidimo.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2008 10 21, 08:12)
mane domina toks dalykas. Atostogos skaiciuojamos nuo praeitu triju menesiu pajamu, ar i tas pajamas ieina suma gauta uz atostogas, t.t. visos pajamos ar tik atlyginimas uz tuos menesius.?

Atostogų metu darbuotojui garantuojamas vidutnis darbo užmokestis. O į vidutinį darbo užmokestį neįskaičiuojami atostoginiai.

5. Į darbuotojo vidutinį darbo užmokestį neįskaitoma:
5.1. apmokėjimas už laiką, kai darbuotojas dėl pateisinamų priežasčių teisės aktų, kolektyvinės ir darbo sutarčių numatytais atvejais nedirbo įmonėje (darbo užmokestis už kasmetines ir mokymosi atostogas, prastovas ne dėl darbuotojo kaltės, tarpsezoninius laikotarpius, darbo užmokestis, gautas iš kitos įmonės, kurios įpareigojimus vykdė darbuotojas, kitos numatytos išmokos);

Papildyta:
QUOTE(ziuzytea @ 2008 10 21, 11:18)
sakykit prasau ar budama atostogose galiu rasyti pareiskima del isejimo is darbo g.gif ir ar gali neatleisti jeigu as pati noriu blush2.gif ar reikia atidirbti tas dvi savaites doh.gif

DK dėl atleidimo yra tik viena sąlyga - informuoti darbdavį prieš 14 dienų. Tai įspėjate darbdavį prieš 14 dienų apie išėjimą iš darbo, o tas 14 dienų galite atostogauti, sirgti, būti mokymosi, motinystės ar kitokiuose atostogose ir pan. Tai nėra nukeliamasis terminas. Praėjus terminui (14 d.) nuo prašymo padavimo jus privalo atleisti.
Atsakyti
Sveikutes

Vel reik jusu patarimo,vyras nori iseiti mokamu atostogu nuo lapkricio 1d.,nuejo pas virsininka pries pora savaiciu susitare,zodziu jam pazadejo isleist,bet prasymo dar liepe nerasyt,siandien vel nuejo vel tas pats,prasyma spesi parasyt sios savaites gale(100% zinom kad isleis,nes yra kitas jau zmogus apmokintas pavaduot vyra) kiek zinau tai atostoginius turi ismoket pries 3 dienas iki atostogu pradzios,o jei nesumokes kazka girdejau kad prasitesia atostogos? g.gif ar cia tik pletkai? ir dar ar atlyginimas uz spali turi but sumokamas su atostoginiais ar nustatyta data lapkricio men? dekui uz atsakyma mirksiukas.gif
Atsakyti
2. Darbo užmokestis už kasmetines atostogas mokamas ne vėliau kaip prieš tris kalendorines dienas iki kasmetinių atostogų pradžios. Jeigu darbuotojui priklausantis darbo užmokestis nustatytu laiku nesumokamas ne dėl darbuotojo kaltės, kasmetinės atostogos pratęsiamos tiek dienų, kiek buvo delsiama sumokėti darbo užmokestį, ir už pratęstą laiką mokama kaip už kasmetines atostogas.
Atsakyti
QUOTE(vlm28 @ 2008 10 22, 16:46)
Sveikutes

Vel reik jusu patarimo,vyras nori iseiti mokamu atostogu nuo lapkricio 1d.,nuejo pas virsininka pries pora savaiciu susitare,zodziu jam pazadejo isleist,bet prasymo dar liepe nerasyt,siandien vel nuejo vel tas pats,prasyma spesi parasyt sios savaites gale(100% zinom kad isleis,nes yra kitas jau zmogus apmokintas pavaduot vyra) kiek zinau tai atostoginius turi ismoket pries 3 dienas iki atostogu pradzios,o jei nesumokes kazka girdejau kad prasitesia atostogos?  g.gif ar cia tik pletkai? ir dar ar atlyginimas uz spali turi but sumokamas su atostoginiais ar nustatyta data lapkricio men? dekui uz atsakyma  mirksiukas.gif

atlyginimas mokamas kaip ir visada, ne su atostoginiais, nebent išmokėt sutinka darbdavys..
atostogos prasitęsia jei laiku nesumoka, bet siūlau taip neerzinti darbdavio, nes taip ir be darbo galima likti..tiesiog gal reiktų pasakyt, jog atostoginius turi išmokėt laiku.
Atsakyti
Laba diena,

prasau patarimo ir paaiskinimo: trejus metus nerasiau pareiskimo kasmetinems atostogoms, o dabar gavau lapeli, kur mano vardu parasytas prasymas isleisti mane kasmetiniu atostogu iskart uz visa laikotarpi - 106 dienas.
Lapelio dar nepasirasiau, nes uzuodziu kazka negero. Tai kadangi nesu buhaltere, prasau man padeti.

Dirbu pagal autorini ir minimalu Sodrini. esu viena auginanti vaika iki 14 metu - cia pagal DK darbuotoju klasifikacija smile.gif

Klausimas:
1. ar galiu as priesintis darbdaviui ir prasyt, kad mane isleistu ne 106 dienom, o pvz pusei laikotarpio? Buhalterijoj man sake - kad ne. O kaip yra is tikruju?

2. kodel tiek laiko buvo ramu, ir niekas nepastebejo mano tu nepanaudotu atostogu, o dabar staiga atsibudo? darbdavys , aisku, nieko normalaus i mano sita klausima neatsake. tik tiek,kad dabar l grieztai ziurima i atostogas, ir mano atveju darbdavys laikomas isnaudotoju - atseit as dirbu be atostogu.

3. Esu girdejusi, kaip ispraso zmogu kasmetiniu atostogu pries atleidima is darbo, nes tuomet kazkaip nereikia moket kompensacijos uz nepanaudotas atostogas. Ar cia toks pat mechanizmas isbanomas ant manes? ir kaip nuo to apsisaugoti?

4. SVARBIAUSIAS - ar gali darbdavys atleisti darbuotoja, viena auginanti vaikus iki 14 metu , tik del to, kad mazina etatus? kaip to isvengti? Kas yra tas DK numatytas (netiksli citata) "nebent tuo atveju, kai darbuotojo tolesnis buvimas istaigoje, zymiai kenktu darbdavio interesams" ?

Nepasitikiu savo darbdaviu. ir zinau, kad bet kam gali pakisti kiaule. Juolab, kad dabar 20 proc ivedama ir sodriniams, ir autoriniams. Tai padekit, merginos. man labai reikia patarimo.

Nes as tikrai ruosiuosi nepasiduoti. Bo ne Krekenavos agrofirma pas mus... o tipo - garbinga komercine imone . tpfu wink.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Gal as ir ne visai i tema bet situacija mano tokia kad jau nuo rugpjucio men. laukiu iseitines ismokos nes mano darboviete bankrutavo, skambinau i Garantini fonda, sake kad jau pervede pinigus imonei taciau administratorius teigia kad pinigu jie dar negavo. Kokie mano sansai issireikalauti man priklausancia ismoka ir kur reiktu kreiptis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(visata @ 2008 11 20, 16:02)
Laba diena,

prasau patarimo ir paaiskinimo: trejus metus nerasiau pareiskimo kasmetinems atostogoms, o dabar gavau lapeli, kur mano vardu parasytas prasymas isleisti mane kasmetiniu atostogu iskart uz visa laikotarpi - 106 dienas.
Lapelio dar nepasirasiau, nes uzuodziu kazka negero. Tai kadangi nesu buhaltere, prasau man padeti.

Dirbu pagal autorini ir minimalu Sodrini.  esu viena auginanti vaika iki 14 metu - cia pagal DK darbuotoju klasifikacija smile.gif

Klausimas:
1. ar galiu as priesintis darbdaviui ir prasyt, kad mane isleistu ne 106 dienom, o pvz pusei laikotarpio? Buhalterijoj man sake - kad ne. O kaip yra is tikruju?

2. kodel tiek laiko buvo ramu, ir niekas nepastebejo mano tu nepanaudotu atostogu, o dabar staiga atsibudo? darbdavys , aisku, nieko normalaus i mano sita klausima neatsake. tik tiek,kad dabar l grieztai ziurima i atostogas, ir mano atveju darbdavys laikomas isnaudotoju - atseit as dirbu be atostogu.

3. Esu girdejusi, kaip ispraso zmogu kasmetiniu atostogu pries atleidima is darbo, nes tuomet kazkaip nereikia moket kompensacijos uz nepanaudotas atostogas. Ar cia toks pat mechanizmas isbanomas ant manes?  ir kaip nuo to apsisaugoti?

4. SVARBIAUSIAS - ar gali darbdavys atleisti darbuotoja, viena auginanti vaikus iki 14 metu , tik del to, kad mazina etatus? kaip to isvengti? Kas yra tas DK  numatytas (netiksli citata) "nebent tuo atveju, kai darbuotojo tolesnis buvimas istaigoje, zymiai kenktu darbdavio interesams" ?

Nepasitikiu savo darbdaviu. ir zinau, kad bet kam gali pakisti kiaule. Juolab, kad dabar 20 proc ivedama ir sodriniams, ir autoriniams. Tai padekit, merginos. man labai reikia patarimo.

Nes as tikrai ruosiuosi nepasiduoti. Bo ne Krekenavos agrofirma pas mus... o tipo  - garbinga komercine imone . tpfu wink.gif

aciu 4u.gif

Nu žinai, panašu į agrofirmą.. g.gif
1. Priešintis ar tartis.. Darbdavys neturi teisės tavo vardu rašyti prašymų kasmetinėms atostogoms.
2. Neatsibudo. Ne tavo poilsiu jis susirūpino, patikėk. Kaip supratau tavo DU bazė kažkoks (gal net minimalus) sodrinis atlyginimas, taip kad tavo atostoginiai taip pat bus mažesni, nei dirbdama dar gautum autorinį atlygį.
3. Kompensacija už nepanaudotas atostogas išmokama atleidžiant/išeinant iš darbo, kai nebuvo spėta jomis pasinaudoti, ir ji yra šiek tiek mažesnė nei patys atostoginiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rittule: 07 gruodžio 2008 - 01:07
Sveiki,
norejau paprasyti patarimo, gal kas zinosit. Esu gyd. rezidente, vadinasi ir mokausi ir dirbu (dvigubas statusas toj pacioj vietoj). Rugsejo men susilaukiau dukrytes, nuo 2008 m. rugpjucio 18 d. iki 2009 m. rugpjucio 18 d. isejau akademiniu atostogu, nuo rugpjucio 18 d taip pat isejau i nestumo ir gimdymo atostogas. Savo metiniu atostogu (studentisku 1 men ir tuo paciu darbiniu 35 d.) nepanaudojau, nes taip buvo geraiu, kad 126 dd poasibaigtu dar siais metais, o ne kitais, kai jau skaiciuoja motinystes atostogas uz 6 men. Todel noriu paklausti, ar galiu nuo 2009 m. rugpjucio 18 d. (baigiasi akademines atostogos) pasiimti man priklausanciu kasmetiniu atostogu ir tokiu budu grizti i darba ir mokslus veliau, neprasitesdama akademiniu atostogu? Kebliai cia gaunasi, bet gal kas zinot, nes darbovieteje niekas nieko dorai nezino, tik siuntineja nuo vienu pas kitus? schmoll.gif
Atsakyti

Sveikutes... 4u.gif Turiu toki klausimeli.... Jei mot. dirba nuo liepos 1d. i dekreta 2009m. sausio 5d., bet nori pasiimti pries dekreta atostogas, tai kiek jei dienu priklauso? Ir kada turi buti parasytas prasymas isleisti atostogu, kad ji iki dekreto negriztu i darba? g.gif help.gif
Atsakyti