Įkraunama...
Įkraunama...

kam reikalingas vyras?

QUOTE(Moonte @ 2007 06 08, 14:35)
Jei yra jausmai, yra vienas kito supratimas, pagarba, užuojauta - viskas įveikiama. Jausmai ir padeda kartais atleisti, suteikti šansą. Jei šeimoje vadovautis tik „šaltu“ protu, prarastumėme šeimos žavesį. Reikia kartais mokėti atleisti.

Kaip ten Biblijoje sakoma „atleisk mums Viešpatie mūsų kaltes, kaip mes atleidžiame mūsų kaltininkam“. Neesu tikinti, bet man tie žodžiai prie širdies.

Ar mokat atleisti?

moku atleisti tikrai, tik kažkurį laiką papykus ax.gif
Papildyta:
jei kalbi apie išdavystę tai atleisčiau, bet su tuo žmogum nebebūčiau
Atsakyti
QUOTE(Niurzgike @ 2007 06 08, 18:40)
moku atleisti tikrai, tik kažkurį laiką papykus ax.gif
Papildyta:
jei kalbi apie išdavystę tai atleisčiau, bet su tuo žmogum nebebūčiau

Tai tavo pasirinkimas. Bet jei mylėsi, meilė su viena nedingsta. Ar niekada nesi padariusi kiaulysčių? Bent jau šeimoje žmonės per laiką apsitrina, supanašėja jų vertybės. Darnios šeimos negali būti, kai kiekvienas gyvena tik sau.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 06 08, 14:48)
Tai tavo pasirinkimas. Bet jei mylėsi, meilė su viena nedingsta. Ar niekada nesi padariusi kiaulysčių? Bent jau šeimoje žmonės per laiką apsitrina, supanašėja jų vertybės. Darnios šeimos negali būti, kai kiekvienas gyvena tik sau.

nepatykėsi, bet nesu vyrui nieko iškrėtusi, gal esu dorovinga per daug blush2.gif , bet man šeima yra viskas ir jokie nukrypimai man neegzistuoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzgike @ 2007 06 08, 18:52)
nepatykėsi, bet nesu vyrui nieko iškrėtusi, gal esu dorovinga per daug blush2.gif , bet man šeima yra viskas ir jokie nukrypimai man neegzistuoja schmoll.gif

Nepyk, tai jaunatviškas maksimalizmas.

Papasakosiu vieną istorija.
Mano gera prietelka išsiskyrė su vyru, nes užtiko jį su meiluže. Vyras dar kokius 5 metus ratais aplink ją vaikščiojo, mylėjo ją. Ji visame savo orume „ne“ ir baigta. Dabar vyras vedė tą pačią moterį, „meilužę“. O kaip dabar prietelkai širdis skauda.

Užlipo išdidumas ant meilės. Ji nelaiminga, kad jo nepamiršo, nemanau, kad jis laimingas. Kam nuo to geriau, principam, išdidumui? Suvokimas, kad esi teisi, naktį lovos nešildo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 06 08, 15:01)
Nepyk, tai jaunatviškas maksimalizmas.

Papasakosiu vieną istorija.
Mano gera prietelka išsiskyrė su vyru, nes užtiko jį su meiluže. Vyras dar kokius 5 metus ratais aplink ją vaikščiojo, mylėjo ją. Ji visame savo orume „ne“ ir baigta. Dabar vyras vedė tą pačią moterį, „meilužę“. O kaip dabar prietelkai širdis skauda.

Užlipo išdidumas ant meilės. Ji nelaiminga, kad jo nepamiršo, nemanau, kad jis laimingas. Kam nuo to geriau, principam, išdidumui? Suvokimas, kad esi teisi, naktį lovos nešildo.

jooo...nenorėčiau į tokią situaciją papulti, bet vat susimąsčiau, gal ir atleisčiau...bet gyventi su skausmu...sunku...
taip esu jauna dar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzgike @ 2007 06 08, 19:09)
jooo...nenorėčiau į tokią situaciją papulti, bet vat susimąsčiau, gal ir atleisčiau...bet gyventi su skausmu...sunku...
taip esu jauna dar ax.gif

Niekis, su laiku ši yda pataisoma. Volteras. smile.gif

Tiesiog niekada nesakyk niekada.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 08 birželio 2007 - 17:12
QUOTE(Moonte @ 2007 06 08, 15:12)
Niekis, su laiku ši yda pataisoma. Volteras.  smile.gif

Tiesiog niekada nesakyk niekada.
4u.gif

ir šiaip gyvenime esu per daug rimta ir kategoriška, reikia išmokti atsipalaiduoti, tikiuos išsigydysiu, bet nežadu toleruoti vyro nuklydimų nebent tai buvo vienas kartas ir tai jei labai gailėtūsi smile.gif
Atsakyti
Kam reikalingas sutuoktinis? Bandžiau nors ką sugalvoti skaitydama visus pasisakymus. Iš tiesų, manau, racionalių stiprių argumentų UŽ čia nėra. Tiesiog yra kažkokie įpročiai, įsitikinimai, tariamas saugumo jausmas. Bet tik tiek. Kaip kažkas pirmuose pasisakymuose minėjo vaikščiojimą apsirengus. Na kodėl mes vaikštome kai šilta apsirengę? Kad saulė nenudegintų - kremų yra. Daugiau nesugalvoju nė vieno racionalaus argumento. Tiesiog taip priimta ir viskas. Tas pats ir su santuoka. Ji reikalinga tiek, kiek reikalingi drabužiai - praktiškai niekam.

QUOTE(ooo @ 2007 06 08, 10:28)
po paskutinio litavkasam posto pati radau viena argumentu uz  lotuliukas.gif
musu valstybej tevas ne tevas jei nera susituokes su vaiko motina, todel jis negali imti tevystes atostogu  blink.gif  lotuliukas.gif

Man šviečia, kad neseniai priėmė įstatymo pataisą ir dabar tą mėnesiuką gali ne tik sutuoktinis imti ax.gif g.gif
Atsakyti
juokas juokais,bet tik dabar susimasciau kodel man buvo svarbu is sugyventiniu persikvalifikuoti i sutuoktinius g.gif
matyt todel,kad visa laika tikejau ir tebetikiu pasaka- jie susituoke, ir gyveno ilgai ir laimingai biggrin.gif
Atsakyti
Na jei pragmatiškai. Santuoka reikalinga, dėl palikuonių, turto, kad būtų teisiškai apgintos kiekvieno sutuoktinio ir palikuonių teisės, bo nevisi žmonės yra dori, kai kurie mėgsta lakstyti nuo savo pareigų.

O šiaip nieko nėra geriau, kaip pabusti ir pamatyti mylinčias akis, o ne tuščią pagalvę, malonu užmigti mylimojo glėbyje ir žinoti, kad jis bus šalia tavęs ir rytą, malonu kartu praleisti šventes, skaityti knygas, mirkti lietuje... Daug malonių dalykų, kuriuos gali atlikti dviese su mylimu žmogumi.

Vyras ne daiktas, ne šunėkas kurio kilme domiesi prieš nupirkdamas.

Vyras yra žmogus, žmogus, kuris bus su tavim ir džiaugsme ir varge.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 06 08, 18:14)
Na jei pragmatiškai. Santuoka reikalinga, dėl palikuonių, turto, kad būtų teisiškai apgintos kiekvieno sutuoktinio ir palikuonių teisės, bo nevisi žmonės yra dori, kai kurie mėgsta lakstyti nuo savo pareigų.

Taip, šioje vietoje dar reikėtų sutvarkyti teisinę sistemą. Tai vienintelis argumentas UŽ, kurį kol kas įžvelgiu. Nėra normalios teisinės bazės.
QUOTE(Moonte @ 2007 06 08, 18:14)
O šiaip nieko nėra geriau, kaip pabusti ir pamatyti mylinčias akis, o ne tuščią pagalvę, malonu užmigti mylimojo glėbyje ir žinoti, kad jis bus šalia tavęs ir rytą, malonu kartu praleisti šventes, skaityti knygas, mirkti lietuje... Daug malonių dalykų, kuriuos gali atlikti dviese su mylimu žmogumi.

O dėl šitų dalykų, tai tu juos gali gauti tiek santuokoje, tiek ne santuokoje gyvendamas. Santuoka sukuria tariamą saugumą ir tiek. Aš irgi, kai pagalvoju, greičiausiai tekėjau dėl to butaforinio saugumo jausmo. Bet čia tik psichologinis momentas. Realiai niekas nesikeičia.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 06 08, 16:48)
RYŠYS niekada neateina sutuoktuvių dieną. Vakar buvau silpno ryšio, o šiandien jau stipraus. Ir nutarti, kad nuo rytojaus pasižadu būti stipriame ryšy neįmanoma.

Bet kodėl nesituokti, jei galima gyventi susituokus? Santuoka regis ryšio nesusilpnina?
Beje nutarti nuo rytojaus pasižadėti būti stipriame ryšyje visai įmanoma - tai nereiškia, kad šiandien tas ryšys nieko vertas, bet ir nereiškia, kad šiandien jis jau pažadėtas.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2007 06 08, 19:14)

O čia gili mintis. hihihi.gif Rimtai - kol kas bene geriausia šitoje diskusijoje. smile.gif
Atsakyti