Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinis pozityvizmas

QUOTE(Alan @ 2007 07 19, 23:50)
Bandau "programuot" savo biologinį laikrodį kitokiam režimui, bet pasiekimais girtis dar negaliu...

Kai galvoji apie siekiamą tikslą, taip savaime išeina mirksiukas.gif
Man netgi tokiu laiku keliantis DAR riektų bent diejų valandų skaitymams apie fotografiją. Bet kadangi miegas - šventas dalykas, palauksiu mėnesiuką, kol naujam darbe "kalnus" nuversiu lotuliukas.gif
Atsakyti
as kazkaip manau, kad su laiku jei visada keliesi vienodu laiku, tai organizmas pats uziprogramuoja tuo laiku keltis smile.gif
na bent jau man, nors ir nereikia ale vistie 6.30 jau akys placios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(burita @ 2007 07 20, 09:29)
as kazkaip manau, kad su laiku jei visada keliesi vienodu laiku, tai organizmas pats uziprogramuoja tuo laiku keltis smile.gif
na bent jau man, nors ir nereikia ale vistie 6.30 jau akys placios  ax.gif

Tikrai taip. Mes kiekvienas turim po vidinį budylniką hihihi.gif ir jeigu daug darbų, tai tas žadintuviukas pakelia anksčiau ir dažniausia vienodu metu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 22 liepos 2007 - 10:06
Sveikos 4u.gif 4u.gif Gražus pasitaikė sekmadienis, ane? mirksiukas.gif
Kažkuriuose pozityvisčių pašnekesiuose buvo aptarinėjami vyturiai ir pelėdžiukai, cituojami darbai šia tema - regis, kuo anksčiau keliesi, tuo didesnė tikimybė, jog nuveiksi ką nors prasminga. Žodžiu, vyturių galimybės didesnės. Nors tikriausiai nevalia neigt, kad ir vėlyvo vakaro darbas gali būt įspūdingas. (Čia tikriausiai mėginu teisint save - man patinka dirbt vėlai vakare, kai šeimyna jau sugulusi). blush2.gif
Mėgaujuos šiandiena... Namiškiai išsilakstė kas kur, tai net nebeišmanau, ko stvertis - taip retai pasitaiko proga pabūti vienai, pačiai su savim. Kokia palaima... wub.gif wub.gif
Atsakyti
O aš atvirkščiai negaliu but viena.Kažkokia depresija užeina... verysad.gif Vaikas i kaima išvažiavęs su seneliais, vyras dirba, ryt į komandiruotę išvažiuoja., grįš tik po savaitės.. verysad.gif Šiandien siaubingai jaučiuosi, toks ilgesys...ypač vaikui...Net i katedra buvau nuėjus, galvoju,gal nurimsiu kiek....bet kažkaip vis tiek vienatvė slegia..Gerai, kad bent į darbą rytoj...o tai taip ir raudočiau visą laiką. verysad.gif Bandau visaip pozityviai mąstyti, bet nesigauna... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(irrren @ 2007 07 22, 18:23)
O aš atvirkščiai negaliu but viena.Kažkokia depresija užeina...  verysad.gif Vaikas i kaima išvažiavęs su seneliais, vyras dirba, ryt į komandiruotę išvažiuoja., grįš tik po savaitės..  verysad.gif  Šiandien siaubingai jaučiuosi, toks ilgesys...ypač vaikui...Net i katedra buvau nuėjus, galvoju,gal nurimsiu kiek....bet kažkaip vis tiek vienatvė slegia..Gerai, kad bent į darbą rytoj...o tai taip ir raudočiau visą laiką.  verysad.gif Bandau visaip pozityviai mąstyti, bet nesigauna...  verysad.gif

Irrren, nežinau ar paguos, bet prieš du metus man buvo tokia vienatvės baimė apėmusi, kad baisu biggrin.gif Dabar galiu konstatuoti faktą, kad sunku įsivaizduoti save vieną, bet baimė - dingo biggrin.gif Laisvai galėčiau ir viena gyventi. Net keistai skamba g.gif
Tiesiog tavo šiandieninė būsena yra laikina 4u.gif
Atsakyti
Ačių, tikrai palengvejo. Nes kažkaip jau dėl tos baimės buti vienai, pradedi galvot, kad čia kažkokia patalogija...Na tikiuosi greitai praeis...
Atsakyti
QUOTE(irrren @ 2007 07 22, 19:50)
Ačių, tikrai palengvejo. Nes kažkaip jau dėl tos baimės buti vienai, pradedi galvot, kad čia kažkokia patalogija...Na tikiuosi greitai praeis...

Patologija? Baik tu irnesakyk.gif Pagalvojam logiškai: visada šalia buvo vyras, atsirado vaikiukas (manasis irgi spaliukas mirksiukas.gif ) reikėjo jais rūpintis. Dabar vaikiukas auga, gali pabūti su seneliais, tavęs mažiau reikia, vyras išvažiuoja, tai ir atsiranda normalus jausmas, kad likai viena... trumpam... priprasi, išmoksi pasidžiaugti tuo laiku, kai gali vėl būti tik su savimi, daryti, kas miela tau. O kai seneliai atsidžiaugs anūku ir grįš vyras - pasijuoksi iš tos kvailos baimės smile.gif
Atsakyti
Manau, kad praktinio pozityvizmo tema, einant laikui, vėl taps labai populiari. Nes pastebiu apie save vis daugiau žmonių, kurie gyvena remdamiesi konstruktyviu mąstymu mirksiukas.gif
O čia jums mintys žmogaus, kuris išgyveno savo mirtį ir pakeitė požiūrį į gyvenimą, turtą, jausmus, mirtį... Gal kažkam pasirdoys įdomu ir prasminga.
/Istvan Jankovich "Išgyvenau savąją mirtį/
"Uždaryti materialiame erdvės ir laiko pasaulyje mes niekada negalime pasiekti trokštamos laimės. Todėl šioje žemėje turėtume gyventi taip gerai ir gražiai, kaip tik įmanoma. Sunkumus, rūpesčius, liūdesį priimkime, iškentėkime ir neleiskime, kad jie užvaldytų mus.
Gyvenimo išbandymai dažnai sunkūs, kartais jaučiame, kad jie viršija mūsų kantrybę ir turime iš kažkur pasisemti jėgų. Tačiau jėgos išbandymams ištverti slypi mumyse. Neigiamynė yra TEIGIAMYBĖS stoka, pyktis - GĖRIO stoka, disharmonija - HARMONIJOS stoka.
Neišlaikę gyvenimo išbandymų arba juos išlaikę tik iš dalies, matyt, turėsime pradėti iš naujo. Vėl priimdami kūną susidursime su tomis pačiomis problemomis ir tokiomis pat sąlygomis. Šito išvengti neįmanoma.
"Mylėk savo artimą kaip patį save,- tai svarbiausias Jėzaus pamokymas. Šioje išmintyje ir yra gyvenimo esmė. "Mylėk save, nedaryk nieko prieš save,- nieko, kas pakenktų tavo kūnui, sielai ir dvasiai. Ir mylėk savo artimą. Nedaryk savo artimui nieko pikta, nieko žalinga.
Kodėl mes esame šioje Žemėje? Kodėl turime gyventi? Kodėl mes nuolat patiriame sunkumus ir išbandymus?
Ar yra kas nors bendra žmonių gyvenime? Taip, galimybė ir noras tobulėti. Labai aišku, kad turim įkopti į kalną, turime tapti geresni, tobulėjimas-mūsų kelias. Žvelgiant iš šios perspektyvos, viskas, kas atsitinka mums ir aplink mus, darosi aiškiau. Padaryti didelio šuolio neįmanoma. Ir todėl nevalia nekantrauti, jei viskas nepavyksta iš karto. Dalinis rezultatas irgi daug reiškia. Gothama Budha sakė "Mūsų gyvenimo tikslas yra ne pats tikslas, bet kelias, kuris veda į tikslą"
Sunkiose situacijose tolydžio nusimindami klausiame: Kodėl taip yra, kad kiti neturi materialinių rūpesčių, kai tuo tarpu man nuolat tenka grumtis su finansiniais sunkumais? Kodėl kiti turi gerą gyvenimo draugą, o kodėl aš esu vienišas? Kodėl jis sveikas, o kodėl aš esu ligotas? O kodėl...kodėl?...Atsakymas, sprendimas visada toks pat: kadangi sunkumus AŠ PATS pasirinkau kaip išbandymą prieš gimdamas. Nelengvą ir vingiuotą kelią numačiau aš pats, ir savo gyvenimo kelio kliūtis nustačiau aš pats, tikėdamasis, kad jas nugalėdamas tobulėsiu dvasiškai ir gebėsiu gerai panaudoti savo gyvenimą. Šio tikslo apibrėžimas mano gyvenimui suteikia prasmės. Įveikti išbandymus yra gyvenimo turinys, tikslas. Dėl šito verta gyventi. Dėl šito reikia gyventi!
Sena išmintis byloja, kiekvienoje situacijoje slypi ir teigiamas pradas. Tai suvokdami galime pažinti ir mums skirtų sunkumų esmę. Nėra "atsitiktinumo". Viskas gali būti teigiama. Jei nesuvoksime šios galimybės, gyvenimas atrodys beprasmis."
Atsakyti
Pritariu autoriaus mintims. As taip pat tokiom mintim stengiuosi gyventi. Visi zmones isgyvena sunkumus - turtingi, sveiki, garsus, protingi taip pat.
Jei tau yra negera gyventi, turi kazka keisti, o jei pakeisti neimanoma, neverta pulti i depresija ir save nurasyti. Kaip tik ta bloga dalyka kuris tave daro nelaiminga reikia prisijaukinti. Turi su juo susigyventi, o tada ir nugaleti ji bus lengva.
Atsakyti
irrren - tavo atžala tikriausiai dar nedidukė?.. Atmenu ir saviškės keliones į kaimą be manęs - nerasdavau ko nusitvert, namai rodydavos tušti ir nykūs. Gi dabar... padruškių pulkai, neužsidarančios durys, krizenimai ir repas... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Būk tikra, ateis metas, kai išmoksi mėgautis vienuma mirksiukas.gif
Vijurka , ačiū už neišvengiamai prasmingas mintis... man nepaprastai smagu, kad esi. Šiltas aukso spalvos spindulys žalzganam kasdienybės ūke. wub.gif wub.gif

Keista pasitaikė vasara... Norisi kardinalių permainų. Gyvenamą vietą pakeičiau prieš kelis metus. Vyro dar nemainysiu. Vadinas, darbą. mirksiukas.gif
Nuspręsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alan: 23 liepos 2007 - 12:58
QUOTE(Alan @ 2007 07 23, 12:54)
man nepaprastai smagu, kad esi.

Alan, aš Tavimi labai žaviuosi! Dažnai, skaitydama Tavo postus, galvoju "iš kur pas Ją tiek vidinės stiprybės, pakanktumo, santūrumo?" wub.gif Jei dažnas turėtume šias savybes, pasaulis būtų kur kas geresnis. Bet žmones mes turime priimti tokius, kokie jie yra. Ar taip? Jie turi priežasčių (mes turime priežastį) būti tokie, kokie yra (esame). Dažnai norime būti TEISINGAI suprasti, bet iš tikrųjų, negalime formuoti kito pagal savo nuožiūrą.
Alan, žinai, kas mane žavi Tavyje? Tavo nuolatinis noras keistis bigsmile.gif Stebint iš šono atrodo, kad gyveni iš tiesų labai TEISINGAI. Linkiu tik sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 23 liepos 2007 - 13:33