Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinis pozityvizmas

QUOTE(vaižgantė @ 2007 08 07, 13:36)
Užsiimdamas raganavimu, kuris pavadintas pozityvizmu? Įsidedu vietoj avataro kūdikio veidelį, po pagalve pasidedu kūdikėlio nuotrauką, kartoju sau, kad pastosiu... Čia yra pozityvizmas?
Kai kurios iš pozityvisčių temose rašančių užsiima tokiais raganų metodais.

vaižgante, tu vis dar sekioji. Nenusibodo dar? biggrin.gif

Žinai, pastebiu tave karts nuo karto forume, bet visai neturiu ko tai jokio noro, tave kritikuoti. Gali dėtis avaratus kokius nori, gali violetinės spalvos giesmes kalbėti blush2.gif , gali užsiimti savo mėgstamu darbu. Gali, nes tai tavo.
Kiekvieno žmogaus galimybės yra kitokios, keliai taip pat skirtingi. Tu negali (taip pat ir aš negaliu) savo ideologijos, mąstymo, religijos įteigti kitiems, tu (aš) galim tai toleruoti.
Taip kad mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 08 07, 16:41)
vaižgante, tu vis dar sekioji. Nenusibodo dar? biggrin.gif

Žinai, pastebiu tave karts nuo karto forume, bet visai neturiu ko tai jokio noro, tave kritikuoti. Gali dėtis avaratus kokius nori, gali violetinės spalvos giesmes kalbėti blush2.gif , gali užsiimti savo mėgstamu darbu. Gali, nes tai tavo.
Kiekvieno žmogaus galimybės yra kitokios, keliai taip pat skirtingi. Tu negali (taip pat ir aš negaliu) savo ideologijos, mąstymo, religijos įteigti kitiems, tu (aš) galim tai toleruoti.
Taip kad mirksiukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mireja, tu irgi ragana! hah.gif
Atsakyti
Pradėkime nuo savęs, šypsokimės į kairę, į dešinę, mojuokime aplinkiniams, dalinkimės balionėliais 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir pasaulis pasikeis bigsmile.gif bigsmile.gif visi būsime lyg apsinešę klounai bigsmile.gif kaip nuostabu.

Aplinkui žmonės šypsosi ir verkia. Nuo to jie netampa nei geresni, nei blogesni. Ir verkia ne todėl, kad neturi ką veikti, kad laiko perdaug, o darbo per mažai. Verkia todėl, kad skauda. Nes gyvenimas kartais būna juodas juodas. Ir dėlto nereikia atsiprašinėti nuolat besišypsančių klounų ir tas padovanotas balionėlis gali visiškai nieko nereikšti. Geriau jau tada, kad tas klounas paverktų kartu su tavimi, pasiimtų dalelę tavojo skausmo ir pasakytų, jog viskas praeina - ir gera, ir bloga. Ir tereikia palaukti, kol praeis tas blogumas.
Atsakyti
jamaika, gyventi tame blogame pasaulyje matyt yra lengviau. Man buvo blogai, man irgi buvo labai blogai, bet aš neprašiau niekieno, kad mane guostų, palaikytų. Tie palaikantys savaime atsirado šalia. Ir aš nesmerkiau, kad kažkas šalia labai laimingas, o aš tuo momentu kenčiu. Nevadinau žmonių klounais ir nesakiau, kad jie vaidina savo roles gyvenime. Štai, tuo mes ir skiriamės, savo požiūriu. O nuo to ir visas gyvenimo skonis KITOKS.
Atsakyti
QUOTE(jamaika @ 2007 08 07, 17:06)

Aplinkui žmonės šypsosi ir verkia. Nuo to jie netampa nei geresni, nei blogesni. Ir verkia ne todėl, kad neturi ką veikti, kad laiko perdaug, o darbo per mažai. Verkia todėl, kad skauda. Nes gyvenimas kartais būna juodas juodas. Ir dėlto nereikia atsiprašinėti nuolat besišypsančių klounų ir tas padovanotas balionėlis gali visiškai nieko nereikšti. Geriau jau tada, kad tas klounas paverktų kartu su tavimi, pasiimtų dalelę tavojo skausmo ir pasakytų, jog viskas praeina - ir gera, ir bloga. Ir tereikia palaukti, kol praeis tas blogumas.

jamaika, ir aš taip jaučiuosi, bet visgi turbūt nėra jokios prasmės ginčytis ar savo tiesas ginti. kiekvienas pats sau teisus.

gyvenime iš tikrųjų būna juodų momentų ir tikrai ne nuo per mažo kiekio darbo.
o ir jaustis aš noriu gerai, nes gera, o ne dėl to, kad 5 kg skalbinių rankomis išmazgoju. ir miegoti noriu ramiai, nes ramu ir gera dūšioje, o ne dėl to, kad mirštu žemėn nuo griovių kasimo ar kampų kuopimo nuvargus.

bet vėlgi, kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 08 07, 18:14)
jamaika, gyventi tame blogame pasaulyje matyt yra lengviau. Man buvo blogai, man irgi buvo labai blogai, bet aš neprašiau niekieno, kad mane guostų, palaikytų. Tie palaikantys savaime atsirado šalia. Ir aš nesmerkiau, kad kažkas šalia labai laimingas, o aš tuo momentu kenčiu. Nevadinau žmonių klounais ir nesakiau, kad jie vaidina savo roles gyvenime. Štai, tuo mes ir skiriamės, savo požiūriu. O nuo to ir visas gyvenimo skonis KITOKS.

oj man tavo tobulumo tikrai nepasiekti unsure.gif

O kas čia tokio didvyriško, kad kai tau buvo bloga tu neprašei niekieno pagalbos? Čia visi turi taip elgtis ir imti pavyzdį, ar kaip?
Ir kas blogo tame, kad kai žmogui sunku, jis tos pagalbos prašo?

Laimingų žmonių nesmerkiu. Pati buvau laiminga, būsiu laiminga ir net dabartinėje savo būsenoje suprantu, kad ir dabar esu laiminga, nes turiu tiek daug, kad vos telpa širdyje viskas. Tik juokingai atrodo, kad žmogui prasitarus apie skaudančią širdį, tuoj puolama - šypsokis šypsokis, dalink balionėlius. Idiotiškas pasiūlymas iškart šokti nuo nevilties iki čyzo. Reikalinga pertrauka (kartais ilgesnė, kartais trumpesnė) prioritetų pasidėliojimui, vienatvei, žaizdų išsilaižymui. Ir ta pertrauka tikrai nesugriaus pasaulio.
Atsakyti
QUOTE(jamaika @ 2007 08 07, 17:06)
Pradėkime nuo savęs, šypsokimės į kairę, į dešinę, mojuokime aplinkiniams, dalinkimės balionėliais  4u.gif  4u.gif  4u.gif ir pasaulis pasikeis  bigsmile.gif  bigsmile.gif visi būsime lyg apsinešę klounai  bigsmile.gif kaip nuostabu.

Bet nejau ne smagu, kai kaimynka laiptuose tau šypteli, o ne burbteli kažką grubaus?..
Visko gyvenime reik - ir verkti, ir juoktis. Ir sąmojaus, ir paguodos žodžių. Tik su pastaraisiais, ko gero, sunkiausia - tie trafaretiniai "užuojautos tau, laikykis... " ir pan. mane veikia atvirkščiai. Nuoširdi atjauta - retas dalykas. Bet jei jos sulauki - palengvėja neapsakomai. Juk kai būna išties sunku, atsiremt norisi ne į bet ką. Ir visai nesvarbu, ar tas žmogus šypsuolis, ar liūdnuolis, ar dar koks.
O dėl to laiko turėjimo ir gydymo darbu... parašiau iš savo asmeninės patirties. Man padeda. Jei pagelbės dar bent vienai - puiku. Tikiuosi, kad skausmingos savianalizės ir savikankinikos metai man jau praeity. Yra puslapių, kuriuos jau užverčiau, o jų turinį prisimenu su šviesiu liūdesiu. Ir atgal grįžt neketinu.
Taip, gyvenime viskas praeina - juk jau kalbėjomės apie tai, tiesa? Apie dryžius - po juodo baltas, deja, ir atvirkščiai. Bet po nakties visuomet rytas. Visuomet.
4u.gif

Atsakyti
Vijurka, ar man vaidenasi, ar tau persekiojimo manija? Ko jau ko, bet tavęs nesekioju. Man labiau yra įdomios Winios mintys, kurias kartkartėm ir šioje temoje paskaitau. Ji, nors ir labai jautri yra, bet dažnai sugeba mąstyti ramiai ir šaltai. Ir dažnai aš jai pritariu.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 08 07, 16:32)
Vijurka, ar man vaidenasi, ar tau persekiojimo manija?

vaižgante, galvojau, kad man vaidenasi, bet pasirodo ir tau biggrin.gif Ačiū už dėmesį mano postui cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 08 07, 16:45)
vaižgante, galvojau, kad man vaidenasi, bet pasirodo ir tau biggrin.gif Ačiū už dėmesį mano postui cool.gif

Juk turiu teisę ir savo nuomonę išsakyti. Galėčiau pasikapstyti ir pridėti čia citatų iš postų tų pozityvisčių, kurios savo raganavimus pozityvizmu vadina. Kas vaikų tokiu būdu nori susilaukti, kas namą gauti, kas vyrą...Gal pabūsiu ir deguto šaukštu medaus statinėje, bet gal nors vieną taip mąstančią į protą atvesiu.
Pati esu tikra pozityvistė- nuoširdžiai tikiu, kad viskas yra tik į gera. Ar sunki diena, ar lengva, ji yra tokia, kokia ir turi būti.
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 08 07, 14:15)
Alan, sutinku 100 proc. bigsmile.gif
  Pamenu, kai grįžusi iš Anglijos, dėkodama, kad mane mandagiai praleidžia einant per perėją iškeldavau delną kokiam septintam vairuotojui, nes pirmi šeši taip ir nuvažiavo nestabtelėję, sulaukdavau plačios vairuotojo šypsenos ir pakeltos rankos mirksiukas.gif
Iš tiesų, nėra sunku, bet kiekvienas turime pradėt nuo savęs.

MB visada praleidzia pesciuosius(siuo metu mes LT gyvenam),ir jau 2 kartus mums ivaziavo i masina. Antras kartas buvo siandien. As ji vis apibaru,kusinu,kad tik nepraleidinetu per perejas zmoniu,nes pasekmes buna liudnos (vaikas vemiantis nuo sukretimo,sokas tevams ,problemos su ekspertais/draudikais ir t.t.). Auksciau bambos neisoksi. Mes tai keiciames, o kiti?
Arba, pasakai "labas" nepazystamam zmogui,o jis priejes ir klausia "Vaikeli,ar as tave pazystu?".
Atsakyti